Η ευτυχία σου, είσαι εσύ!

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

η ευτυχία σου είσαι εσύ

Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου.  – Πυθαγόρας

Πολλοί συχνά ακούμε φράσεις όπως:

“Ψάχνω έναν άνθρωπο να με κάνει ευτυχισμένο” ή “θέλω ανθρώπους γύρω μου, να με κάνουν ευτυχισμένο”.

Θεωρητικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό πάνω σε αυτό. Σίγουρα, όλοι θέλουμε ανθρώπους που μας κάνουν χαρούμενους.

Το θέμα όμως είναι, ότι η ευτυχία μας δεν εξαρτάται από τους άλλους στον βαθμό που πιστεύουμε!

Πρέπει να κατανοήσουμε δύο πράγματα!

Το πρώτο είναι, ότι η ευτυχία μας εξαρτάται πρώτα και κύρια από εμάς. Εμείς την νιώθουμε, εμείς τη δημιουργούμε.

Το δεύτερο είναι, ότι η ευτυχία του καθενός δεν είναι η ίδια με των άλλων κι ενδεχομένως δεν είναι σταθερή! Γιατί, όσο αλλάζουμε εμείς, αλλάζουν οι σκέψεις κι οι στόχοι μας κι άρα διαμορφώνεται διαφορετικά κι η ευτυχία μας!

φίλοι-ευτυχία

Σίγουρα οι άνθρωποι γύρω μας, μπορούν να συμβάλλουν στην ευτυχία μας!

Και γι’ αυτό άλλωστε χρειαζόμαστε θετικούς ανθρώπους στη ζωή μας! Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Γιατί όμως, να αφήνεις να σε επηρεάζουν αρνητικά κάποιοι άνθρωποι; Σάμπως τις στιγμές εκείνες, δεν έχεις πράγματα για να είσαι χαρούμενος; Γιατί να εστιάσεις στην αρνητική κατάσταση;

Μίλησε με τον εαυτό σου!

Το μονοπάτι για την ευτυχία, ξεκινά με αυτό ακριβώς το βήμα: εσένα! Εσύ θα πρέπει να ανακαλύψεις:

  • ποιος είσαι,
  • τι σε ενοχλεί
  • τι σε ευχαριστεί
  • τι θέλεις από τη ζωή σου

Αυτά είναι, μερικά από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου! Και θα πρέπει να απαντήσεις αληθινά, κατανοητά και ουσιαστικά. Και βάσει αυτών των απαντήσεων θα αρχίσεις να σχεδιάζεις!

εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή-ευτυχία

Φτιάξε τη ζωή σου ακριβώς όπως τη θες!

Χωρίς συμβιβασμούς κι εκπτώσεις!

Κυνήγησε τα όνειρα σου και οριοθέτησε τη ζωή σου! Θα μου πεις, κι αν αυτά που θέλω εγώ δεν συμβαδίζουν με αυτά που θέλει η οικογένεια μου;

Εξαρτάται! Κάποιες φορές η οικογένεια μας, βλέπει πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να δούμε.

Αν για παράδειγμα σε συμβουλεύουν να σταματήσεις να κάνεις παρέα με κάποιον γιατί είναι κακή επιρροή, ίσως πρέπει να το σκεφτείς. Εγώ, αυτό θα έκανα στη θέση σου. Θα αναρωτιόμουν, μήπως όντως υπάρχει κάτι που δεν είμαι σε θέση να δω;

Αν η απάντηση ήταν θετική, θα απομακρυνόμουν από τον άνθρωπο αυτό. Όχι, για να ικανοποιήσω τα θέλω της οικογένειας μου, αλλά γιατί αυτή θα ήταν η πιο σωστή επιλογή για εμένα. Αν όμως, η απάντηση ήταν αρνητική, δεν θα σταματούσα να συναναστρέφομαι αυτόν τον άνθρωπο, ότι κι αν ήθελαν οι άλλοι.

Τι θέλω να σου πω με λίγα λόγια. Είναι θεμιτό και κατανοητό, να σε ενδιαφέρουν όσα λένε οι άνθρωποι γύρω σου, είτε ανήκουν στο άμεσο οικογενειακό σου περιβάλλον, είτε όχι. Αλλά στο τέλος της ημέρας, εκείνοι έχουν τις δικές τους επιλογές κι εσύ τις δικές σου. Δεν μπορείς να επηρεάζεσαι άσκοπα, απλά για να ικανοποιήσεις τα θέλω κάποιου.

Αν σε βοηθά να σκέφτεσαι: Σε πέντε χρόνια από σήμερα, πώς θα με κάνει να νιώθω αυτή η επιλογή;

Και σκέψου καλά: τι είναι ευτυχία για εσένα;

Για εσένα ευτυχία, ίσως είναι μια επιτυχημένη καριέρα, για κάποιον άλλο η δημιουργία οικογένειας και για κάποιο τρίτο, ατέλειωτα ταξίδια. Ο καθένας την ευτυχία, την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Συχνά η κοινωνία μας βάζει στο τρυπάκι, να ακολουθήσουμε μια περπατημένη.

Σπουδές-εργασία-οικογένεια!

Αυτό το μοντέλο, ίσως να μην λειτουργεί για εσένα. Αν δεν λειτουργεί, μην το δεχτείς και μην αφήσεις κανέναν να στο επιβάλλει.

Εμένα, με ρωτάνε συνέχεια: “Εσύ, πότε θα παντρευτείς;”. Με βλέπεις να με επηρεάζει;

Όχι! Και θα σου εξηγήσω γιατί, δεν με επηρεάζει. Γιατί, ο πάσα ένας δεν θα γίνει δυστυχισμένος, αν ο άνθρωπος που θα παντρευτώ δεν ήταν τελικά ο κατάλληλος. Δεν θα πιεστεί μαζί μου, δεν θα βιώσει άσχημες καταστάσεις, ούτε θα πληρώσει το διαζύγιο.

Όπως σε κάθε μας επιλογή, έτσι κι εδώ, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι (όσο αυτό είναι δυνατό) για την επιλογή μας. Και πάνω απ’ όλα, να είναι δική μας! Να μην έχει επιβληθεί, έμμεσα ή άμεσα.

Επειδή λοιπόν, εγώ θα πληρώσω το κόστος της όποιας επιλογής, γιατί να με νοιάζει το τι θέλει ο καθένας.

Σκέψου και το άλλο!

Υπάρχουν γυναίκες, που δεν θέλουν υποχρεώσεις, παιδιά κτλ. Δικαίωμα τους. Υπάρχουν κι άλλες, που κάνουν παιδιά, απλά γιατί “πρέπει”. Επειδή όμως, στην ουσία, δεν ήθελαν παιδιά, τα παραμελούν, τα παρατάνε σε παππούδες και λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι όχι για εργασιακούς λόγους, αλλά για να μην έχουν τα παιδιά κ.τ.λ.

Δεν είναι πιο δίκαιο να παραδεχθείς τι θες, από το να κάνεις κάτι που δε θες και να κάνεις και κάποιον άλλο δυστυχισμένο;

η ευτυχία σου είσαι εσύ-σκέψεις

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Όπως βλέπεις, σήμερα έθεσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Κι αυτό γιατί, τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσεις εσύ, όχι εγώ. Μόνο εσύ, ξέρεις να φτιάξεις τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθεις ασφαλής, πλήρης κι ευτυχισμένος.

Η ευτυχία, δεν είναι ουτοπία! Η ευτυχία είναι υπαρκτή. Δεν κρύβεται μόνο στα μεγάλα γεγονότα της ζωής σου, αλλά και στα απλά: ένα Σαββατόβραδο σ’ ένα ταβερνάκι, μια Παρασκευή με φίλους στο μπαλκόνι, ένα βιβλίο. Πράγματα όμορφα, μικρά, που σε γεμίζουν!

Εσύ, θα συμβιβαζόσουν ή είσαι από εκείνους που πιστεύεις, πως την ευτυχία την κυνηγάς, έστω και για πάντα;

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Αννα
04/09/2020 4:33 ΜΜ

Συμφωνώ με όσα λες μόνο θα σημειώσω ότι οι επιλογές μας δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς ή τους δικούς μας αλλά και από την εποχή που ζούμε. Η επιλογή επαγγέλματος ΄πχ μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ αλλά η μη εργασιακή αποκατάσταση να με κάνει μετέπειτα δυστυχισμένη. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να μας εμποδίσουν να ακολουθήσουμε τις επιλογές μας. Εγώ υποστηρίζω ότι πρέπει να μαθαίνουμε να αγαπάμε ό,τι είμαστε και ό,τι κάνουμε την κάθε στιγμή και τότε επέρχεται η ισορροπία και οι ευτυχισμένες στιγμές
Σε φιλώ και εύχομαι καλό μήνα
Καλώς σε βρήκα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Δεν θα έρθω Μαρίνα μου να διαφωνήσω με το μοτίβο των σκέψεων και θέσεών σου. Είναι σωστές. Ειδικότερα εκείνες που αναφέρονται σε επιθυμίες των άλλων, τρίτων, που προβάλουν επάνω στη ζωή μας. Και ύστερα έρχεται ο λογαριασμός σε μας.
Αυτό το “τι θα πει ο κόσμος” ή “έτσι πρέπει να γίνει”. Αυτές οι αντιλήψεις έχουν κοστίσει σε απέραντη δυστυχία. Και καλώς να τις αποκλείσουμε στις μέρες μας.
Βέβαια οφείλουμε και να σταθούμε πάνω στις αντικειμενικές δυσκολίες που έρχονται από το περιβάλλον γύρω μας, οι οποίες και θα λειτουργήσουν απαγορευτικά για τις επιθυμίες και επιλογές μας.
Τα όνειρα και οι στόχοι μας άπειρες φορές γκρεμίζονται από τα εμπόδια αυτά. Για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.
Παρ’ όλα αυτά συνυπογράφω Μαρίνα μου τις σκέψεις σου.
Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

Μαρία Κανελλάκη
05/09/2020 4:51 ΜΜ

“Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο —ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας. Τίποτ’ άλλο”, λέει ο Καζαντζάκης.
Εμπειρικά μιλώντας και όσο περνούν τα χρόνια, επιβεβαιώνονται αυτά τα λόγια του Δασκάλου.
Μαρίνα μου, ακολούθα τη φωνή της καρδιάς σου και κάνε τις επιλογές σου. Πνευματικά, είσαι πολύ πιο ώριμη απ’ ότι ηλικιακά, έχεις τα πινέλα, τα χρώματα, ζωγράφισε τη ζωή σου και προχώρα. Οι σπουδές, τα επαγγελματικά και οι σχέσεις, είναι ο δρόμος που χαράζεις.
Η ευτυχία είναι στιγμές ανάπαυλας, όσο διαρκεί αυτή η διαδρομή.
Καλό σαββοτοκύριακο φιλοσοφημένο κορίτσι!

ainafets
05/09/2020 7:48 ΜΜ

Ναι!
Όσο πιο γρήγορα το ανακαλύψεις τόσο πιο γρήγορα θα πάψεις να περιμένεις και να ψάχνεις την ευτυχία από έξω!!! 😉
ΑΦιλάκια στο σοφό κορίτσι!
ΥΓ: Λιτό σχόλιο γιατί μόλις μετακόμισα και με περιμένουν “οι δικοί” μου, στο blog μου! 😛

Little Hope Flags
08/09/2020 9:34 ΠΜ

Αισθάνομαι πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή να μη συμβιβάζεσαι αλλά να αποδέχεσαι πως δε μπορείς να έχεις το τέλειο και κάτι πρέπει να θυσιάσεις. Συμφωνώ όμως απόλυτα πως η ευτυχία ξεκινάει από μέσα μας και ότι εμείς ορίζουμε το καθετί, το πώς θα μας επηρεάσει και πώς θα πράξουμε ως απάντηση σε αυτό.
Ωραίο κείμενο!
Φιλιά!

[instagram-feed]
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x