Είναι έξυπνο το κινητό μου;

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είναι έξυπνο το κινητό μου

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με εσάς, εμένα πάντως κάθε που ξαπλώνω για να κοιμηθώ, μου έρχονται στο μυαλό κάτι πολύ άκυρες σκέψεις. Χθες λοιπόν σκεφτόμουν, ότι για smartphone το κινητό μου δεν είναι και τόσο έξυπνο.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχω το ίδιο κινητό.

Και το προσέχω πολύ, σαν παιδί μου το έχω. Το καθαρίζω, δεν το ρίχνω κάτω, του έχω μια τέλεια χρυσή θήκη με ροζ χρυσόσκονη που πέφτει όταν το κουνάς! Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απόδοση του και όλα όσα μου προσφέρει. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι το κάνει πιο έξυπνο από το παλιό μου κινητό.

Σίγουρα έχει πιο μοντέρνο design, έχει αμέτρητες δυνατότητες.

Αλλά έχει και μειονεκτήματα! Δεν έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και έτσι σε μένα που είμαι social κορίτσι και μιλάω πολύ μου τελειώνει γρήγορα. Κι έχει οθόνη αφής που το καθιστά πιο ευαίσθητο και δεν μπορώ να πατήσω τα κουμπάκια όπως στο παλιό για να βγάλω το άχτι μου.

Για πολλούς όπως εγώ, η αλήθεια είναι ότι έχει αντικαταστήσει:

  • την φωτογραφική μηχανή,
  • την κάμερα,
  • το σημειωματάριο,
  • το ημερολόγιο,

Αφού τα έχεις όλα σε μια συσκευή και τελειώνεις.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να τα λέμε όμορφα, πολυχρηστικά, αλλά γιατί έξυπνα;

(Εκεί εγώ! Το χαβά μου!)

Για έξυπνο κινητό ποτέ δεν με απέτρεψε :

  • Να ανεβάσω μια χάλια φωτογραφία στο instagram (τύπου “Είσαι πολύ θαρραλέα που θες να ανεβάσεις αυτή τη φωτογραφία, στο διαδίκτυο, να υπάρχει για πάντα. Εγώ δε θα τολμούσα”)
  • Να σχολιάσω κάτι χαζό σε facebook post ( μια ειδοποίηση σε στυλ “Μη θα ξεφτιλιστείς” θα ήταν χρήσιμη)
  • Να πάρω τηλέφωνο αντί να κρατήσω χαρακτήρα ( Μια υπενθύμιση ότι δεν του αξίζουν τα τρία λεπτά ελάχιστη χρέωση ας πούμε, εγώ θα την εκτιμούσα)
  • Να απαντήσω σε μια κλήση που θα με σύγχυζε. (Αν ήταν στα αλήθεια έξυπνο, να μη δεχόταν την κλήση, εγώ είμαι ηλίθια και το σηκώνω!)

Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω;

Δεν κατέληξα κάπου συγκεκριμένα με το συλλογισμό μου, αν περιμένετε κάποιο wow συμπέρασμα, απλά ήθελα να τον μοιραστώ μαζί σας, γιατί αν δεν το μοιραστώ μαζί σας, με ποιον να το μοιραστώ;! Σε περίπτωση που έχετε άλλες απορίες να λύσω, εδώ, εγώ, ο άνθρωπος σας!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mariakat80
23/03/2017 3:12 ΜΜ

Πόσα να σου κάνει πια κι αυτό το κινητό??? Είπαμε έξυπνο είναι δεν είναι artificial intellingent !!!! 😛
Μαρίνα μου.. καλά που δεν τα κάνει ΚΑΙ αυτά γιατί τότε το μυαλό μας… γιοκ!!! Ας έχουμε και λίγη κριτική σκέψη ακόμα! Δεν συμφωνεις??? Ρομποτάκια καταντήσαμε με δαυτα στο χερι. Και το λέω εγώ που είμαι και τεχνοφρικ!
Καλό Μεσημέρι γλυκό μου Μαρινάκι 🙂

mariakat80
24/03/2017 11:57 ΜΜ

Εννοειται κανουμε χιουμορ 😛
Ναι μεγαλο το κακό με τα κινητα! Λίγα άτομα ειναι αυτά που εχουν καταφέρει να αποστασιοποιηθούν!! Φιλακια πολλά!!

Αναστασία Κ.
23/03/2017 5:19 ΜΜ

Μεγάλο μειονέκτημα αυτό με την μπαταρία. Κινητό το λέμε, αλλά μόνο κινητό δεν είναι, γιατί χρειάζεται συνεχώς και μία πρίζα από δίπλα. Όσο για το αν είναι έξυπνο….αν ήταν, θα έκανε αποκλεισμό μόνο του όλα αυτά που θα μας σύγχυζαν, και δε λέω μόνο για κλήσεις, αλλά για ειδοποιήσεις γενικά. Αχ!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

Άιναφετς
23/03/2017 6:17 ΜΜ

Τώρα θα μιλήσει και μια πολύ παλιά των πολύ παλιών κινητών! 😉
Καλό κάνει (!) ν’ αντιμετωπίζει κανείς το θέμα “κινητό” με χιούμορ γιατί είναι μια ιστορία (για μένα) μόνο για κλάματα!!! 😛
Η εξάρτηση που έχουν οι πιο πολλοί από αυτά τα “έξυπνα” εργαλεία είναι όντος ανησυχητική και χαίρομαι Μαρινάκι μου που το έχεις εντοπίσει και εύχομαι να εξακολουθήσεις να είσαι έτσι προσεχτική! 😀
ΑΦιλάκια ακίνητα! 🙂

Katerina Verigka
Katerina Verigka
23/03/2017 9:21 ΜΜ

χαχαχα καλά τα λες!! άσχετο,δεν σου έχει λείψει το πορτάκι που είχαν τα παλιά και όταν κλείναμε τσαντισμένοι βγάζαμε το άχτι μας;;
με τα κινητά-ευτυχώς- δεν είχα κόλλημα. Λίγες εφαρμογές έχω κι όλο αφαιρώ γιατί τελειώνει η μπαταρία πολύ γρήγορα. Στο τηλέφωνο δεν μιλάω σχεδόν καθόλου, προτιμώ από κοντά. Είμαι λίγο vintage φάση μάλλον! Δεν μου αρέσει η υπερβολική χρήση και προσκόλληση στην τεχνολογία.
Καλό βράδυ Μαρίνα μου φιλάκια πολλά!!

Βre Melaxrinaki
23/03/2017 11:24 ΜΜ

Πες μου ότι δεν αισθάνθηκες ηλίθια,
που απάντησες σε δική μου κλήση να ηρεμήσω, χαχαχαχα :p
Το δικό μου κινητό είναι πανέξυπνο, γιατί όταν δε θέλω να
μιλήσω με νιώθει και έχει ένα κουμπάκι που πατάω και κλείνει, χαχαχα.
Όσο για τις σημειώσεις και όλα αυτά, μπορεί να τα έχουν τα κινητά μας,
όμως εγώ παραμένω παραδοσιακή στο πατροπαράδοτο
τετράδιο και στο γράψιμο. Νιώθω αλλιώς βρε παιδί μου, χαχαχα.
Φιλάκιαααααα !!!.

mia petra
24/03/2017 11:41 ΠΜ

Αχαχαχαχα! Βασικά μου έχεις φτιάξει τόσο πολύ το κέφι κουκλοβαφτιστηρόνιμου, που ξέχασα το θέμα! 🙂 Μια φορά πάλι είχα την ίδια απορία που θα πω και τώρα (που μιλούσα με την Αριστέα για το δικό της “έξυπνο”) και εξέφρασα την απορία: “τι δουλειά να είχε άραγε ένα έξυπνο κινητό σε μια ξανθιά (εμένα εννοώ) και δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση αχαχα! 🙂 Γι’ αυτό και δεν έχω αποκτήσει έξυπνο κινητό, αλλά ένα…να μωρέ, σαν εμένα, με ξανθιά μνήμη χαχα! 🙂 Στο μεταξύ γελάω και με τα σχόλια, η Κατερίνα πιο πάνω πχ που λέει “άσχετο,δεν σου έχει λείψει το πορτάκι που είχαν τα παλιά και όταν κλείναμε τσαντισμένοι βγάζαμε το άχτι μας;;” 🙂 Γιατι είναι ακριβώς έτσι όμως, πως όταν έχεις τα μπουρίνια σου και βαράς μια πόρτα με δύναμη, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια; 🙂 Ενώ το έξυπνο όσο και να πεις, το λυπάσαι και λίγο να το σακατέψεις 🙂 Πολλά φιλιά κουκλοβαφτιστηρόνιμου και η…διαφήμιση τής νονάς για σήμερα: οποιοδήποτε έξυπνο κινητό στα χέρια σου θα φαντάζει ηλίθιο! ✿

mia petra
24/03/2017 8:46 ΜΜ

Giannis Pit.
Giannis Pit.
24/03/2017 7:04 ΜΜ

Πολλά θα πω και εγώ μας έχουν λείψει από τα παλιά κινητά, σαν το πορτάκι που λέει η Κατερίνα πιο πάνω.
Εντάξει βρε Μαρίνα μου, είπαμε έξυπνο το κινητό, δεν ψήνει καφέ βέβαια ένα πράμα, αλλά βάλε και συ λίγο το χεράκι σου ντε.
Πολλές γλυκές καλησπέρες.

aristea k
24/03/2017 9:41 ΜΜ

Τι να πω κι εγώ που το έξυπνό μου έπαψε να έχει κι εκείνες τις λίγες παραπανίσιες λειτουργίες που είχε, λόγω αναβάθμισης λογισμικού, που δεν υποστηρίζεται από τη συσκευή πλέον; ( ανάθεμα και ξέρω τι είναι αυτό. Έτσι μου είπαν, έτσι λέω, κόπι παστ στ’ ορκίζομαι!) Έτσι το μόνο που κάνει είναι να λειτουργεί κλασικά ως τηλέφωνο, και φωτογραφική (βίδεα δεν τραβάω εγώ!)
Το wifi κλειστό γιατί αν το ανοίξω θα κολλήσει πάλι και μετά πάλι 10 μέρες χωρίς κινητό το Αριστάκι. Οπότε …υπάρχουν και χειρότερα καρντιά μου από τα δικά σου ( πουχου να σου πέφτει στα καλά καθούμενα το ταβάνι! ☺ αχαχαχαχα! Ας το γελάσουμε και λιγάκι γιατί δεν βγαίνει αλλιώς!)
Πολλά εξαντλημένα φιλιά♥

[instagram-feed]
18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x