Η βραδινή μου ρουτίνα

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η βραδινή μου ρουτίνα
Η βραδινή ρουτίνα, είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούνται κυρίως οι beauty bloggers και αφορά καλλυντικά που χρησιμοποιούν και συνήθειες ομορφιάς που έχουν. Εγώ προφανώς και δε θα γράψω για καλλυντικά και τέτοια, γιατί δεν είμαι beauty blogger, αλλά επειδή είμαι beauty (!) και είμαι και blogger, θα σου γράψω τι μου αρέσει να κάνω πριν κοιμηθώ. Σαφέστατα όταν θέλω να βγω, η ιεροτελεστία μου δεν παραλείπεται, απλά μετατίθεται για όταν γυρίσω στο σπίτι.

πρωινή ρουτίνα
Image by mohamed Hassan from Pixabay

Blogging

Πάντα το απόγευμα, προσπαθώ να χωρέσω στο πρόγραμμα μου, το blogging. Βάζω μια κούπα τσάι (διαφορετικό κάθε μέρα) και προσπαθώ:

  • να σχολιάσω στα κείμενα άλλων bloggers, για να μη μαζεύονται πολλά,
  • να γράψω κάποια ανάρτηση,
  • να διαβάσω σχετικά με το blogging,
  • να εμπνευστώ γενικότερα.

Keyword: προσπαθώ.

πρωινή ρουτίνα- περιποίηση

Image by mohamed Hassan from Pixabay

Beauty

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να κάνω ντουζ και να πλένω το πρόσωπο μου, πριν ξαπλώσω στο κρεβάτι μου. Έπειτα, ψεκάζω το πρόσωπο μου με ροδόνερο που είναι φυσικό τόνερ, γιατί δε θέλω να το φορτώνω, είμαι μικρή ακόμα. Με ηρεμεί όλη αυτή η διαδικασία και μου χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας.

βραδινή ρουτίνα -πρόγραμμα
Image by Pixaline from Pixabay

Πρόγραμμα

Μετά το beauty κομμάτι, λατρεύω να κάθομαι στο γραφείο μου και να ελέγχω το πρόγραμμα μου για την επόμενη ημέρα. Γράφω μια λίστα με όσα έχω να κάνω, τσεκάρω αν κάποιος έχει γενέθλια ή γιορτή και πρέπει να ευχηθώ και καταγράφω τις σκέψεις μου για την ημέρα που πέρασε! Αυτό με βοηθά πολύ στο να καταπολεμήσω το άγχος μου και σίγουρα να μην ξεχάσω κάτι.

βραδινή ρουτίνα -χαλάρωση
Image by mohamed Hassan from Pixabay

Χαλάρωση

Όταν ξαπλώνω χρησιμοποιώ το κινητό για δύο πράγματα: εικόνες και μουσική. Λατρεύω να βρίσκω αστείες φωτογραφίες, γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση, όπως και το να ψάχνω διάφορα αποφθέγματα. Λίγη σοφία πριν αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα, χρειάζεται! Λατρεύω επίσης να βάζω ακουστικά και ακούω μουσική. Ακούω συνήθως αυτή την playlist και όσα τραγούδια ξεπηδούν στο μυαλό μου εκείνη τη στιγμή, τα οποία ξεχνάω να προσθέτω εκείνη την ώρα στην λίστα και τα θυμάμαι πολύ αργότερα ή ποτέ ξανά. Χάνομαι στην μουσική, διώχνω τα άγχη και τις κακές σκέψεις και χαλαρώνω πραγματικά.

βραδινή ρουτίνα -ευγνωμοσύνη
Image by Shah Zairul Azmi from Pixabay

Ευγνωμοσύνη

Αφού έχω απενεργοποιήσει το κινητό και έχω αποφασίσει να κοιμηθώ, αφιερώνω πέντε λεπτά στο να σκέφτομαι πέντε τουλάχιστον λόγους για τους οποίους θα μπορούσα να νιώσω ευγνώμων την ημέρα που πέρασε. Γιατί πολλές φορές, χάνομαι στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητα και ξεχνάω να εκτιμήσω τα όσα έχω και ζω.
Αυτά λοιπόν είναι όσα κάνω πριν κοιμηθώ.

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω ποια είναι κι η δική σου πρωινή ρουτίνα!

Σύντομα θα κάνω και ένα αφιέρωμα στην πρωινή μου ρουτίνα, γιατί καταλαβαίνω,  πως θα πεθαίνετε να μάθετε πως περνάω τα πρωινά μου! (#ούτεκαν)

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άιναφετς
20/03/2017 10:10 ΜΜ

Παρ όλη τη τεράστια διαφορά ηλικίας μας, το πώς ετοιμαζόμαστε για ύπνο δεν διαφέρει και τόσο πολύ απ΄τη δικιά σου! 😛
Ντους κάνω κάθε πρωί, τρώω πάντα ελαφρά πριν κοιμηθώ και ενώ ο σύζυγος ακούει ειδήσεις κάνω sudokou, ρίχνω μια τελευταία ματιά στα mails μου για να μη μείνω πίσω στις απαντήσεις μου.
Πέφτω για ύπνο γύρω στις 11.30. Πριν με πάρει ο ύπνος κάνω λεπτομερή ανασκόπηση της μέρας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, στη Ζωή και την ευχαριστώ που η οικογένεια μου οι φίλοι και η αφεντιά μου είναι καλά! 😉
Δεν έχω ποτέ μου υποφέρει από αϋπνία και ελπίζω να συνεχίσω να πέφτω έτσι όμορφα στην αγκαλιά του Μορφέα και για το υπόλοιπο της ζωής μου!
ΑΦιλάκια γλυκά και καλή νύχτα να έχουμε μια και είναι ώρα ύπνου! 🙂

Katerina Verigka
21/03/2017 12:57 ΠΜ

σωραίααα! τι να μας πουν οι beauty bloggers με το συμπάθιο, ξέρουμε κι εμείς από ομορφιές αμ πως! Πολύ σε απόλαυσα και μου είχαν λείψει οι προ(σ)κλήσεις σου!! 🙂
Αλήθεια ροδόνερο;; Εντυπωσιακό.. 😉
Μου άρεσε που καταγράφεις τις σκέψεις σου, πρέπει να σε βοηθά πολύ!
Αν και δεν είμαι της ρουτίνας και την αποφεύγω, σε ό,τι έχει να κάνει με περιποίηση (απλά όχι τρελά πράγματα) μου αρέσει να τα κάνω σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Χαίρομαι που επέστρεψε η έμπνευση, είδες;; Δεν μπορούσε να μείνει άλλο μακριά σου!

Euzonas
Euzonas
21/03/2017 1:23 ΠΜ

Καλησπέραααααα :D!
Εγώ δυστυχώς δε μπορώ να το ονομάσω ρουτίνα πλέον γιατί μου συμβαίνει μία στις τρεις βδομάδες. Αλλά συνήθως όταν τυχαίνει και κοιμάμαι το βράδυ, πριν κοιμηθώ θα βάλω το κινητό μου να φορτίσει θα τσεκάρω ότι έβαλα το ξυπνητήρι μου και θα πέσω για ύπνο. Πολλά εκ των πραγμάτων που έκαν στο παρελθόν είτε τα κάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω κινητού είτε δε τα κάνω. όπως το να βλέπω σειρές. Προλαβαίνω ίσα ίσα τρεις :P. Και τώρα αυτό το πληκτρολόγιο έχει βαλθεί να μου πάσει τα νεύραααα. :DDD
Σήμερα είναι μία από αυτές τς μέρες(σταμάτα επιτέλους να μου τρως γράμματα…)
Οπότε θα χαζέψω λίγο στο PC. Θα διαβάσω τα νέα άρθρα φίλων. Πολύ πιθανό να σχολιάσω κιόλας. Αρκετά δύσκολα να κάτσω να γράψω κάτι. Γενικά κάνω διάφορα. 😀
Καληνύχτα.
P.S. “Keyword: προσπαθώ” Δάκρυσα. 😀 😀 😀

Euzonas
Euzonas
21/03/2017 1:07 ΜΜ

Βλέπω Walking Dead, Blacklist, Blindspot. Ευτυχώς τα δύο τελευταία βρίσκονται σε διάλειμμα.(mid season)
Σειρές που σταμάτησα και θα ήθελα να συνεχίσω να βλέπω. Suits(δεν έχω χάσει και πολλά), Better Call Saul, Supernatural(αν και έχει καταντήσει αστείο), Agents of shield. Δε μου έρχεται κάποια άλλη στο μυαλό.
Ευτυχώς να λέμε που τελείωσαν τα SoA και PoI γιατί θα είχαμε θέμα.
Επίσης το SHERLOCK HOLMES TOY BBC :P.
Ας μη μπω σε διαδικασία να αναλύσω πόσες σειρές ακόμα θα ήθελα να ξεκινήσω γιατί θα βγάλουμε ανάρτηση. Hehe
AYTA :).
Άλλο που δεν ήθελα, όπως βλέπεις. 😀
Καλημέρα.

Euzonas
Euzonas
21/03/2017 1:10 ΜΜ
Reply to  Euzonas

Υ.Γ. Και όχι δεν είναι όλα καλά με το πληκτρολόγιο. ΠΕΙΝΑΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ! 😀

Euzonas
Euzonas
21/03/2017 8:51 ΜΜ

Να μαζευόμαστε να αναλύουμε σειρές. Δεν ειναι κακή ιδέα :p

womaneditor
21/03/2017 8:01 ΠΜ

Το μπανάκι είναι κάτι που κάνω πάντα! Όλα τα τα άλλα αλλάζουν, ανάλογα με τις συνθήκες.
Αυτό με τα τραγούδια το παθαίνω κι εγώ! Δεν τα αποθηκεύω εκείνη τη στιγμή και μετά έρχεται η μνήμη χρυσόψαρου να κάνει τη δουλειά της!!!
Καλημερούδια! ❤☕

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

Μαρινάκι, θα σου πω ότι σήμερα το πρωί που ξύπνησα και όσο ετοιμαζόμουν για ννα βγω έξω για κάποιες δουλειές, έβαλα μουσική, και χόρεψα. Έχω να σου πω λοιπόν, ότι σκέφτηκα μήπως να γράψω μια ανάρτηση με πράγματα που θα μας έκαναν καλό για να ξεκινήσει ωραία η μέρα. Και την σημείωσα στο σημειωματάριο μου! Ε, λοιπόν, να που διαβάζω αυτή την ανάρτηση σου και πάνω κάτω περί “ρουτίνας”. Μάλλον, αφού μας έδωσες έμπνευση να γράψω κι Εγώ κάτι. Να σου πω ότι ροδόνερο χρησιμοποιώ κάθε φορά που κάνω ντεμακιγιάζ αντί για λοσιόν, πριν την ενυδατική κρέμα.
Άντε, να που σου ήρθε ξανά η έμπνευση!
Τα φιλιά μου!

Άιναφετς
21/03/2017 12:36 ΜΜ

Αν πριν αποκοιμηθεί κανείς, “κάνει” λεπτομερή ανασκόπηση της μέρας που πέρασε, οι πιθανότητες να μην τον πάρει ο ύπνος στα μισά της ανασκόπησης, είναι ελάχιστες! 😛
Το “κόλπο” το έδωσε ψυχολόγος στη καλύτερη μου φίλη… αυτό φυσικά για όσους οι έννοιες δεν τους αφήνουν ν’ αποκοιμηθούν…. και δεν είναι λίγοι!!! 😀
Καλή μέρα να έχουμε! <3

zina
21/03/2017 3:00 ΜΜ

Είναι υπέροχο να εχεις μία αγαπημένη ρουτίνα. Η χαλάρωση αυτή ειναι ιδανικη σε καθημερινη βαση!

Giannis Pit.
Giannis Pit.
21/03/2017 4:34 ΜΜ

Μαρίνα μου, έχοντας στο χέρι μια κούπα με το ζεστό σου αρωματικό τσάι, (πολύ μου άρεσε αυτή σου η συνήθεια, είναι και ατμοσφαιρική), απόλαυσα καρέ καρέ τη βραδινή σου “έξοδο” από τη μέρα που φεύγει.
Η “Ιεροτελεστία” που ακολουθείς είναι ευλογία τόσο σωματικά όσο και ψυχικά και να την κρατήσεις αλώβητη όσον καιρό περισσότερο.
Προσωπικά, δεν έχω, ακόμα και τώρα την ηρεμία να απολαύσω μια τέτοια γαλήνια έξοδο ημέρας. Θα προσθέσω για μένα το διάβασμα, εκεί γαληνεύω λίγο πριν την αγκαλιά του Μορφέα αλλά και κάτι χαλαρό στον Η/Υ πριν το κρεβάτι. Ίσως ένα αγαπημένο παιχνίδι. Μην σε παραξενεύει η …ηλικία. Όλοι, λίγο πολύ έχουμε την ανάγκη της εικονικής φυγής
Σε φιλώ κορίτσι μου.

Despina_k
22/03/2017 6:49 ΠΜ

πολύ ωραια η βραδυνη σου ρουτινα! Ανυπομονούμε και για την πρωινη!!!

Maria Kat
Maria Kat
22/03/2017 3:30 ΜΜ

Γεια σου Μαρινακι μου! Πολυ καλή η ιδέα σου και θα σου απαντήσω με ξεχωριστό blog post η ζηλιάρα :P. Αν και μάλλο θα περιμενω να γραψεις την πρωινή σου ρουτινα και θα τα γραψω και τα δυο μαζί!
Σε γλυκοφιλώ σφιχτά σφιχτά!
Μαρία

Evi
Evi
22/03/2017 11:44 ΜΜ

Πρώτα μπανάκι για αναζωογόνηση, μετά χαλαρώνω καναπέ, βλέπω λίγο τηλεόρααη, τσιμπάω κάτι, καμιά φορά πίνω και κανένα λικεράκι, παίζω λίγο candy και pet rescue, διαβάζω ό,τι προλάβω στα μπλογκ, και πέφτω ξερή για ύπνο μέχρι να πεις κύμινο! Χαχχα.. Ομολογώ τα βράδια είναι διαφορετικά συνήθως, τα πρωινά είναι το θέμα!! φιλάκια πολλά Μαρινάκι και μου άρεσε πολύ το τελευταίο που κάνεις!

mia petra
23/03/2017 11:28 ΠΜ

✿ Εντάξει το “#ούτεκαν” σου, με έστειλε αδιάβαστη! 🙂
Το ροδόνερο πραγματικά πρέπει να είναι συνυφασμένο
όχι με το δέρμα σου, αλλά με την προσωπικότητά σου ❤
Η δική μου ρουτίνα έχει δυστυχώς κάτι από διαδίκτυο
πριν από τον ύπνο, αν και το καλοκαίρι ως δια μαγείας,
αυτό αντικαθίσταται από το διάβασμα λογοτεχνίας 🙂
Γλυκά φιλιά ροδομοσχομυριστόκουκλοβαφτιστηρόνιμου ❤

Μαρία Έλενα
23/03/2017 12:34 ΜΜ

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια …

Αναστασία Κ.
23/03/2017 5:23 ΜΜ

Για το ροδόνερο τα είπαμε… Είναι απλά τέλειο! Πιστεύω αν το δοκιμάσεις μια φορά, δεν το αλλάζεις με τίποτα!!!
Κατά καιρούς με πιάνει κι εμένα να σημειώνω έστω και πρόχειρα κάθε βράδυ, αλλά σε περιόδους που πνίγομαι δε μου περνάει καν από το μυαλό. Γενικά τα μόνα πράγματα που δεν παραλείπω το βράδυ είναι το ντεμακιγιάζ και το βούρτσισμα δοντιών! Όλα τα άλλα είναι περιοδικά, έρχονται και φεύγουν ανά τακτά διαστήματα! 😀

thebeautymaniacblog
17/05/2017 12:26 ΜΜ

Και γω προσπαθώ να τα ρυθμίσω όλα σε μια ημέρα άσε που με πιάνει ο οίστρος το βράδυ για να γράφω. Μ’ αρεσε πολύ το ποστ σου και θα χαρώ να επισκεφτείς και συ το δικό μου μπλογκ (μιας και τώρα ξεκίνησα)

thebeautymaniacblog
20/05/2017 7:00 ΜΜ

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ <3

trackback

[…] προηγούμενες αναρτήσεις, έχω μιλήσει για τη βραδινή μου ρουτίνα, για τις απογευματινές μου συνήθειες, οπότε έμενε να […]

[instagram-feed]
30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x