Tips για νονούς (-ες) για τα Πασχαλινά δώρα!

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
tips για νονούς
Photo by freestocks on Unsplash

Για εμένα η αγορά δώρων για τις βαφτιστήρες μου, είναι ιεροτελεστία. Μου αρέσει πολύ να ρίχνω μια ματιά στο διαδίκτυο να παίρνω ιδέες, αλλά εγώ δεν είμαι φαν των online αγορών. Γιατί πολλές φορές πράγματα που έχω δει online και εντυπωσιάστηκα, όταν τα είδα από κοντά δε θα τα έπαιρνα και ας μου τα χάριζαν.

Σε γενικές γραμμές τα δώρα που πρέπει να κάνετε στο παιδάκι είναι:

  • Λαμπάδα
  • Παπούτσια
  • Σοκολατένιο αυγό
  • Τσουρέκι

Προαιρετικά για νονούς

  • Παιχνίδι (προαιρετικό, αλλά είθισται αν δεν πάρετε παιχνιδολαμπάδα και πάρετε απλό κερί, γιατί αν είναι ειδικά μικρό το παιδί, αυτό θα το νοιάξει)
  • Μπορείτε να πάτε στο βαφτιστήρι αυγά που βάψατε και κουλούρια που φτιάξατε

Προσωπικά ούτε στη μία, ούτε στην άλλη βαφτιστήρα μου έχω πάρει ποτέ παιχνιδολαμπάδα. Προτιμώ να παίρνω ξέχωρα λαμπάδα και το παιχνίδι, γιατί δε θέλω η λαμπάδα να ‘ναι απλό κερί.
Οι περισσότεροι νονοί όμως, προτιμούν τις παιχνιδολαμπάδες α) γιατί μπορεί να τη ζήτησαν τα βαφτιστήρια β) γιατί είναι σεταρισμένη και συσκευασμένη και γλιτώνεις το ψάξιμο γ) έρχεται οικονομικά, γιατί είναι συνήθως στην τιμή του παιχνιδιού.

Σε πρώτη φάση θέλω να δώσω κάποια tips σε νέους νονούς και μετά θα δώσω κάποια tips για το πακετάρισμα των δώρων για εκείνους τους νονούς, που θα στείλουν για πρώτη φορά πακέτο. Εγώ επειδή η μεγάλη μου βαφτιστήρα μένει μακριά, δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβαίνω σε όλες τις γιορτές του χρόνου, οπότε πολλές φορές στέλνω τα δώρα με πακέτο!

συμβουλές για νονούς
Photo by freestocks on Unsplash

Tips για τα δώρα

Το πρώτο tip είναι: Μη σκέφτεστε μόνο βάσει ηλικίας!

Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι μπορεί να είναι κατάλληλο για το παιδάκι βάσει ηλικίας. Αλλά να περιέχει κάτι που ενδεχομένως, να μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία, γιατί το συγκεκριμένο παιδάκι μπορεί να ‘χει μια γνωστή αλλεργία σε αυτό.

Οπότε μη βαδίζετε μόνο βάσει ηλικίας. Να σκέφτεσαι βάσει του παιδιού και των αναγκών του.

Το δεύτερο tip είναι: Η απόσταση

Αν το βαφτιστήρι σας μένει μακριά και δεν έχει εκεί το μαγαζί από το οποίο θα πάρετε παπούτσια, συνεννοηθείτε με τη μαμά του παιδιού μήπως προτιμά να πάρετε κάποιο ρουχαλάκι. Γιατί και τα πίσω μπρος, αλλάγματα κ.τ.λ. μπορεί να μην είναι εφικτά για σας λόγω έλλειψης χρόνου. Και έχει τεράστια σημασία, αυτό που θα πάρετε στο παιδάκι να μπορεί να το φορέσει.

Το τρίτο tip είναι: Να γράψετε μία κάρτα να συνοδεύσει τα δώρα σας

Τα δώρα που θα κάνετε στο παιδί, ενδεχομένως όταν μεγαλώσει λίγο και δεν τα χρειάζεται πια, να πάνε σε άλλο παιδάκι. Η κάρτα όμως θα μείνει να του θυμίζει πως πάντα το σκέφτεστε και πόσο πολύ το αγαπάτε. Θα πάρει μόνο πέντε λεπτά από το χρόνο σας!
Extra tip: Αν πιάνουν τα χέρια σας, φτιάξτε χειροποίητη κάρτα!

Το τέταρτο και τελευταίο tip: Ότι και αν πάρετε, πάρτε το με αγάπη

Μη βαρυγκωμήσετε για το χρόνο και τα χρήματα που θα ξοδέψετε για τις αγορές σας. Είναι σημαντικό οι αγορές των πνευματικών σας παιδιών να γίνονται με αγάπη και θετική ενέργεια.

Εγώ πάντα κερνάω τους γονείς μου, όταν κάνω τις αγορές των παιδιών, κάποιο χειροποίητο γλυκάκι και πάντα μου εύχονται (και το εύχομαι και εγώ) να είμαι καλά και του χρόνου, να τους πάρω τα δώρα τους!

Photo by freestocks on Unsplash

Tips για το πακετάρισμα των δώρων από τους νονούς!

  • Βάσει του όγκου των δώρων σας ίσως είναι καλύτερα να μην πάρετε σοκολατένιο αυγό, αλλά σοκολατένια αυγουλάκια. Γιατί το αυγό, μπορεί να σπάσει! Εσείς θα το κρίνετε!
  • Προσέξτε η λαμπάδα να μην καλυφθεί από βάρος και σπάσει. Όπως και να ‘χει όμως, καλύτερα τη συσκευασία της να την καλύψετε με ρολό aeroplast (αυτό που αρέσει σε όλους να σπάμε τις φουσκίτσες) για περισσότερη σιγουριά.
  • Στη λαμπάδα μην αφήσετε πολύ χώρο και πηγαίνει εδώ και εκεί, γιατί μπορεί να σπάσει!
  • Προσέξτε ότι λιώνει να μην το βάλετε κάτω κάτω. Θα λιώσει σίγουρα.

Extras

Προσωπικά, πάντα παίρνω κάτι για τους κουμπάρους μου ή (και) κάτι για το καλό του σπιτιού. Και επειδή η μικρή μου βαφτιστήρα έχει αδερφάκι, πάντα παίρνω κάτι μικρό και για τον αδερφούλη της. Ωστόσο, αυτό το αναφέρω σε προσωπικά πλαίσια και γι’ αυτό το εντάσσω στα extras, γιατί δεν μπορώ να ξέρω ούτε την οικονομική σας κατάσταηση, ούτε ποια είναι η σχέση με τους κουμπάρους σας ή τι υποχρέωση τους έχετε. Σε καμιά περίπτωση δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, απλά αναφέρω τι κάνω εγώ, γιατί μπορεί να δώσει σε κάποιον την ιδέα.

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Ξέρω πως οι εποχές είναι οικονομικά δύσκολες για πολύ κόσμο. Να ξέρετε όμως, πως στα δώρα των παιδιών δεν έχει σημασία πόσο ακριβά ή φθηνά είναι. Και αυτό, γιατί οι νονοί δεν είναι χορηγοί. Τα παιδιά χαίρονται ακόμα και με μια μαγική σακούλα των 5 ευρώ. Σημασία έχει να ξέρουν πως τα αγαπάτε. Να τους μιλάτε, να παίζετε μαζί τους. Το νοιάξιμο σας κάνει νονούς, η φροντίδα, η αγάπη. (Για την σημασία της ουσίας του νονού, έχω μιλήσει και εδώ)

Μην το ξεχνάτε!

Και μην ξεχνάτε τα παιδιά! Τα παιδιά που αποφασίζουμε να βαφτίζουμε, δεν είναι υποχρεώσεις. Είναι μικρές αγάπες που θέλουν την αγάπη μας!

Με το καλό να οργανώσετε τα δώρα για τα βαφτιστήρια σας και να είστε καλά του χρόνου να το ξανακάνετε.

Να ευχηθούμε όμως του χρόνου να είναι όλα καλύτερα, και να μπορούμε να τα αγκαλιάσουμε τα βαφτιστήρια μας και να τα τρελάνουμε στα φιλιά!

 

Θα χαρώ στα σχόλια να διαβάσω τι συνηθίζετε να παίρνετε εσείς στα βαφτιστήρια ή τι σας έφερναν οι δικοί σας νονοί!

 

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μη χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου τη μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ainafets
12/04/2021 10:11 ΠΜ

Καλημέρα και καλή χαμογελαστή βδομάδα σε όλη την παρεούλα!
Δεν είμαι νονά αλλά θα φροντίσω να προωθήσω το ποστ σε νονές και ειδικά σε νονούς για να πάρουν στα σοβαρά τον ρόλο τους!

ΑΦιλάκια φωτεινά και πολύ Ανοιξιάτικα!

Anna
12/04/2021 11:18 ΠΜ

Εγώ νονά δεν είμαι, και λυπάμαι πολύ γι αυτό.Συμφωνώ με ”τις μικρές αγάπες” οπως τα χαρακτηρίζεις. Ο νονός ή η νονά είναι σημαντικά πρόσωπα για τα παιδιά. Της μικρής μου κόρης η νονά εξαφανίστηκε με το που πήγε πρώτη δημοτικού η κόρη μου και ακόμη ενήλικη πια, το φέρει βαρέως. Έκανε η ίδια από νωρίς δυο βαπτιστήρες. Και η διαδικασία για τα δώρα τους είναι γιορτή για εκείνη. Συμφωνώ ότι αν έχουν αδελφάκια πάντα παίρνεις και στο αδελφάκι.ένα δωράκι. Δεν είναι σωστό να δημιουργούνται ζήλιες.
Οι ιδέες σου θαυμάσιες και ολόσωστες τις βρίσκω
Με το καλό να είστε καλά να είστε κοντά στα βαπτιστήρια σας οι νονοί. Σας χρειάζονται.
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα ανοιξιάτικη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Ξεχασμένες μέρες. Μάλλον συνήθειες και χειρονομίες. Με την απομόνωση της πανδημίας κάπου όλα αυτά καταχωνιάστηκαν ως μνήμες. Όμως υπάρχουν, είναι ζωντανά, παρόντα.
Είμαι νονός, όχι τόσο καλός βέβαια όσο θα έπρεπε. Όμως το βαφτιστήρι μου είναι ολάκερος άντρας. Συνεπώς δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή των δώρων. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω τη χρησιμότητα και την ομορφιά της ανάρτησης αυτής Μαρίνα μου που τόσο χαρούμενες στιγμές μπορεί να δώσει στις μέρες αυτές.
Καλή βδομάδα κορίτσι μου.

Χριστίνα Πεταλωτή
Χριστίνα Πεταλωτή
13/04/2021 12:49 ΠΜ

Εγώ πάλι που μπερδεύομαι και νομίζω ότι έρχονται Χριστούγεννα; Ελπίζω το επόμενο Πάσχα να είναι κανονικό ουφ (ps Μαρινάκι δυστυχώς με την απαγόρευση που έχεις βάλει στο δεξί κλικ δεν μπορούμε να κάνουμε επικόληση των στοιχείων μας)

mia petra
14/04/2021 2:48 ΜΜ

Ήρθε και το “ιντερνετικό” νονούλι που πολύ θα ήθελε να είχε ένα κανονικότατο κουκλοβαφτιστηρόνι, σαν αυτό εδώ το πλασματάκι, που έχει γίνει νονά! 😉 Εγώ δεν έχω βαφτιστήρι -εκτός από το κουκλοβαφτιστηρόνιμου! 😉 – ωστόσο έχω νονά! Έχασα τον νονό μου πριν από δυο χρόνια, ένα μήνα πριν τον χάσουμε όμως, είχα πάει επίσκεψη στο φιλόξενο σπίτι τους και μου είχαν αγοράσει λαμπάδα!!! Το πόσο πολύτιμο ήταν και παραμένει, αυτό το δώρο, δεν μπορώ να σου περιγράψω.. Το κρατώ στο σπίτι και στην καρδιά μου ως φυλαχτό.. Ουφ.. Όλα με το καλό βαφτιστηρόνιμου, και εύχομαι να χαρείς τα βαφτιστηράκια σου τα τυχερά (με τόσο όμορφη και σοφή νονά που έχουν!) Πολλά φιλιά και με γεια η διακόσμηση 😉

Mania
15/04/2021 11:56 ΜΜ

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που συμφωνούμε περί παιχνιδολαμπάδας.
Η Βαφτίστηρα μου είναι σήμερα 25 χρονών, από την πρώτη στιγμή της έπαιρνα ένα απλό στολισμένο κερί. Με τα χρόνια έψαχνα την πιο όμορφα στολισμένη λαμπάδα. Είχε γίνει το θέμα μας στα χρόνια του δημοτικού και του γυμνασίου. Αν κατάφερα να βρω την ομορφότερη λαμπάδα του κόσμου!! Οσο περνούσαν τα χρόνια έγιναν πιο λιτοί οι στολισμοί … κάποια χρονιά αποφάσισα και πήγα και πήρα ένα άσπρο κερί από μοναστήρι στην περιοχή μου 🙂
Μακριά μου είναι τώρα!!!

[instagram-feed]
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x