Πράγματα που με ενοχλούν στο διαδίκτυο

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
διαδίκτυο
Image by Sara Torda from Pixabay

Οι περισσότεροι άνθρωποι πια, αν όχι όλοι, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην καθημερινότητα τους. Το διαδίκτυο, είναι ένας τόπος (!) στον οποίο μπορείς να βρεις όλους τους τύπους ανθρώπων, διάφορα είδη συμπεριφορών, όλα (σχεδόν) όσα ψάχνεις, αλλά και πράγματα που ποτέ δε θα έψαχνες. Σαν άνθρωπος λοιπόν και εγώ, συναντώ πράγματα και ανθρώπους στο διαδίκτυο, που με ενοχλούν και συχνά αποφεύγω και για τα οποία θα ήθελα να σας μιλήσω.

Αγένεια

Πιστεύω ακράδαντα πως ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του.

Παρ’ όλα αυτά, στέκομαι πολύ στον τρόπο που κάποιος επιλέγει να επικοινωνήσει τις σκέψεις.  Ή να διατυπώσει τις απόψεις του και όταν αυτό γίνεται με αγένεια, καταλαβαίνω, ότι δε θέλω να συναναστραφώ ούτε καν διαδικτυακά, με αυτό το άτομο.

Το διαδίκτυο, πέρα από το κομμάτι της έκφρασης και επικοινωνίας (μέσω του blogging και λιγότερο μέσα από τα λοιπά social media) είναι και μέρος αναζήτησης πληροφοριών. Για εμένα όμως, αποτελεί κυρίως, τρόπο διασκέδασης.

Δεν μπορώ (και δε θέλω) να επιτρέπω στον κάθε αγενή άνθρωπο, να μου χαλά με την αγένεια του, τη διάθεση μου!

Αν ένα πράγμα, θεωρώ πως πρέπει να πολεμήσουμε για να είναι το διαδίκτυο ένα πιο όμορφο “μέρος”, αυτό είναι σίγουρα η αγένεια! (και η λογοκλοπή, βεβαίως βεβαίως!)

Μεγάλα κείμενα ή videos

Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι των οποίων τα κείμενα θα διαβάσω ή θα δω τα βίντεο τους, όσο μεγάλα και αν είναι.

Και αυτό γιατί, στο διαδίκτυο μπαίνω για να βρω κάτι πολύ γρήγορα.

Και στα κείμενα δεν είμαι τόσο αυστηρή, στα βίντεο όμως, σχεδόν ποτέ δε θα παρακολουθήσω κάτι που είναι μεγάλο.

Θέλω πολύ γρήγορα, εύκολα και to the point που λένε και στο χωριό μου, να μάθω αυτό που αναζητώ.

Συχνά όμως οι youtubers (εσωτερικού και εξωτερικού), πλατειάζουν με προσωπικές πληροφορίες και το ουσιώδες μέρος του βίντεο, είναι πολύ μικρότερο από τη συνολική διάρκεια του.

Όταν μιλάω για μεγάλα κείμενα, δεν απευθύνομαι στο blogging.
Γιατί εκεί σαφώς, όταν κάποιος μοιράζεται σκέψεις ή μια ιστορία, δεν μπορεί να «καταπιέσει» το μέγεθος. Θα είναι σαν να ζητούσα, όλα τα βιβλία να βγαίνουν μικρά.
Όταν όμως αναζητώ κάτι:

  • πληροφορίες για μακιγιάζ,
  • για σειρές,
  • για DIY

Δε με ενδιαφέρει να διαβάσω κάτι τεράστιο που η ουσία του, θα είναι δυο γραμμές.

Η λογοκλοπή

Με ενοχλεί, όχι μόνο στο δικό μου blog, αλλά όπου και αν τη συναντώ.

Πέρα από το ηθικό του πράγματος, μού τρώει και χρόνο.

Αν για παράδειγμα, θέλω να αναζητήσω κριτικές για μια ταινία και συναντήσω πολλά blogs που να αναφέρονται στην ταινία αυτή, θα περιμένω να δω διαφορετικές κριτικές.

Αν είναι να δω κλεμμένο το ίδιο κείμενο, έχω απλά χάσει το χρόνο μου.

Για εμένα η λογοκλοπή είναι ένα από τα πράγματα που καταστρέφουν το διαδίκτυο και προσπαθώ με όποιο τρόπο μπορώ να την καταπολεμώ.

Προφανώς, κάποια στιγμή θα κάνω και part 2. Δεν είναι αυτά, όλα όσα με ενοχλούν στο διαδίκτυο (για εμένα μιλάμε!), απλά θα σταθώ προς το παρόν στο top 3, γιατί αλλιώς το κείμενο θα βγει μεγάλο.

 

Εσάς τι σας ενοχλεί στο διαδίκτυο;

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Κική Κωνσταντίνου
13/06/2018 8:58 ΠΜ

Καλημέρα Μαρίνα μου.
Ενδιαφέρον θέμα με μεγάλη ανάλυση θα έλεγα.
Στο διαδίκτυο με την ευρύτερη έννοια με ενοχλεί ό,τι εμπεριέχει και παράγει εκφοβισμό, ρατσισμό, προσηλυτισμό και κάθε τι που μπορεί να ονομαστεί “άρρωστο”.
Στο μπλοκινγκ συγκεκριμένα δε με ενοχλεί τίποτα
Είναι η γωνιά του καθενός και μπορεί να την “χρησιμοποιήσει” όπως επιθυμεί
Το αν συμφωνούμε ή οχι με ό,τι μας παρουσιάσει ο άλλος, είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα.
Στην αγένεια που ανέφερες, μαζί σου κι εγώ.
Καλή συνέχεια στη μέρα σου

a stylish choice
13/06/2018 10:13 ΠΜ

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με όλα όσα αναφέρεις . Εμένα μου ειναι βαρετό να βλέπω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια θέματα (βλέπε beauty, που τα έχω δει σε αλλά 2-3 μπλογκς) , γι αυτό και προτιμώ τα μπλογκ που εκφράζουν προσωπικές απόψεις πάνω σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Λατρεύω πχ τις περιγραφες από ταξίδια , την κριτική σε ένα θέμα που αφορά την επικαιρότητα ακόμα και θέματα σαν και αυτό που ανέβασες σήμερα και δίνει αφορμή για σχολιασμό!
Φιλιά , καλή σου μέρα !

Mia Petra
13/06/2018 6:14 ΜΜ

Καλά, τώρα μιας και είδα το σχόλιο τής κοπέλας, πειράζει να προτείνω την…δική μου περιγραφή από ταξίδι;; Πχ το πρόσφατο ταξίδι μου στη Μάλτα (εδώ το πρώτο μέρος, αλλά έχω και δεύτερο! 😉 ) http://pistos-petra.blogspot.com/2018/06/i-goiteutiki-malta-mesa-apo-trianta-fotografies-meros-A.html Καλό απόγευμα 🙂

mlsr15
13/06/2018 10:55 ΠΜ

Συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου! Δυστυχώς σήμερα το διαδίκτυο έχει ισοπεδωσει τα πάντα ,βλέπε λογοκλοπη, αγενεια, υποκλοπη προσωπικών πληροφοριών κλπ!

Άιναφετς
13/06/2018 11:23 ΠΜ

Ευγένεια, ευγένεια και πάλι ευγένεια και επειδή έχω μόνο blog από το 2009, θεωρώ τον εαυτό μου, blogger και προσπαθώ να μη βάζω μεγάλα κείμενα και μεγάλα video. Διαβάζω πια μόνο τα μεγάλα κείμενα των καλών μου e-φίλων! 😉
Αλλά μου αρέσουν τα μεγάλα σχόλια γιατί για μένα εκεί είναι το ζουμί! 😛
Για τη λογοκλοπή συμφωνώ μαζί σου! 🙁
Και να σε κεράσω και ένα σχετικό αγαπημένο απόφθεγμα!
“Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε και οι κότες”! 😛
ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά και χαμογελαστά! 🙂

Μαρία Γ.
13/06/2018 11:51 ΠΜ

Kαλημέρα Μαρίνα μου . Ωραίο θέμα! Με ζουμί.
Χμ..τί με ενοχλεί στο διαδίκτυο..να σου πω..αν εξαιρέσουμε την αγένεια και την κλοπή που ανέφερες και προσθέσω κι εγώ τον κοινωνικό διασυρμό, όλα τα άλλα τα παλεύω. Ευτυχώς που υπάρχουν τα θαυματουργά κουμπάκια “διαγραφή” και “έξοδος” που μου δίνουν την διακριτική ευχέρεια της επιλογής.
Καλή συνέχεια στη μέρα σου
Σε φιλώ!

serenata
serenata
13/06/2018 11:51 ΠΜ

Δεν έχω συναντήσει λογοκλοπή τόσα χρόνια στο blogging.
Αλλά ακόμα και να μου έχουν κλέψει δεν θα με ενοχλούσε.
Εχω ασχοληθεί με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και αυτό που έμαθα είναι πως μπορούν να ‘αντιγράψουν’ ένα κείμενο, φτάνει να αλλάξουν έστω μια λέξη!
Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις, δυστυχώς.
Σχετικά με τα μεγάλα κείμενα ή τα μεγάλα videos στο youtube, διαλέγω τι θα διαβάσω/δω γι αυτό η διάρκεια δεν παίζει ρόλο. Είναι σαν ένα βιβλίο ή μια ταινία.
Για την αγένεια θα συμφωνήσω μαζί σου.
Το διαδίκτυο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, θα ήταν παράξενο αν ΔΕΝ υπήρχαν αγενείς.
Τους αποφεύγω, είναι πολύ απλό.
Φιλάκια πολλά Μαρίνα μου 🙂

Zina
13/06/2018 2:01 ΜΜ

βασικα προσπαθω να μην με ενοχλεί κάτι, διαφορετικα πολύ απλά το διαγραφω. το μονο πραγμα που όμως έντονα με ενοχελί, είναι πόσο “αλλάζουν” οι άνθρωποι ώστε να γίνουν αρεστοί μέσ από τα social media :0

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
13/06/2018 3:17 ΜΜ

Γεια σας! Περιβόλι οι απόψεις σας, όλο και κάτι θα βρω να (λογο)κλέψω!!!
Παιδί μου, σύνελθε, αστειάκι ήταν, τώρα βρήκες να λιποθυμήσεις;;;
Εννοείται, Μαρίνα, η αγένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι αγένεια. Η ανωνυμία του διαδικτύου της στρώνει το έδαφος να αναπτυχθεί, αλλά, ευτυχώς, στα μπλογκ θεωρώ πως η κατάσταση είναι πολύυυυυ καλύτερη, καθώς μετράνε περισσότερο οι προσωπικές επιλογές, οι σχέσεις, δεν ενθαρρύνεται και πολύ η ανωνυμία και, τέλος πάντων, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ κάπως γνωρίζονται και δένονται και με σχέσεις αλληλεκτίμησης -συνήθως.
Μάλιστα, κάποια στιγμή για μένα θα ήταν ενδιαφέρον να ψάχναμε και το άλλο άκρο της αγένειας: την (υπερβολική) ευγένεια, τις αβρότητες και τα κοπλιμέντα, τα οποία φυσικά έχουν βάση, και κυρίως ψυχική, αλλά καμιά φορά γίνονται πολύ αβίαστα και εύκολα. Αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτό.
Επειδή βλέπω να συγχύζεσαι με τις λογοκλοπές, προτείνω να το δεις και ανάποδα: ” Τι χαρά! Κι άλλος έκλεψε το κείμενό μου! ΚΑΙ σ’ αυτόν άρεσε! Σούπερ! Γράφω τέλεια!” 🙂 🙂
Πολλά πολλά φιλιά

Mia Petra
13/06/2018 6:21 ΜΜ

❤ Γεια κι από εδώ κουκλοβαφτιστηρόνιμου!
Κι εμένα με ενοχλούν πολλά στο διαδίκτυο,
γιατί είναι χαώδες και δεν μπορεί να μην “πέφτω”
σε ενοχλητικά πράγματα/πρόσωπα! Αυτές τις ημέρες
όμως ειδικότερα, με ενοχλεί για άλλη μια φορά “η αβάσταχτη
ελαφρότητα τού είναι” όσων γράφουν διάφορα για το Σκοπιανό.
Διαπιστώνω για άλλη μια φορά, ότι, μεγάλη μερίδα τού λαού,
είναι κολλημένη σε εμμονές, κυρίως όμως, είναι παντελώς ανίδεοι,
επιμένουν ωστόσο να προβάλουν την ημιμάθειά τους. Τραγικό! 🙁 🙁

ANNA Flo
ANNA Flo
13/06/2018 7:00 ΜΜ

Καλησπέρα Μαρινάκι μου. Ωραίο θέμα…και αφορμή για συζήτηση. Ναι με ενοχλεί η αγένεια, με ενοχλεί όμως και η υπερβολική ευγένεια που την αντιπαθώ, ξέρεις. Αυτό το υποκριτικό που φαίνεται τόσο ψεύτικο ….απα πα δεν το μπορώ.
Το χειρότερο όλων όμως είναι αυτό που αναφέρει η Κικη. Και ο εκφοβισμός, η προσβολή της αντίληψης του άλλου όταν δεν συμφωνεί με τα πιστεύω μας, είναι χειρότερο και απο την αγένεια για μένα και τον προσηλυτισμό.
Και δεν φταίει η ανωννυμία πιστεύω…είναι της ”μόδας” να ειμαστε γνώστες επί παντός επιστητού και οι αντίθετες απόψεις ”delete”. Και στο διαδίκτυο συμβαίνει ό,τι και στην κοινωνία μας.
Καλό βραδάκι Μαρίνα μου

mariafanblog
13/06/2018 9:46 ΜΜ

Αχ μεγάλο θέμα αυτό με την αγένεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οχι μόνο εις βάρους μου αλλά και να το παρακολουθώ κάτι από κάθε λογής ποστ. Είναι τόσο ευκολο να βρίσεις έναν αγνωστο από την υπολογιστή σου. Γιατι τέτοια αποθυμένα τέτοιες συμπεριφορές???? Πραγματικά αυτό είναι το κορυφαίο που με ενοχλεί. Για να μη πω για τον εκφοβισμό!!!! Τι κακό με αυτό βρε παιδιά!!!! Αλλο είναι αυτό με τα βιντεο που λες και εσύ. όταν θελω να δω οδηγιες για μακιγιαζ πρέπει να το πάω λίγο μπροστά να δω επιτέλους αυτό που θέλω… ΜΕε ενοχλούν διάφοροι τίτλοι που βάζζουν κάποιοι στους λογαριασμούς τους πχ ινφλουενσερ και κάτι τετοια…. Ασε με τις γυμνες χυδαιες φωωτο…τοσο χύμα πια…Με ενοχλουν οι χορηγουμενες σελιδες που πεταγονται μπορστα σου στο φεισμπουκ…Λιγο πολύ αυτά νομίζω… <3 <3

mariafanblog
13/06/2018 11:20 ΜΜ

Καλό ξημέρωμααα φιλάκιααα <3 <3

F.
F.
14/06/2018 12:29 ΠΜ

Αυτά παθαίνεις, όταν καθυστερείς να διαβάσεις ένα κείμενο. Έχουν σχολιαστεί τα πάντα! χαχαχα
Λίγο-πολύ συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες (λαλήσανε; ), γιατί και τα κοινωνικά δίκτυα μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι και κουβαλάνε και τα καλά και τα κακά της. Άρα πρώτα σεβασμός στον εαυτό μας και αυτό θα μεταφραστεί σε σεβασμό στους άλλους, και ό,τι δεν μας αρέσει, απλώς το προσπερνάμε για να μην χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας. Άλλωστε μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να ελέγξουμε.
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, Μαρίνα μου. Ανυπομονώ για το 2ο μέρος! 😉

roula1smaragdenia
roula1smaragdenia
14/06/2018 1:02 ΠΜ

Επειδή δεν έχω φεης μπουκ ουτε και κανενα ΄άλλο μεσον κοινωνικης δικτύωσης εκτός απο το μπλοκ μου δεν μπορώ να ξερω τι συμβαινει..εκει εξω όμως μπορω να το φανταστώ και λυπαμαι πολύ για το τι γινεται απο αυτα που ακουω.. και τι πιο απλό Μαρίνα μου να μην κανουμε ότι δεν θελουμε να μας κανουν Ο καθενας μπορεί να κανει και να γραφει ότι θελει καλυμενος πισω απο ενα υπολογιστή..
Το δυαδικτιο όταν χρησιμοποιείται σωστα.. και σε λογικα πλαισια είναι απο τα πιο θαυμασια πραγματα που εχουν ανακαλυψει οι ανθρωποι.!!
Να είσαι καλα Μαρινα μου και να κανεις ότι αγαπας.. φιλακιαααα!!

Katerina Verigka
14/06/2018 10:44 ΠΜ

Και λίγα είπες Μαρινάκι μου!!
Ήσουν πολύ επιεικής!
Νομίζω πως έχω να γράψω πολλά, ίσως να κάνω ανάρτηση!
Σε φιλώ καλή σου μέρα!!

maniaspirit
17/06/2018 6:09 ΠΜ

Όλα τα παλεύω εκείνο που με νευριάζει είναι το κοπι παστέ και αυτό που είπε η Αννα περί υπερβολής ευγένειας…μεταξύ αγένειας και υποκριτικής ευγένειας … πιο εύκολα παλεύω την αγένεια 🙂
Μου αρέσει ο τρόπος που γκρινιάζεις … το κάνεις με κομψό τρόπο χαχαχαχα
Φιλί 🙂

[instagram-feed]
26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x