Πως οργάνωσα τον υπολογιστή μου

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

πως οργάνωσα τον υπολογιστή μου!
Γενικά, μου αρέσει η οργάνωση. Αυτό δεν περιορίζεται στο σπίτι και στις υποχρεώσεις μου. Αυτό επεκτείνεται σαφώς και στον υπολογιστή.

Το να έχω έναν οργανωμένο υπολογιστή, με βοηθά να μειώσω το άγχος μου, αλλά και τον χρόνο που θα ξόδευα για να κάνω την εκάστοτε εργασία. Οπότε έκατσα και οργάνωσα τα πάντα: φωτογραφίες, έγγραφα, μουσική. Αυτό σαφώς, απαιτούσε πολύ κόπο και χρόνο, αλλά το έκανα σιγά σιγά και το αποτέλεσμα με έχει αποζημιώσει.
Φωτογραφίες
Σιγά σιγά, τις ταξινόμησα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες. Για παράδειγμα έχω έναν φάκελο που ονομάζεται Συνάξεις. Μέσα εκεί έχω υποφακέλους: Γενέθλια, Γιορτές, Γάμοι, Βαφτίσια κτλ.
Μέσα στους υποφακέλους αυτούς, έχω άλλους υποφακέλους. Για παράδειγμα, στον υποφάκελο Γενέθλια έχω υποφακέλους ανά άτομο και χρονολογία πχ Γενέθλια Μαρίνας 2017, γενέθλια μαμάς 2016. Έτσι ανάλογα τη περίπτωση είναι πολύ εύκολο, να βρω την εκάστοτε φωτογραφία που ζητάω.
Έγγραφα
Έχω χωρισμένα προσωπικά έγγραφα, ξένες γλώσσες και λοιπές σημειώσεις. Στις ξένες γλώσσες ας πούμε έχω ξεχωριστούς φακέλους ανά γλώσσα και μέσα έχω υποφακέλους για ebooks, προσωπικές σημειώσεις, γραμματική, λεξιλόγιο κτλ. Και πάλι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο να βρω οτιδήποτε ζητάω.

Μουσική
Εδώ συμβαίνει το εξής. Ναι μεν, στο youtube έχω όσες λίστες αναπαραγωγής χρειάζομαι, αλλά έχω τα τραγούδια και στον υπολογιστή, για να μπορώ να τα περάσω εύκολα σε cd ή φλασάκι. Έτσι όταν χρειαστεί, δεν κουράζομαι πολύ, για να περάσω τα τραγούδια. Τα τραγούδια, τα έχω χωρισμένα ανά είδος.
Κάθε τόσο ξανακοιτάζω τα πάντα κι ελέγχω μήπως κατά λάθος, έχει μπει οτιδήποτε σε λάθος φάκελο. Για εμένα το σύστημα αυτό, είναι το ιδανικό. Και μπορεί να με κούρασε μέχρι να το καταφέρω, αλλά απ’ όταν το κατάφερα με έχει ξεκουράσει πολύ.

Εσείς πως οργανώνετε τον υπολογιστή σας;

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
04/05/2018 10:08 ΠΜ

Καλημέρα.
Φιρί φιρί το πας να την αρπάξεις τη δουλειά της γραμματέως εσύ, ε;! Να οι καλλιγραφίες, να η οργάνωση, να οι φάκελοι…
Εγώ, όταν οργανώνω κάτι, αισθάνομαι ότι το κάνω για να έχω τη χαρά κάποια στιγμή να το ..ξεχαρβαλώσω! Άβυσσος!
Λοιπόν, πρόταση πρώτη: http://www.biblionet.gr/book/123136/Saramago,Jos%C3%A9,_1922-2010/%CE%8C%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1_%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 Μπορεί να μην είναι το καλύτερο βιβλίο του αγαπημένου μου Σαραμάγκου, αλλά από .. οργάνωση σκίζει! Είμαι σίγουρος ότι ακόμα κι εσύ θα υποκλιθείς στον οργανωτικό οίστρο του ήρωα!
Πρόταση δεύτερη: Διάβασε Το σκάκι, ένα ποίημα του Αναγνωστάκη, και προσπάθησε να συλλάβεις έναν τρελό, ο οποίος περιφέρεται στις οργανωμένες γραμμές της σκακιέρας και διαλύει “τις στέρεες παρατάξεις”.. Απαράδεκτα πράγματα! 🙂
Καλημέρα και πάλι

Μαύρος Πητ
04/05/2018 1:17 ΜΜ

Το ίδιο και εγώ ειδικά στο θέμα της μουσικής. Ταξινομημένη σε φακελους και υποφακελους ανά δεκαετίας αλλά και είδος. Και κάθε mp3 έχει το εξώφυλλο του δίσκου, τον καλλιτεχνη , ακόμα και το συνθέτη. Η δε μουσική συγχρονίζεται φυσικά και στο κινητό το οποίο και συνδέω στο αυτοκίνητο 🙂
Στις φωτογραφίες είμαι πιο χύμα βέβαια. Αλλά θα τις φτιάξω και αυτές που θα μου πάνε 🙂
Την καλημέρα μου Μαρίνα 🙂

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
04/05/2018 5:49 ΜΜ

(Μάλλον θα πρέπει να προχωρήσω σε συνεντεύξεις για την πρόσληψη..) 🙂

ANNA Flo
ANNA Flo
04/05/2018 3:55 ΜΜ

Κοίτα δεν σε φτάνω με τίποτε. Εντάξει έχω τους φακέλους μου με κάθε κατηγορία αλλά υποφακέλους και με χρονολογίες οχι δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί. Μη μου βάζεις ιδέες πλιζ γιατί δεν θέλω και πολύ και για να τακτοποιηθούν έτσι θέλει ώωωωωρες!!!
Φιλί γλυκό τακτικό μου κορίτσι

Άιναφετς
04/05/2018 7:03 ΜΜ

Πλάκα έχει Μαρινάκι μου, που σήμερα το πρωί θέλοντας να ταξινομήσω στον φάκελο “του”, μια φωτό που μου έστειλε ο γιος μου, άρχισα το συμμάζεμα!!! 😛
Ναι, έχω ένα φάκελλο που γράφει φωτό και όταν τον ανοίγεις έχει δεκάδες φακέλους με φωτό από διαφορετικές χρονιές και μερικοί όπως πχ, γενέθλια, έχουν άλλους φακέλους με άλλα γενέθλια και πάει λέγοντας….το αποτέλεσμα ήταν να μελαγχολήσω γιατί έπεσα στη τελευταία φωτό του πατέρα μου μαζί με όλη την οικογένεια στα 98 του… ήταν τα τελευταία του Χριστούγεννα! 😉
Έχω και ένα κόλλημα (από τα πολλά!) θέλω η επιφάνεια εργασίας μου να έχει όσο γίνεται λιγότερα “παράθυρα” και αυτό γιατί (άλλο κόλλημα), αλλάζω τακτικά φωτό στην επιφάνεια εργασίας ανάλογα με διάθεση και εποχή, έχω και για εκεί, άλλο φάκελο!!! χαχαχαχα! 😀
Τώρα, μας λες τακτικές ή καλές νοικοκυρές; 😉
ΑΦιλάκια πολλά και τακτοποιημένα (εσωτερικά)! 🙂

Giannis Pit
Giannis Pit
04/05/2018 7:12 ΜΜ

Και εγώ μαζί σου Μαρίνα….!
Είμαι υστερικός με την τάξη τόσο στο γραφείο όσο και ψηφιακά όσο και σε όλους μου τους χώρους. Να σου πω ότι υποφέρω στην …ασυμμετρία θα γελάσεις και θα με ..ψέλνεις. Αλλά έτσι είναι. Από παιδί, από τον πατέρα μου κληρονόμησα αυτήν την αυστηρή πειθαρχία.
Πάντως καλώς έκανες γιατί έτσι μπορείς να δουλέψεις οργανωμένα και μεθοδικά.
Καλό σου βράδυ.

mariakat80
04/05/2018 7:52 ΜΜ

Με πετυχες σε μέρα!!! Κολλησα έναν ιο και μου εκανε το συστημα ανω κάτω οποτε αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνω backup για format. Και αυτή τη φορά θέλω να οργανωσω οσο καλύτερα γίνεται τον υπολογιστή μου. Επειδή τον χρησιμοποιώ και για δουλεια, και για διασκέδαση και για όλα πρέπει να τον σουλουπώσω! αυτή τηστιγμή μάλιστα ψάχνω λύσεις και ιδέες για παραγωγική οργάνωση υπολογιστή στο διαδίκτυο….
Γεια σου ρε Μαρινάκι πολυλειτουργικό χαχαχαχα

mariafanblog
04/05/2018 9:15 ΜΜ

Και εγώ είμαι της οργάνωσης και της τάξης πολύ. Τα έχω όλα τακτοποιημένα. Τα έγγραφα μου φιλοξενούν τις ιστορίες μου που έχω γράψει. Χωριστά έχω φάκελο που βάζω τα κείμενα του blog μου. Έχω φτιάξει μέχρι και ξεχωριστό εγγραφο με τα μαθήματα οδήγησης που εκανα. Από μουσική δεν το έχω ψάξει ακόμα μιας και ότι τραγούδια θέλω τα κατεβάζω και τα ακούω στο κινητό. Έχω τις ταινίες μου οργανωμένες και αν μου αρέσει το soundrack κάποιας το βάζω στο ίδιο φάκελο με τη ταινία. Οι φωτογραφίες μου είναι το πρόβλημα. Και συμπτωματικά το σκεφτόμουν σήμερα ότι επιτέλους πρέπει να τις οργανώσω κάποια στιγμή. Αυτό με τις συνάξεις μου άρεσε…. Φιλάκια <3 <3

mariafanblog
04/05/2018 10:14 ΜΜ

Συμφωνω …Αν τα έχεις οργανωμένα κερδίζεις χρόνο γιατί ξερεις που είναι το κάθε πράγμα που χρειάζεσαι… Φιλιά <3

Μαρία Κανελλάκη
05/05/2018 12:04 ΠΜ

Ναι, κι εγώ έτσι. Φακέλλους, υποφακέλλους κι ένα σεμεδάκι πουαντερί από πάνω…
Μπράβο σου ρε Μαρινάκι. Είσαι η προσωποίηση της οργάνωσης! Θέλει υπομονή και σχολαστικότητα έτσι που τα περιγράφεις, αλλά σίγουρα βοηθάει πολύ στην εύκολη πρόσβαση. Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

Σοφία Λαμπροπούλου
Σοφία Λαμπροπούλου
05/05/2018 12:10 ΜΜ

Κι εγώ έτσι έχω οργανώσει τον υπολογιστή μου.
Νομίζω είναι το μόνο πράγμα οργανωμένο στη ζωή μου που επικρατεί το χάος! LOL
Πάντως Μαρίνα, ο τρόπος που γράφεις πως τα οργάνωσες δείχνει άνθρωπο που αγαπά την τάξη.
Οχι πως δεν φαίνεται γενικά.
Καλό Σαββατοκύριακο να περάσεις :))

Maria Elena
05/05/2018 12:39 ΜΜ

Φάκελους και υποφάκελους παντού στον υπολογιστή και οργανώνομαι μια χαρά.
Φιλάκια …

Νικολέτα
Νικολέτα
05/05/2018 5:03 ΜΜ

Πρόσφατα έκανα κάτι παρόμοιο κι εγώ με τον υπολογιστή!
Δεν ξέρω αν έχει τόσους υποφακέλους βέβαια, αλλά ακολουθεί το σύστημα σου!
Γενικά είμαι λίγο ψυχωτική με την οργάνωση, δεν μπορώ να βλέπω πράγματα πεταμένα εδώ κι εκεί, κρασάρω! χαχα
Συνέχισε Μαρινάκι γερά!

Lysippe
Lysippe
05/05/2018 6:26 ΜΜ

Το ίδιο μονοπάτι βαδίζουμε, Μαρινάκι μου, καίτοι εγώ βρίσκομαι ακόμα εν μέσω της διαδρομής. Ειδικά στη μουσική, ο υποφάκελος έχει την τιμητική του. Υπάρχει το κάθε είδος με τα υποείδη του. Μπορεί να κουράζει, αλλά, πραγματικά, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
Μπες στον φάκελο “Συμπάθεια”, μετά στον υποφάκελο “Μαρίνα” και τέλος στον “Φιλιά” και θα πάρεις τα φιλιά μου. χαχαχα <3

Mia
Mia
06/05/2018 4:45 ΠΜ

Μαρίνα μου κι εγώ είμαι της οργάνωσης. Ο υπολογιστής μου είναι ιδιαίτερα οργανωμένος. Δεν έχω πολλούς φακέλους στην επιφάνεια εργασίας αλλά μέσα σε αυτούς έχω υποφακέλους για να βρίσκω πάντα ό,τι ζητάω. Τις φωτογραφίες μου θα φτιάξω καλύτερα κάποια στιγμή. Επί του παρόντος τις έχω ταξινομήσει μόνον κατά έτος. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

Λυγερή
06/05/2018 9:50 ΜΜ

Ααααααχ…. Ανά μήναοι φώτο και πολύ μου είναι…
Δεν περιγράφω άλλο!!! 😛
Καλό βράδυ! 🙂

Mary Pertax
Mary Pertax
06/05/2018 11:02 ΜΜ

Κι εγώ είμαι φοβερά οργανωτική στον υπολογιστή μου. Έχω ένα φάκελο και τα πετάω όλα μέσα. Κι όταν θέλω να βρω κάτι ψάχνω και ψάχνω. Το παράξενο είναι πως βρίσκω τελικά αυτό που θέλω. Και το πιο παράξενο είναι πως ενώ δεν βαριέμαι να ψάχνω βαριέμαι να φτιάχνω φακέλους και υποφακέλους χαχα Πειράζει; Έτσι τουλάχιστον θα μπερδέψω όποιον θέλει να ψάξει τα αρχεία μου. Θα πει τι να βρω εδώ στην καρατεμπέλα; Και θα φύγει! Φιλιά Μαρίνα μου και χαρά στο κουράγιο σου! Καλό ξημέρωμα!

S For Summer
07/05/2018 8:48 ΜΜ
Reply to  Mary Pertax

Κι εγώ το ίδιο περνάω Μαίρη μου… Εν τω μεταξύ έχω ετοιμάσει άρθρο πώς να οργανωθείτε σε 5 βήματα (περιμένει στην σειρά του για την ανάρτηση) και αναφέρω μέσα πως ακόμη δεν έχω βρει σύστημα οργάνωσης που να λειτουργεί με επιτυχία για τον υπολογιστή, οπότε Μαρίνα να σαι καλά που μας δίνεις τα φώτα σου!
Καλό ξημέρωμα κορίτσια!

maniaspirit
06/05/2018 11:16 ΜΜ

Το σίγουρο είναι πως έτσι όπως έχω οργανώσει (?) τον υπολογιστή μου δεν μπορεί κανένας να βρει τίποτε εκτός από μένα αχμμμ το λαπ τοπ μου δηλαδή γιατί τον μεγάλο τον έχει αναλάβει άντρας…. χακλξδλφακδξ Οσο για αυτό του γραφείου που παρέλαβα πριν ένα μήνα περίπου … χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα σε μια απίστευτα δαιδαλώδη επιφάνεια εργασία … για φωτό και κείμενα και εξ ελ πινακες και και και και … αστό λεμεεεε
Καλή εβδομάδα 🙂

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ
08/05/2018 1:12 ΠΜ

Κι εγώ έχω οργανωμένο τον υπολογιστή μου κατά θέμα
άλλο θέμα, άλλο file
και τις φωτογραφίες μου – τις χώρισα σε χρονιές και που πήγαμε ,τι είδαμε τι κάθε χρονιά
φωτογραφίες από τις βόλτες μας, τα ταξίδια μας κλπ κλπ

[instagram-feed]
39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x