Λίγες σκέψεις για όσα ζούμε

Λίγες σκέψεις για όσα ζούμε
Ξημέρωσε Παρασκευή και 13 και δυστυχώς μας βρίσκει να ζούμε έκρυθμες καταστάσεις.

Εποχές που αν όχι φόβος, σίγουρα επικρατεί μια αναστάτωση στην κοινωνία. Ακόμα και τις Άγιες Μέρες, ότι συζητήσεις έτυχε να γίνουν γύρω μου, αφορούσαν τα εθνικά μας ζητήματα .

Καταστάσεις-τροφή για σκέψη!

Ως μια σκεπτόμενη -θέλω να πιστεύω- νέα της Ελλάδας του σήμερα, οι καταστάσεις που βιώνουμε, μού γεννούν πολλούς προβληματισμούς.

Βλέπω ανθρώπους με πολεμοχαρείς διαθέσεις να διαμηνύουν στα social media να γίνει πόλεμος. Με προβληματίζει πολύ η άνεση με την οποία χρησιμοποιούνται κάποιες λέξεις και ειπώνονται κάποιες προτάσεις.

Αναρωτιέμαι αν σκέφτονται τις συνέπειες των όσων λένε κάποιοι άνθρωποι. Πρέπει κάποια στιγμή, να καταλάβουμε ότι το internet αποτελεί ένα βήμα και τα όσα λέγονται από εκεί, διαμορφώνουν αν μη τι άλλο, μια άποψη. Η οποία κάλλιστα μπορεί να επηρεάσει και συχνά να διαμορφώσει τη κοινή γνώμη.

Ζούμε σε μια ώριμη κοινωνία;

Στους προβληματισμούς μου, ομολογώ ότι κυρίαρχη θέση έχει η ανωριμότητα της κοινωνίας. Είμαστε τελείως απροετοίμαστοι σαν κοινωνία κι όχι ως στρατός, για ένα πόλεμο.

Ο μπαμπάς μου στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ρώτησε: “στη περίπτωση ενός πολέμου που υπάρχουν καταφύγια επανδρωμένα ώστε να προφυλαχτεί ο λαός” κι η απάντηση ήταν “ας ευχηθούμε να μη γίνει”. Και

μου θυμίζει αυτό, που κάποιοι άνθρωποι δεν αναφέρονται στην ασθένεια του καρκίνου με το όνομα της και απευθύνονται σ’ αυτήν, ως το “κακό”.

Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι το να μη μιλάμε για πόλεμο, δε θα μας προφυλάξει από το να μη γίνει. Το να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο ως χώρα, δε μας καθιστά πολεμοχαρείς, ούτε γρουσούζηδες.

Ίσως βέβαια, οι απαιτήσεις μου, να απευθύνονται σε ένα οργανωμένο κράτος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εμείς.

Γιατί ένας νοήμων άνθρωπος, θα με ρωτήσει γιατί αποζητώ την ύπαρξη επανδρωμένων καταφύγιων, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ή αναλώσιμα.

Ας είμαστε πιο μετρημένοι στις αντιδράσεις και τις εκφράσεις μας!

Η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά, είναι καλό να σταματήσουμε να γινόμαστε φερέφωνα απόψεων και να χρησιμοποιούμε κάποιες λέξεις με σύνεση.

Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε βαρύγδουπες φράσεις όπως “θερμό επεισόδιο”, ευχόμενοι “να γίνουν να τελειώνουμε” κι ας σκεφτούμε τις προεκτάσεις τους, εστιάζοντας στη σημαντικότερη αυτών, την ανθρώπινη

ζωή.

Κατανοώ, την αγανάκτηση για όλα αυτά τα εθνικά θέματα -που για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε- απλά διαιωνίζονται, μα η πρώτη λύση που σκεφτόμαστε δε θα πρέπει να είναι αυτή

που θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Αυτή θα πρέπει να ‘ναι η ύστατη λύση και το απευχόμενο σενάριο.

Με το κεφάλι ψηλά, με πατριωτισμό δίχως παροξυσμούς, ας προχωράμε διατηρώντας τη ψυχραιμία μας κι έχοντας ως όπλο τη κριτική μας σκέψη.

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Για περισσότερες σκέψεις, απόψεις, συζητήσεις, μπορείς να με βρεις στα social media: facebook, twitter, instagram.

(35) Comments

 1. Εύλογοι οι προβληματισμοί και πολύ σωστές οι σκέψεις σου, Μαρίνα μου. Ψυχραιμία και σύνεση χρειάζεται, που λόγω κρίσης (υπαρκτής – τεχνητής η μη άλλο θέμα) και διεθνών εξελίξεων δύσκολα επικρατούν. Δυστυχώς νομίζω ότι ζούμε στην εποχή της απόλυτης υπερβολής σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ακολουθήσουμε κι ας προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όσα είμαστε σε θέση γύρω μας. Μόνο αυτό…
  Χαίρομαι με αυτήν σου την ανάρτηση – επέστρεψες για τα καλά! 😉 Μια ζεστή αγκαλιά!

  1. Θα συμφωνήσω Κατερίνα μου. Είναι εμφανές πως ζούμε σε καιρούς απόλυτης υπερβολής. Κι αυτό φαίνεται και στις καταστάσεις και στις αντιδράσεις.
   Ας ευχηθούμε τα καλύτερα. Όχι πως οι ευχές θα μας σώσουν, αλλά η ελπίδα πάντα χρειάζεται.
   Καλό ξημέρωμα. Σε φιλώ! 🙂

 2. Κάθε εποχή Μαρινάκι μου, έχει και τα αντίστοιχα προβλήματα της, φυσικά και αυτός δεν είναι ένας λόγος εφησυχασμού, αλλά εγρήγορσης…
  Γιατί αιώνες τώρα, τίποτα δεν αλλάζει;
  Να ένα καλό ερώτημα που θα έπρεπε να θέσουμε στους εαυτούς μας!
  Το διαδίκτυο για μένα, εκτός από τη πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση, έφερε αυτό που ονομάζω “όλα στο φως” και είναι ευθύνη του καθενός να ελέγχει τις πηγές του και να μη καταβροχθίζει ότι περίτεχνα του σερβίρουν τα ΜΜΕ ειδικά τα ελληνικά!!! 😛
  “Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” και “όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε και οι κότες”!!! 😉
  ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά και καλή μέρα να έχουμε! 🙂

  1. Σαφέστατα μαγισσούλα μου, είναι στο χέρι και μάλιστα ευθύνη του καθενός, να φιλτράρει όσα διαβάζει κι ακούει. Οι καιροί είναι περίεργοι και χρειάζεται κριτική σκέψη, για να σχηματίζουμε όσο πιο σωστές γίνεται γνώμες.
   Σε φιλώ και σου εύχομαι να έχεις ένα πανέμορφο βράδυ 🙂

 3. Πόσο δίκιο έχεις! Πραγματικά απορώ κι εγώ με πόση ευκολία ο κόσμος ξεστομίζει πράγματα δίχως να το πολυσκέφτεται και κυρίως δίχως να τον νοιάζει τι αντίκτυπο θα έχουν αυτά που λένε. Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν ακόμη συνειδητοποιημένα άτομα που μετράνε τα λόγια τους και προσπαθούν να περάσουν μηνύματα! Πολύ όμορφες οι σκέψεις σου! Σου εύχομαι ότι καλύτερο!

  1. Καλησπέρα Χρύσα,
   Είναι όντως να απορείς με την ευκολία που ξεστομίζονται βαρύγδουπες λέξεις και ακραίες προτροπές.
   Ας διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας κι ας κινούμαστε με σύνεση, εντός κι εκτός διαδικτύου.
   Ανταποδίδω τις ευχές και στέλνω ευχές για καλό ξημέρωμα 🙂

 4. Εύλογο το ερώτημα, ή μάλλον η αγωνία του μπαμπά, αλλά έμεινε αναπάντητο τελικά. Όπως και πολλά άλλα. Η ειρωνία είναι βέβαια, ότι όλοι οι πόλεμοι και οι γενοκτονίες, προέρχονται απ’ αυτά τα καλά οργανωμένα κράτη (βλέπε Γερμανία).
  Κρατάω τις σκέψεις σου έτσι όπως τις μοιράζεσαι από δω μέσα, και την αισιοδοξία μου πως υπάρχουν νέα παιδιά, με κριτική διάθεση και καλά αντανακλαστικά, στον ακήρυχτο πόλεμο της παραπληροφόρησης. Κι αυτός ο πόλεμος δεν έχει όπλα, αλλά είναι το ίδιο εξοντωτικός με τους παραδοσιακούς πολέμους των ισχυρών “φίλων” μας…
  Μακάρι η “φωνή” σου να βρίσκει απήχηση στους συνομήλικούς σου Μαρίνα μου!

  1. Μαρία μου, πολλά ερωτήματα μας παραμένουν αναπάντητα, εκτός κι αν η απάντηση τους, εξυπηρετεί συμφέροντα.
   Μακάρι, σ’ όλα αυτά που ζούμε και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, να ανταποκριθούμε με ψυχραιμία και κριτική σκέψη! Δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι δύσκολες.
   Καλό ξημέρωμα! Σε φιλώ!

 5. Σωστές σκέψεις και προσυπογράφω. Σε τόσο δύσκολες εποχές με τόσα προβλήματα ειδικά όταν αφορά τα Εθνικά μας θέματα θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και σιωπηλοί. Να μαθαίνουμε ό,τι αφήνουν να μάθουμε και να περιμένουμε αφού δεν είναι στο χέρι μας ο καθορισμός των εεξελίξεων.
  Αλλά Μαρίνα μου υπάρχουν αρκετοί ”θερμόαιμοι” που πιστεύουν ότι θα δείξουν ηττοπάθεια και φόβο αν αντιδράσουν αλλιώς. Και είναι λάθος.
  Όμως εμένα με ανησυχεί πολύ όταν δεν υπάρχει λογική στις πράξεις των γειτόνων. Εδώ ο παραλογισμός στο μεγαλείο του.
  Ας ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και το καλό των λαών. Αλλά πιστεύω κανείς δεν θέλει τον πόλεμο ακόμη και αυτοί που τάσσονται υπέρ
  Στα λόγια είμαστε πρώτοι
  Μπράβο για το θέμα σου
  Σε φιλώ

  1. Όλοι ας ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική και ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Ακραίες δηλώσεις και προτροπές κάθε άλλο, παρά βοηθούν.
   Καλό ξημέρωμα Αννούλα μου. Σε φιλώ! 🙂

 6. Giannis Pit says:

  Μαρίνα μου προσοχή….!
  Σε μια κοινωνία που δεν ξέρεις από που θα σου έρθει το ψέμμα τυλιγμένο με την προπαγάνδα ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει αλλά γίνεται με θύμα τις σκέψεις (προς το παρόν….).
  Στα mail μου βρήκα αίτημα συμμετοχής από την AVAAZ για ένα ψήφισμα, την ξέρεις άλλωστε, στο οποίο πρωταγωνιστεί λες ποιος ; τα “ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ”.
  Αυτή η “αγία” οργάνωση, η οποία αποτελεί το μακρύ χέρι των Δυτικών στον πόλεμο κατά του Άσσαντ, άμεσα δεμένη με τους Τζιχαντιστές και με σαφεις ενοχές για την ρίψη αερίων στην πρόσφατη πόλη.
  Απίστευτο έτσι ;
  Η Προπαγάνδα. Ο Κατακλυσμός ειδήσεων. Το “φτιάξιμο” του εγκεφάλου.
  Ας κρατάμε τις συνειδήσεις μας καθαρές, υποψιασμένες.
  Καλό βράδυ κορίτσι μου.

  1. @Da Lua Lia says:

   Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, Μαρίνα μου, καθώς επίσης μοιράζομαι τους προβληματισμούς σου. Είναι φορές που πια δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα… κι αυτό με τρομάζει. Κι όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται αναγνώστριά σου σε άλλο σχόλιο πιο πάνω, ναι, “όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”, αλλά πλέον δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι τα πίτουρα και ποιες οι κότες… κι εκεί που κάποιοι παρουσιάζονται ως προστάτες εύκολα μεταμορφώνονται σε τέρατα και τα θύματα σε θύτες… δεν ξέρω… είμαι πια πολύ επιφυλακτική με τα πάντα, εντός κι εκτός ιντερνετ. Η αλήθεια είναι μόνο μέσα μας…
   Σε φιλώ…

   1. Η αλήθεια είναι πως τα fake news, έχουν γίνει ένας άτυπος θεσμός και καμιά φορά δε ξεχωρίζουν από τη πραγματικότητα.
    Νομίζω πως όλοι είμαστε (ή τουλάχιστον οφείλουμε να) επιφυλακτικοί με το ίντερνετ, γιατί στα τόσα καλά του, έχει άλλα πόσα αρνητικά.
    Να ‘σαι καλά Λία μου, σ’ ευχαριστώ που πέρασες.
    Καλό ξημέρωμα. Φιλιά!

  2. Γι’ αυτό Γιάννη, κριτική σκέψη, ψυχραιμία κι ας πορευόμαστε με σύνεση. Ζούμε περίεργες καταστάσεις.
   Καλό ξημέρωμα. Σε φιλώ! 🙂

 7. Mary Pertax says:

  Σωστά κρίνεις και σωστά προβληματίζεσαι Μαρινάκι μου! Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι ή άνευ ορίου απληστία των ηγετών και ρυθμιστών της τύχης των άμοιρων λαών που πάντα την πληρώνουν! Σίγουρα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και σύνεση κάθε θέμα που αφορά τις τύχες μας! Μα παίζουν σκάκι στις πλάτες μας και το σπαστικό είναι πως είμαστε σκυμμένοι και ακίνητοι μη χαλάσουμε την παρτίδα. Μας πιάνεται η ανάσα και φοβόμαστε και να αρθρώσουμε λέξη μπας και δεν ξορκίσουμε το κακό! Ατελείωτο είναι αυτό το παιχνίδι για μας τα αναλώσιμα πιόνια! Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!

  1. Mary Pertax says:

   Ξέχασα Μαρινάκι μου να σου πω ότι σου έχω κάνει μια ερώτηση για την Σκυτάλη στο email σου και δεν μου έχεις απαντήσει ακόμα! Ένα ναι ή ένα όχι θέλω. Οκ;

   1. Για το e-mail, τα είπαμε Μαίρη μου. Όλα οκ. Σε φιλώ! 🙂

  2. Δυστυχώς, σ’ αυτές τις παρτίδες, πάντα θα είμαστε αναλώσιμα πιόνια. Τι να πεις και τι να σχολιάσεις Μαίρη μου.
   Με αγωνία και λύπη παρακολουθούμε τις εξελίξεις και στα εθνικά και στα παγκόσμια ζητήματα, ευχόμενοι το καλύτερο.
   Καλό ξημέρωμα. Σε φιλώ!

 8. toeperiodikomas says:

  Αγαπημένη μου συνονόματη, έχεις δίκιο στους προβληματισμούς σου! Εύλογη και η απορία του μπαμπά σου, επίσης! Θέλω να πιστεύω πως πολλά από όσα λέγονται στα social media και τα ΜΜΕ είναι στα πλαίσια μιας γενικής αναστάτωσης που ο καθένας ερμηνεύει ή χρησιμοποιεί όπως θέλει, χωρίς να σκέφτεται τις όποιες συνέπειες. Οι πόλεμοι πάντα σχεδιάζονταν από τα καλά οργανωμένα κράτη προς όφελος των συμφερόντων τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους λαούς τους και χρησιμοποιώντας τους κάθε φορά ως εργαλεία για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ψυχραιμία και καθαρή σκέψη χρειάζεται από μας και όσο βλέπω νέα παιδιά όπως εσύ να αρθρώνουν τέτοια λόγια, τόσο λιγότερο φοβάμαι…
  Σε φιλώ γλυκά
  Μαρίνα

  1. Ψυχραιμία και καθαρή σκέψη όντως χρειαζόμαστε αγαπημένη συνονόματη, παρ’ όλα αυτά τριγύρω παρατηρώ κάθε άλλο παρά αυτά.
   Ας ευχηθούμε να ξημερώσουν πιο ήσυχες και πιο συνειδητοποιημένες ημέρες.
   Καλό ξημέρωμα. Σε φιλώ 🙂

 9. Καλά το έβαλες το θέμα: Όλος ο φόβος για τον εξωτερικό κίνδυνο φουντώνει από τον εσωτερικό κίνδυνο, την παραπληροφόρηση και την ανεύθυνη διασπορά άκριτων καταθέσεων. Καλώς ο μπαμπάς αναζητά καταφύγια!!
  Πολλά φιλιά

  1. Ζούμε περίεργες στιγμές. Και εντός κι εκτός οι καταστάσεις είναι έκκρυθμες. Με αγωνία και πίκρα, παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις.
   Σε ευχαριστώ που πέρασες. Καλό ξημέρωμα 🙂

 10. Μαρία Γ. says:

  Καλησπέρα Μαρίνα, εξέφρασες σκέψεις που βασανίζουν σιωπηλά κάθε υπεύθυνο πολίτη αυτής της χώρας. Μας σέρνουν σε μια κατάσταση που δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε σωστά (κακή πληροφόρηση, προπαγάνδα) ούτε βέβαια να επηρεάσουμε αφού είμαστε ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Αν αποφασίσουν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή μας, ακόμα κι αν δεν είμαστε οι πρωταγωνιστές του δράματος, το σίγουρο είναι πως τα “απόνερα” θα φτάσουν μέχρις εμάς. Υποτίθεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως αντικείμενο την προετοιμασία και την προστασία των πολιτών σε κάθε περίπτωση απειλής ή φυσικής καταστροφής ή πολέμου κλπ.
  Δεν ξέρω αν γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και αν γίνονται γιατί δεν δημοσιοποιούνται. Πάντως έχεις δίκιο πως η ανασφάλεια των ανθρώπων έχει χτυπήσει κόκκινο τη στιγμή που τα ΜΜΕ βρήκαν επιτέλους λόγω ύπαρξης αναμασώντας τις ίδιες και τις ίδιες καταστροφικές εκτιμήσεις.
  Ας ευχηθούμε να αποσυμφορηθεί εγκαίρως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή γιατί οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για όλους.
  Μπράβο σου που σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι!
  Καλό βράδυ
  Σε φιλώ 🙂

  1. Μαρία καλησπέρα. Σίγουρα η ανάσφαλεια έχει χτυπήσει κόκκινο και με τις τελευταίες εξελίξεις όλη η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία.
   Με τέτοιου βελινεκούς παγκόσμια, αλλά και εθνικά ζητήματα, είναι λογικό, όλοι να είμαστε σε μια αναταραχή.
   Μακάρι να ξημερώσουν καλύτερες, πιο ήσυχες ημέρες.
   Να ‘σαι καλά. Καλό ξημέρωμα 🙂

 11. Αχ Μαρινάκι μου η αλήθεια ειαι πως οσα γινονται τελευταια , και οι κινήσεις και τα λόγια του τρελού γείτονα με έχουν λίγο τρομοκρατήσει.
  Παραλληλα ραγίζει η καρδια μου με οσα γινοται σε Συρία κλπ. Που θα φτάσει ολο αυτο;
  Πολύ ευλογοι οι προβληματισμοί σου κι ελπίζω πραγματικά να μην χρειαστεί να προβληματιστουμε περισσότερο
  ενας πολεμς μας έλειπε τωρα!!!!!
  καλό βραδυ κοριτσάκι μου

  1. Ελπίζω κι εγώ να μη χρειαστεί να προβληματιστούμε περισσότερο και ελπίζω να μπει μια τέλεια στο παραλογισμό αυτού του κόσμου!
   Να ‘σαι καλά Μαράκι μου. Καλό ξημέρωμα! 🙂

 12. Στην Αθήνα (Λυκαβηττός, Αρδηττός, Πολύγωνο κ.α.), στον Πειραιά (Προφ. Ηλίας, Καστέλα, Δραπετσώνα κ.α.), στα νότια προάστια (Ελληνικό, Βούλα, Γλυφάδα), στα βόρεια (Κηφισιά, Παπάγου, Ψυχικό), στο Σούνιο, στη Ραφήνα. Ανάμεσα σ’ αυτά τα καταφύγια υπάρχουν μερικά όπως της «Μεγάλης Βρετανίας», του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Τραπέζης της Ελλάδος, του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και το υπόγειο του Μεγάρου του Αρείου Πάγου.
  τι; πάλι εκτός θέματος είμαι ε? το συνηθίζω!!!
  Καλημέρα εκεί 🙂

  1. Δεν είσαι εκτός θέματος Μάνια μου. Παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον για το Πειραιά, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, πως δεν έχουμε καθόλου επανδρωμένα καταφύγια. Είμαστε απλά εκτεθιμένοι σε περίπτωση πολέμου. Κάτι, σαν τη πλειονότητα της χώρας δηλαδή.
   Καλό ξημέρωμα. Σε φιλώ 🙂

 13. Μαρινάκι μου, οι μεγαλόστομοι είναι συνήθως οι γνωστοί φαφλατάδες και τζάμπα μάγκες. Ένα παράδειγμα, διάβαζα μόλις χθες κάποιον, που ορμώμενος απ΄αυτά που παρακολουθεί, είπε για έναν τουρκοφάγο, πατριώτη, ετοιμοπόλεμο και… και… και… πως τον άκουσε ένα βράδυ που μιλούσε με τη μητέρα του να κλαίγεται επί μισή ώρα, επειδή το βύσμα τους δεν μπορούσε να τον φέρει Αθήνα (υπηρετούσε Έβρο). Αυτό νομίζω πως τα λέει όλα. Στα λόγια όλοι είμαστε καλοί, βλέπεις.

  1. Αχ δυστυχώς τα παραδείγματα πολλά Λυσιππάκι μου.
   Όπως σωστά αναφέρεις, στα λόγια, όλοι είναι καλοί. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε, πως δε μπορούμε να λένε ότι θέλουμε. Υπάρχουν και επιπτώσεις.
   Σε φιλώ Λυσιππάκι μου!

 14. Και όμως σήμερα οι ΗΠΑ-Αγγλία -Γαλλία χτύπησαν τη Συρία !!!! Ετσι απλά χωρίς να μάθουμε ποτέ τον αντίκτυπο !!!Μαρινάκι μου όπως λέει και ο Γιάννης πιο πάνω προσοχή στην ενημέρωση . Οι απειλές της Τουρκίας είναι φανερές μα και όλος ο πλανήτης διψάει για πόλεμο !!! Πουλούν τα όπλα , οι πύραυλοι , τι κλέφτες θα γίνουν;;;
  ΣΕ φιλώ

  1. Δυστυχώς, ο αντίκτυπος μεγάλος και οι εξελίξεις πολλές Νικόλ μου.
   Τι να πει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις.
   Με τέτοιου βελινεκούς εθνικά, αλλά και παγκόσμια ζητήματα, δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα,αυτό να λέμε. Τίποτα άλλο. Σε φιλώ 🙂

 15. Δυστυχώς, ο πόλεμος είναι στα αλήθεια μια παγκόσμια υπόθεση. Με αγώνια, η παγκόσμια κοινότητα περιμένει τις εξελίξεις.
  Θα σου πω, πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όμως για εμένα Αναστασία μου, έχει τεράστια σημασία και να συνειδητοποιήσουμε πια, πως δε μπορούμε να βγαίνουμε στο ίντερνετ και να λέμε ότι θέλουμε. Το να βγαίνουν και να λένε “ας γίνει πόλεμος” τη στιγμή που ζούμε τόσο ρευστές καταστάσεις, είναι τραγικό.
  Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει.
  Σ’ ευχαριστώ πολύ που πέρασες.
  Καλό ξημέρωμα. Σε φιλώ! 🙂

 16. ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) says:

  Μαρινάκι μου, όπως έγραψε και η Άννα αλλά και οι υπόλοιποι “Στα λόγια είμαστε πρώτοι” στην πράξη δυστυχώς αποτυγχάνουμε. Δεν αρκεί να λέμε, να λέμε πρέπει να καταλαβαίνουμε και τι λέμε και τι κάνουμε από χαζομάρα ή από ψευτομαγκιά.
  Ότι δεν πάμε καθόλου καλά παγκοσμίως θέλω να πιστεύω πως όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Καλό είναι αν δεν καταλαβαίνουμε την σοβαρότητα του πράγματος ή μάλλον της κατάστασης να μην βγαίνουμε και να γράφουμε αρλούμπες ακόμα και για την πλάκα μας ή για να διασκεδάσουμε με τον τρόμο του άλλου. Δυστυχώς υπάρχει εκεί έξω πολύ μεγάλη ηλιθιότητα και ακόμα χειρότερα να μην δίνω δεκάρα για τον άλλον πέρα από την πάρτη μου.

  1. Δυστυχώς Μαρία μου, ο επίλογος σου, είναι πέρα για πέρα αληθινός και σωστός.
   Όσο μπορούμε, ας μην αφήσουμε να παρασυρθούμε απ’ την υστερία.
   Καλό ξημέρωμα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: