Οι μέρες δεν είναι πάντα εύκολες

Οι μέρες δεν είναι πάντα εύκολες!

Σε κανενός τη ζωή, όχι μόνο τη δική σου. Οι μέρες μπορεί να ξημερώσουν δύσκολες ή να εξελιχθούν στη συνέχεια έτσι. Και δεν είναι ευχάριστο, σαφώς! Γιατί ο καθένας, θέλει να απολαμβάνει την καθημερινότητα του κι όχι να έρχεται αντιμέτωπος με αναποδιές.

Όπως λέει όμως κι η αγγλική φράση: “It is what it is”.

Και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαχειριστείς την κατάσταση. Κι αν είναι δυνατόν δώσε λύση.

Ναι, αλλά λύση δεν υπάρχει πάντα, οπότε τι κάνουμε;

Φαντάζομαι ότι η επόμενη ερώτηση σου, είναι η παραπάνω! Δεκτή και σωστή. Λύση δεν υπάρχει πάντα. Όταν λοιπόν έχεις εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα επίλυσης του προβλήματος σου, μένεις με την απογοήτευση. Απογοήτευση επειδή σου συνέβη ότι συνέβη, αλλά κι επειδή δεν κατάφερες να το επιλύσεις.

Κι έτσι έρχεσαι αντιμέτωπος με δυο επιλογές:

α) Της γκρίνιας και της κατσουφιάς
β) Της κατανόησης

Κατανόηση, πάλι με διττή έννοια. Από την μία κατανόηση, γιατί σε όλους συμβαίνουν αναποδιές κι από την άλλη κατανόηση γιατί θα περάσει κι αυτό. Προσωπικά, αυτό σκέφτομαι στις δύσκολες μέρες. Ότι πρέπει να αντέξω μέχρι τις δώδεκα. Στις δώδεκα κι ένα, θα χαμογελάσει μια νέα μέρα. Καλύτερη, ευκολότερη και πιο απολαυστική.

cozy vibes-εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις;

Στο έχω ξαναπεί ότι δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Θα σου πω όμως τι κάνω εγώ, γιατί μπορεί αυτό, να σου δώσει ιδέες.

Εγώ λοιπόν, ξεκινώ με γκρίνια, γιατί είμαι άνθρωπος. Και νευριάζω όταν όλα δεν πάνε όπως θέλω ή δεν βρίσκω τρόπο να βελτιώσω την όποια κατάσταση με ενοχλεί. Κι ύστερα σκέφτομαι: όντως δεν μπορώ να κάνω κάτι;

Αν όντως, δεν μπορώ να κάνω κάτι, το αποδέχομαι και συνεχίζω τη μέρα μου κάνοντας το καλύτερο δυνατό που μπορώ. Γιατί κάποιες φορές, τα πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς. Οπότε ποιος ο λόγος, να συνεχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας;

Γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι, όλα όσα συμβαίνουν σε μια μέρα, δεν είναι στο χέρι μου. Το πώς θα τα διαχειριστώ όμως είναι.

Οπότε μετά την αρχική απογοήτευση, δίνω στον εαυτό μου δύναμη και θετική διάθεση και τον προσκαλώ να απολαύσει τις στιγμές. 

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Το ότι περνάς μια δύσκολη μέρα ή μια δύσκολη περίοδο, δεν σημαίνει ότι περνάς μια δύσκολη ζωή. Μάθε να εστιάζεις στην ευτυχία σου κι όχι στις επικρίσεις γύρω σου και προσπάθησε να αγαπάς τα μικρά κι ασήμαντα της ζωής σου, γιατί εν τέλει, αυτά δίνουν χαρακτήρα στις στιγμές σου.

Εύχομαι να έχεις μια όμορφη ημέρα κι αν όχι, να την αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εσύ πώς διαχειρίζεσαι τις δύσκολες μέρες;

 

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

(20) Comments

 1. Καλημέρα στο γλυκό και σοφό Μαρινάκι! 🙂
  Συμφωνώ με όσα μας γράφεις και επίτρεψε μου, να προσθέσω κάτι που θεωρώ σημαντικό και η ηλικία μου με δίδαξε μετά από πολλά πολλά ανέβα-κατέβα! 😛
  Λύση υπάρχει σε όλα (εκτός από τα πολύ βαριά περιστατικά υγείας) και αυτή είναι η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας, ναι, θα εκνευριστούμε, θα θυμώσουμε, θα απογοητευτούμε, αλλά αν έχουμε επίγνωση της εσωτερικής μας κατάστασης σίγουρα η θύελλα θα περάσει πολύ γρήγορα! 😉
  ΑΦιλάκια τρυφερά με ευχές για μια όμορφη και φωτεινή μέρα! 🙂

  ΥΓ: Όταν δεν βρίσκω συχνή σου ανάρτηση “ξέρω” πως μάλλον το Μαρινάκι ζορίζεται, αλλά ποτέ δεν ανησυχώ γιατί “ξέρω” πως πάντα βρίσκει την λύση! 😉

  1. Μην το συζητάς μαγισσούλα μου, η υγεία είναι εκτός συναγωνισμού. Γι’ αυτό το “να είμαστε καλά” μ’ αρέσει να το λέω.
   Σαν την υγεία, δεν έχει!
   Εννοείται τώρα, ότι σε μια δύσκολη στιγμή, θα νιώσουμε όλο το φάσμα των συναισθημάτων.
   Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση μας! Λογικό και καθόλου κατακριτέο.
   Το point μου είναι, ότι δεν μπορούμε να σταθούμε εκεί για πάντα.
   Πρέπει να δώσουμε δύναμη στον εαυτό μας, να συνεχίσει!

   Όσο για το υστερόγραφο, δεν είναι κάτι σοβαρό. Απλά ενώ τις πρώτες μέρες του χειρουργείου δεν πονούσα, τώρα πονάω λίγο και με ταλαιπωρεί. Θα περάσει κι αυτό!
   Να είμαστε καλά!
   Καλό ξημέρωμα μαγισσούλα μου! 🙂

 2. Συμφωνώ μαζί σου. Και στις φουρτούνες φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος μου έλεγε η μαμά μου. Αλλά άνθρωποι είμαστε και ειδικά αν οι δύσκολες ημέρες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, αν οι αναποδιές διαδέχονται η μία την άλλη, ε κάπου οι αντοχές μειώνονται.
  Θέλει δύναμη ψυχής να αντιμετωπίζεις τα πάντα με κατανόηση
  Αλλά προσπαθούμε, ναι;
  Φιλάκια πολλά πολλά

  1. Αννούλα μου,
   Σίγουρα, το μόνο που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε γενικά στη ζωή μας, είναι να προσπαθούμε!
   Οι δυσκολίες σαφώς μας επηρεάζουν, είναι ανθρώπινο και κατανοητό. Αλλά από ένα σημείο και μετά, πρέπει να δίνουμε δύναμη στον εαυτό μας να συνεχίζει.
   Να είμαστε καλά.
   Σου στέλνω γλυκό φιλί!
   Καλό ξημέρωμα <3

 3. Μα βέβαια πάντα υπάρχουν οι καλές και οι κακές οι μέρες! Ο πατέρας μου που ήταν έμπορος έλεγε πως στο τέλος γίνεται η καταμέτρηση κι αυτό νομίζω ισχύει σε όλα.
  Περαστικά να είναι όλα τα άσχημα Μαρίνα μου.

  φιλάκια πολλά 🙂

  1. Να ‘σαι καλά Στέλλα μου!
   Και να είμαστε όλοι καλά, να αντέχουμε και να προσπαθούμε.
   Ο μπαμπάς είχε απόλυτο δίκιο.
   Σου στέλνω φιλί γλυκό.
   Καλό ξημέρωμα ♥

 4. Και θα κατανοήσω και θα σεβαστώ τη θετική σου κατεύθυνση, την οποία προσπαθείς να δώσεις Μαρίνα μου μπροστά στις δυσκολίες. Και καλά κάνεις. Δεν είναι βέβαια πάντα εύκολα όλα τούτα. Μήτε προσιτά. Οι κύκλοι στα σκοτάδια και στις δυσκολίες δεν κλείνουν πάντα θετικά. Μήτε ξημερώνει το φως όπως του πρέπει και του αρμόζει στη φύση.
  Βέβαια καλά κάνουμε και το βλέπουμε έτσι το πράγμα γιατί αλλιώς καήκαμε. Αλλά όλα στη ζωή δυστυχώς δεν είναι όμορφα μήτε ρόδινα. Δεν είναι απογοήτευση αυτό αλλά παρατήρηση.
  Στέλνω την καλησπέρα μου και την αγάπη μου που πάντα το προσπαθείς καλή μου φίλη.

  1. Γιάννη μου, δεν είναι εύκολα, δίκιο έχεις.
   Απλά θεωρώ πως εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα υγείας, πρέπει να δίνουμε δύναμη στον εαυτό μας να συνεχίσει.
   Σίγουρα το οποιοδήποτε πρόβλημα ή σειρά προβλημάτων, μας επηρεάζει. Και μάλιστα διαφορετικά και για διαφορετικό χρονικό διάστημα. Αλλά από ένα σημείο και μετά, πρέπει να συνεχίζουμε.
   Ανταποδίδω την αγάπη και αντί για καλησπέρα, θα στείλω την καληνύχτα μου.
   Να είμαστε καλά.
   Καλό ξημέρωμα ♥

 5. Δύσκολες μέρες; Το τελευταίο διάστημα της ζωής μου, περιγράφεις μάλλον.
  Στην αρχή θύμωνα, μετά ήμουν μέσα στα νεύρα. Πλέον το βλέπω χαλαρά. Ότι μπορώ να αλλάξω το αλλάζω, ότι δεν περνάει από το χέρι μου, απλά το “απολαμβάνω”. Έτσι είναι η ζωή, με τα πάνω και τα κάτω της, με τις όμορφες και άσχημες στιγμές της, τις μαύρες και τις ροζ.
  Να περνάς όμορφα Μαρινάκι μου.

  1. Ακριβώς αυτό Ντένια μου!

   Έτσι είναι η ζωή, με τα πάνω και τα κάτω της, με τις όμορφες και άσχημες στιγμές της, τις μαύρες και τις ροζ.

   Να είμαστε καλά, να αντέχουμε και να προσπαθούμε.
   Σε φιλώ γλυκά.
   Καλό ξημέρωμα ♥

 6. Όλα διορθώνονται Μαρίνα μου, αρκεί να μην είναι σοβαρά ζητήματα υγείας.
  Όλα τα άλλα με υπομονή κι επιμονή μπορούμε να τα διαχειριστούμε.
  Εύχομαι αύριο να είναι όλα καλύτερα.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  1. Έτσι είναι Ρένα μου! Με υπομονή κι επιμονή, διαχειριζόμαστε τα προβλήματα.
   Ναι μεν οι δυσκολίες μας επηρεάζουν, αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να εμψυχώνουμε τον εαυτό μας και να τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει.
   Να είμαστε καλά. Καλό ξημέρωμα.
   Φιλιά πολλά ♥

 7. Καλησπέρα Μαρίνα. Ότι γράφεις με βρίσκει σύμφωνο και έχουμε όλοι τις ίδιες ανησυχίες σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν ζούμε είτε πλούσιοι είτε φτωχοί. Εγώ τα ξεπερνάω όλα με προσευχή.

  1. Καλησπέρα Κώστα!
   Καθαρτική η προσευχή.
   Μας δίνει δύναμη, αλλά κι ηρεμία.
   Ας έχουμε την ευλογία του Θεού, να συνοδεύει τις μέρες μας!
   Καλό ξημέρωμα!

 8. Πώς διαχειρίζομαι τις δύσκολες ημέρες;
  Με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζομαι τα δύσκολα τελευταία 10 χρόνια.
  Με διακωμώδηση του προβλήματος και με αναρτήσεις στο βλογ. Που δεν μου φταίτε σε τίποτα κι εσείς, αλλά όταν μιλάω για το πρόβλημα και μου αφήνετε τις σκέψεις σας και μου προσφέρετε την συμπαράστασή σας, την οποία και τη νιώθω πραγματικά, όλα γίνονται πιο εύκολα.
  Άρα το λες και With A Little Help From My Friends, που τραγουδούσαν κι οι Beatles!
  Καλό Σαββατοκύριακο Μαρίνα!
  Κίσιζ!

  1. Το χιούμορ είναι σίγουρα, μια ωραία άμυνα! Και μακάρι όλοι να την είχαν!
   Καλό ξημέρωμα Αρτίστα μου!

 9. Μαρία Κανελλάκη says:

  Μαρίνα μου συνυπογράφω τις σκέψεις σου και επιβεβαιώνω πως τα ζόρια και οι δυσκολίες είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν κόντρα στο κύμα. Όσοι συνθηκολογούν με το εύκολο, το ανώδυνο και το ρηχό, περνούν ζάχαρη. Οπότε είναι επιλογή και προσωπικό σενάριο αυτό που βιώνουμε. Την ένταση την καθορίζουμε μόνοι μας. Λίγο-λίγο και γινόμαστε πιο ανθεκτικοί και άτρωτοι. Δεν βγαίνει αλλιώς Μαρινάκι μου… Μια δυσκολία είναι ανυπέρβλητη. Η αρρώστια. Κι εκεί δηλαδή, η ανθρώπινη δύναμη μπορεί να κάνει θαύματα.
  Την καλησπέρα μου!

  1. Όπως τα λες Μαρία μου! Μόνο η αρρώστια είναι ανυπέρβλητη. Γι’ αυτό ας λέμε να έχουμε την υγεία μας και με υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία, θα τα καταφέρουμε. Θα προσπαθήσουμε έστω!
   Καλό ξημέρωμα!

 10. Με πολλές, πολλές, βαθιές ανάσες. Κάποιες φορές γελάω κιόλας και σκέφτομαι “τι άλλο;” αλλά μετά το παίρνω πίσω γιατί αυτό το “άλλο” είναι ένα πηγάδι δίχως πάτο και πραγματικά δε θα ήθελα να το εξερευνήσω όλο! Οπότε ναι, με ψυχραιμία, και με υπομονή. Και με την ελπίδα πως θα έρθουν καλύτερες μέρες…

 11. […] τα ψέματα, έχω κι εγώ τις αγωνίες μου, τους πόνους μου, τις αναποδιές μου. Όσα ζούμε έχουν ένα αντίκτυπο πάνω μας. Έχω κάνει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: