Γιατί είναι ωραίο, να μαθαίνεις κάθε μέρα, κάτι καινούριο!

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Γιατί είναι ωραίο, να μαθαίνεις κάθε μέρα, κάτι καινούριο!

Είμαι από τους ανθρώπους, που πιστεύουν πώς δεν πρέπει να περάσει μια μέρα, χωρίς να μάθεις κάτι καινούριο. Όσο μικρό ή μεγάλο, δεν είναι διαγωνισμός. Για σένα το κάνεις. Γιατί η σκέψη, πώς σε έναν χρόνο θα ξέρεις πράγματα, που τώρα δεν ξέρεις, σε εξιτάρει.

Αυτό που θα μάθεις, δεν είναι απαραίτητα μια πληροφορία. Μπορεί να είναι:

  • ένας προορισμός
  • μια ταινία ή βιβλίο, που δεν ήξερες,
  • μια νέα τεχνική
  • μια νέα γεύση
  • ή απλά η ιστορία ενός ανθρώπου

Εξέλιξη

Εκεί στοχεύουμε όλοι. Να γίνουμε καλύτεροι, μια πιο ωραία εκδοχή του εαυτού μας. Πώς όμως, θα φτάσουμε εκεί, αν δεν δουλέψουμε, δεν προσπαθήσουμε;! Η εξέλιξη δεν έρχεται από μόνη της, έρχεται βηματικά και κάποιος πρέπει να τη φέρει. Σε αυτή τη περίπτωση, αυτός ο κάποιος είμαστε εμείς! (κι ο κόπος μας)

Διασκέδαση

Κι όλα, πρέπει να καταφέρεις να τα μαθαίνεις με έναν τρόπο, που είναι ευχάριστος για σένα. Αν δεν σου αρέσει για παράδειγμα να ταξιδεύεις μόνος, μπορείς να αναζητήσεις ταξίδια με group. Αν θες να μάθεις κάτι, μια ξένη γλώσσα για παράδειγμα και δεν έχεις χρόνο, μπορείς να απευθυνθείς στην online εκμάθηση τα σαββατοκύριακα!

Το σημαντικό, είναι να μαθαίνεις και να το απολαμβάνεις!

Ικανοποίηση

Ομολογώ, πώς σε μένα τουλάχιστον το να μαθαίνω κάτι καινούριο κάθε μέρα, ότι κι αν είναι αυτό μου δίνει μια ικανοποίηση. Μεταξύ άλλων, με κάνει κι αυτό, να νιώθω πώς πως εκμεταλλεύτηκα τη μέρα και την αξιοποίησα σωστά. Μου δίνει την αίσθηση, ότι δεν άφησα τις στιγμές, να με προσπεράσουν!

Νιώθω πως έκανα κάτι για τον εαυτό μου, του έδωσα κάτι παραπάνω από αυτό που είχε χθες ή προχθές. Και σίγουρα όταν μαθαίνουμε κάτι, αυτό μας χαρίζει κάποια συναισθήματα -ανάλογα με την περίσταση- κάποιες εικόνες, αναμνήσεις και εμπειρίες. Αυτά δεν είναι που κάνουν τις μέρες μας να αξίζουν;

Καμιά φορά μου λένε βέβαια, πως ο χρόνος είναι ελάχιστος, η καθημερινότητα απαιτητική κι οι ρυθμοί έντονοι, οπότε που χρόνος να αφιερώσεις σε κάτι καινούριο. Αρκούν πέντε με δέκα λεπτά μέσα στη μέρα, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, αρκεί να το θες, να μην είναι για σένα μια αγγαρεία, αλλά ευχαρίστηση.

Όλα γίνονται, όταν το θες!

Εσείς μαθαίνετε κάτι καινούριο κάθε μέρα; Κι αν ναι, τι σας αρέσει να μαθαίνετε συνήθως;

 

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia Petra
28/01/2019 10:37 ΠΜ

Καμιά φορά μπορεί να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο μέσα στη μέρα, και να μην το συνειδητοποιούμε άμεσα, να αξιολογείται εν καιρώ.. Το πιο εύκολο υποθέτω είναι να μαθαίνει κανείς πράγματα που έχουν σχέση με το φαγητό 😉 Εγώ πάντως εκείνο που φροντίζω να “μαθαίνω” κάθε μέρα, εκτός από τον καιρό!.. 😉 🙂 ..είναι ποια θεατρικά έργα θα ανέβουν στο προσεχές μέλλον 😉 Υ.Γ Δεν ξέρω γιατί, αλλά η ανάρτησή σου αυτή δεν εμφανίζεται στο blogroll, και φαίνεται ακόμα η προηγούμενη ανάρτησή σου.. Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα κουκλοβαφτιστηρόνιμου ✿

Mia Petra
28/01/2019 2:56 ΜΜ

Κοίτα κάτι ωραίο που θυμήθηκα να σου γράψω, μου το είχε υπενθυμίσει κι εμένα πριν από μέρες, μια άλλη φίλη blogger: “O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό”- Γκαίτε 😉

Άιναφετς
28/01/2019 1:19 ΜΜ

“Γηράσκω αεί διδασκόμενος”… και όταν αυτή η ρήση γίνει για τα καλά κτήμα σου, ανακαλύπτεις πως χωρίς να το επιδιώκεις μαθαίνεις και το σημαντικότερο μαθαίνεις και πώς να μαθαίνεις! 😉
Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που η πληροφόρηση είναι τόσο εύκολη και προσιτή, φτάνει να μπορούμε να διακρίνουμε τα fake niews! 😛

Καλή δημιουργική βδομάδα με πολλά πολλά χαμογελαστά ΑΦιλάκια! 🙂

Giannis Pit
Giannis Pit
28/01/2019 3:10 ΜΜ

Η Βδομάδα ξεκινάει με αναφορά στην κίνηση της ζωής. Στην αναζήτηση καινούργιων πραγμάτων. Κάτι που ομορφαίνει τη ζωή μας.
Ευχές Μαρίνα μου για όμορφη μέρα.

Σταυρούλα Δεκούλου Παπαδημητρίου
Σταυρούλα Δεκούλου Παπαδημητρίου
28/01/2019 5:07 ΜΜ

Γεια σου κορίτσι με τη μοσχοβολιά του ροδόνερου. Ναι, καθετί καινούριο με πάει ένα βήμα παρακάτω. Τι καινούριο; Οτιδήποτε!
Μία λέξη, μια συνταγή μια τεχνική στη δουλειά, μια καινούρια μελωδία.
Αγαπώ να κοιμάμαι πλουσιότερη ως άνθρωπος από ό, τι όταν ξύπνησα
Γλυκά φιλώ σε!

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
28/01/2019 9:26 ΜΜ

Γεια σου, Μαρίνα,

Μου φαίνεται πως πρέπει να φυλακίσεις σε απόρθητο κάστρο τις αισθήσεις σου, για να καταφέρεις να .. μη μαθαίνεις κάθε μέρα. Θέλω να πω πως κι αν ακόμα εμείς δεν κάνουμε την κίνηση να μάθουμε, η ζωή μας τα φέρνει μπροστά μας, στο πιάτο. Όλα γνώσεις γίνονται, αν τα επεξεργαστούμε.

Αν και, νομίζω πως εσύ μιλάς για τη στοχευμένη γνώση, αυτή που αποφασίζουμε να αποκομίσουμε κάνοντας κάτι συγκεκριμένο.

Όπως και να ‘ναι, συναρπαστικό το ταξίδι στη γνώση, το κάθε ταξίδι..

Καλησπέρες, φιλιά.

maniaspirit
30/01/2019 4:08 ΠΜ

μπα εγώ τεμπελιάζω κάποιες μέρες, ή βάζω σε εφαρμογή κάτι που έμαθα, να αποκτήσω την εμπειρία
Σε φιλώ 🙂

aristea k
aristea k
30/01/2019 11:32 ΠΜ

Ξέχασες να αναφέρεις ότι μαθαίνεις και μία γλώσσα στην καθισιά σου!☺ Να δω τι θα κάνεις όταν θα τις έχεις μάθει όλες ! Περιμένω τη μέρα που θα σε ρωτήσω τι κάνεις και θα μου πεις να εδώ κάνω κάτι συντακτικές ασκήσεις στα Σουαχίλι ☺

Θυμάμαι ακόμα πόσο με ταρακούνησε κάπου εκεί στα 23 που πρωτοδιάβασα το Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις του Μπουσκάλια μια προσωπική του εξομολόγηση : Ο πατέρας του είχε θέσει έναν κανόνα στην οικογένειαστο βραδινό γεύμα κάθε παιδί από τα πολλά της οικογένειας να διηγείται κάτι που έμαθε μέσα στην ημέρα. Όπως ακριβώς μας τα είπες κι εσύ πολύ ωραία. Αυτό που μου έκανε κλικ ήταν η συνήθεια του Μπουσκάλια μέχρι τα βαθιά γεράματα, να κλείνει τη μέρα τους διαβάζοντας και μαθαίνοντας κάτι καινούργιο, τιμώντας τον άγραφο οικογενειακό κανόνα.

aristea k
aristea k
30/01/2019 11:34 ΠΜ
Reply to  aristea k

Το σχόλιο μου έφυγε ατελείωτο και χωρίς τις απαραίτητες διορθώσεις…
Ένι γούει… Τώρα έγινε!
Θα πρόσθετα ότι κι εγώ υιοθέτησα αυτή την πολύ καλή συνήθεια και νιώθω όμορφα για αυτό!
Σε φιλώ γλυκά Μαρινάκι μου!

maria mytripsonblog
30/01/2019 7:54 ΜΜ

Δεν ξέρω αν θα καλύψω την ερώτηση, αλλά διαβάζω κάθε μέρα, οπότε όλο και κάτι μαθαίνω υποθέτω. 🙂

Φιλιά πολλά!

Αρτίστα του βωβού
Αρτίστα του βωβού
31/01/2019 12:49 ΜΜ

Α ναι! Κι εγώ μαθαίνω κάτι κάθε μέρα!
Κυρίως πώς να φροντίζω καλύτερα την υπερήλικη μητέρα Θεοδοσία!
Επίσης θέλω, όχι να μάθω ακριβώς, αλλά να αποκτήσω ένα Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΕΚΠΑ που αφορά στη δουλειά μου, δηλαδή την Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου, αλλά είναι πολύ υψηλά τα δίδακτρα κι έτσι έχω δώσει το μέιλ μου και μπορεί να κληρωθώ για δωρεάν φοίτηση!
Ναι, κάνει και τέτοια μπόνους το Καποδιστριακό στα ι-λέρνινγκ μαθήματα!
Κάνε ευχή να κερδίσω!
Κίσιζ Μαρίνα!

Ρένα Χριστοδούλου
05/02/2019 12:38 ΠΜ

Και μένα μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα συνέχεια Μαρινάκι μου .
Είτε διαβάζω είτε ακούω , όλο και κάτι μένει .
Τώρα μαθαίνω και από τις εγγονές μου πολλά .
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Woman in blogs
Woman in blogs
20/02/2019 6:47 ΜΜ

Κάτι για τους ανθρώπους τους δικούς μου!
Φιλιά!!!!

[instagram-feed]
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x