Οι στόχοι μου για το 2021

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

στόχους-2021

Ξέρετε, αυτό το συναίσθημα που ξεκινάει η χρονιά κι εσύ έχεις έναν κάποιο ενθουσιασμό και πολύ ενέργεια! Κι είσαι σε mood: “Ναι… πάμε να βάλουμε στόχους”! Και τελικά περνάει η χρονιά, φτάνει προς το τέλος και συνειδητοποιείς πως οι στόχοι σου, όχι απλά δεν πήγαν στα τάρταρα. Χάθηκαν στη λήθη!

Ε! Λέω αυτό, να μην το αφήσω φέτος να μου συμβεί!

Νιώθω πως μετά από μια χρονιά, που αναμφισβήτητα μας έμαθε πολλά, μας στέρησε όμως ακόμα τόσα, το χρειάζομαι. Βέβαια, το ότι θέτω στόχους, δε σημαίνει πως δεν είμαι απίστευτα ευγνώμων, για όσα έχω στη ζωή μου κι όσα έχω καταφέρει! Γιατί είμαι! Μάλιστα, είμαι ευγνώμων και για όσα δεν έχω καταφέρει. Γιατί, ακόμα κι αν η αποτυχία με δυσαρέστησε, μου δίδαξε πολλά!

Φέτος λοιπόν , λέω να αγκαλιάσω το οργανωτικό του χαρακτήρα μου και τα ένστιχτα μου τα προνοητικά και να πορευτώ με πάθος στο 2021!  Στην περσινή χρονιά που τη θεωρώ γρουσούζικη και δε θέλω καν να αναφέρω ποια ήταν, δεν το είχα αυτό! Επίσης, υπάρχουν πράγματα που θέλω να κάνω εντός αυτής της χρονιάς, που είναι σαφώς κατάλοιπα της προηγούμενης!

Αυτή τη χρονιά, θα ήθελα να μη χάσω το πάθος μου! Να διατηρήσω αυτόν τον ενθουσιασμό και την ενέργεια και να τον κουβαλάω σε κάθε μέρα μου! Πιστεύω ότι αυτό, θα με βοηθήσει να επιτύχω τους στόχους μου!

Οι στόχοι μου!

  • Να προστατεύσω τον εαυτό μου!

Στα θέλω, στα όρια, στα όνειρα! Να νοιαστώ και για το σώμα και για τον νου! Κυρίως για τον νου! Γιατί, έχω αυτό το κακό, που προσέχω τη σωματική μου υγεία και την ψυχική τη σκέφτομαι αφού έχω αφήσει το κάθε τι αρνητικό να με επηρεάσει. Και μένω να αναρωτιέμαι: “Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;”. Οπότε για εμένα αυτός είναι βασικός στόχος της χρονιάς!

  • Να μάθω κάτι καινούριο!

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είναι αυτό. Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ξετρελαίνομαι να μαθαίνω καινούρια πράγματα! [Αρκεί να με ενδιαφέρουν. Αλλιώς γκρινιάζω λίγο! Εντάξει πολύ!]

Θα ήθελα όμως μέσα στη χρονιά να καταφέρω, να γνωρίσω καικαινούριους ανθρώπους! Μετά από μια χρονιά αποξένωσης, νομίζω ότι θα είναι ιδανικό! Γιατί ναι μεν ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, αλλά ένας Δίδυμος παραείναι κοινωνικός κι ανανεώνεται μέσα από την επαφή!

  • Να μάθω να είμαι πιο ρομαντική!

Γιατί νιώθω πως κάποιες φορές δεν αφήνω το απρόοπτο να έρθει στη ζωή μου!

Κι αν έρθει του κλείνω την πόρτα, γιατί παραείμαι πραγματίστρια! Τετραγωνίζω τα πάντα με την λογική και κάποιες φορές καταλαβαίνω κι εγώ πως δεν χρειάζεται! Η ζωή χρειάζεται και ρομαντισμό. Όχι απλά στον ερωτικό τομέα, σε κάθε τομέα! Η εξισορρόπηση λοιπόν λογικής-ρομαντισμού, είναι στόχος γι’ αυτή τη χρονιά!

Και στο πλαίσιο του ρομαντισμού, θα ήθελα και να περάσω περισσότερο χρόνο στη φύση! Για προφανείς λόγους!

  • Θέλω λοιπόν να περάσω χρόνο στη φύση.

Με κοντινές αποδράσεις, βόλτες δίπλα στη θάλασσα! Νομίζω πως πολλά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα, οφείλονται στο ότι ο άνθρωπος έχει χάσει την επαφή του με τη φύση! Άλλωστε μετά την περσινή κλεισούρα, είναι απαραίτητο νομίζω!

  • Να βγάλω από τη ζωή μου τα περιττά!

Έχω διαπιστώσει πως άθελα μου, έχω υιοθετήσει αρχές του μινιμαλισμού στη ζωή μου! Θα ήθελα λοιπόν το 2021, να διώξω από τη ζωή μου τα περιττά! Είτε πρόκειται για αντικείμενα, είτε για ανθρώπους, είτε για συναισθήματα! Θα ήθελα λοιπόν στο 2021, να εστιάσω στην ουσία, να αντέξω και να διδαχθώ!

Κακά τα ψέματα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Ούτε σε συλλογικό, ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Αν μπορούμε όμως, να αφήσουμε τις καταστάσεις να μας διδάξουν, θα ήταν ωραίο κι αρκετά χρήσιμο!

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Αναμένουμε (να φέρω ποπ κορν; ) να δούμε τις διαθέσεις της χρονιάς. Ελπίζω όμως, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, να είμαστε πάνω απ’ όλα υγιείς και να νιώθουμε γεμάτοι, από όμορφες στιγμές, εμπειρίες και διδάγματα! Όλα τα άλλα, θα τα πάρουμε ένα βήμα τη φορά! Βλέποντας και κάνοντας!

Κι αν δεν καταφέρουμε όλους τους στόχους, δεν πειράζει! Ο λαός, λέει: Κάθε εμπόδιο για καλό! Και το πιστεύω.

Καμιά φορά, αυτό που θέλουμε δεν είναι σωστό για μας! Έτσι, η ζωή δεν το επιτρέπει. Κι είτε μας δίνει κάτι άλλο, που μας αξίζει περισσότερο, είτε κάποιο μάθημα. Μάθημα όμως, που θα είναι χρήσιμο, για την πορεία της ζωής μας! Κάτι, που φυσικά εκείνη τη στιγμή δεν το συνειδητοποιούμε!

Στέλνω ευχές για μια εποικοδομητική χρονιά! Και μακάρι το 2021, να είναι η νίκη που περιμένουμε!

Εσάς ποιος είναι ο βασικός σας στόχος για το 2021;

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μην χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna flo
22/12/2020 11:06 ΠΜ

Εύχομαι το 2021 να είναι χρονιά -σταθμός αισιοδοξίας και νίκης της κατάρας που μας κληροδότησε αυτός ο χρόνος. Εύχομαι να υλοποιήσεις όλα σου τα όνειρα και τους στόχους σου. Τι να μάθεις νέο; Μια ακόμη ξένη γλώσσα; Ξέρεις καμιά 10ρια βάλε ακόμη μια…
Και ποιους στόχους έχω εγώ;;;;; Κανεναν!!! Απλά να εξασκήσω ακόμη πιο πολύ την υπομονή μου, να ξεφύγουμε από όλα αυτά γιατί θα πάρει καιρό και μετά βλέπουμε…
Να περάσεις καλά αυτές τις μέρες με υγεία και χαμόγελα
Φιλιά πολλά

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Καινούργια χρονιά εν όψει! Και ποιος δεν ετοιμάζεται να δώσει τις παρακαταθήκες του για το 2021!
Μαρίνα μου, μελέτησα με προσοχή τους στόχους σου και τους βρίσκω και ρεαλιστικούς και πολύ ενδιαφέροντες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον καθώς όλοι έχουν το ειδικό βάρος που ξεχωρίζει.
Στο διαφορετικό που θέλεις να μάθεις εγώ θα σου ευχηθώ τη συγγραφή! Ναι! Θέλω να το δουλέψεις οργανωμένα, βρήκες ένα πρώτο βήμα, μια αρχή. Ποτέ δεν ξέρεις που θα βγάλει. Έχω δει φίλες από το Wattpad σήμερα να καμαρώνουν έντυπα τα βιβλία τους. Αυτό θα στο ευχηθώ ολόψυχα. Μαζί με όλα τα άλλα.
Καλή δύναμη λοιπόν κορίτσι μου και …βουρ για τους στόχους.

ainafets
22/12/2020 6:47 ΜΜ

Τα τελευταία χρόνια δεν βάζω στόχους και αφήνω τη ζωή να μου δείξει τον δρόμο και το 2020 παρ όλη την πανδημία για μένα η ζωή, μου στάθηκε καλά! Μετακόμισα στην Αθήνα και όλα κύλισαν εύκολα! Ευγνωμονώ καθημερινά τη ζωή που έχω την υγεία μου, μια γλυκιά οικογένεια κοντά μου και πολλούς αγαπημένους φίλους γύρω μου!
Εύχομαι Μαρινάκι μου, ολόψυχα στη νέα χρονιά να υλοποιήσεις όλους τους στόχους σου, γιατί είσαι νέα και έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Εύχομαι πρώτα απ΄ όλα να είσαι ψυχικά και σωματικά υγιής και όλα θα γίνουν όπως είναι να γίνουν!
ΑΦιλάκια χαμογελαστά και αισιόδοξα!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
23/12/2020 10:53 ΠΜ

Ευχές, πολλές ευχές για τη χρονιά που έρχεται κάνω. Είμαι επιφυλακτικός όμως. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι και πέρσι ευχόμουν για ένα χαρούμενο και καλό 2020. Δεν ήλθαν τα πράγματα όπως τα ελπίζαμε αλλά και πάλι… είμαι εδώ, έγινα παππούς, περάσαμε ανώδυνα μπόρες, υπέγραψα για το δεύτερο βιβλίο μου. Δεν ήταν λοιπόν και τόσο άσχημη η χρονιά παρά την τόση μαυρίλα που υπάρχει γύρω μας!
Το ίδιο λοιπόν θα ευχηθώ και για το 2021. Να είναι μια όμορφη και καλή χρονιά!
Και για σένα Μαρίνα, όλη η λίστα των ευχών σου να πραγματοποιηθεί, με τον πιο σωστό τρόπο και ακόμα περισσότερα καλά να σου έλθουν.
Οι άνθρωποι μπορούμε να “ζούμε” ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις! Κι αυτό είναι το σημαντικότερο!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

Μαρινάκι μου, εύχομαι όλοι οι στόχοι σου, ευχές, επιθυμίες, όνειεα, ανάγκες να πραγματοποιηθούν όπως ακριβώς τα θες και ακόμα πιο πολύ από όσο τα φαντάζεσαι.
Με υγεία και έναν νου καθαρό και όλα θα γίνουν!

Amanda
Amanda
26/12/2020 8:03 ΜΜ

Ας ξεφυγουμε απο αυτην την καραντινα και οι στοχοι μου ειναι να τηρησω τα χρονοδιαγραμματα σωστα με τις απειρες εκκρεμοτητες μου , να μην αναβαλλω τα προγραμματισμενα και να επιβραβευω τον εαυτο μου με μικρες αποδρασεις στην φυση που τοσο πολυ εχουμε αναγκη .
Και να επικοινωνω περισσοτερο με τους φιλους μου δινοντας κομματι απο τον χρονο μου γιατι οι φιλιες ειναι πολυτιμες !
Ευχομαι σε ολους μια πιο τυχερη και ασφαλη χρονια

[instagram-feed]
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x