A better life

Πώς να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες στιγμές

πώς να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες

Αν κάτι μπορεί να πάει λάθος, θα πάει. –Ο Νόμος του Μέρφυ

Η αλήθεια είναι πως οι δυσκολίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, πάντα! Ακόμα και στην πιο όμορφη εκδοχή του κόσμου, θα βρίσκονται εκεί- να δημιουργούν καταστάσεις, να δοκιμάζουν χαρακτήρες.

Και παρά το δυσάρεστο του χαρακτήρα τους, μετά το πέρασμα τους, συνειδητοποιείς πως οι δυσκολίες είναι πολύτιμες! Γιατί, με τον ερχομό τους, σε δίδαξαν, σε βοήθησαν, σε ώθησαν. Άσε με να σου εξηγήσω τι εννοώ:

να-είσαι-δυνατός

Οι δυσκολίες σε διδάσκουν

Δεν φοβάμαι τις θύελλες γιατί έτσι μαθαίνω πώς να κουμαντάρω το πλοίο μου. -Louisa May Alcott

Μέσα από τα εμπόδια και τις δύσκολες στιγμές, μαθαίνουμε πράγματα, που ίσως δεν μαθαίναμε ποτέ. Γιατί, κι οι δυσκολίες, εμπειρίες είναι. Εμπειρίες που μπαίνουν στο βιογραφικό της ζωής και μετρούν για προϋπηρεσία.

Με όλα τα δύσκολα, που βρίσκουμε στο διάβα μας, ανακαλύπτουμε τα όρια μας, τεστάρουμε τον εαυτό μας. Γιατί, δεν μπορούμε να ορίσουμε το τι θα συμβεί, δεν εξαρτώνται άλλωστε, όλα από εμάς και τις επιλογές μας. Το πως θα συμπεριφερθούμε όμως, το πως θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, είναι αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε κι ενδεχομένως, αυτό που μας χαρακτηρίζει. Ίσως λοιπόν, να μην μπορούμε να αποφύγουμε τα άσχημα περιστατικά με τα οποία ενδεχομένως θα έρθουμε αντιμέτωποι στη ζωή μας, αλλά σίγουρα μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για να γίνουμε καλύτεροι.

σπρώξε-τα-όρια

Οι δυσκολίες σε βοηθούν

Πολλοί άνθρωποι οφείλουν το μεγαλείο της ζωής τους στις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν. -Charles Haddon Spurgeon

Ναι, σωστά διαβάζεις. Οι δυσκολίες σε βοηθούν. Ίσως, όχι όταν έρχονται, γιατί είσαι άνθρωπος κι επηρεάζεσαι. Μα όταν φεύγουν, σε βοηθούν! Γιατί, με τον ερχομό τους, σε κάνουν δυνατότερο. Όχι μόνο, γιατί μέσα από τα εμπόδια, ανακαλύπτεις μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου, αλλά και γιατί σε βοηθούν να ανακαλύψεις πράγματα για τον κόσμο γύρω σου. Από απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα τον τρόπο που λειτουργεί ο τόπος σου, σε συγκεκριμένα πράγματα, μέχρι το πόσο σε εκτιμά ο κοινωνικός σου περίγυρος.

Μέσα από τις δυσκολίες, μαθαίνεις επίσης, να αγαπάς και να εκτιμάς περισσότερο, όσα έχεις!

Οι δυσκολίες σε ωθούν

Ο ογκόλιθος που ήταν εμπόδιο στο μονοπάτι του αδύναμου, έγινε σκαλοπάτι στον δρόμο του δυνατού. -Τόμας Καρλάιλ

Γιατί στο πέρασμα τους, μένεις με τι σκέψη “τι μπορώ να κάνω, για να τις αποφύγω”. Κι αυτό είναι σπουδαίο. Γιατί, σου ανοίγει παράθυρο επικοινωνίας με τον εαυτό σου. Συνειδητοποιείς, ότι δεν είσαι τέλειος κι έχεις πράγματα να δουλέψεις, να βελτιώσεις. Κι αυτό είναι μια νίκη από μόνο του! Γιατί, έτσι, ψάχνοντας την εσωτερική σου δύναμη, ρίχνοντας φως σε άγνωστες γωνιές της ψυχής σου, γίνεσαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

 

το-χεις

Η ζωή συχνά δεν είναι εύκολη. Μα ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, η ζωή είναι δική μας, μας ανήκει. Και αφού τις δεδομένες στιγμές δεν μπορούμε να την απολαύσουμε, ας τις εκμεταλλευτούμε για να ωριμάσουμε, να βελτιωθούμε, να διδαχτούμε.

Εσύ, πώς αντιμετωπίζεις τις δύσκολες στιγμές;

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

About Author

Είμαι η Μαρίνα, με λες και blogaholic και μέσα από αυτό το blog, μοιράζομαι τις σκέψεις μου, πράγματα που με αφορούν και στιγμές από την ζωή μου!

(12) Comments

 1. Παρέα με την Ντόρι κάνουμε ακριβώς το ίδιο !!
  τι ακριβώς κάνουμε; κάτσε να δω αν μπορώ να σου φέρω το σχετικό βίντεο

  1. Έτσι πρέπει Μάνια μου. Σε ευχαριστώ για το ωραίο απόσπασμα. Καλό απόγευμα. Φιλάκια πολλά!

 2. Μάλιστα Μαρινάκι μου!
  Πολύ χρήσιμη ανάρτηση να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις για τα μαθήματα ζωής!
  Τώρα η πολυ-πολύχρονη μου εμπειρία, μου δίδαξε ένα ακόμα πολύ πολύ σημαντικό που είναι η ΠΡΟΣΟΧΗ και όταν λέμε προσοχή εννοούμε προσοχή που υπάρχει ΜΟΝΟ όταν είμαστε στο εδώ και τώρα κάτι που δεν είναι καθόλου απλό γιατί συνήθως αλλού βρισκόμαστε, με αποτέλεσμα να αυξάνουμε τις πιθανότητες να μας συμβούν διάφορα! 😉
  Το να είσαι στο παρόν μαθαίνεται και θέλει υπενθύμιση! 😛
  ΑΦιλάκια δυναμικά και παρόντα! 🙂

  1. Το να είσαι στο παρόν μαγισσούλα μου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Για εμένα όμως είναι εξίσου σημαντικό, το να ξέρεις τι να κρατήσεις από το παρελθόν και τι ζητάμε από το μέλλον.
   Οταν βρούμε τις ισορροπίες μας, όλα καλά.
   Σε φιλώ γλυκά. Καλό απόγευμα!

 3. Θεϊκά όσα γράφεις!
  Θα συμπληρώσω μόνο πως εξαρτάται και από τον βαθμό της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε. Αλλά σίγουρα μας μαθαίνει πολλά για τον εαυτό μας και για την ίδια τη ζωή. Το σπουδαίο όμως είναι κατά τη γνώμη μου να γνωρίζουμε τον εαυτό μας γιατί πολλές φορές οι δυσκολίες μας κάνουν κακούς χαρακτήρες, αδιάφορους και παρτάκηδες.
  Σε φιλώ Μαρίνα μου

  1. Σίγουρα Αννούλα μου. Πολλά εξαρτώνται από τον βαθμό και το είδος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.
   Πολλοί όμως, ακόμα και στα μικρά πράγματα, όταν πηγαίνουν λάθος, γίνονται όπως λες αδιάφοροι, παρτάκηδες κτλ.
   Οι δυσκολίες, είναι μαθήματα της ζωής, ας μην το ξεχνάμε.
   Σου στέλνω μεγάλο φιλί. Καλό απόγευμα!

 4. Πολύ σωστά Μαρινάκι μου.
  Οι δυσκολίες μας δυναμώνουν.
  Είναι σημαντικό πάντως να ζούμε στο παρόν κι όχι στο παρελθόν η στο μέλλον.
  Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός όμως ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  1. Σαφώς Ρένα μου, όλα εξαρτώνται από το άτομο, τον χαρακτήρα, τα βιώματα του.
   Εγώ σε αυτό που στέκομαι είναι να μην τα προσπερνάμε όλα. Ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες, η ζωή, μας δίνει μαθήματα!

 5. Μαθαίνεις από τα πάντα στη ζωή… Ο καθένας μας επιλέγει τι να κρατήσει για την καλύτερη συνέχεια.
  Καλό Σεπτέμβρη Μαρινάκι μου!

  1. Αυτό ακριβώς Μαράκι. Ας έχουμε ένα υπέροχο φθινόπωρο!

 6. Ακριβώς όπως τα γράφεις Μαρίνα! Οι δυσκολίες είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής, μας εξελίσσουν και μας βοηθάνε να προχωράμε παρακάτω. Ο καφές για να βγάλει τα αρώματα του πρέπει πρώτα να βράσει 🙂

  1. Ακριβώς! Τι ωραία η τελευταία σου φράση Άλκηστη και πόσο σωστή.
   Καλό φθινόπωρο να έχουμε.
   Σε φιλώ γλυκά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: