Ένα Πάσχα διαφορετικό

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ένα πάσχα διαφορετικό

Το φετινό Πάσχα, για εμένα λόγω πένθους, θα ήταν έτσι κι αλλιώς διαφορετικό!

Χωρίς διακοσμήσεις και παστέλ χρώματα. Χωρίς το κόκκινο των αυγών και τις μυρωδιές στο σπίτι, από τα κουλουράκια. Μα ήμουν προετοιμασμένη γι’ αυτό. Ήμουν προετοιμασμένη πως το φετινό Πάσχα, δεν θα ήταν στολισμένο, χαρωπό. Έτσι κι αλλιώς όμως το Πάσχα, έχει μια εσωτερική ενέργεια. Δεν έχει τη χαρά των Χριστουγέννων, που θες με μανία να μοιραστείς. Δεν ήμουν βέβαια προετοιμασμένη, να μην μπορώ να βγω μια βόλτα, να ξεσκάσω, να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις όταν με πλημμυρίζουν.

Πάσχα

Το φετινό Πάσχα, δεν θα έχει βαβούρα!

Θα είναι πιο ήσυχο, πιο ταπεινό. Δεν θα έχει γλέντια και μαζώξεις. Το οικογενειακό τραπέζι, θα περιοριστεί στα άμεσα μέλη της οικογένειας. Χωρίς ευρύτερη οικογένεια και φίλους, να μοιραστούν τη χαρά. Το Πάσχα επίσης, δεν θα έχει “εκκλησία” και δεν ξέρω και τι θα γίνει με το Άγιο φως.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, τόσο άχαρες, τόσο αμήχανες. Κι εμείς χαμένοι στην καθημερινή αγωνία, να προσπαθούμε να κρατήσουμε την επικοινωνία ζωντανή, με (βίντεο-) κλήσεις, μηνύματα.

γλυκά Πάσχα

Το φετινό Πάσχα, πρέπει να το ζήσουμε ακόμα πιο πολύ!

Να δώσουμε έμφαση στην οικογένεια και να μην αποτρέψουμε τις στιγμές από το να γίνουν αναμνήσεις. Είναι μια διαφορετική κατάσταση αυτή που βιώνουμε, αλλά αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μετρήσουμε τις ευλογίες της ζωής. Ότι ο καθένας δηλαδή, είναι ζωντανός, έχει το σπίτι του, την δυνατότητα να προφυλάξει την υγεία του. Το ότι είναι με την οικογένεια του, μέρες που είναι και ότι θα φτιάξει φαγητό, να ευχηθεί “και του χρόνου, με υγεία”.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι τους κι άλλοι που παλεύουν απέναντι σε ασθένειες. Εμείς παρά τον εγκλεισμό, παρά το ότι δεν θα δούμε ανθρώπους που αγαπάμε, θα έχουμε την ευκαιρία όπως όπως να γιορτάσουμε. Πόσο σημαντικό είναι αυτό!

Όσο δύσκολο, περίεργο, διαφορετικό κι αν είναι λοιπόν το φετινό Πάσχα, ας φροντίσουμε να το γιορτάσουμε, να αποτυπώσουμε τη στιγμή σε φωτογραφίες και βίντεο κι ας ανταλλάξουμε ευχές διά τηλέφωνου με φίλους και συγγενείς.

Ας ευχηθούμε οι μήνες που θα έρθουν να μας βρουν υγιείς και να ‘ναι πιο ξέγνοιαστοι!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Σμαραγδάκη Ρούλα
Σμαραγδάκη Ρούλα
12/04/2020 12:22 ΠΜ

Συμφωνώ και προσυπογράφω Μαρινακι μου στο ότι αυτό το Πασχα θα ειναι διαφορετικό..ας το νιώσει καλύτερα οπως μπορεί ο καθενας μας..
Εκεινος που Σταυρώθηκε για την αγαπη θα μας δώσει την ελπίδα να αναστηθούμε μαζί του …
Να είσαι καλα να προσεχεις και όλα θα πανε καλά.. την αγαπη μου φιλια …
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ..!!

[instagram-feed]
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x