Καλώς ήρθες Αύγουστε

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

καλώς ήρθες Αύγουστε

Μετά από μια κάποια απουσία, σκέφτηκα πως η υποδοχή ενός νέου μήνα, θα ήταν μια καλή ευκαιρία, να επιστρέψω στους ρυθμούς μου.

Τον περίμενα τον Αύγουστο. Τον ήθελα πολύ. Δεν ξέρω αν ήθελα να έρθει, επειδή έχω συγκεκριμένες προσδοκίες γι’ αυτόν ή αν απλά ήθελα να φύγει ο Ιούλιος, με την ευχή, τέτοιος Ιούλιος να μην ξανάρθει. Ποτέ. Για κανέναν. Ο πόνος που έφερε, οι αγωνίες, η πίκρα που άφησε, ελπίζω ούτε το δικός μας, μα ούτε άλλο έθνος, να μη ζήσει ξανά.

Ο Ιούλιος μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις που έφερε όμως, έφερε και πολλές συνειδητοποιήσεις.

Όπως, πως τελικά όταν θέλουν οι Έλληνες, μπορούν. Μπορούν να νιώσουν αλληλεγγύη, να ενωθούν, να χρησιμοποιήσουν τα social media “για καλό”, να οργανωθούν, να προσφέρουν. Κι όταν το είδα αυτό, πόσο περήφανη ένιωσα, μέσα στη πίκρα που αφησαν τα γεγονότα.
Κατάλαβα επίσης, ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα. Και πάντα θα υπάρχουν αυτοί, που θα καπιλευτούν τον πόνο κάποιου, για τηλεθέαση, για likes, για ότι έχει ανάγκη, ο καθένας, πιο πολύ. Κατάλαβα ακόμα, ότι οι κριτές των πάντων, θα είναι πάντα (!) εκεί, έτοιμοι να δώσουν το παρών και να επικρίνουν καταστάσεις. Από τι αρμόζει να γραφτεί στα social media, μέχρι το “πότε” και το τι πρέπει να νιώσουμε. Seriously?!
Η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση όμως που έφερε ο Ιούλιος, είναι πόσο εύκολα μπορούν να χαθούν όλα. Πόσο εύκολο είναι να τελειώσουν. Πόσο τυχεροί είμαστε που βλέπουμε μια ακόμα μέρα να ξημερώνει. Πόσο τυχεροί πραγματικά, να έχουμε υγεία και τα αγαπημένα μας πρόσωπα δίπλα μας, καλά.
Και για να αλλάξω κλίμα, γιατί στο τέλος ο Αύγουστος θα προσβληθεί που κάνω απολογισμό Ιουλίου και δεν τον καλωσορίζω, “Καλωσόρισες Αύγουστε”. Ελπίζω να έχεις έρθει με καλοκαιρινή διάθεση. Γιατί δε ξέρω αν το παρατήρησες κι εσύ το φετινό καλοκαίρι, τα έχει τα ψυχολογικά του. Ήλιο και καύσωνες περιμέναμε, βροχές και καταιγίδες μας ήρθαν (καλά, για τους καύσωνες δεν παραπονιέμαι. Καλά έκανες και δεν τους έφερες). On that note, Άγιε μου Βασίλη, αν με διαβάζεις και δε με έχεις “μπλοκάρει”, φέτος τα Χριστούγεννα, επειδή το βλέπω να έρχεται, δε θέλω να φέρεις καλοκαίρι. Στην τελική, ας έρχοταν στην ώρα του.
εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή
Βέβαια, έξω πλημμύρες, βροντές, κεραυνοί και τα κουνούπια, κουνούπια. (Προφανώς, θα έκανα μια αναφορά. Διότι αν ανεβάσω post που δε θα αναφερθούν κάπου τα κουνούπια ή η λογοκλοπή, ψαχτείτε. Σε λάθος blog θα έχετε μπει). Δε ξέρω, κάπου κούρασε. Εντάξει, είμαι για φάγωμα, αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά.
Εν τω μεταξύ, πέρα από το θέμα “καιρός”, γενικά το φετινό καλοκαίρι, δεν το λες και από τα καλύτερα. Ειδικά η Αττική, καρδιοχτυπά. Σε μια βδομάδα τη χτύπησαν φωτιές, πλημμύρες κι ένας μικροσεισμός. Τι έχει σειρά; Οι ακρίδες; Τα βατράχια; Δηλαδή κάπου έλεος. Εκεί που το τέλος του κόσμου άρχιζε από Νέα Υόρκη σε κάθε ταινία, τώρα θα αρχίζει από Αττική, ξέρω εγώ!
Τι να πω. Ελπίζω ο Αύγουστος να είναι πιο ήρεμος. Να φέρει υγεία, ανακούφιση, ευκαιρίες και να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνάμεις και τα θέλω μας, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Εύχομαι να είναι για τον καθένα, έτσι όπως τον θέλει και τον ονειρεύεται.
Πριν φύγω, συγκράτησε κανείς ποιος ευχήθηκε πρώτος στις 12:01 “καλό μήνα”, ώστε αν κάτι πάει στραβά να ξέρουμε ποιον θα κυνηγάμε, ή όλα εγώ θα τα σκέφτομαι;

Καλό μήνα σε όλους!

 

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μαρία Νικολάου
Μαρία Νικολάου
01/08/2018 10:06 ΠΜ

Καλό μήνα! Μακάρι!

Katerina Verigka
01/08/2018 10:16 ΠΜ

Μαρινάκι μου καλό Αύγουστο να έχουμε! Τέτοιες τραγωδίες να μη ζήσει κανένας ξανά.
Για εμένα προσωπικά αυτό το καλοκαίρι ήταν από την αρχή απαίσιο, έγιναν και όλα αυτά (εμείς είχαμε και πλημμύρες, ήρθε και η πυροσβεστική..) και έδεσε.
Αχ αυτά τα κουνούπια, τον άντρα μου δεν τον έχουν αγγίξει και εγώ είμαι σαν τον Σημαδεμένο! Λες και έχω ανεμοβλογιά..
Να περνάς όμορφα φιλάκια πολλά!!

Μαρίνα Μόσχα
01/08/2018 10:49 ΠΜ

Δυστυχώς για πολυ κόσμο ήταν τραγικό καλοκαίρι χάνοντας ανθρώπους και υπάρχοντα!
Ας ελπίσουμε ο πόνος να είναι όσο δυνατόν πιο διαχειρίσιμος!
Καλό μήνα σε όλους μας, ήρεμο και χωρίς απρόοπτα!

Άιναφετς
01/08/2018 1:25 ΜΜ

Καλό μήνα να έχεις και να έχουμε όλοι μας, Μαρινάκι μου!
Εύχομαι αγάπη στις καρδιές μας και όλα καλά θα πάνε!
ΑΦιλάκια πολλά και τρυφερά! <3

Giannis Pit
Giannis Pit
01/08/2018 2:04 ΜΜ

Καλησπέρα κορίτσι μου.
Να ενώσω και τις δικές μου ευχές και διαπιστώσεις με τις δικές σου. Μακάρι.
Να σου ευχηθώ με την καρδιά μου Καλό Μήνα.
Να περάσεις καλά, να έχεις όμορφες μέρες όπου και όπως τις θες.
Την αγάπη μου.

Κική Κωνσταντίνου
02/08/2018 11:29 ΠΜ

καλημέρα και καλό μήνα!
εύχομαι ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαιριού.
μέσα Αυγουστου, θα απεχω απο το μπλοκινγκ, ισως κανω προγραμματισμενες αναρτησεις, ηθελα να ενημερωσω σε περιπτωση που “χαθω”
καλη συνεχεια και να περνας ομορφα
την αγαπη μου

chrysa leimoni
chrysa leimoni
02/08/2018 11:40 ΠΜ

Μαρίνα μου, καλό σου μήνα! Χαίρομαι πάντα να διαβάζω αναρτήσεις σου γιατί ακόμη και αν πραγματεύεσαι θέματα πιο “δύσκολα” και θλιβερά, πάντα αυτή η δόση χιούμορ με την οποία τα ποτίζεις, τα κάνει ιδιαίτερα!

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
02/08/2018 7:08 ΜΜ

Βζ, βζ, βζζζζζζζζζζ, πετούσε το κουνουπάκι πάνω από το σώμα της λογοκλοπής που διάβαζε στο μπαλκόνι, επιλέγοντας το καταλληλότερο μέρος για προσγείωση και για τροφή..
Εντάξει, εντάξει, λάθος αρχή έκανα, πέφτω στα γόνατα και ζητώ ταπεινά συγγνώμη!!! 🙂
Αλλά, βρε παιδί μου, κάπως πρέπει να τους ξορκίσουμε αυτούς τους δυο αμείλικτους εχθρούς!
Λες ο Αύγουστος να κάνει κάτι (και) γι’ αυτό;
Ας είμαστε αισιόδοξοι. Έτσι κι αλλιώς ανάγκη μεγάλη έχουμε, να αρχίζει να απαγκιάζει η ψυχή..
Καλό Αύγουστο, Μαρίνα!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

Αμήν! Τα καλύτερα με ηρεμία…….
Καλό μήνα Μαρινάκι μου!

maniaspirit
06/08/2018 7:45 ΠΜ

Ενα πράγμα θα πω …τον Αύγουστο έχω τα γενέθλια μου (άσχετο)

[instagram-feed]
22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x