Έχει Πανσέληνο απόψε

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Έχει Πανσέληνο απόψε

Δευτέρα σήμερα κι όχι μια οποιαδήποτε Δευτέρα. Σήμερα έχει Πανσέληνο. Το σούπερ ματωμένο φεγγάρι του Λύκου!

Το οποίο ακολουθούν δοξασίες, προλήψεις και μια απίστευτη ομορφιά. Όμορφη βέβαια, είναι πάντα η πανσέληνος, αυτό κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει. Αυτή η ομορφιά κι η αύρα της, είναι που την κάνουν να αποτελεί πηγή έμπνευσης, για ποιητές και συγγραφείς, ζωγράφους, φωτογράφους και γενικά, για όσους έχουν, καλλιτεχνική φλέβα.

Στο διαδίκτυο η πανσέληνος σημαίνει ότι:

α) τα social media θα γεμίσουν με selfies και φόντο την πανσέληνο

β) θα παίξει πολύ το “έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία”.

Γενικά, η Πανσέληνος, για μένα, πέρα από πηγή έμπνευσης, αποτελεί και μια ευκαιρία για βόλτα, είτε δίπλα στη θάλασσα, είτε στα γραφικά σοκάκια της Αθήνας.

Και πράγματι, αν και Δευτέρα, θα ήταν ωραία, αν ευνοήσει κι ο καιρός, να βγούμε όλοι για μια βόλτα, να χαζέψουμε το φεγγάρι. Γιατί είναι αυτά τα όμορφα, τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά, που μας βοηθούν να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα μας. Χρειάζεται άλλωστε κι αυτό καμιά φορά. Το έχουμε ανάγκη.

Βέβαια εκτός από πανσέληνος, σήμερα είναι και η Blue Monday.

Γιατί όμως οι μέρες μας να είναι μελαγχολικές; Γιατί να το επιτρέψουμε;

Ναι οι γιορτές τελείωσαν, έρχονται όμως άλλες. Απόκριες, Πάσχα κ.τ.λ., και κάθε γιορτή (όπως και κάθε μέρα) , μπορεί να είναι όμορφη αν εμείς το επιδιώξουμε!

Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς και δεν πρέπει να το ξεχνάμε! Ας φτιάξουμε τις μέρες μας, στο βαθμό που μπορούμε, έτσι ώστε να μας κάνουν όσο το δυνατόν πιο χαρούμενους!

Εσείς τι θα κάνετε σήμερα; Θα απολαύσετε την Πανσέληνο;

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άιναφετς
21/01/2019 12:23 ΜΜ

Τι ωραία που ξεκίνησε η βδομάδα με τη σούπερ ματωμένη πανσέληνο του Λύκου… και ας έχει και συγχρόνως ολική έκλειψη σελήνης! 😉
Δεν πιστεύω στα ζώδια αλλά πιστεύω πως τα πλανητικά φαινόμενα επηρεάζουν τον πλανήτη μας, τη φύση και φυσικά και τον άνθρωπο μια και είμαστε ένα! 😛
Βρήκα ένα site που απλά μας εξηγεί γιατί ονομάστηκε έτσι αυτή η πανσέληνος! 😀

https://neaselida.gr/ellada/wolf-blood-supermoon-i-proti-panselinos-toy-2019-syndyastike-me-mia-oliki-ekleipsi-selinis-photos/

ΑΦιλάκια Μαρινάκι μου, με ευχές για μια χαμογελαστή αλλά και συνετή βδομάδα! 🙂

Giannis Pit
Giannis Pit
21/01/2019 1:17 ΜΜ

Την καλημέρα μου Μαρίνα ! και καλή βδομάδα σου.
Ελπίζω να μπορέσεις να απολαύσεις κάπου το ιδιόρρυθμο αυτό φεγγάρι. Όμορφο θα ήταν να το μπορέσουμε, έτσι να αλλάξουμε λίγο τις παραστάσεις μας.
Να ευχηθώ να ξεκινήσει ένα 7ήμερο γόνιμο και δημιουργικό.
Τα φιλιά μου.

Μαρία Κανελλάκη
21/01/2019 4:17 ΜΜ

Πανσεληνιασμένοι είμαστε και δίχως την πανσέληνο. Δεν εξηγείται τόση διάχυτη βλακεία, με “περικεφαλαία” μάλιστα. Οπότε Μαρινάκι μου, πήγαινε τη βολτούλα σου να απολαύσεις τη φεγγαράδα και διατήρησε την κουλ διάθεση και την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.
Καλή φώτιση να έχουμε και… όχι άλλο Αλεξίου πληζ!

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
21/01/2019 9:35 ΜΜ

Είδες; Απ’ όλα έχει η φύση, να μη μένουμε μόνοι.
Καλά που μου το θύμισες. Σπεύδω. Πάω ταράτσα, θα προσκαλέσω και τον οικογενειακό μας φωτογράφο. Θα πιούμε και ένα ποτηράκι στην υγεία σου που μας το πρόσφερες!

Φιλιάαααααααααα

maniaspirit
23/01/2019 5:26 ΠΜ

Ασε με και μπερδεύτηκα η ξανθιά με αυτό το τύπο που βγάζει πως την δευτέρα ήταν η πιο μελαγχολική μέρα !!! Διαφημιστικά τρικ για να βιαστούμε να κλείσουμε διακοπές σε αυγουστιάτικα φεγγάρια χαχαχα
Φιλί 🙂

[instagram-feed]
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x