Στατιστικά του blog #2

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στατιστικά του blog #2 - εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή
Σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν, για την αγάπη μου στα στατιστικά του blog. Για εμένα τα στατιστικά, είναι κάτι πολύ περισσότερο, από το άχαρο κομμάτι των views. Δε θα πω πως δεν τα κοιτάζω κι αυτά, καθώς για εμένα είναι περισσότερο δείκτης λογοκλοπής, παρά της πορείας του blog, οπότε ναι, τα ελέγχω κάπου κάπου, αλλά συνήθως μου αρέσει να στέκομαι στα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια των στατιστικών!
Ομολογώ, πως καμιά φορά, εντυπωσιάζομαι με τα αποτελέσματα. Αν για παράδειγμα, δω πως με διαβάζει κάποιος σε μια μακρινή χώρα, που δε ξέρω πως έχει μεταναστεύσει κάποιος φίλος ή συγγενής, οφείλω να εντυπωσιαστώ και να σκεφτώ: “κοίτα καλέ, που έχει φτάσει η χάρη σου!” και να συγκινηθώ λιγάκι. Και βλέπω κι άλλα πραγματάκια που με εντυπωσιάζουν και για τα οποία, θα σας μιλήσω παρακάτω.

Παρατήρησα λοιπόν, πως ενώ η καλύτερη μέρα για το blog ήταν Δευτέρα, πλέον η καλύτερη μέρα είναι το Σάββατο. Το καταλαβαίνω: ξεκουράζεται ο άνθρωπος από τη δουλειά, σου λέει τι να διαβάσω, τι να διαβάσω, Μαρίνα θα διαβάσω! Μη πάω όμως Κυριακή και το κάνω τετριμμένο, ας πάω Σάββατο, να έχει και νόημα! Ευχαριστώ παιδιά, που με χωράτε στα Σάββατα σας. Με συγκινείτε, μωρέ!
Επίσης, είδα, πως η καλύτερη ώρα είναι πια 10 π.μ. (καλέ, μου γίνατε πρωινοί τύποι; ), ενώ ήταν 9 μ.μ. .Ποιος ξέρει τι κάνετε τα βράδια και δε με διαβάζετε πια, αλλά σας ευχαριστώ που τουλάχιστον, ξεκινάτε τη μέρα σας μαζί μου. (Γιατί, είμαι σίγουρη πως 10 το πρωί, ξεκινάνε τα Σάββατα, πολλών ανθρώπων!)
Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι παρατήρησα αρκετές προβολές, από την Ινδία, τη Φινλανδία και τη Τσεχία. Και μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν έχω ούτε φίλους, ούτε συγγενείς σε αυτά τα μέρη. Όπως και να ‘χει, όποιοι κι αν είστε, σας ευχαριστώ πολύ που με διαβάζετε.
Στο τοπ 5 των σχολιαστών μου (a.k.a το φανατικό μου κοινό!) είναι:

  1. Άιναφετς
  2. Giannis Pit
  3. ANNA flo
  4. διονύσης μάνεσης
  5. Woman in blogs

Παρατήρησα επίσης, ότι έχουν αυξηθεί τα likes, σε σχέση με τα σχόλια. Δε ξέρω πως νιώθω γι’ αυτό, μιας κι εγώ πάντα προτιμώ τα σχόλια (και να τα κάνω και να τα δέχομαι). Εκεί κρύβεται η επικοινωνία! Γιατί δεν επικοινωνούμε παιδιά όπως παλιά; Τι συμβαίνει, περνάει η σχέση μας κρίση; Να πανικοβληθώ;!
Κι επειδή με ξέρετε, μου αρέσει να κάνω εντυπωσιακό επίλογο -πανάθεμα με!- θα κλείσω με την εξής πληροφορία: τα στατιστικά μου λένε, πως μέσα στο 2018, έχω μοιραστεί μαζί σας 31.818 λέξεις. Και στάθηκα πολύ σε αυτό! Σε αυτές τις λέξεις, συμπεριέλαβα στιγμές, συναισθήματα, σκέψεις, απόψεις. Και φαντάζομαι άλλες τόσες και περισσότερες ανταλλάξατε εσείς μαζί μου! Και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το blogging κυρίες και κύριοι: όλες εκείνες οι λέξεις που μοιραστήκαμε κι εκείνες που ακόμα θα μοιραστούμε!

Εσείς, τι ενδιαφέρον θα μοιραστείτε μαζί μας, από τα στατιστικά σας;

 

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άιναφετς
19/09/2018 12:32 ΜΜ

Ως πρώτη σχολιάστρια, σπεύδω να κρατήσω την πρωτιά μη μου την φάει ο Γιάννης!!! 😀
Και η αφεντιά μου, διασκεδάζει ενίοτε με τα στατιστικά και ειδικά με τους αναγνώστες σε χώρες μακρινές, πχ σήμερα είδα και Χονγκ Γκονγκ! 😉
Πάντως από τότε που η wordpress εμφανίζει τα likes, μειώθηκε ο σχολιασμός και αυτό δεν μου πολυαρέσει μια και ήταν ένας απ΄τους λόγους που δεν έχω fb με τα ξαδελφάκια του! 😛
Το πιο διασκεδαστικό είναι οι λέξεις κλειδιά που φέρνουν τυχαία τους αναγνώστες στο blog μου, όπως, “όταν στεναχωριέμαι τρώω” ή ” λεπτότητα συμπεριφοράς” ή “κανέλα” ή “το φτέρνισμα” και άλλα κουφά!!! 😉
ΑΦιλάκια με πολλά χαμόγελα… εδώ έχουμε στατιστικά; 🙂

Mia
Mia
19/09/2018 1:41 ΜΜ

Μαρίνα μου, δεν έχω ιδέα από στατιστικά στα blogs, αλλά τα δικά σου στατιστικά μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Είναι καλό που η χάρη σου ταξιδεύει στα πέρατα της γης. Έτσι, για να μη σε χαιρόμαστε μόνον οι συντοπίτες σου. Πολλά φιλιά, μπλογκογειτόνισσα.

Giannis Pit
Giannis Pit
19/09/2018 2:42 ΜΜ

Ωωωωωω χαρά μου να είμαι μέσα σε αυτή τη λίστα Μαρίνα μου. Ανεξάρτητα από αυτό, οφείλω να εξομολογηθώ, ότι την θέση στην καρδιά μας την κερδίζεις επάξια.
Όσον αφορά τον εαυτό μου, μιλώντας με κάθε ειλικρίνεια, ανέβασα ναι την επισκεψιμότητά μου στο σπιτικό σου συνειδητά πλήρως καθώς με εντυπωσιάζει ότι το νεαρό της ηλικίας σου συνοδεύεται από εντυπωσιακή ωριμότητα, διάθεση, καλλιέργεια, ευρηματικότητα και χρήσιμα θέματα που μπορώ να δω.
Μην ανησυχείς ! δεν έχω διάθεση κολακίας ! ότι λέω μου βγαίνει αληθινά.
Για τα στατιστικά αυτά καθ εαυτά:
Προσωπικά με ενδιαφέρουν πάρα πολύ ! και έχω τους λόγους μου. Π.χ. θα κάνω ένα θέμα, μια ανάρτηση να “ψάξω” την διαφορά στον σχολιασμό στα θέματα του ΣΙΝΕΦΙΛ και του ΗΔΥΠΟΤΟΥ για παράδειγμα. Με ενδιαφέρει απόλυτα.
Α να σου πω ότι τελευταία παρακολουθώ τα στατιστικά από μια νέα πλατφόρμα, την GOOGLE ANALYTICS, που είναι απίστευτα λεπτομερή και παραστατική. Βέβαια ακόμα δεν την έχω κατανοήσει πλήρως αλλά που θα πάει.
Κάποια δε στιγμή θα ανεβάσω, ένα τέτοιο θέμα σχετικό.
Φιλιά κορίτσι μου και ειλικρινά μου αρέσουν αυτά τα ψαξίματα.

Euzonas
Euzonas
19/09/2018 2:46 ΜΜ

Τέτοια λέγε μας να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι από την blogger και να ρθούμε στη wordpress!!! 😀
Μη σου ρθει κανα εξώδικο από τη blogger!!
Καλημέρα!

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
19/09/2018 3:28 ΜΜ

Μα τι είναι αυτό το πράγμα; Όλο μπροστά μου αυτοί οι φοβεροί συνήθεις ύποπτοι (Άιναφετς, Γιάννης, Άννα), πάει, μου τα φάγαν τα μετάλλια!!
Να σου πω, Μαρίνα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι και δε( θέλουν να) φαίνονται και υπάρχουν και άνθρωποι που είναι και φαίνονται. Στην πρώτη κατηγορία είναι εκείνοι που “ψοφάνε” για στατιστικά, αλλά θέλουν να φαίνονται υπεράνω και .. αποποιούνται κάθε ενδιαφέρον. Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι πολύ λιγότεροι, ευθείς, ειλικρινείς και αυθόρμητοι που νοιάζονται για τα στατιστικά, το δηλώνουν και πανηγυρίζουν κι αν έχουν ινδούς αναγνώστες. Γι’ αυτό σε χαίρομαι! Μάλλον, ΚΑΙ γι’ αυτό.
Άντε, σ’ αφήνω, πάω να επεξεργαστώ τα στατιστικά μου (Απέφυγα να απαντήσω για την αφεντιά μου, γιατί .. είμαι σχετικά αναλφάβητος: πώς, πού θα τα ψάξω κλπ. Ούτως ή άλλως, με άκρα σεμνότητα θεωρώ ότι το μπλογκ μου διαβάζεται από άπαντες παγκοσμίως, οπότε, περιττός κόπος να το επιβεβαιώνω.. 🙂 )
Φιλιά πολλά (Α! και μη βγάλεις στατιστικά και γι’ αυτά, γιατί κι εδώ η Άιναφετς θα μας έχει αφήσει πολλά χιλιόμετρα πίσω.. )

syros2js
19/09/2018 10:00 ΜΜ

Το ότι δεν με διαβάζουν εμένα από Φινλανδία και διαβάζουν εσένα πώς να το εκλάβω??? Έχω πληγωθεί βαθύτατα! Τί τους τάζεις και επισκέπτονται εσένα, εεεεεεε????
Κατά τ’ άλλα, έχω να πω πως τα στατιστικά δεν ξέρουν πού ους παν’ τα τέσσερα! Ρεεε, η Μαρίνα δεν γνωρίζει σύνορα! Όλος ο πλανήτης στη γραφή της υποκλίνεται και εννοείται πως δεν μπαίνει σε καλούπια ώρας! Τί πρωί και βράδυ μου λέτε??? Το κορίτσι λέμε είναι all time αξία!
Μαρινάκι μου κι άλλες τόσες χιλιάδες λέξεις, κι άλλες τόσες! Είσαι από τα πλάσματα που και στα σοβαρά και στα πιο ανάλαφρά σου, έχουν κάτι να πουν! Αυτό!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κοριτσάρα μου!
Καλό βραδάκι!

nikol
nikol
19/09/2018 11:45 ΜΜ

Καλό φθινόπωρο Μαρίνα μου !! Τώρα τι να πω για στατιστικά που να πάω να τα βρώ ούτε καν ξέρω , δεν ξέρω παιδί μου από αυτά αλλά ας είναι !! Εχεις εσύ το κοινό σου από Ινδία και βάλε , μην είναι από Αραβία μεριά θα ανησυχήσω !!
Φιλιά πολλά

Katerina Verigka
Katerina Verigka
20/09/2018 12:05 ΠΜ

Αα με τις χώρες έχω ξετρελαθεί κι εγώ.. Όταν βλέπεις λίγες προβολές, λες ντάξει καταλάθος με βρήκανε. Όταν βλέπεις πολλές αναρωτιέσαι πως να βγαίνει άραγε η μετάφραση;;
Εμένα με προτιμούν από Ινδονησία (αν μπορούν και να με πάρουν μαζί τους πολύ ευχαρίστως), Βιετνάμ που είναι ένα ταξίδι όνειρο ζωής, Βέλγιο, Σιγκαπούρη, Ουκρανία, Ιρλανδία.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που παρατήρησες με τις ημέρες και τις ώρες, αυτά δεν τα κοιτάζω. Ακόμα λειτουργώ αυθόρμητα, δημοσιεύω όποτε μου έρθει. (επαγγελματισμός παιδί μου!) 🙂
Όσο για τις σχέσεις ναι περνάνε κρίση γιατί αναλώνονται στα likes και στην επιφανειακή ανάγνωση. Sad but true.
Ευχόμαστε δηλαδή επισήμως καλό φθινόπωρο;;
Άντε να μας έρθει ευνοϊκότερο, πιο γενναιόδωρο..
Και μη ξεχνιόμαστε.. καλές εμπνεύσεις! 😉

@Da Lua Lia
@Da Lua Lia
20/09/2018 8:09 ΠΜ

Ε λοιπόν αυτό με τα στατιστικά έχει πολύ πλάκα! Προσωπικά σταμάτησα να ασχολούμαι όταν διαπίστωσα (ψάχνοντας από επαγγελματική διαστροφή για το θέμα, μεταξύ άλλων) ότι δεν είναι απολύτως ακριβή για καμία πλατφόρμα, παρόλο που το ισχυρίζονται και το προωθούν. Ωστόσο και σε μένα αρέσει να μαθαίνω αυτά τα “χαζά” στατιστικά με τις λέξεις κλειδιά, τις χώρες ανάγνωσης κλπ.
Έτσι ανακάλυψα πως έχω κι εγώ αναγνώστες από την Ινδονησία (Κατερίνα κανόνισε, φεύγουμε ταξίδι 😉 ) την Ινδία, τη Σουηδία, αλλά και από κάπου που αναφέρεται ως “Άγνωστη Περιοχή”! Κι έβαλε τη φαντασία μου να δουλεύει… βρε μπας και με διαβάζουν εξωγήινοι; Πλάκα δεν θα είχε; χαχαχα!
– Μαρίνα μου, ελπίζω να μην πάει χαμένο άλλο ένα σχόλιο που προσπαθώ να αφήσω στο ιστολόγιό σου και να μάθει επιτέλους να με καλοδέχεται 😉 και να μην με διώχνει!
Σε φιλώ!

maniaspirit
21/09/2018 4:42 ΠΜ

Τώρα μάλιστα!! Τα στατιστικά της “καληνύχτα” ς μου έγιναν μπάχαλο Ένα μπλογκ ημερολόγιο που κρατώ από το 2007 έχασε κάθε στατιστική του υπόσταση καθώς άλλαξα υποχρεωτικά διεύθυνση έτσι έχασα και όποια διάθεση για να κοιτάζω τα στατιστικά, καθώς μηδενίστηκε κάθε είδους κοντέρ. Ευτυχώς δεν ήμουν ποτέ των στατιστικών, αλλιώς ένα σοκ θα το πάθαινα, κάτι από τα σαλόνια στα αλώνια χαχαχαχαχα … (μεταξύ μας άμα έχεις βιώσει την πραγματική μετανάστευση σε άλλη χώρα έχεις πάρει ένα γερό μάθημα)
Εκείνο που με έκανε παλιά να γελώ πάντως ήταν οι αναζητήσεις στο google, που εμφανίζονταν στα στατιστικά μου στην τότε πλατφόρμα που ήμουν. Κάποιος κάτι έψαχνε και …έκανε κλικ στο μπλογκ μου … ορισμένες φορές ήταν τόσο μα τόσο άσχετο!! Πάντως ευχόμουν αυτό που τελικά διάβαζε να τον έκανε να χαμογελάσει, ίσως να τον πείσει να ξαναπεράσει
Στο είπα ε? μου αρέσουν οι ερωτήσεις σου 🙂
Φιλί !!!

[instagram-feed]
20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x