Εσύ που βρίσκεις την έμπνευση σου;

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εσύ που βρίσκεις την έμπνευση σου
Σου έχει τύχει ποτέ, να θες να γράψεις κάτι, γιατί πολύ απλά νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις, αλλά δεν ξέρεις τι;

Εμένα αυτό μού συνέβαινε από τις αρχές του χρόνου.

Δεν είχα καθόλου έμπνευση. Σε συνδυασμό με κακή διάθεση, λόγω διαφόρων γεγονότων και ως εκ τούτου δεν έγραφα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κάτι που επηρέασε την “επίδοση” του blog μου και τη διάθεση μου, πολύ.

Η αποχή από το blogging, επιδρά στην ψυχολογία

Έβλεπα, ότι η άσχημη διάθεση μου επηρεάζονταν πολύ χειρότερα, γιατί συν όλα τα άλλα, δεν είχα ούτε τη χαρά του blogging. Και κακά τα ψέματα, για εμάς τους bloggers είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας τόσο η διαδικασία σύνθεσης του κάθε post, όσο και η ανταλλαγή απόψεων μέσω του σχολιασμού.

Η μεγάλη αποχή επηρεάζει την επίδοση του blog

Όταν μιλάω όμως, για “επίδοση” του blog, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι ότι τρέμω μην χάσω views, γιατί αν ήμουν τέτοιος άνθρωπος, δεν θα είχα αλλάξει τόσες φορές πλατφόρμα. Απλά, μου αρέσει (και το έχω από μικρή αυτό), με ότι καταπιάνομαι να το κάνω σωστά και καλά, τουλάχιστον για τα δικά μου standards.

Γι’ αυτό και κοιτάζω τα “τι” και τα “πως”. Σημαντικό για εμένα, είναι πως μειώθηκαν τα σχόλια. Γιατί, αυτά είναι, που δίνουν χαρακτήρα σε ένα blog!

Που βρήκα έμπνευση;

Όσο καιρό δεν έγραφα, είχα ένα μπλοκάκι και κατέγραφα διάφορες ιδέες, τις οποίες θέλω να αναλύσω στο blog μου. Κάθε λοιπόν, που νιώθω την ανάγκη να γράψω, ανατρέχω εκεί και βλέπω αν έχω ένα θέμα που μου κάνει κλικ. Αν έχω, τότε μπαίνω στη διαδικασία να ετοιμάσω, το κείμενο μου. Συνειδητοποίησα, πως αυτό εμένα με βοηθά απίστευτα.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια γεμάτη εβδομάδα, για το blog μου.

Γιατί, αφού καλωσόρισα τον Μάϊο και έγραψα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου για τα χρόνια της Ελλάδας που δεν πρόλαβα να ζήσω, σου μίλησα για θετικά πρωινά ξεκινήματα και τις σειρές που παρακολουθώ. Και μακάρι κάθε βδομάδα μου, να είναι έτσι γεμάτη, γιατί κάθε φορά που γράφω ένα κείμενο νιώθω μια απίστευτη χαρά μέσα μου και απολαμβάνω τόσο πολύ να ασχολούμαι με το blog μου.

Εσένα σου έχει τύχει ποτέ να θες να γράψεις και να μην ξέρεις τι να γράψεις; Και αν ναι, πώς το αντιμετώπισες;

Αυτά τα λίγα από εμένα . Σας στέλνω ένα φιλί και σας εύχομαι να απολαύσετε την Τρίτη σας .

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άιναφετς
09/05/2017 12:03 ΜΜ

Όμορφα “εξηγείσαι” Μαρινάκι μου!
Όταν έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου ζωγραφίζοντας, μαθαίνεις σ’ ένα είδος πειθαρχίας, ειδικά αν έχεις να ετοιμάσεις έκθεση ή να παραδόσεις κάποιο έργο… έτσι έμαθα να κάθομαι μπροστά στο τελάρο ή σε ότι άλλο και να περιμένω να έρθει η έμπνευση και σχεδόν πάντα κάτι γινόταν, άλλοτε καλό και άλλοτε όχι, όπως ακριβώς και με τα ποστ μας! 😉
Με το blogging έχω κάνει κάτι που μοιάζει με τη δική σου τακτική, έχω ένα ιντερνετικό φάκελλο όπου αποθηκεύω ότι μου έχει κάνει κλικ… και “φροντίζω” χαλαρά μια φορά την εβδομάδα να κάνω και κάποια ανάρτηση.
Το ενδιαφέρον όμως είναι, πως συνήθως η έμπνευση είναι αυτή που με βρίσκει!!! 😛
ΑΦιλάκια και καλή χαλαρή μέρα να έχουμε! 🙂

aristea k
aristea k
09/05/2017 7:21 ΜΜ

Λοιπόν άκου τι συμβαίνει μ’ εμένα. Θέματα έχω, δόξα τω θεώ! Αν ήθελα να συνεχίσω να γράφω μία ανάρτηση την ημέρα, όπως παλαιότερα, θα το έκανα άνετα. Δεν σου κάνω πλάκα. Κι εγώ έχω φάκελο στο chrome με ενδιαφέροντα θέματα ή ειδήσεις που μου έκαναν κλικ, έχω σημειωματάριο και ντοσιέ με διάφορα μισοτελειωμένα κειμενάκια ( το έχω ακόμα με το χειρόγραφο βλέπεις) αλλά δεν έχω όρεξη να τα ανεβάσω μετά. Η έμπνευση νομίζω για μένα σημαίνει αυτό το κάτι που θα με οδηγήσει για κάτι πρωτόγνωρο, για κάτι που μέχρι τη στιγμή να το γράψω δεν το είχα καν σκεφτεί. Όχι από αυτά που έχω φακελωμένα. Οπότε όλα ξεκινούν από το κίνητρο. πχ Το Παίζοντας με τις λέξεις μου έδωσε καλό και δυνατό κίνητρο. Η έμπνευση για το ποίημα ήρθε από το παρελθόν μου και η έμπνευση για την ιστορία μου από αυτό που ζω τώρα (μάθε τέχνη κι άστηνε… η μυθοπλασία ήταν αναγκαία σαν το περιτύλιγμα ☺)
Πολλά γλυκά φιλιά Μαρινάκι μου ♥

Memaria
10/05/2017 12:02 ΠΜ

Μου έχει τύχει να γυρνάνε πολλά στο κεφάλι μου και να συνωστίζονται τόσο που να πνίγει το ένα το άλλο…χαχα!
Ε, όταν μου συμβαίνει αυτό, τα αφήνω όλα στην άκρη και γράφω για κάτι άσχετο για να τα εκδικηθώ!!
Καλό ξημέρωμα!

mariakat80
10/05/2017 6:46 ΜΜ

Εννοειται ότι μου συμβαίνει συχνά!
Αλλες φορές λόγω φόρτου εργασίας , άλλες λόγω φόρτου υποχρεώσεων και κυρίως λόγω φόρτου συναισθηματων.
Κάποιες φορές ξεχνώ ότι το γράψιμο για μένα είναι λύτρωση!
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο τιπ για να βρω εμπνευση. Κυρίως όμως είναι η πλοηγηση μου στο διαδικτυο οπου κρατάω διαφορα.

mia petra
11/05/2017 1:16 ΜΜ

Θα έγραφα πολύ πιο συχνά, αν δεν είχα την έννοια να είμαι εντάξει με τις αλληλεπιδράσεις μου με τους άλλους φίλους bloggers, κάτι που εγώ το θεωρώ απόλυτα δεδομένο και απαραίτητο, στις σχέσεις/συναναστροφές μου με τους άλλους bloggers. ✿ Πάντως, ιδέες έχω πάντα, ο χρόνος όμως, και πολλές φορές η ψυχολογική μου κατάσταση, με βγάζουν από τα “θέλω” μου 🙁

trackback

[…] σε ρώτησα που βρίσκεις εσύ την έμπνευση σου. Σήμερα λοιπόν, σου εκμυστηρεύομαι, ότι ειδικά τα […]

[instagram-feed]
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x