Disclaimer: Την ανάρτηση αυτή, τη γράφω, όχι με διάθεση κριτικής, αλλά με διάθεση περισυλλογής. Σκοπός μου δεν είναι να κουνήσω το δάχτυλο στις επιλογές ή στάση ζωής κανενός. Διότι, δεν έχω κανένα τέτοιο δικαίωμα. Απλά στον βαθμό άποψης που μου αναλογεί, καταθέτω τις σκέψεις μου, για μια κοινωνική αλήθεια, που κάθε μέρα παίρνει διαστάσεις και έχει οδηγήσει μέχρι και σε νέους όρους, όπως πχ. influencer.
Υπάρχει πια, μια λογική στα social media:
“Προβάλλεσαι, άρα υπάρχεις”
Την οποία δεν μπορώ -προσωπικά πάντα- να κατανοήσω ή να υιοθετήσω.
Διότι το όλο concept, αφορά, μια διάθεση αυτοπροβολής, που εμένα δε μου αρέσει και με αγχώνει και κάπως.
Και φυσικά, αυτή η λογική ευνοεί, τον υπερκαταναλωτισμό και την πολυτέλεια.
Έννοιες αντίθετες, στον τρόπο που έχω επιλέξει να ζω, δηλαδή με απλότητα και ουσία.
Δε δαιμονοποιώ τα social media
Γιατί και εγώ τα χρησιμοποιώ (με μέτρο και προσοχή), οπότε θα ήταν παράλογο να το κάνω.
Άλλωστε, είναι εύλογο, να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα ενός μέσου (εν προκειμένω τα social media).
Δηλαδή την ευκαιρία:
- της επικοινωνίας,
- της πληροφορίας,
- του μοιράσματος,
Χωρίς όμως να φτάνουμε σε σημείο να τα ξεπουλάμε όλα για μια δήθεν φήμη ή να μας γίνεται αυτοσκοπός!
Απλά θέλω να μας απασχολήσει, ο τρόπος που ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος, αποζητά μανιωδώς την προβολή. Μην ξεχνάμε για παράδειγμα, ανθρώπους που πέθαναν, στην προσπάθεια λήψης μιας selfie που θα έπαιρνε αμέτρητα likes.
Η φιλοσοφία μου για τη ζωή, επηρεάζει τη στάση μου στα social media
Έχω καταλάβει, ότι η αλόγιστη προβολή με κουράζει. Γιατί δίνει δικαιώματα.
Και γιατί να ξέρεις κάποιος που πάω και τι κάνω;
Αν βγήκα ή αν δε βγήκα.
Τέλος, γιατί να ξέρει με ποιον βγήκα;
Γενικά βλέπω πως μεγαλώνοντας, το μυαλό μου ησυχάζει. Θέλει πιο απλά πράγματα! Χωρίς υπερβολές, χωρίς φανφάρες! Με απλότητα και ουσία!
Τα social media, τείνουν να γίνουν απόδειξη ζωής!
Με αφήνει άφωνη η λογική “δεν ανεβάζεις φωτογραφίες ή δεν κάνεις check in-άρα δε βγαίνεις”. Γιατί, ούτε από το καθημερινό μου φαγητό, ανεβάζω φωτογραφίες, αλλά τρώω κάθε μέρα, θέλω να με πιστέψετε!😂
Έχουμε ξεχάσει την έννοια “προσωπική ζωή“. Θέλουμε η ζωή μας, να είναι δημόσια, λες και είμαστε σελέμπριτι με το δικό μας σόου, στηριγμένο στην προβολή των στιγμών μας.
Και γι’ αυτό συμβαίνει αυτό το αλόγιστο μοίρασμα στιγμών και πληροφοριών. Με ότι προεκτάσεις και κινδύνους, μπορεί αυτό να έχει.
Το θέμα δεν είναι να έχεις γαμάτη ζωή, για να τη δείχνεις στο instagram. Το θέμα είναι να περνάς τόσο καλά, που να ξεχνάς να συνδεθείς στο internet!!!!!!
— Marina Tsardakli (@marinatsardakli) July 22, 2018
Σημασία, έχει να περνάμε καλά!
Γιατί στο τέλος της ζωής μας, θα περάσουν από μπροστά μας οι στιγμές που αγαπήσαμε πολύ, που γελάσαμε δυνατά, που νιώσαμε ευτυχισμένοι.
Όχι τα check in και η αποδοχή στα social media.
Η ζωή δεν μπορεί να χωρέσει σε καμιά οθόνη. Η ζωή είναι εκεί έξω. Και μας περιμένει καθημερινά να την απολαύσουμε, ακόμα και στις πιο απλές τις στιγμές!
Η ζωή δεν είναι τόσο τέλεια, όσο δείχνει στα social media.
Γιατί να σας πω και κάτι;
Αν οι ζωές όλων ήταν τόσο τέλειες όσο προβάλλουν στα social media, τότε ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένος απ’ ότι είναι.
Η ζωή δεν εμφωλεύει πίσω από φίλτρα και ρετούς.
Έχει μια αληθινή ομορφιά και αξίζει να την αγαπάμε γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα θέλαμε να είναι.
Στο τέλος της μέρας, πέρα από σκέψεις και προβληματισμούς, ένα έχει μόνο σημασία!
Ας ζούμε ο καθένας τη ζωή μας, με όποιο τρόπο μας κάνει χαρούμενους, γιατί…
Η ζωή δε θέλει προβολή, αλλά να τη ζεις!
Until Next Time…
Μαρίνα
♥
Η ανάρτηση προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ!
Aν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου τη μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media!
Στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter, newsletter”
Discover more from Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Φυσικά και δεν θα δαιμονοποιήσουμε τίποτα, Μαρίνα μου. Είναι στον αντίποδα και αυτή η προσέγγιση. Υπάρχει μέση λύση, υπάρχει αρμονική χρήση των μέσων, όπως παντού.
Κοίτα, τα κοινωνικά δίκτυα ήρθαν για να παίξουν ένα ρόλο. Δεν στέκουν “ουδέτερα” στην κοινωνική ζωή. Είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με αμύθητα κέρδη και προβάλλουν αυστηρά χειραγωγήσιμες στάσεις ζωής και σκέψεις. Στόχος τους να στρογγυλέψουν τη σκέψη των ανθρώπων, να δημιουργήσουν μια παγκόσμια μάζα, που να μιλάει κοινή γλώσσα και να αναπαράγει σαφείς αντιλήψεις.
Το ότι εμείς θα παρέμβουμε για να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο προς όφελος της χειραφέτησης, ναι! Αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος.
Στέλνω φιλιά και ευχές για καλή βδομάδα κορίτσι μου.
Γιάννη μου καλησπέρα,
Κάνεις μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση και σε ευχαριστώ. Ναι, μιλάμε για επιχειρήσεις με αμύθητα κέρδη που όντως προωθούν στάσεις ζωής και σκέψεις.
Ξέρεις το disclaimer το έκανα, γιατί πολλοί δαιμονοποιούν τα social media. Ναι μεν, δεν είναι αθώα, αλλά και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Από μόνα τους, τα social media, δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα απ’ όσα τους επιτρέπουμε. Είμαστε εμείς, που βοηθούμε τον εκάστοτε σκοπό να επιτευχθεί.
Και δεν ήθελα να παρεξηγηθώ. Δεν είμαι εναντίον των social media, εξού και τα χρησιμοποιώ. Απλά είμαι υπέρ, μιας πιο μετρημένης (δηλ. έχει τύχει να δω, video από στιγμιότυπα της γέννας και αμέσως σκέφτηκα πόσο τυχεροί ήμασταν που δεν έβγαλαν στιγμιότυπα από τη στιγμή της σύλληψης) και προσεχτικής χρήσης τους (δε θες να ξέρεις, πόσων γνωστών και γνωστών των γνωστών μου, έχουν ανοίξει τα σπίτια κλέφτες, επειδή είχαν τη φαεινή ιδέα, να γράψουν ότι έλειπαν, σε δυο περιπτώσεις εκ των οποίων, έγραψαν και πόσο θα έλειπαν!!!!).
Σε ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον αυτό διάλογο.
Καλό βράδυ και καλή μας εβδομάδα φίλε μου!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα γέλασα με την καρδιά μου, Μαρίνα μου. Βίντεο μετάδοση στα social media της στιγμής της σύλληψης….. Μη βάζεις ιδέες, ποτέ δεν ξέρεις!
Φυσικά και έχεις δίκιο, καλή μου. Η ευθύνη επιλογής ανήκει σε μάς. Εντάξει, υπάρχει η κατεύθυνση αλλά εμείς την υλοποιούμε τελικά. Αντίσταση οφείλουμε να ορθώσουμε
Εννοείται ότι χρησιμοποιούμε τα μέσα αλλά στα δικά μας όρια.
Στέλνω φιλιά και ευχές για όμορφο βράδυ.
Ναι έχεις δίκιο, καλύτερα να μην βάζω ιδέες. Μετά από όσα έχω δει, δεν αποκλείω τίποτα! χαχα
Καλό βράδυ Γιάννη μου 🙂
Θα μείνω σε κάτι που έγραψες και το θεωρώ υπέροχο: Αν περνάμε καλά τότε τα σόσιαλ δεν τα χρειαζόμαστε. Έχεις απόλυτο δίκιο και το ξέρουμε κι όλοι μας, από τη δική μας πείρα. Παρουσιάζουμε έναν κόσμο πλαστό, νομίζοντας ότι ξεχνάμε ότι ο κοντινός μας περίγυρος μας γνωρίζει πολύ καλά και χωρίς το fb…΄Οσο για τους ξένους και τους μακρινούς, τι μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη τους. Πέρα από εκεί υπάρχουν και συνήθειες, εμένα μου αρέσουν, να βλέπω όμορφες εικόνες από τοπία, από ταξίδια, να μαθαίνω κάποια σημαντικά νέα ανθρώπων που ξέρω κλπ
Εύστοχη όπως πάντα, Μαρίνα!
Την καλημέρα μου!
Καλημέρα Βασίλη,
Σε όλους μας υπάρχουν κομμάτια των social media που αγαπάμε και γι’ αυτό έκανα το disclaimer περί μη δαιμονοποίησης αυτού. Γι’ αυτό άλλωστε, τα χρησιμοποιούμε!
Αλλά το θέμα είναι η αναζήτηση της αποδοχής και επιτυχίας μέσα από τα social media να μη μας γίνεται αυτοσκοπός και μαράζι.
Να τα χρησιμοποιούμε δηλαδή, με τέτοιο τρόπο ώστε να ‘ναι ωφέλιμα και να τα απολαμβάνουμε.
Σε ευχαριστώ θερμά για τις σκέψεις σου.
Καλή συνέχεια στη μέρα σου!!!!
Τα κοινωνικά δίκτυα Μαρίνα μου χρησιμοποιούνται από τον καθένα μας ανάλογα με το χαρακτήρα του και την ποιότητά του. Θέλουν την επίδειξη οι χρήστες και την προωθούν. Βάζουν φωτογραφίες τους με φίλτρα για να δείξουν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Μια κοινωνία είμαστε και στο διαδίκτυο. Με αλήθειες και ψέμματα πορευόμαστε. Ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Τα σόσιαλ είναι επιχειρήσεις μεν αλλά εμείς είμαστε, οι χρήστες, που δίνουμε πνοή και σκοπό σ’αυτές τις επιχειρήσεις. Επιλογή μας και ευθύνη μας.
Καλή σου μέρα όλη μέρα μάτια μου
Καλησπέρα Άννα μου,
Πράγματι, όπως και κάθε τι, έτσι και στα social media ο καθένας ακολουθεί τη φιλοσοφία του! Και θέτεις μια ωραία οπτική στο ζήτημα. Και σε ευχαριστώ!
Και το διαδίκτυο μια κοινωνία είναι. Τυχόν παθογένειες, λοιπόν οφείλουν να μας προβληματίζουν, γιατί σημαίνει πως αποτελούν κοινωνικά φαινόμενα.
Σίγουρα ο καθένας οφείλει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, τόσο εμείς ως χρήστες δηλαδή, όσο και οι εταιρείες.
Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου Άννα μου. Η μαγεία αυτών των αναρτήσεων κρύβεται στους εποικοδομητικούς διαλόγους των σχολίων.
Σε φιλώ γλυκά. Καλό βράδυ 🙂
Μαρίνα μου είναι μια από τις ωραιότερες αναρτήσεις που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Ειλικρινά! Η κατάσταση με την αυτοπροβολή έχει ξεφύγει και δυστυχώς. Πολλές φορές δεν έχω αποδεχτεί προσκλήσεις στο Instagram για τους λόγους που αναφέρεις και έχω χαρακτηριστεί ως ακακατάδεχτη και σνομπ… Γιατί; επειδή δεν ανεβάζω ιστορίες για το που πάω τι κάνω ανά πάσα στιγμή, και τόσα άλλα. Δε νομίζω ότι έχει κανένα νόημα όλο αυτό… Επίσης μας βλέπουν και τα παιδιά μας κι όταν όλη μέρα ανεβάζουμε ιστορίες και αυτοφωτογραφιζόμαστε εκείνα τι θα κάνουν; τι παράδειγμα δίνουμε; Σε φιλώ!
Καλησπέρα Ειρήνη μου,
Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα γλυκά σου λόγια!
Πράγματι, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, πως η κατάσταση με την αυτοπροβολή έχει ξεφύγει. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Έχει συμβεί και σε εμένα αυτό που αναφέρεις, αλλά δεν πρέπει να σε στεναχωρεί. Γιατί ναι μεν, κάποιος μπορεί να παρεξηγήσει μια πιο προσεχτική προσέγγιση στο διαδίκτυο ας σνομπ ή ακατάδεχτη, αλλά στο τέλος της ημέρας, η συναισθηματική μας άνεση και η ασφάλεια μας, προέχουν.
Επίσης, θέτεις στο ζήτημα μια πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή διάσταση και σε ευχαριστώ.
Πράγματι, τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά όταν μας βλέπουν όλη μέρα να αυτοπροβαλόμαστε, χωρίς όρια (και χωρίς έλεος χαχα).
Και ειδικά στους καιρούς που ζούμε, που τα social media γίνονται για τα παιδιά, μέσα έκφρασης ή διάδοσης βίας.
Σε ευχαριστώ θερμά για τις σκέψεις σου Ειρήνη μου.
Καλό βράδυ.
Σε φιλώ γλυκά 🙂
Παλαιότερα θα έγραφα ότι η χρήση και η κατάχρηση των σόσιαλ έχει να κάνει με την ηλικία. Τώρα πια ξέρω ότι έχει να κάνει με το βαθμό ωριμότητας του καθενός μας. Δεν κρίνω κανέναν, κοιτάζω τι κάνω εγώ.
Για αυτό το λόγο δεν έχω ίνστα, είναι εικόνα καθαρά και δεν με ενδιαφέρει η εικόνα πλέον, αλλά και το φέις προσπαθώ να το χρησιμοποιώ μόνο για τις δημιουργίες μου – το ξέρεις ήδη αυτό. Σπάνια θα γράψω σκέψεις μου πια, γιατί κι αυτές δεν ξέρω, αν θέλω να τις μοιράζομαι με “φίλους” που τους έχω, γιατί απλά έτυχε να είμαστε παλιοί συμμαθητές, γείτονες, ο παθολόγος μου, ο γυναικολόγος μου, παλιοί συνάδελφοι κλπ.
Παλιά φυσικά και δεν σκεφτόμουν όπως σήμερα. Δεν αποποιούμαι το παρελθόν. Προσπαθώ να εστιάζω στο σήμερα και τι κάνω εγώ. Παρατηρώ γύρω μου τι συμβαίνει κι εύχομαι απλά ο κόσμος να προσπαθεί να βελτιωθεί και να εξελιχθεί.
Είμαι κατά της δαιμονοποίησης. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που κάνουμε. Θα ήθελα οι γονείς να αναλάβουν ευθύνες και να κοιτάξουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να έχουν αυτοεκτίμηση και πώς να ωριμάζουν με τα χρόνια. Από εκεί ξεκινούν τα όποια προβλήματα.
Θα κλείσω με το εξής: Όποιος εκτιμά τον εαυτό του όπως είναι και δεν έχει ψυχικές δυσλειτουργίες, δεν έχει ανάγκη να μοιραστεί το πού πήγε, με ποιους, τι έφαγε και με το αν είναι ερωτευμένος, με ποιον και πόσο. Και κυρίως δεν αναρτά διαρκώς προσωπικές του εικόνες. Η συχνότητα δείχνει την παθολογία.
Συγγνώμη για το σεντόνι. Βγήκε ήλιος σήμερα και απλώνω εγώ… ☺☺☺
Φιλιά! ♥
Καλησπέρα Αριστάκι μου,
Σαφέστατα με τον βαθμό ωριμότητας έχει να κάνει. Δεν είναι τυχαίο που οι πλατφόρμες αυτές ειδικά σε παιδικές ηλικίες, μπορούν να γίνουν μέσα διάδοσης βίας και είναι και αυτός ένας λόγος, που βλέπουμε τόση αύξηση στην παιδική εγκληματικότητα.
Καλά κάνεις και εστιάζεις στο σήμερα. Η επίγνωση και η αγάπη στο παρόν (και στην ουσία) είναι κάποια από τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να πάμε παρακάτω πιο συνειδητοποιημένοι 🙂
Ο επίλογος σου, είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Πράγματι, η συχνότητα δείχνει την παθολογία του φαινομένου.
Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου Αριστάκι μου. Μην απολογείσαι για κανένα σεντόνι. Η μαγεία αυτών των αναρτήσεων, είναι στον εποικοδομητικό διάλογο στα σχόλια.
Καλό βράδυ!
Σε φιλώ γλυκά 🙂
Ξεδίπλωσα κοτζάμ σεντόνι, και δεν το βλέπω….
🙁 Δεν προλαβαίνω να γράψω πάλι. Ελπίζω να
θυμηθώ τι έγραψα, όταν ξανάρθω (sad 🙁 )
Αριστάκι, μην είσαι καθόλου sad. Είναι εμφανές το σχόλιο. Όλα καλά.
Φιλί γλυκό, δημιουργικό μου πλάσμα!!!
Καταλαβαίνω πολύ καλά Μαρινάκι μου, για πια s-media μιλάς και την εξάρτηση που μπορεί να έχει κανείς!
Προσωπικά έχω μόνο ένα blog και τελευταία με διασκεδάζει και το Instagram γιατί μου αρέσουν οι φωτό των φίλων μου, fb ποτέ δεν είχα, το βρίσκω λίγο κουτσομπολίστηκο!
Σημασία τελικά είναι η χρήση που κάνει ο καθένας αν θα έχει επίγνωση ή όχι!
ΑΦιλάκια ηλιόλουστα ακόμα και πολύ χαμογελαστά! 🙂
Καλησπέρα μαγισσούλα μου,
Πράγματι, σημασία έχει η χρήση που κάνει ο καθένας. Η επίγνωση είναι που κρίνει, αν η χρήση θα γίνει με σύνεση ή κατάχρηση. Οπότε καταλήγουμε, στο ζούμε με επίγνωση;
Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου.
Σε φιλώ γλυκά.
Καλό βράδυ 🙂
Έλα ρε συ, πάνω που ανέβασα “”φωτό”” μου στο φέις, μου τη λες; 😉 🙂 Απροπό, πρέπει να μπεις οπωσδήποτε ξανά στο ίδιο ποστ (ή και στο καινούργιο μου), έχει ενδιαφέρον το πόσο κοντά είναι θεματικά το ποστ αυτό με τη δική σου ανάρτηση εδώ 😉
Στο θέμα μας τώρα, δε φτάνει που κρεμάνε τις ζωές τους στα μανταλάκια, κρεμάνε και τις φωτογραφίες/ζωές και των παιδιών τους. Τόσο δύσκολο τούς είναι να σκεφτούν ότι δίνουν “τροφή” σε επίδοξους παιδοβιαστές -στην πρώτη περίπτωση- αλλά και σε επίδοξους κλέφτες, όταν κάθονται και γράφουν με λεπτομέρειες πότε λείπουν από το σπίτι, πόσο μακριά βρίσκονται, για πόσο καιρό κλπ 🙁 🙁 Μπορεί να έχω βγει πλέον από το θέμα μας, αλλά ακόμα και στο -τηλεοπτικό- shopping star κάτι παρόμοιο συμβαίνει: οι παίχτριες δείχνουν τη γειτονιά τους, το σπίτι τους εσωτερικά, και αρκετές -τέρμα ανεγκέφαλες- δείχνουν και τα χρυσαφικά τους που “είναι της προγιαγιάς μου, 150 ετών κόσμημα” 🙂 Δλδ τί να πω, πραγματικά! Πάντως πάρα πολλοί ποστάρουν -και- το καθημερινό τους μενού; 🙂 Και στην τελική, άμα εγώ έχω φτιάξει μια ωραιότατη μακαρονάδα με λευκή σάλτσα, να μην το μάθει το σύμπαν; Αδικία 🙂 Φιλιά πολλά κουκλοβαφτιστηρόνιμου!
Καλησπέρα αγαπημένη μου,
χαχα τα μεγάλα πνεύματα …
Πράγματι νονούλι, αυτό με την έκθεση παιδιών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Όπως και αυτό που αναφέρεις για τα τηλεπαιχνίδια. Πραγματικά ο σύγχρονος άνθρωπος αγαπά τόσο την προβολή, που τα “ξεπουλάει” όλα.
Τι να πω!!!!! Και πόσα θα ζήσουμε ακόμα να λέμε γιατί όσο πάει χειροτερεύουν τα πράγματα.
Καλό ξημέρωμα νονούλι!
Σε φιλώ γλυκά 🙂
Η ειρωνεία είναι ότι η κατάθλιψη θερίζει, κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ψυχιατρικές διαταραχές, με καταθλιπτικά συμπτώματα και με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που μοιραία φέρνει η διαρκής σύγκριση και το κυνήγι της ιδανικής εικόνας προς τα έξω. Άνθρωποι συνειδητοποιημένοι όπως εσύ, Μαρίνα μου, το ελέγχουν και χρησιμοποιούν την τεχνολογία με σύνεση και λογική. Άλλοι πάλι όχι. Χαίρομαι και καμαρώνω το μεστό σου λόγο, πάντως. Είναι λυπηρό να βλέπεις την υπερέκθεση ανθρώπων στο διαδίκτυο, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να υποβιβάζουν τη ζωή τους σε προϊόν προέλευσης “κλειδαρότρυπας”.
Και μη χειρότερα θα ευχηθώ, γιατί νομίζω ότι έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο.
Φιλιά Μαρίνα μου!
Καλησπέρα Μαρία μου,
Πράγματι, τα social media μπορούν να γίνουν τόσο αφορμή για προβλήματα ψυχικών διαταραχών, όσο και μέσα διάδοσης βίας.
Είναι στα αλήθεια λυπηρό, το πόσο εύκολα ο καθένας ξεπουλά την προσωπική του ζωή (και τα προσωπικά του δεδομένα) προκειμένου να γίνεται “διάσημος”.
Μακάρι να μην δούμε χειρότερα και η ευχή σου να βγει αληθινή, αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη σε αυτόν τον τομέα.
Καλό βράδυ Μαρία μου.
Σε φιλώ γλυκά 🙂