Εσύ είσαι ευτυχισμένος;

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις. -Λέων Τολστόι

Ας ξεκινήσουμε μ’ ένα τραγουδάκι, που πολύ μου φτιάχνει το κέφι!

Κάπου πήρε το μάτι μου, ότι αύριο 20 Μαρτίου, είναι η Διεθνής ημέρα ευτυχίας. Και αμέσως αναρωτήθηκα:

Στα social media βέβαια, δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά όλοι οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, περνούν καλά και χαμογελούν. Μια αντικρουόμενη εικόνα σε σχέση με την πραγματικότητα του κόσμου που είναι γεμάτη με τη μουρτζουφλιά, με νεύρα και άγχος.

Κακά τα ψέματα, είναι must να είσαι ευτυχισμένος. Απλά δεν είναι εύκολο να το καταφέρεις. Και φταίνε πολλά γι’ αυτό.

Η ευτυχία για εμένα, δεν είναι κάτι που μπορεί να περιγραφεί ή να έχει μονοπάτι. Τουλάχιστον όχι ένα συγκεκριμένο.

Κι όμως, πόσοι άνθρωποι αρνούνται να τη δουν και συνεχίζουν να την ψάχνουν δεξιά και αριστερά.

Διαβάζουν βιβλία, ψάχνουν άρθρα, ζητούν απαντήσεις, ενώ αυτές είναι μπροστά τους και τους κουνούν τα χέρια!

Η ευτυχία, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν ανοίγουμε την καρδιά και το μυαλό μας περισσότερο σε ανθρώπους, εμπειρίες και το στόμα μας λιγότερο για να γκρινιάζουμε, να προσβάλλουμε, να μισήσουμε!

ευτυχία

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Για να νιώσουμε ευτυχισμένοι, πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι ζητάμε και τι θα κάνουμε για να το αποκτήσουμε! Πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες για όσα έχουμε, όσα είμαστε και όσα ζούμε. Και θα ήταν καλό, να μάθουμε να εκτιμάμε και να απολαμβάνουμε τα μικρά και ασήμαντα της ζωής μας. Η ευτυχία δεν κρύβεται πάντα σε glamorous στιγμές που θυμίζουν Χόλιγουντ! Είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα, κάτι που κάνει την καρδιά να χτυπάει ρυθμικά και τη ζωή να νιώθει μια πληρότητα!

Και μη ξεχνάς: Η ευτυχία σου, είσαι εσύ!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μην χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άιναφετς
19/03/2018 12:25 ΜΜ

Μπράβο Μαρινάκι (και) γι αυτό το άρθρο σου! 😀
Για να μπορεί κανείς να μιλήσει για ευτυχία, πρέπει να την έχει γευτεί, αλλιώς παπαγαλίζει τι έχει διαβάσει ή ακούσει!
Χαίρομαι για σένα γιατί ξέρεις για τι μιλάς! 😉
Η ζωή, μου έμαθε, πως δεν “πρέπει” να την περιμένουμε να έρθει απ΄ έξω, γιατί δεν θα έρθει!
Η ευτυχία είναι μέσα στο καθένα, τόσο απλό, είναι μες τη καρδιά μας και εμφανίζεται μόνο αν συνδεθούμε με τα βαθύτερα μας αισθήματα που είναι η Αγάπη! <3
ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς και να έχουμε όλοι μας μια χαμογελαστή βδομάδα! 🙂

Euzonas
Euzonas
19/03/2018 5:03 ΜΜ

Τα σπασε το κείμενο σου αυτό. 😀 😀 :D!
Είναι τραγικό που ο κόσμος σπαταλάει χρόνο στο να δείξει ότι είναι χαρούμενος, ειδικά στο διαδίκτυο, χρόνο που θα μπορούσε να είναι όντως χαρούμενος.
Καλημέρα!

sweet jane eyre
19/03/2018 5:04 ΜΜ

Πόσο όμορφη ανάρτηση και τι όμορφες παρατηρήσεις! Θα σταθώ σε αυτό που λες για τα σοσιαλ μίντια, ακόμα και τα πιο σοβαρά θλιβερά γεγονότα της ζωής μας φιλτράρονται με φίλτρα ωραιοποίησης από τα μίντια. Τι απάνθρωπη διαστρέβλωση είναι αυτή; Χωρίς την θλίψη κανείς δεν θα εκτιμούσε πραγματικά την χαρά. Καλή σου εβδομάδα αγαπητή. Είσαι η αναζωογόνος ανάσα της Δευτέρας ❤

Giannis Pit
Giannis Pit
19/03/2018 6:10 ΜΜ

Σταράτες όμορφες σκέψεις για την “ευτυχία”. Για ένα βίωμα που πολλοί το αναζητούν παντελώς σε λάθος δρόμο με λανθασμένα ευτελή μέτρα και σταΘμά.
Καλή βδομάδα σου Μαρίνα μου, με ένα γλυκό ακόμα θέμα.

ANNA Flo
ANNA Flo
19/03/2018 8:01 ΜΜ

Ένα κείμενο υπέροχο! Ανθρώπινο, αληθινό από καρδιάς. Τόσα έχουν γραφτεί για την ευτυχία που όλοι την κυνηγούν, αλλά το δικό σου κείμενο είναι πέρα για πέρα αληθινο.
Αν μόνοι μας δεν τη χτίσουμε την ευτυχία μας μην περιμένουμε άδικα…
Το να γίνει χαρούμενος κάποιος υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιδρούν βέβαια, αλλά κυρίως εξαρτάται από εμάς
Καλή σου εβδομάδα γλυκό μου πλάσμα
Να σαι καλά

F.
F.
20/03/2018 12:07 ΠΜ

Είδες τι σκέψεις φέρνει η άνοιξη; Συμπτωματικά κι εγώ πέρυσι τον Απρίλη είχα καταπιαστεί με αυτήν την κυρία. Και κατέληγα κάπως έτσι: «Η ευτυχία δεν γεννιέται από πράγματα φθαρτά κι εφήμερα. Η ευτυχία, θαρρώ, είναι στάση ζωής, όσο παράξενο κι ακατόρθωτο κι αν ακούγεται. Είναι ο στόχος και ο τρόπος μαζί.»
Όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ τι μας κάνει ευτυχισμένους. Ας βάλουμε στόχο να βρίσκουμε κάθε μέρα κάτι που θα μας κάνει να χαμογελάμε!
Καλή σου νύχτα, Μαρίνα, που τα κείμενά σου βγάζουν φρεσκάδα! 🙂

aristea k
20/03/2018 10:17 ΠΜ

Δεν υπάρχει μία ευτυχία, ούτε κάτι χειροπιαστό. Η ευτυχία έχει να κάνει καθαρά με τη δική μας οριοθέτηση και το πώς την προσδιορίζουμε. Ποια είναι τα προσωπικά μας κριτήρια. Στις κάθε είδους οδηγίες ( και δεν αναφέρομαι σε σένα μάτια μου, αλλά γενικότερα σε όσα γράφονται κατά καιρούς) εγώ θα απαντήσω με μία λέξη: μπαρμπούτσαλα!
Αν κάποιος πιστεύει ότι ευτυχία είναι να κάθεσαι, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις οτιδήποτε και να σε υπηρετούν, αν πάλι κάποιος άλλος ευτυχία θεωρεί ότι είναι να τρώει κάθε μέρα μπριζόλες και κάποιος παράλλος πιστεύει ότι ευτυχία είναι να κάνει διαρκώς ταξίδια, ποια είμαι εγώ να του πω ότι σκέφτεται λάθος; Για μένα και για σένα ευτυχία μπορεί να είναι τα απλά, για άλλον τα μη απλά, για κάποιους άλλους να ικανοποιούνται όλες οι υλικές ανάγκες τους , για άλλους τα παιδιά. Έλα τώρα στη θέση μου. Πχ να θεωρούσα το να κάνεις παιδιά, την απόλυτη ευτυχία. Φαντάσου θλίψη. Δεν θα έπρεπε ποτέ να νιώσω ευτυχισμένη.
Έχει πάψει να με απασχολεί το θέμα ευτυχία. Περισσότερο με νοιάζει η γαλήνη μέσα μου. Να μπορώ να κοιμάμαι χωρίς πολλές ανησυχίες και σκοτούρες. Αυτά για την ώρα. Αύριο μπορεί να έχω αλλάξει άποψη! ☺
Μάκια, μούκια! ♥

Christina Andromeda
20/03/2018 7:52 ΜΜ

Κατ αρχάς μου αρέσει το πολυδύναμο κείμενο με μοργή εικόνας.Να κλέψω την ιδέα; Ευτυχία είναι επιλογή. Κάθε μέρα επιλέγεις να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου. Κάποιοι μπερδεύουν την ευτυχία με την επιβράβευση. Σου λεει θα έχω τη “γαμάτη” ζωή που όλοι την έχουν σαν μέτρο σύγκρισης και πίσω από τα φώτα είναι με τα αντικαταθλιπτικά. Ευτυχία είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και να αγωνίζεσαι για όλα εκείνα που σου ταιριάζουν.
Μπράβο Μαρινάκι για τη δουλειά που βάζεις.

Mia Petra
25/03/2018 1:52 ΜΜ

Λατρεύω “οδηγό ευτυχίας” από κουκλοβαφτιστηρόνι τρελό και πάντα τόσο πολύ δημιουργικό ! Στο μεταξύ, λέω να ξεκινήσω από το τέλος, εκεί που λέει “σοκολάτα” 🙂 Είναι το πιο εύκολο αφού! ✿

Lysippe
25/03/2018 6:18 ΜΜ

Δεν ξέρω εάν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη «ευτυχία». Θαρρώ πως η «χαρά» μπορεί να χωρέσει καλύτερα σε εμάς, τους ανθρώπους – την ευτυχία την έχω πιο απατηλή, τη προσεγγίζω με παραμυθένιες αφηγήσεις. Κατά τ’ άλλα, θ’ αναλωθώ στα τετριμμένα… Η χαρά είναι στιγμές, η χαρά έχει να κάνει με προσωπικά κριτήρια, η χαρά έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης και με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και τη ζωή. Η χαρά δεν μπορεί να είναι συνεχής. Μάλιστα, ίσως και να επιβάλλεται να εναλλάσσεται με λύπη, για να την εκτιμούμε και καλύτερα.
Σε φιλώ πολύ, Μαρινάκι μου. :*

[instagram-feed]
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x