Διευκρινήσεις για το δρώμενο

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Καλημέρα σ’ όλους!

Ευχαριστώ πολύ όσους δηλώνετε συμμετοχή στο δρώμενο και χαίρομαι πολύ που όλοι θα στολίσουμε μαζί το δέντρο μας. Επειδή πάνω στον ενθουσιασμό μου, μπορεί να μην τα εξήγησα σωστά, θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινήσεις.

Το δρώμενο μας ονομάζεται:

Το Xmas δέντρο των bloggers

 • Σε όσους έχετε δηλώσει συμμετοχή θα κληρώσω ένα γράμμα του ελληνικού αλφάβητου
 • Ο στόχος του δρώμενου, είναι να στολίσουμε το δέντρο μας, με θετικές λέξεις που θα θέλαμε να δούμε στη νέα χρονιά. Για παράδειγμα: ανακούφιση, δύναμη, υπομονή, κ.α. . Άρα, για κάποιον που θα το τύχει το “Α” μπορούσε να διαλέξει ανακούφιση. Για κάποιον που θα τύχει το “δ” μπορούσε να επιλέξει δύναμη κ.τ.λ. .
 • Μόλις λοιπόν κληρωθεί το γράμμα, θα επιλέξετε την λέξη σας στο μυαλό σας (όποια θέλετε εσείς, αρκεί να ξεκινάει από το γράμμα που θα σας τύχει) και θα κάνετε στο blog σας μια ανάρτηση!
 • Ο τίτλος σας, θα είναι η λέξη που επιλέγετε! Τώρα, αν θέλετε να είναι της μορφής Λέξη- Το Xmas δέντρο των bloggers, δεκτό κι αυτό.
 • Η ανάρτηση θα ξεκινά:  Το γράμμα μου είναι το ” …”. Η λέξη που επιλέγω είναι “………..”.
 • Από κάτω θα μοιράζεστε την έμπνευση σας, σε όποια μορφή έχετε εσείς επιλέξει! Θέλετε να είναι απλά δυο σκέψεις σας που θα εξηγούν γιατί επιλέγετε αυτή τη λέξη; Θέλετε να είναι μια μικρή ιστορία; Θέλετε να είναι ποίημα; Θέλετε χαϊκού; Δεν με πειράζει. Δε σας δεσμεύω! Γιατί ο στόχος, δεν είναι να γράψουμε σε μια συγκεκριμένη μορφή, αλλά να επιλέξουμε από το γράμμα που μας έτυχε, μια λέξη που θα θέλαμε να δούμε στη νέα χρονιά!
 • Εσείς έχετε χρονικό περιθώριο μέχρι 30/11/2020 να σκεφτείτε και να ετοιμάσετε την ανάρτηση σας! Δεν τη δημοσιεύετε όμως! Η πρώτη ανάρτηση θα δημοσιευτεί 1 Δεκεμβρίου! Θα είναι αυτή του γράμματος “Α”. Άρα από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 24 Δεκεμβρίου, θα δημοσιεύονται οι αναρτήσεις με τη σειρά των γραμμάτων! Δηλαδή:

1/12/2020 – το γράμμα “Α”
2/12/20202- το γράμμα “Β”
3/12/2020-το γράμμα “Γ” κτλ

Κι αυτός είναι κι ο λόγος που δεν σας δεσμεύω προς τη μορφή!

Μπορεί κάποιος να μην έχει έμπνευση να γράψει μια ιστορία ή ένα ποίημα σε τόσο λίγο διάστημα. Όλοι μας όμως μπορούμε να επιλέξουμε μια λέξη από το γράμμα που θα μας τύχει και να γράψουμε δυο γραμμές γι’ αυτήν!

Σας δίνω λοιπόν ένα πολύ σαφές παράδειγμα!

Έστω ότι μου κληρώνει το γράμμα “Α”.

Η ανάρτηση μου, θα μπορούσε πολύ απλά να είναι η παρακάτω!

Το γράμμα μου είναι το “Α”. Η λέξη που επιλέγω είναι “ανακούφιση”.

Πόσο χαίρομαι που φεύγει το 2020. Μια δύσκολη χρονιά για εμένα, σ’ όλα τα επίπεδα. Επειδή όμως ήταν κυρίως στο κομμάτι της υγείας πιο δύσκολη απ’ όλα, αυτό που επιζητούσα είναι η ανακούφιση. Κι αυτό θα ήθελα να δω στο 2021.

Ανακούφιση από τον φόβο που επικρατεί λόγω της πανδημίας. Ανακούφιση στους αρρώστους και τις οικογένειες τους. Ανακούφιση σ’ όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ανακούφιση των παιδιών που θέλουν να πάνε σχολείο και να μην κάθονται μπροστά από μια οθόνη. Που θέλουν να βγουν να παίξουν ελεύθερα!

2021 λοιπόν αν με ακούς, ας είσαι η ανακούφιση που περιμένουμε. Στα πάθη, τα λάθη, στους φόβους της καρδιάς! Κι ας φέρεις όσα όμορφα τραβάει η ψυχή σου, μα πάνω απ’ όλα την υγεία μας, που είναι το σημαντικότερο όλων!

Αυτή λοιπόν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια συμμετοχή με το “Α”.

Φυσικά ήταν απλά παράδειγμα! Θέλω όμως να πω ότι θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο μικρό κι απλό. Τώρα, αν προτιμάτε ιστορία, ποίηση, χαϊκού, αυτό είναι θέμα δικός σας και της έμπνευσης σας. Ήθελα απλά να δείξω, πως δεν χρειάζεται να πιεστείτε για να γράψετε κάτι μεγάλο για το δρώμενο. Δεν είναι αυτός, ο σκοπός του!

Τώρα, θα μου άρεσε πολύ στο τέλος κάθε ανάρτησης να συμπεριλαμβάνετε μια ευχή για τη νέα χρονιά και το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αλλά δεν είναι αναγκαστικό!

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση χρειαστείτε, μπορείτε να την κάνετε στα σχόλια ή να μου στείλε e-mail όσοι το έχετε ή να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα μέσα από εδώ!

 • Συμμετοχές δηλώνετε μέχρι Τρίτη 24/11/2020 ώστε Τετάρτη να ανεβάσω την Ανάρτηση που θα δείχνει ποιος blogger πήρε ποιο γράμμα!
 • Έχετε χρονικό περιθώριο να σκεφτείτε μέχρι 30/11/2020 την ανάρτηση σας! Την 1η Δεκέμβρη θα ανέβει το πρώτο γράμμα και μετά κάθε μέρα το επόμενο γράμμα!

Θα γράψω εδώ τις συμμετοχές που έχω λάβει μέχρι τώρα, αν παραλείπω κάποια ή αν κάποιος απλώς σχολίασε κι εγώ τον συμπεριέλαβα σας παρακαλώ να μου το γράψετε στα σχόλια, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Όσους αναγράψω από κάτω είναι αυτοί που συμμετέχουν και θα κάνουν αναρτήσεις στα blogs τους! Οι αναρτήσεις δε θα γίνουν με τη σειρά που δηλώσατε συμμετοχές, αλλά με τη σειρά των γραμμάτων! 

Οι μέχρι τώρα συμμετοχές:

 1. Mary Petrax
  2. Anna Flo
 2. Denia
 3. Stella Vardaki
 4. Giannis Pit.
 5. Μαρία Κανελλάκη
 6. Mia
 7. Μαρία Πλατάκη
 8. Ελένη Φλογερά
 9. Ερωφίλη
 10. Άιναφετς
  12.Χριστίνα
 11. Κλαυδία Μάμαλη
 12. Joanna 
  15.My little stories
 13. ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ
  17.Ρένα Χριστοδούλου
  18.ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)
  19.Κατερίνα Β
  20.Ανέσπερη (θα φιλοξενηθεί στο blog της Mary Petrax)
  21.Giouli
  22.Γεωργία Μανασή

 

Τελευταίο θα βάλω και τον εαυτό μου, για να βάλω κι εγώ ένα στολίδι.

Αφού ελέγξετε λοιπόν αν βρίσκεστε στα ονόματα συμμετοχών, από κάτω θα βρείτε το banner. Αυτό, αν θέλετε, το τοποθετείτε στο blog σας. Δεν είναι αναγκαστικό, ούτε προαπαιτούμενο για το δρώμενο.

banner-δρώμενο

Αν πάλι έχετε instagram, μπορείτε να μοιραστείτε αυτό εδώ, στα stories:

Ελπίζω να σας βοήθησα με τις διευκρινήσεις μου και να μην σας περιορίζει το δρώμενο. Βέβαια, επειδή δεν σας ζητώ να γράψετε κάτι μεγάλο, νομίζω θα σας βγει. Δηλαδή έστω πως γράφετε δυο σκέψεις, μια ευχή και το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο τραγούδι, πόση ώρα να σας πάρει; Αν όμως θέλετε να γράψετε μια ιστορία που να αντικατοπτρίζει τη λέξη σας, όχι απλά να την περιλαμβάνει, ή ποίημα ή χαϊκού, όλα καλουδεχούμενα!

Εγώ θέλω να περάσουμε καλά, να μην αγχωθούμε για τίποτα (εγώ βέβαια έχω αγχωθεί) και μέσα από το δρώμενο να δώσουμε πολύ θετική ενέργεια με τις λέξεις-στολίδια μας στη νέα χρονιά, που δε θα μπορεί, παρά να μας ακούσει!

Σας φιλώ και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σάββατο!

Α πριν φύγετε, πείτε μου! Θέλετε να υπάρξει περιορισμός στο μέγεθος του κειμένου; Για να είναι όλες οι αναρτήσεις εύκολες στην ανάγνωση λόγω του ότι θα έχουμε μόνο μια μέρα να διαβάσουμε!
[yop_poll id=”1″]

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μην χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ainafets
21/11/2020 1:02 ΜΜ

Οκ! Κατανοητότατο, περιμένω το γράμμα μου! 😉
ΥΓ: Μήπως θα ήταν καλό να μπει περιορισμός στο μέγεθος κειμένου, δεν έχουν όλοι τον χρόνο να διαβάζουν ολόκληρα κατεβατά… λέω τώρα! 😛
ΑΦιλάκιααααααααααα! 🙂

Mia Petra
21/11/2020 1:09 ΜΜ

Ω, κάτσε να περάσει πρώτα το έλκηθρο και μετά να σου πω. Πολύ ωραία η ιδέα κουκλοβαφτιστηρόνιμου, δεν δηλώνω όμως ακόμα συμμετοχή, γιατί δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Σου στέλνω την αγάπη μου και όλα με το καλό! Πολλά φιλιά!

Anna flo
21/11/2020 1:13 ΜΜ

Θαυμάσια δεν αφήνεις καμιά απορία…
Ναι να μην είναι μεγάλα τα κείμενα, γιατί χρονιάρες μέρες θα είναι να έχουμε χρόνο να διαβάσουμε, να αναρτήσουμε τα δικά μας και….και …να κάνουμε μελομακάρονα…ναι;
Πάω να βάλω το μπάνερ στο μπλογκ μου
Φιλάκια

Mia Petra
21/11/2020 1:14 ΜΜ

Α, καλέ ξέχασα, έλα από εκεί να γνωρίσεις ένα νονούλι στο νησί! 😉
https://pistos-petra.blogspot.com/2020/11/i-monadiki-kea-tzia-mesa-apo-20-kalokairines-fotografies.html#comment-form

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Τέλειες οι διευκρινίσεις Μαρίνα μου. Έγινε απολύτως σαφές το όλο δρώμενο και πως θα δουλέψουμε και πως θα διασκεδάσουμε με την καρδιά μας. Αν χρειαστείς τεχνική βοήθεια είμαστε εδώ ότι θέλεις.
Σημείωση: Ρίξε μια ματιά, εκεί που πήγα να ψηφίσω για το κείμενο και το όριο των λέξεων, έπαιρνε μόνο την δεύτερη επιλογή.

Στέλνω φιλιά

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Μια χαρά θα περάσουμε Μαρίνα μου. Θα το δείς. Και θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα το καθιερώσεις.

Stella Vardaki
21/11/2020 2:51 ΜΜ

Άντε μπράβο, περιμένω εναγωνίως γράμματα και αναρτήσεις κι ένα δεντράκι φορτωμένο με 24 λέξεις!!! Τέλεια!!!
Να βάλω και το banner αλλά πώς;

ainafets
21/11/2020 6:27 ΜΜ

Προβληματάκι: 😛
Ο βασικός λόγος που τον τελευταίο καιρό (χρόνια) δεν παίρνω μέρος σε δρώμενα, είναι πως μήνες τώρα κάνω μια ανάρτηση κάθε Πέμπτη και αυτή και στα Αγγλικά γιατί οι περισσότεροι που με διαβάζουν είναι αγγλόφωνοι… έτσι θα δοκιμάσω η ανάρτηση που θα κάνω εκείνη την Πέμπτη να έχει σχέση με το γράμμα που θα μου τύχει… αν όμως είναι πολύ δύσκολη η μετάφραση στα αγγλικά, ρωτώ αν μπορώ Μαρινάκι μου, να στείλω το “στολίδι” μου στο blog σου;

ΑΦιλάκια προβληματισμένα αλλά χαμογελαστά! 🙂

ainafets
22/11/2020 10:58 ΠΜ

Ωραία κατάλαβα και ευχαριστώ για την φιλοξενία, με βγάζεις από ένα μεγάλο προβληματισμό! 😉
Τι λες να σου στείλω την συμμετοχή μου με mail όταν θα έχω το γράμμα και εσύ την αναρτείς την ημέρα που μου αντιστοιχεί;
ΑΦιλάκια χαρούμενα! 🙂
ΥΓ: Αν κατάλαβα καλά μικρό κείμενο με τίτλο το γράμμα μου, εικόνα, τραγουδάκι και ευχές καρδιάς για όλους!

Mia
Mia
22/11/2020 12:22 ΠΜ
Reply to  ainafets

Μαγισσούλα μου, και μένα οι αναρτήσεις μου είναι δίγλωσσες (ελληνικά και αγγλικά), επειδή έχω πολλούς φίλους από Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλίας. Κάποιες φορές μάλιστα είναι τρίγλωσσες (και στα ισπανικά), ειδικά όταν πρόκειται για αναρτήσεις που αφορούν και τους ισπανόφωνους φίλους μου (Ισπανία, Μεξικό και Λατινική Αμερική). Όμως αυτές οι αναρτήσεις μου είναι για τις δημιουργίες σου. Αν σε βοηθάει αυτό, να σου πω ότι όταν γράφω κείμενα ή ποιήματα, τους προτρέπω στην ανάρτησή μου να χρησιμοποιήσουν το κουμπί της μετάφρασης για να διαβάσουν το κείμενο ή ποίημά μου στη γλώσσα τους. Σε φιλώ.

ainafets
22/11/2020 11:02 ΠΜ
Reply to  Mia

Ευχαριστώ Μία μου, το θέμα με μένα είναι πως δεν έχω μεταφραστή και αυτό γιατί δεν ξέρω να τον βάλω! (γιαγιάκα είμαι και πάλι καλά που κατάφερα τόσα μόνη μου)! 😛
ΑΦιλάκια! 🙂

Leon Hieros
05/12/2020 12:51 ΠΜ
Reply to  ainafets

“γιαγιάκα…”
Ah, oui!
Τουτέστιν:
Σοφό, δυναμικό, πανέμορφο πολυαγαπημένο κοριτσάκι!

Mia
Mia
22/11/2020 12:18 ΠΜ

Μαρίνα μου προσπάθησα να ψηφίσω αλλά δεν μπορούσα γιατί είμαι στον blogger και όχι στο wordpress. H ψήφος μου θα ήταν για μικρά κείμενα, μέχρι 400 λέξεις. Αν θες, τη λαμβάνεις υπόψη. Εμένα πάντως για ποίημα με βλέπω (ίσως χαϊκού). Πολλά φιλιά.

Mia
Mia
22/11/2020 12:24 ΠΜ

Μαρίνα μου, να σου πω επίσης έχω ήδη βάλει το μπάνερ στο μπλογκ μου (αυτό που έλεγε “ιδέα για δρώμενο”). Πάω τώρα να το αλλάξω. Φιλάκια.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Αρέσει σε %d bloggers: