
Η σημερινή Παρασκευή μας βρίσκει με μια μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, και καταιγίδες, κατά τόπους πιο ισχυρές από ότι θα θέλαμε!
Με ξύπνησε ξημερώματα η καταιγίδα, δεν ήταν κομψό εκ μέρους του καιρού αυτό.
Επίσης μας βρίσκει, με τις τιμές στα ύψη, τα πορτοφόλια στα πατώματα και με αγώνα να μην ακουμπήσει στα πατώματα και η διάθεση μας.
Στη Γαλλία εχθές, (πάνω από 1 εκατομ. της χώρας) έκαναν ηχηρή διαδήλωση, για το συνταξιοδοτικό.
Κάτι αγενέστατοι άνθρωποι γιατί, φυσικά διατάραξαν την ηρεμία της χώρας, με τον απεργιακό τους κλοιό. Αντί, να ‘ναι ήσυχοι άνθρωποι σαν και εμάς, να τα δέχονται όλα παθητικά και να νιώθουν χαρά με το τα pass και το καλάθι του νοικοκυριού. Μωρέ, μήπως δεν έχουν τέτοια εκεί και γι’ αυτό τα πήραν;
Τσάμπα ο ενθουσιασμός μου τη Δευτέρα
Τα “καλή βδομάδα”, πήγαν κουβά! Οι τελευταίες τέσσερις μέρες, πέρασαν με πολύ πόνο, πολύ προσευχή και φάρμακα και μια έντονη αίσθηση πως βράζει το κολυβοκάζανο μου.
(Δεν ήταν covid, ούτε ίωση ευτυχώς (έγιναν καθημερινά τεστ). Ήταν τα γνωστά μου προβλήματα δυστυχώς! Βέβαια, δεν έχω ξανανιώσει ποτέ να βράζει το κολυβοκάζανο μου, αλλά κάθε μέρα φέρνει και νέες εμπειρίες! Αμ πως!)
Εντέλει, εγκατέλειψα το κρεβάτι του πόνου, ευτυχώς, όλα πάνε καλύτερα! Είμαι ακόμα ζωντανή και γράφω αυτή την Παρασκευή! (#ευγνωμοσύνη)
Σήμερα είναι μια ολοκαίνουρια μέρα. Ένας πολύ καλός λόγος να σηκωθείς και να ξεκινήσεις από την αρχή. Ποτέ μην εγκαταλείπεις! – Richelle E. Goodrich
Αλλά σήμερα έχουμε την ομορφιά της Παρασκευής
Παρά τον κακό μας τον καιρό, είναι η τελευταία ημέρα της εργάσιμης/σχολικής εβδομάδας για αρκετό κόσμο. Και η αναμονή της ξεκούρασης είναι πάντα μια όμορφη σκέψη.
(Για άνθρωπος που ένιωθε να βράζει το κολυβοκάζανο του, με βλέπετε, διατηρώ καλά επίπεδα αισιοδοξίας 😂)
Ο καιρός αυτός ενδείκνυται για:
- ανάγνωση βιβλίων,
- παρεΐστικες καταστάσεις
- ταινιούλες
- και DIY! (Εγώ έχω αρχίσει κάτι θεματικά ντεκουπάζ, αλλά μ’ αυτά και μ’ εκείνα, έμειναν σε αναμονή)
Γενικά, επειδή ο καιρός είναι απρόβλεπτος πια (!), όσο μπορούμε ας δείξουμε προσοχή και ας αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις.
Ωστόσο, ας περάσουμε καλά, ακόμα και στο σπίτι. Να ζούμε τις στιγμές, με ανθρώπους που αγαπάμε και πράγματα που μας αρέσουν.
Γιατί, όλα είναι στιγμές!
Λίγες τελευταίες σκέψεις
Οι κακοκαιρίες θα φύγουν, οι κακοτοπιές επίσης θα φύγουν και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!
Και η ευχή μου είναι, να μας αφήνουν πάντα πιο δυνατούς, οι δυσκολίες.
Κοινωνικά οι καταστάσεις κάθε μέρα δυσκολεύουν και λίγο περισσότερο.
Ας παίρνουμε μια μέρα τη φορά και ας παλεύουμε με όλο μας το είναι, όχι να επιβιώνουμε, αλλά να ζούμε.
Μετά από κάποιες κοινωνικές σκέψεις και τα σώψυχα μου, σας αφήνω να απολαύσετε τη μία συννεφιασμένη – μια βροχερή μας Παρασκευή.
Until Next Time…
Μαρίνα
♥
Η ανάρτηση προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ!
Aν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου τη μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media!
Στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter, newsletter”
Discover more from Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Μπορεί να έριξε καρεκλοπόδαρα αλλά “μου” έγινε και ένα καλό, πλύθηκε το αυτοκίνητο μου, που είχε γεμίσει κουτσουλιές πουλιών! 🙂
Μετά βγήκε ήλιος και μπόρεσα να πάω για δουλίτσες!
Όσο για το καζάνι “σου” Μαρινάκι μου, ρίξε του μέσα όλα σου τα μαγικά βότανα- λέξεις- χιούμορ και σίγουρα όλα θα πάνε καλά!
Να το χαρούμε το Σ/Κ γιατί όλη την άλλη βδομάδα πάλι θα βρέχει δλδ ήρθε επί τέλους ο χειμώνας! 🙂
ΑΦιλάκιαααααααααααα χαμογελαστά και αισιόδοξα! 🙂
Δυστυχώς ότι και να ρίξω μέσα στο καζάνι μαγισσούλα μου, έχω περάσει μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά και οι τέσσερις τελευταίες μέρες ειδικά τέσταραν πολύ τα όρια μου.
Αλλά συνεχίζουμε δυναμικά και αισιόδοξα, γιατί αν κάπως πρέπει να πορευτούμε, αυτός είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος.
Ευτυχώς, βγήκε ο ήλιος, δυστυχώς η κακοκαιρία από ότι είδα προκάλεσε ζημιές σε κάποια μέρη, οπότε εύχομαι να φύγει η επιδείνωσή, χωρίς άλλα προβλήματα.
Σε φιλώ μαγισσούλα μου. Καλό Σαββατοκύριακο 🙂
Ο καιρός κάνει τα δικά του, ως αποτέλεσμα της δικής μας μακροχρόνιας επέμβασης στο περιβάλλον και στη φύση. Να σου πω, Μαρίνα μου, μού άρεσε το πρωινό ξύπνημα με την καταιγίδα, παρά το ότι ο έρμος ο Άρης μπήκε …πανικόβλητος στο δωμάτιο αναζητώντας στήριξη στο φόβο του. Ήρθε και ξάπλωσε δίπλα στο κρεβάτι μας και χουχούλιασε εκεί.
Τώρα έξω έχουμε ήλιο λαμπερό αλλά η Νοτιαδούρα καλά βαστάει!
Γαλλία. Μια χώρα, που θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες. Ο βαθμός οργάνωσης του Γαλλικού λαού, η βαριά αριστερή του παράδοση, που δεν λησμονήθηκε παρά το ότι σε επίπεδο κομματικής έκφρασης το Κ.Κ.Γαλλίας εξαφανίστηκε από τις δικές του “αμαρτίες” να συνεργαστεί με τις πολιτικές που πόνεσαν το λαό, διατηρεί την συνδικαλιστική του παράδοση μα κατεβαίνει στο δρόμο μαζικά και συντεταγμένα.
Στο Παρίσι, Μαρίνα μου, στα 5 μαγαζιά, το ένα είναι βιβλιοπωλείο! Αυτό κάτι θέλει να μάς πει, ναι; Εδώ μετράμε τα …σουβλατζίδικα και τα καφέ. Χώροι τέχνης είπατε; Ναι καλά!
Συμμερίζομαι τα προβλήματα υγείας σου και σέβομαι απόλυτα κάθε σου στιγμή απέναντι σ’ αυτά. Ένας ακόμα λόγος να σε εκτιμώ πιο βαθιά, πιο ουσιαστικά.
Προχωράμε καλή μου φίλη σε όλα τα επίπεδα.
Όμορφη Παρασκευή κορίτσι μου.
Άστα Γιάννη μου, και η Γη και ο Καιρός, ξεσπούν!
Εγώ δεν το λάτρεψα ιδιαίτερα αυτό το πρωινό ξύπνημα α) γιατί σιχαίνομαι τις καταιγίδες β( γιατί έχω εξαντληθεί τέσσερις μέρες τώρα και ήταν το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκα ουσιαστικά. Αλλά φευ χαχαχα…
Εγώ όταν διάβασα την είδηση για το Παρίσι, αμέσως σκέφτηκα “και στα δικά μας”. Σε πολλές Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες ο κόσμος βγήκε να διαμαρτυρηθεί και για την ακρίβεια και για τις τιμές του ρεύματος και τώρα στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.
Μονάχα εδώ μας τρώει η σιωπή.
Η αλήθεια είναι ότι παρότι η Ελλάδα ήταν πηγή πολιτισμού, έχεις δίκιο πως πια, δεν υπάρχουν τόσοι χώροι τέχνης, όσο πχ φαγάδικα, καφέ ή νυχτερινά μαγαζιά.
Ξέρεις τι θα ήθελα να δω, μια έρευνα μηνιαίων επισκεπτών σε χώρους τέχνης vs χώρους νυχτερινής διασκέδασης. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θα το κοιτάξω!
Όπως σωστά λες Γιάννη μου, προχωράμε. Ευτυχώς, έχουμε και την δημιουργική διέξοδο του blogging και μαζί με άλλες δημιουργικές ασχολίες, είναι και αυτά διέξοδοι εμπνευσμένοι, στους σκοτεινούς μας καιρούς.
Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο 🙂
Χιονισμένη Παρασκευή εδώ, το χιόνι δεν μας τρόμαξε μας, μας ξύπνησε σε κατάλευκο τοπίο με το θερμόμετρο στο καραμείον
Επίσης, η εβδομάδα μου ήταν αρκετά καλή με την υπόσχεση όμως η επόμενη να είναι δύσκολη.
Έχω έναν κρυφό θαυμασμό για όσους διαχειρίζονται το μπλακ χιούμορ στα δάκτυλα του ενός χεριού τους και παίζουν με την τέχνη του ζογκλέρ το στρεσόμπαλο! Με πολύ τέχνη έγραψες μικρή Μαρίνα… χαίρομαι που είσαι καλύτερα.
Θρυλική η Όλγα Μαρκάτου!!!
Σε φιλώ 🙂
Α τι καλά, εσείς έστω και μεταφορικά, είδατε μια άσπρη μέρα. Εμείς ούτε μεταφορικά, ούτε κυριολεκτικά!
Ελπίζω η επόμενη εβδομάδα να μην είναι δύσκολη και να σε ταξιδέψει σε ομορφιές.
Έγραψα με χιούμορ, γιατί κάνω τα πικρά γλυκά για να αντέξω. Γιατί δεν περνάω καλά! Αλλά και τι να κάνουμε.
Πράγματι, θρυλική η Μαρκάτου και γενικά η σειρά, είχε επικές ατάκες.
Σε φιλώ Μάνια μου.
Καλό ξημέρωμα 🙂
‘Ακου κολυβοκάζανο!!!Μη με αγριεύεις κι εσύ.Και είμαι με΄ίωση 15 μερες.Οχι δεν ειναι κόβιντ,όχι δεν είναι γρίππη.
Που λες μ’αρέσει ο καιρός αυτός.Καλά μη βαράς,μ’αρέσει όμως. Έτσι αρρωστούλα πήρα την πολυθρόνα μου την έσπρωξα στην μπαλκονόπορτα και χάζευα έξω μια και το βιβλίο δεν το άνοιξα απλά το κρατούσα
Οσο για τις απεργίες ε αν σκεφθείς τον πληθυσμό της Γαλλίας το 1 εκατομ δεν είναι τπτ.
Τέλος πάντων εμένα με ανησυχεί που μόνο τα συνδικάτα βγαίνουν και διαμαρτύρονται. Κάποτε ο κόσμοςσε κάποιον κλάδο έβγαινε σύσσωμος.Μωρε μήπως περνάει καλά ο κόσμος κι εμείς γκρινιάζουμε έτσι από συνήθεια; χαχαχαχα Ασε να σφίξουν τα ζωνάρια λίγο ακόμη και θα δεις
Περαστικά και γρήγορα
Φιλάκια αισιοδοξίας
Ωχ περαστικά σου Άννα μου και γρήγορα. 15 μέρες ε;! Απίστευτη ταλαιπωρία. Καλό σου κουράγιο, να περάσουν όλα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να μην ταλαιπωρηθείς άλλο!
Εγώ είχα τα γνωστά μου προβλήματα, τα οποία αποφάσισαν να μεγεθυνθούν. Και επειδή αυτά αποφάσισαν να μεγαλοπιαστούν, υπέφερα εγώ και συνεχίζω να υποφέρω, αλλά ευτυχώς υπάρχει μια μικρή βελτίωση!!!
Λες όντως αν σφίξουν τα ζωνάρια να υπάρξει ελπίδα;
Μακάρι θα πω!
Ας ελπίσουμε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Καλή μας δύναμη μέχρι τότε.
Καλό ξημέρωμα Άννα μου!
Πολλά φιλιά 🙂
Ζω χρόνια με αυτό το κολυβοκάζανο, που λες δίπλα μου. Μέχρι τώρα επιβιώνω, έτσι κι εσύ θα περάσεις μπόρες πολλές αλλά στο τέλος, εσύ θα είσαι η νικήτρια.
Και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό, διότι βλέπω την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζεις τη ζωή! Όλα καλά!
Όσο για τα άλλα, τα πολιτικά και το πορτοφόλι μας, αυτά είναι θέματα στενάχωρα, που όποτε τα θέσω στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας μου, μόνο κακό μου κάνουν…
Την Καλή Καλημέρα μου, Μαρίνα!
Τι να κάνουμε Βασίλη, βλέπουμε με χιούμορ τις καταστάσεις και κάνουμε τα πικρά γλυκά, γιατί κάπως πρέπει να αντέξουμε.
Τα καλύτερα εύχομαι και για σένα. Καλή δύναμη!
Και όλα να πηγαίνουν καλά.
Ήσυχο βράδυ σου εύχομαι και καλό ξημέρωμα 🙂
Κορίτσι με τη μοσχοβολιά ροδόνερου καλημέρα και καλή χρονιά.
Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα όμορφα ποιήματά σου που είχα τη χαρά να διαβάσω στο Συμπόσιο.
Υπάρχουν όντως δύσκολες μέρες, αφόρητες να της διαβείς, έχεις δίκιο…
Το χειρότερο όμως είναι οι μέρες που λιγοστεύουν, που δεν έχεις καν να διαβείς ακόμα κι αν είναι άσχημες. Οπότε ακόμα και δύσκολα ο χρόνος που μας πιστώνεται είναι δώρο κι αυτό θα ήταν το μεγάλο μου απόφθεγμα στο ετήσιο σου δρώμενο που λόγω έλλειψης χρόνου πολλών δικών μου ανθρώπων δεν μπόρεσα να ακολουθήσω.
Οι εποχές διαβαίνουν και άνθρωποι όπως εσύ με λουλούδια στην καρδιά καταφέρνουν να ανθίζουν ακόμα και μέσα στον χειμώνα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ Μαρινάκι μου.
Να είσαι πάντα καλά.
Καλή χρονιά Σταυρούλα μου 🙂
Εμείς σε ευχαριστούμε για την πάντα ουσιαστική παρουσία σου, που πάντα έχει κάτι υπέροχο να μας χαρίσει.
Έχεις απόλυτο δίκιο ο χρόνος που μας πιστώνεται πάντα είναι ευλογία, γι’ αυτό πρέπει να πορευόμαστε με δύναμη και ευγνωμοσύνη.
Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα γλυκά σου λόγια και χαίρομαι που μπορώ να πω “ανταποδίδω”.
Να ‘σαι καλά να μας γεμίζεις συναισθήματα, εικόνες και μηνύματα ψυχής, μέσα από τους στίχους σου.
Σε φιλώ γλυκά 🙂
Έλεγα πού τη θυμάμαι αυτή την μακάβρια, όσο και αστεία, ατάκα 🙂 και τελικά είναι από το θεϊκό ντόλτσε βίτα χαχαχα! Κοίτα όμως, μην “πετάς” τέτοιες ατάκες, γιατί είμαι και μεγάλος άνθρωπος και με τρόμαξες πολύ.. 🙁 Πάνω από όλα, προέχει η υγεία σου, κι εύχομαι να είσαι περδίκι λίαν συντόμως, κουκλοβαφτιστηρόνιμου, και να μη χάνεις ποτέ το χιούμορ που διαθέτεις 😉 Όσο για τους Γάλλους, γίνεται ακόμα “χειρότερη” η είδηση, γιατί τελικά ήταν δυο τα εκατομμύρια που βρέθηκαν στους δρόμους!.. Καλημερούδια συννεφιασμένα, πολλά γλυκά φιλιά, καλό σ/κ!
Συγνώμη που σε τρόμαξα νονούλι. Ειλικρινά δεν είχα αυτή την πρόθεση!
Προς υπεράσπιση μου, την Τρίτη, νόμιζα στα αλήθεια πως θα πεθάνω. Και αυτό λέει πολλά, γιατί εγώ στα χειρουργεία μία ώρα μετά την ανάνηψη, σηκωνόμουν και βόλταρα!!!! Μια νοσοκόμα με είχε αποκαλέσει “αίλουρο” χαχαχα
Δυστυχώς περδίκι δεν θα γίνω, τα προβλήματα θα συνεχιστούν, αλλά εφόσον απλά μας ταλαιπωρεί και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή, συνεχίζουμε με χιούμορ και δύναμη.
Στέλνω πολλά γλυκά φιλιά και ευχές για καλό ξημέρωμα νονούλι μου 🙂
Είναι απ’ τις φορές που δεν βγαίνει σχόλιο. Μόνο μια τεράστια ευχή απ’ την καρδιά μου και ένας απέραντος θαυμασμός για το πείσμα και την ακέραιο χαρακτήρα σου. Ο καιρός κάνει τους κύκλους του, θα ξαναβγεί η λιακάδα μετά τη βροχή, κι εσύ θα μετράς μικρές νίκες στον καθημερινό σου αγώνα.
Μαρίνα μου, δεν ξέρω πότε θα βγούμε κι εμείς στους δρόμους, αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως πάντα υπάρχει μια ασήμαντη αφορμή που βάζει φωτιά στο φυτίλι. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες.
Να σε προσέχεις. Καλή και ανώδυνη εβδομάδα να έχεις Μαρίνα μου!
Να ‘σαι καλά Μαρία μου. Να έχουμε όλοι υγεία και δύναμη να πορευόμαστε.
Σε φιλώ γλυκά και ελπίζω και εγώ σε καλύτερες μέρες!!!!!