Τα Χριστούγεννα φορτώνουν!

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

 

χριστουγεννιάτικες-αναρτήσεις

Ή αλλιώς, Christmas loading 😛

Εχθές περνώντας από το σαλόνι -είχε η μαμά μου ανοιχτή την τηλεόραση με χαμηλή φωνή, “για συντροφιά”. Και πέτυχα μια εικόνα που μου τράβηξε την προσοχή. Άνοιξα όπως είναι λογικό την φωνή, για να παρακολουθήσω το θέμα, και έμεινα αποσβολωμένη να κοιτώ που σε κάποιες χώρες του κόσμου, στόλισαν για τα Χριστούγεννα.

Έπαθα μεγάλο σοκ, γιατί εγώ δεν ήμουν έτσι.

Τουλάχιστον στο blog, στόλιζα πρώτη απ’ όλους. Ήδη, από αρχές του μήνα το κοινό μου με ρωτούσε (εντάξει η Stavie ήταν μόνο κι η Κατερίνα που έκανε μια αναφορά στην αγάπη μου για τα Χριστούγεννα, αλλά ας ψωνιστώ λιγάκι Δευτεριάτικα, δεν ενοχλώ κανέναν), τι μου συμβαίνει και δεν έχω στολίσει.

Ισχυρίστηκα πως είμαι καλά, αλλά μάλλον δεν είμαι. Μάλλον παραλίγο, να γίνω ένα με τη μάζα και να στολίζω κι εγώ από Δεκέμβρη. Συνήλθα όμως μετά το χθεσινό σοκ. Σιγά σιγά θα δώσω στο blog τις Χριστουγεννιάτικες νότες του, θα οργανώσω και τις χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις μου, γιατί έχω και ένα όνομα να διατηρήσω στην πιάτσα.

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Και πριν κλείσω θα ήθελα να σου μιλήσω λιγάκι και για το θέμα που έτσι κι αλλιώς ήθελα σήμερα να ασχοληθώ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κατηγορούν όλους εμάς, που είτε χαιρόμαστε πολύ με τα Χριστούγεννα, είτε επιλέγουμε να στολίσουμε τα σπίτια μας αρκετά νωρίς. Καταλαβαίνω ότι είναι μια “εποχή”, που πολλοί άνθρωποι δεν την προτιμούν, γιατί μελαγχολούν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να “στολίζουν” κάθε άνθρωπο που θέλει τα Χριστούγεννα του, να τα χαρεί. Στην τελική, δεν κάνουμε κανένα έγκλημα, ούτε ενοχλούμε κανέναν.

Τον χώρο μας στολίζουμε ή απλά χαιρόμαστε αυτή την ωραία εποχή του χρόνου έτσι όπως νιώθουμε!

Εμείς, στο σπίτι μας, ξεκινάμε να το στολίζουμε 29-30 Νοέμβρη, γιατί θέλουμε να “μπαίνει” η πρωτομηνιά, σε ένα γιορτινό σπίτι. Θυμάμαι όμως την δασκάλα που είχα στην δευτέρα δημοτικού, που προέτρεπε πάντα τους γονείς μας, μετά τις 17 Νοεμβρίου, να μας στολίζουν. Για να προλαβαίνουμε να χαρούμε, ότι έχει να κάνει σχέση με τα Χριστούγεννα. Και μακάρι να έχω την ευκαιρία και εγώ να το κάνω κάποτε στα δικά μου παιδιά. Γιατί είναι ωραίο να φτιάχνεις αναμνήσεις!

Επειδή λοιπόν πέρα από δύσκολοι, οι καιροί που ζούμε είναι μίζεροι, αφήστε τον καθένα να χαρεί όπως θέλει να χαρεί και αντί να κατακρίνετε, διοχετεύσετε τον χρόνο σας, ώστε να βρείτε τι κάνει την δική σας ψυχή να χαίρεται!

Εύχομαι να απολαύσετε τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις, όσο κι εγώ, όταν τις γράφω!

Να είστε καλά, να είστε ασφαλείς και μην ξεχνάτε να ερωτεύεστε τη ζωή!

Καλή εβδομάδα!

 

  Κράτα το Κράτα το

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μην χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stavie
Stavie
13/11/2017 12:03 ΜΜ

Αυτοί που μελαγχολούν τα Χριστούγεννα, και θα εντάξω και τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία, είναι συνήθως ήσυχοι. Εντάξει, θα πούμε σαν το στρουμφάκι τον Γκρινιάρη ένα “μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα” ή ένα βαρύγδουπο “μα πιο το νόημα για όλη αυτά”, αλλά, προσωπικά έστω, με παρασύρουν οι στολισμοί και η γιορτινή ατμόσφαιρα και αφήνομαι στην γλυκιά μελαγχολία των εορτών. Αυτοί που στρέφονται εναντίον των άλλων είναι οι γνωστοί “όλα είναι εμπορευματοποίηση”, οι οποίοι στολίζουν σε κάθε μα κάθε γιορτή, με αποκορύφωμα την 14η Φεβρουαρίου, γνωστή και ως “εγώ γιορτάζω τον έρωτα κάθε μέρα” 😛
Εγώ πάντως, πάντα είμαι της άποψης ότι ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί, φυσικά με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν βλάπτει κάποιον. Και σίγουρα τα λαμπιόνια και η γιορτινή διάθεση δεν βλάπτουν κανέναν, οπότε μη δίνεις σημασία σε κανέναν, μην ακούς τίποτα, εμείς περιμένουμε τον διάκοσμο!
Υ/Γ: στην Πάτρα πολλά μαγαζιά ήδη στόλισαν!
Φιλιά πολλάααα! ♥

Giannis Pit
13/11/2017 2:36 ΜΜ

Μαρινάκι καλησπέρα,
προσωπικά δηλώνω ότι τρελαίνομαι με το κλίμα των Χριστουγέννων και μεταφέρω την …τρέλα μου αυτή και στο στολισμό του σπιτιού μας, κάτι που αγαπά ολάκερη η οικογένεια συμμετέχονας αντίστοιχα.
Συνεπώς συμμερίζομαι τη χαρά και την προσδοκία σου.
Εντάξει, απ την άλλη, παίζει και μια σφήνα εμπορική έξω στην αγορά, σε κάθε γιορτή, να την εκμεταλλευτούν εμπορικά κάτι που μερικές φορές την χαλάει αλλά τι να κάνουμε. Κρατάμε τα μέτρα όσο μπορούμε.
Καλή βδομάδα να έχεις και θαρρώ είναι καιρός να αρχίσουμε να ξεσκονίζουμε τα ….στολίδια.

Κατερίνα Κωνσταντίνου

Και εμείς ακριβώς την ίδια περίοδο στολίζουμε (τέλος Νοεμβρίου)! Ας αφήσουμε τον κόσμο να κάνει όπως θέλει και όπως νιώθει!

aristea k
aristea k
13/11/2017 7:59 ΜΜ

Στριμμένοι υπάρχουν πάντα !
Σκοτίστηκα τι σκέφτονται και λένε!
Η ζωή είναι μικρή για να δίνω σημασία σε ανούσια.
Στολίζω κάθε χρόνο γύρω στις 27 Νοεμβρίου. Γιατί 27; Γιατί είναι τα γενέθλια της αδερφής μου και το’ χουμε και οι δύο συνήθεια να μας βρίσκουν τα γενέθλιά της με στολισμένα τα σπίτια μας. Α κι έτσι πραγματικά τα χαίρομαι ΠΟΛΥ τα Χριστούγεννα – ο μόνος λόγος που αντέχω τον χειμώνα! ☺
Σε φιλώ!
Ευχές για μια σούπερ βδομάδα !

Evi
Evi
13/11/2017 8:59 ΜΜ

Εννοείται και θα στολίσουμε όποτε μας κάνει κέφι..δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γκρινιάζει ή να μιζεριάζει κανείς! Έτσι δεν είναι; 🙂 καλή μας εβδομάδα, αναμένουμε νεώτερα!!

maria mytripsonblog
13/11/2017 9:58 ΜΜ

Πάντα στολίζω όσο πιο νωρίς μπορώ! Τέλος Νοέμβρη συνήθως είναι όλα έτοιμα για να τα χαρούμε και λίγο.
Τι δηλαδή, θα στολίζουμε μόνο για λίγες μέρες?
Α κι όσοι γκρινιάζουν είναι εκτός τόπου και χρόνου! Κυριολεκτικά όμως!! Αν πάμε σπίτια τους να στολίσουμε να πουν ό, τι θέλουν…το τι θα κάνουμε στα δικά μας είναι δικός μας λογαριασμός!
Σιγά μην τους λάβουμε υπόψιν! Εμείς θα το χαρούμε κι αυτοί ας μη χαρούν αφού δε θέλουν!
Φιλιά πολλά!

Makis Del
14/11/2017 12:09 ΠΜ

Έρχεται για μένα η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Δε ξέρω, αλλά ακόμα και για αυτές τις λίγες μέρες των γιορτών η αλλαγή στην διάθεση των περισσοτέρων ανθρώπων, μου αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Μικρή βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι χαραμάδα που ίσως κάποια στιγμή οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο…
Πολύ μαρέσει το Χριστουγεννιάτικο mood σου Μαρίνα! Συνέχισε το! Καλή εβδομάδα και απο δω!

Μαρία Κανελλάκη
14/11/2017 9:37 ΜΜ

Μαρινάκι μου συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Στόλισε, απόλαυσε και ζήσε τις γιορτές, όπως αγαπάς. Σιγά μην έχουμε ενοχές και για τη διάθεσή μας…
Άσε που είναι και μεταδοτικό. Στολίζεις εσύ και μας ξεσηκώνεις κι εμάς να κρεμάσουμε το στολιδάκι μας. Φιλιά πολλά!

Euzonas
Euzonas
16/11/2017 9:34 ΜΜ

Μικρότητες!
Υ.γ. Ψηφίζω να στείλουμε τον επίλογο για νόμπελ αντιμιζεριάς.

[instagram-feed]
16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x