Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τι είναι αγάπη

Εκεί που μια ωραία μέρα, τριγυρνούσα στα σοκάκια του facebook (το έθεσα σχεδόν ποιητικά!), βλέπω την Άλκηστη από το blog Little Hope Flags, να ανακοινώνει ένα challenge και να μας καλεί να απαντήσουμε, σε ένα πολύ όμορφο ερώτημα:

Τι είναι τελικά η αγάπη;

Κι όπως ξέρετε, ο Μάρτης δεν λείπει από τη Σαρακοστή κι η Μαρίνα από τα challenges (ένα challenge accepted όλη μου η ζωή), της δήλωσα πως θα γράψω κι εγώ! Ε και ήρθε η ώρα να γράψω!

Όταν κάποιος σε ρωτάει, τι είναι τελικά η αγάπη, στην αρχή, δε μπορείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Σου έρχονται στο μυαλό, πολλά. Πάρα πολλά!

Όμως:

♡Αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να ανακαλέσεις στιγμές για να καταλάβεις τι είναι αγάπη.

♡Αρκεί να κοιτάξεις από το παράθυρο και να δεις τον κόσμο.

♡Αρκεί να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη.

τι είναι αγάπη τελικά

Τι είναι η αγάπη τελικά;

Ας τα πάρουμε από την αρχή! Η αγάπη δεν είναι πάντα ερωτική, δεν είναι μόνο αυτό που νιώθει ένας γονιός για το παιδί του ή ένας φίλος, για ένα φίλο. Είναι αυτό που νιώθεις (ή θα έπρεπε να νιώθεις) εσύ για τον εαυτό σου, αλλά  κι αυτό που νιώθεις όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει, όταν το επιλέγεις και του δίνεις το 100% του εαυτού και της ενέργειας σου.

Η αγάπη είναι σε αυτά που κάνεις

Γιατί τα επιλέγεις, από τόσα άλλα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις. Και τους αφιερώνεσαι και τα απολαμβάνεις, τα χαίρεσαι και αντλείς από αυτά ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
Γι’ αυτό καμιά φορά, πράγματα που μας πιέζουν να κάνουμε ή “πρέπει” να κάνουμε, αποτυγχάνουν. Γιατί, δεν τα κάνουμε με αγάπη!

Η αγάπη είναι στην ευτυχία

Η αγάπη είναι στην ευτυχία

Η αγάπη δεν είναι πάντα η εξέλιξη του έρωτα. Το σπουδαίο είναι, όταν έρωτας κι αγάπη συνυπάρχουν. Όταν αλληλεπιδρούν, μοιράζονται και παίζουν μεταξύ τους! Κι όταν αγάπη κι έρωτας, βρίσκουν τρόπο να συνεργαστούν, σίγουρα, οδηγούν στην ευτυχία.

Η αγάπη είναι στα παιδιά

Αγάπη είναι αυτό που νιώθει ένας γονιός, ένας θείος, ένας παππούς ή ένας νονός για το παιδί. Η ανάγκη να του σταθεί, να το καθοδηγήσει, να το βοηθήσει να αποκτήσει τα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να σταθεί στη ζωή.
Αγάπη, δεν είναι να κρατάς ένα παιδί ζωντανό και να του παρέχεις τα απαραίτητα. Η αγάπη φαίνεται εκεί που ξεπερνάς τα δικά σου όρια και φόβους, για το καλό του παιδιού σου. Εκεί που αφήνεις τα δικά σου θέλω και τα δικά σου όνειρα στην άκρη και αφουγκράζεσαι τις ανάγκες, τις ελπίδες και τα όνειρα του ανθρώπου που έφερες στον κόσμο και τον βοηθάς να τα επιτύχει!

Η αγάπη είναι στη φιλία

Αγάπη είναι αυτό που νιώθουν οι φίλοι ή που θα έπρεπε να νιώθουν τέλος πάντων. Είναι η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους, μέσα από το χρόνο και τα γεγονότα που τους συνδέουν με τον καιρό. Είναι η εμπιστοσύνη στα λόγια και τις πράξεις τους κι η πεποίθηση (ή και γνώση) πως στις δύσκολες στιγμές θα είναι μαζί, να μοιραστούν τα βάρη! Είναι τα μοιράσματα ψυχής, οι πλάκες στις πιο άκυρες στιγμές, οι εμπειρίες, οι αναμνήσεις που τους συνδέουν.

Η αγάπη είναι στο συνάνθρωπο

Αγάπη είναι όταν απλώνεις το χέρι να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο. Γιατί το θέλεις και γιατί μπορείς. Όσο μπορείς! Η αγάπη δεν είναι εφέ. Η αγάπη είναι πράξεις!
Κι όταν λέμε αγάπη, δεν εννοούμε αγάπη προς εκείνο το άτομο, θα ήταν υποκριτικό να το ισχυριστούμε, γιατί πώς να νιώσεις αγάπη για έναν άγνωστο. Είναι αγάπη προς αυτό που αντιπροσωπεύει, τον κόσμο. Είναι αγάπη προς το μέλλον.

Γιατί η αγάπη είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον!

Για εμένα αυτά και πόσα ακόμα είναι αγάπη. Η αγάπη άλλωστε βρίσκεται παντού. Αρκεί να έχουμε μυαλό καθαρό να το αντιληφθούμε και καρδιά ανοιχτή να την δεχτούμε!

 

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άιναφετς
08/02/2019 6:44 ΜΜ

Ναι Μαρινάκι μου, η αγάπη βρίσκεται παντού και είτε είσαι μέσα της, είτε δεν είσαι!
Όταν ακούω το “Τι είναι η αγάπη” αυτομάτως σκέφτομαι ένα παλιό τραγούδι… άκουσε το πάλι και θα βρεθείς μες την Αγάπη!

https://www.youtube.com/watch?v=MDMiUPcZst8

ΑΦιλάκιααααααααααααααα! 🙂

Woman in blogs
08/02/2019 6:52 ΜΜ

” Της ζωής μας και τέλος και αρχή”!!! Αυτό ακριβλώς.
Αλλά και όλα όσα έγραψες, Μαρίνα μου! Φιλιάαα!

διονύσης μάνεσης
διονύσης μάνεσης
09/02/2019 8:59 ΠΜ

Χα! Το αστείο είναι ότι ερχόμουν με φόρα να σε παραπέμψω στο τραγούδι που σου έστειλε και η μαγισσούλα!

Ωραία τα έγραψες. Μένω στις πράξεις που είναι η αγάπη (κι ας είμαι όλο λόγια εδώ μέσα!), αλλά και στο αρχικό που είπες για τη ζωή (Challenge accepted) και το μεταφέρω και στην αγάπη. Το να τοποθετηθείς μέσα στην αγάπη στη ζωή σου μια πρόκληση είναι, μια πρόκληση πολιτισμού ύψιστη. Σκέψου και μόνο πόσες θρησκείες προσπαθούν να “σώσουν τον κόσμο” κηρύσσοντας αυτό το “απλό”, την αγάπη.

Φιλάκια με .. πολλή αγάπη 🙂

Mia Petra
09/02/2019 12:06 ΜΜ

Πραγματικά, κι εγώ πιστεύω ότι αγάπη είναι πρωταρχικά η αγάπη (και αποδοχή, κατ΄επέκταση..) για τον εαυτό μας. Αν δεν αγαπάμε ουσιαστικά εμάς, δεν γίνεται να αγαπήσουμε ουσιαστικά κανέναν, ούτε καν τα ίδια μας τα παιδιά. Αρκεί να μην μπερδεύει κανείς την αγάπη για τον εαυτό του με τον εγωκεντρισμό, γιατί εκεί σίγουρα έχει πάρει το λάθος μονοπάτι.. Πολλά φιλιά και καλό σ/κ κουκλοβαφτιστηρόνιμου! Η αρμένικη επίσκεψη εδώ, μόλις έλαβε τέλος 🙂 🙂

Lysippe
Lysippe
09/02/2019 3:56 ΜΜ

Τι ωραία ανάρτηση, Μαρινάκι μου. Αυτόν τον βομβαρδισμό (των εννοιών) τον ένιωσα κι εγώ, όταν διάβασα τον τίτλο σου. Νομίζω, όμως, πως η λεξούλα που κερδίζει μέσα μου είναι η αποδοχή. Πόσοι την νιώθουν πραγματικά; Και πόση δυσλειτουργία φέρει η έλλειψή της;

Φιλάκια πολλά, κοπέλα μου, και καλό υπόλοιπο σαβ/κου. 🙂

Αρτίστα του βωβού
Αρτίστα του βωβού
10/02/2019 1:05 ΜΜ

Τι είναι αγάπη;
Το κάτωθι:

http://1.bp.blogspot.com/-B_2e5UPL0ts/UQbPA_8Fc9I/AAAAAAAABgs/61a71HNl0x8/s1600/%CE%91%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+10.JPG

Κίσιζ Μαρίνα!

ΥΓ. Πολύ ωραίο κείμενο!

littlehopeflags
12/02/2019 9:23 ΜΜ

Μαρίνα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή!
Διαβάζοντας το κείμενο σου, μου ήρθε μια φράση που έλεγε ένας παλιός μου φίλος “Με αγάπη ό,τι κάνεις”. Τι πιο δυνατό από αυτό;
Εύχομαι να βρίσκεις την αγάπη παντού!
Άλκηστη

[instagram-feed]
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x