Πώς θα κάνεις τις μέρες σου καλύτερες!

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
καλύτερες μέρες-εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή
Photo by Ian Taylor on Unsplash

Ο Paul Theroux είχε πει: Δεν μπορώ να κάνω τις μέρες μου μεγαλύτερες, γι’ αυτό αγωνίζομαι να τις κάνω καλύτερες.

Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να κάνω τις μέρες μου μεγαλύτερες. Όμως μέσα από την οργάνωση, κατάλαβα ότι δεν πειράζει, αρκεί όσα κάνω μέσα στη μέρα να δίνουν ποιότητα στη ζωή μου και να με ευχαριστούν.

Και αν δεν είσαι φίλος της οργάνωσης, δεν πειράζει, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο.

Μπορούμε όμως κάλλιστα να αποτελούμε έμπνευση ο ένας για τον άλλον και είναι και αυτό σημαντικό. Και αυτός είναι ακριβώς ο σκοπός της ανάρτησης. Όχι, να σου υποδείξει τι να κάνεις. Αλλά να σου δώσει ιδέες. Να σε εμπνεύσει!

Άσε με λοιπόν να σου μιλήσω για το πώς κάνω τις μέρες μου καλύτερες!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Γι’ αυτό ξεκινάω τη μέρα μου θετικά.

Έχω ένα κακό, το αναγνωρίζω, τη φορτώνω με προσδοκίες. Αλλά, αυτό σε εμένα στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργεί, γιατί μου δίνει κίνητρο.

Κακά τα ψέματα το να μη φορτώνουμε με προσδοκίες τις στιγμές μας είναι αρετή. Αλλά εξίσου σπουδαίο είναι να ξεκινάμε αισιόδοξα τη μέρα μας.
Με διάθεση να ερωτευτούμε κάθε στιγμή των επόμενων είκοσι τεσσάρων ωρών και θετική ενέργεια!

Εύλογα θα σκέφτεσαι πως το να ξεκινήσει η ημέρα θετικά, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να στραβώσει αργότερα. Όμως, το να δίνουμε στη μέρα μας μια (θετική) κατεύθυνση, έχει τη δική του σημασία.

Γιατί εμείς προσπαθούμε. Τώρα αν οι συγκυρίες δε βοηθήσουν, δικό τους θέμα!

Πλαισιώνω τη μέρα μου, με καλοσύνη

Υπάρχει μόνο μία επιτυχία: να ζεις τη ζωή σου έτσι όπως θέλεις εσύ. -Φραγκίσκος Βάκων

Στηριζόμενη στα λόγια του Βάκων, εγώ τη ζωή μου, θέλω να τη ζω με καλοσύνη. Γιατί βρίσκω μια ικανοποίηση στο να ξέρω πως δεν επιβάρυνα τη μέρα κανενός ή την ψυχολογία του.

Σαν κοινωνία, έχουμε τα θέματα μας, ένα εκ των οποίων το να μη δίνουμε απλόχερα. Πράγματα όμως όπως η καλοσύνη, το χαμόγελο, η χαρά, απλόχερα πρέπει να μοιράζονται. Και από καρδιάς.
Γιατί ξέρεις; Μια φιλοφρόνηση, ένας καλός λόγος, η υποστήριξη, το χαμόγελο, η ευγένεια, δε σου στοιχίζουν απολύτως τίποτα. Στη μέρα κάποιου όμως και στη γενική εικόνα της κοινωνίας κάνουν μεγάλη διαφορά.

Και ενώ σαν κοινωνία πρέπει να αναλάβουμε πολλές ευθύνες και αρκετά στραβά και ανάποδα, ας μην ξεχνάμε τι είναι η κοινωνία! Η κοινωνία είμαστε εμείς! Και όχι απλά τη διαμορφώνουμε, αλλά έχουμε και δικαίωμα επιλογής. Η ζήλια, η μισανθρωπία, η κακία σε ένα μεγάλο βαθμό (τον μεγαλύτερο) είναι επιλογή.

Ας μάθουμε λοιπόν τον εαυτό μας, να φέρεται όπως θα ήθελε να του φερθούν!

Δε δέχομαι πια δικαιολογίες

Μεγαλώνοντας έχω αν θες κουραστεί. Και αυτό με βοήθησε να καταλάβω πως πρέπει να αλλάξω νοοτροπία. Σε κάποια πράγματα, δεν το ήθελα, μα έχω γίνει πιο απόλυτη. Δε δέχομαι πια δικαιολογίες ούτε από τους άλλους, ούτε από τον εαυτό μου (γιατί ποτέ δεν ήμουν ευθυνόφοβη, σέβομαι και αναγνωρίζω και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μου).

Για εμένα είναι σημαντικό να σέβεσαι τις σχέσεις σου. Από τις γειτονικές, συναδελφικές και φιλικές μέχρι τις οικογενειακές και τις ερωτικές.

Έχω σταματήσει να προσδοκώ κάποιος να μου φερθεί όπως φέρομαι, έχω όμως παράλληλα σταματήσει να δικαιολογώ και συμπεριφορές.
Γιατί πολύ απλά όποιος θέλει να σε κάνει προτεραιότητα θα το κάνει.
Όποιος θέλει να σου αφιερώσει χρόνο θα βρει.
Και αν κάποιος σε σέβεται, θα στο δείξει και στα πιο απλά πράγματα.

Αυτό με έχει βοηθήσει να κάνω τις μέρες μου καλύτερες, γιατί δεν αφήνω καμιά τοξικότητα να πλαισιώσει τις στιγμές μου!

Μου αρέσει πολύ να κάνω τους άλλους χαρούμενους, αλλά αν κάποιος δεν κάνει εμένα χαρούμενη συνεχώς με τη συμπεριφορά του, ακολουθώ νοοτροπία κοροναϊού! Κρατάω αποστάσεις!

Σέβομαι τον χρόνο (μου)

Πολλές φορές η κοινωνία με έκανε να νιώθω πως η ζωή είναι αγώνας δρόμου.

Κατάλαβα μεγαλώνοντας, πως εγώ με την κοινωνία, σε πολλά πράγματα διαφωνούμε! Έτσι έμαθα να στηρίζομαι στα δικά μου ένστιχτα.

Γιατί στην τελική, στις δικές μου άσχημες στιγμές η κοινωνία απουσιάζει και αν δεν απουσιάζει δεν έχει κάτι καλό να πει, αλλά μια κριτική να κάνει.
Οπότε who cares, όπως θα έλεγαν και στο χωριό μου!

Προσπαθώ να έχω υπομονή (έμφαση στο προσπαθώ, δεν είναι το δυνατό μου στοιχείο η υπομονή), να σκέφτομαι με αισιοδοξία το μέλλον και να ζω με χαρά το παρόν. Και όλα θα έρθουν, όλα θα γίνουν.

Και αν δεν γίνονται δεν κάνουμε απαραίτητα κάτι λάθος, ίσως απλά από κάτι να μας προστατεύει η ζωή.

Όπως είχε πει και ο Λάο Τσε:

Έχω να διδάξω τρία πράγματα: απλότητα, υπομονή, συμπόνοια. Αυτοί είναι οι τρεις μεγαλύτεροι θησαυροί.

Οπότε για να αξιολογεί τόσο σημαντικά την υπομονή ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα της κινέζικης φιλοσοφίας, τι να συζητάμε!

Επιπλέον, είμαι πολύ προσεχτική πια με τον χρόνο μου. Βαριά λέξη, αλλά δεν τον “χαλαλίζω”. Γιατί είμαι ευγνώμων για αυτόν (τον χρόνο) και του το δείχνω με τον σεβασμό μου!

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Στο είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ούτε να είσαι σίγουρος, πως πράγματα που λειτουργούν για κάποιον, θα λειτουργήσουν για σένα. Μην περιμένεις σε καμιά ανάρτηση ή βίντεο, να βρεις τη λύση εκείνη που θα κάνει τις μέρες σου καλύτερες.

Η μαγική λύση είσαι εσύ. Εσύ θα κάνεις τις μέρες σου καλύτερες, φτιάχνοντας τις με τέτοιον τρόπο ώστε να σε γεμίζουν!

Ο Γουίλιαμ Χάζλιτ είχε πει: Η τέχνη της ζωής είναι να ξέρεις να απολαμβάνεις τα λίγα και να αντέχεις τα πολλά.

Η ζωή, δεν έχει έρθει με manual. Γι’ αυτό υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις και οπτικές γι’ αυτήν. Γιατί όλοι μας την εξετάζουμε από διαφορετική σκοπιά.

Να προσπαθείς! Αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Και αν κάτι θέλω να κρατήσεις από αυτή την ανάρτηση, είναι ότι έχεις τη δύναμη να κάνεις τις μέρες σου καλύτερες!

Εσύ, αν μπορούσες να διορθώσεις ένα πράγμα, που πιστεύεις ότι θα έκανε τις μέρες σου καλύτερα, ποιο θα ήταν αυτό;

Καλή εβδομάδα!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μη χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου τη μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Ομολογώ και εγώ ότι βρισκόμαστε και ζούμε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Αν δε προσθέσουμε σ’ αυτήν και τις επιμέρους προσωπικές κακοτοπιές τότε όλο το τοπίο μας γίνεται δυστοπικό και βαρύ.
Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια διαχέεται και πολλαπλασιάζεται πάνω μας. Είναι σίγουρο λοιπόν Μαρίνα μου ότι έχουμε ζωτική ανάγκη από αυτό που μας συμβουλεύεις.
Έχουμε τόσο ανάγκη να κάνουμε τις μέρες μας λίγο καλύτερες. Να σπάσουμε το σκοτάδι. Να διώξουμε τη μιζέρια και την κακή σκέψη. Και αυτό είναι κάτι που προσωπικά το θέλω απελπισμένα. Κάθε σου πρόταση και υπόδειξη Μαρίνα μου, έχει τη δική της αξία.
Και τις κρατώ για να μπορέσω και εγώ να σπάσω αυτό το δίχτυ που μας τυλίγει.
Δύσκολο καλοκαίρι αλλά αξίζει για μας όλους να προσπαθήσουμε. Το χαμόγελο και η δημιουργία είναι τα δικά μας όπλα.
Καλησπέρα κορίτσι μου.

ainafets
12/07/2021 6:06 ΜΜ

Όλα ξεκινούν από την επίγνωση πως ναι, είναι στο χέρι μας, να αλλάξουμε διάθεση, γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε. Ο μοναδικός τρόπος είναι να ζούμε το παρόν και να αντιμετωπίζουμε ότι μας φέρνει η ζωή εκείνη τη στιγμή με νοημοσύνη και σεβασμό προς το άτομο μας.
Πρακτικά επίσης το να ακούμε μουσική, να συναντούμε αγαπημένα άτομα, να κάνουμε μικρές αποδράσεις και Α! να χαμογελάμε, είναι και αυτό μεγάλη υπόθεση!
Όσοι έχουν εντάξει τον διαλογισμό στην καθημερινότητα τους, ακόμα και μικρές συνειδητές στάσεις, έχουν ενέργεια και θα αισθανθούν πολύ καλύτερα!

ΑΦιλάκια Μαρινάκι και ευχαριστούμε που εγείρεις θέματα που βοηθούν την καθημερινότητα μας!

mia petra
14/07/2021 3:10 ΜΜ

Να σου πω την αλήθεια μου, ναι, ξέρω πώς να κάνω τις μέρες μου καλύτερες, ιδίως όταν το θέλω και δεν έχω τις μαύρες μου.. Πάντα όμως θα αναρωτιέμαι για εκείνους τους ανθρώπους ας πούμε, που είναι (μακροχρόνια) άνεργοι. Πώς μπορούν να κάνουν τις μέρες τους καλύτερες γαμώτο; Με τί δύναμη κι από πού να την αντλήσουν όταν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους, κι αυτό είναι αδύνατο; Για αυτούς θα αναρωτιέμαι πάντα, και θα τους βγάζω το καπέλο για τη δύναμη τού χαρακτήρα τους.. Φιλιά!

[instagram-feed]
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x