4 χρόνια Εκεί που Ερωτεύομαι τη ζωή!

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

γενέθλια blog

Ομολογουμένως, υπάρχει μια κάποια συγκίνησις! 

Βέβαια τα γενέθλια του blog ήταν το Σάββατο, αλλά οκ. Προσπαθώ να τηρήσω το Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, όσο μπορώ κι είπα να τα εορτάσουμε σήμερα!

Που για εμένα είναι και σήμερα μια επέτειος, γιατί πέρυσι τέτοια μέρα έγινα νονά ξανά!

Στη μικρή μου βαφτιστήρα! Τη Μαρία μου! Που όπως και τη μεγάλη μου βαφτιστήρα τις λατρεύω.

Η Μαρία μας, είναι Δίδυμος με Λέων σαν τη νονά και υπάρχει μεταξύ μας μια αγάπη μεγάλη κι αμφίδρομη. Είναι τσαχπίνα, είναι πεισματάρα, είναι θεατρίνα μεγάλη και μας τρελαίνει όλους με τα καμώματα της!

Κανείς δεν μπορεί να πει, πως η ζωή μαζί της είναι βαρετή και δεν έχει υπάρχει περίπτωση να είσαι μαζί της και να μην φτιάξει η διάθεση σου!

Είναι ένα αξιολάτρευτο, πανέμορφο πλάσμα και μακάρι να την καμαρώσουμε σε μια ευλογημένη ζωή. Το σίγουρο είναι, ότι είναι τυχερή, γιατί έχει μια οικογένεια που τη λατρεύει! Κι επειδή έχει και καταπληκτικούς γονείς και ακόμα πιο καταπληκτικό αδερφό και φυσικά μια νονά που τη λατρεύει, η ζωή της θα είναι γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα!

Μαράκι μου, να είσαι γερό, τυχερό και να ζήσεις μια ζωή ευτυχισμένη. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου, να σε βοηθήσουμε να εκπληρώσεις τα όνειρα σου και να χαιρόμαστε με κάθε χαρά σου!

Όμως η συγκίνηση είναι και για τα 4 χρόνια του blog!

Εδώ και τέσσερα χρονιά, ερωτεύομαι μαζί σας τη ζωή! Και νομίζω, ότι αν έχω καταφέρει να σας μεταδώσω έστω το δέκα τοις εκατό της ενέργειας που θέλω, τότε είμαι επιτυχημένη σαν blogger!

Αν πρέπει να συνοψίσω αυτά τα τέσσερα χρόνια σε μια λέξη είναι: ευλογία!

Νιώθω ευλογημένη, γιατί μέσα από το blog, έχω μάθει κι έχω μοιραστεί πολλά πράγματα. Και κάνω κάτι που πραγματικά με κάνει χαρούμενη.

Και έχω καταλάβει και πολλά πράγματα για εμένα μέσα από το blog:

γενέθλια blog

Μου αρέσει να σκέφτομαι διαφορετικά!

Είμαι υπέρ του πρωτότυπου! Του ξεχωριστού! Με φοβίζει το “ίδιο”, με αγχώνει! Ενδεχομένως, γι’ αυτό πολεμώ τη λογοκλοπή! Γιατί νιώθω πως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα! Αντιθέτως, δείχνει πολλά για τη κοινωνία μας!

Το να σκέφτομαι διαφορετικά, δεν είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω. Μου βγαίνει αβίαστα. Πάντα το είχα. 

Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να “ανήκω”. Ήθελα το δικό μου δρόμο κι ας ήταν μοναχικός.

Καμαρώνω την πρωτοτυπία. Τον προσωπικό χαρακτήρα, που κάνει τη διαφορά. Νομίζω ότι ένας κόσμος, που θα σκέφτονταν έξω από το κουτί που τον περιορίζουν, θα ήταν αξιολάτρευτος. Όχι τέλειος, αλλά απολαυστικός.

Ονειρεύομαι έναν τέτοιο κόσμο.

Μου αρέσει η αλλαγή!

Αυτό πάντα το ήξερα. Την αλλαγή ποτέ δεν τη φοβήθηκα, ούτε πάνω μου, ούτε μέσα μου, ούτε στο κόσμο! Πάντα κρύβεται η πιθανότητα να μην είναι θετική η αλλαγή, αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Προσπαθώ να συμβιβαστώ με την ιδέα, ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι για ότι δεν εξαρτάται από εμένα. 

Όμως αισθάνομαι ότι κάθε αλλαγή, μηδενίζει το χρονόμετρο κι αρχίζω από την αρχή.

Με ανανεώνει, με ξεκουράζει, με χαροποιεί.

Οι αλλαγές στο blog, πολλές! Κι αυτό με έκανε να καταλάβω, πόσο αγαπώ τελικά την αλλαγή!

Είναι κάτι που νομίζω με χαρακτηρίζει. Ειδικά επειδή οι αλλαγές, γίνονται ανά εποχές, μαζί με τα ανάλογα “στολίσματα”. Και ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει, σε άλλους φαίνεται κιτς, αλλά εγώ το λατρεύω. Και στο τέλος της ημέρας είναι σημαντικό, να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό και τα θέλω μας!

Το να ξέρεις ποιος είσαι, είναι σημαντικό!

Γιατί το διαδίκτυο, δίνει βήμα σε πολλές και διαφορετικές φωνές! Και δεν είναι όλες οι φωνές ευχάριστες ή θετικές απέναντι σου! Οπότε αν δεν ξέρεις την αλήθεια της ψυχής σου, τα πλεονεκτήματα σου, τα θέλω σου, ίσως και να επηρεαστείς!

Εγώ σαν κανόνα έχω, να μην με νοιάζουν απόψεις ανθρώπων που δεν εκτιμώ! Τις απόψεις όσων εκτιμώ τις λαμβάνω υπόψιν και τις επεξεργάζομαι. Όλα τα κακεντρεχή σχόλια, τα θεωρώ σπατάλη αέρα!

Όμως αυτό, είναι κάτι που το blogging, με έκανε να συνειδητοποιήσω βαθιά. Αν ασχολείσαι συνέχεια με το τι θέλουν, νιώθουν ή σκέφτονται οι άλλοι για σένα, θα περάσεις μια μίζερη ζωή. Φροντίζεις να μη θίγεις και να μην ενοχλείς κανέναν και περνάς καλά, υπό τους δικούς σου όρους!

Η ψυχική ηρεμία είναι σημαντική κι ανεκτίμητη. Το blog μου έχει διδάξει να μην τη διακινδυνεύω για ψύλλου πήδημα!

Λίγες τελευταίες σκέψεις!

Θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ! Στην κουμπάρα μου και δη εξαδέλφη εξ αγχιστείας  Κωνσταντίνα, που φανατικά στηρίζει το blog μου με κοινοποιήσεις και θετική ενέργεια! Επίσης, στην άλλη εξαδέλφη εξ αγχιστείας Σταυρουλίνι, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τον ίδιο λόγο! 

Σε όλους τους bloggers που σε κάθε βήμα, είστε δίπλα μου! Νιώθω πολύ τυχερή που σας έχω τόσα χρόνια στο πλευρό μου κι έχουμε δημιουργήσει αυτή την όμορφη παρέα!

Κι όσους όλους είστε εδώ σιωπηλά, να στηρίζετε το blog, να εμπνέεστε από το περιεχόμενο του, να Ερωτεύεστε εδώ τη ζωή!

Εύχομαι να είμαστε καλά, να βρίσκουμε καθημερινά αφορμές να ερωτευόμαστε τη ζωή και να χαμογελάμε! Είθε το 2020, να μας επιτρέψει να τη βγάλουμε καθαρή και φέτος, να γιορτάσουμε του χρόνου τα πέμπτα γενέθλια αυτού του blog!

Σας ευχαριστώ για όλα!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ainafets
21/09/2020 1:29 ΜΜ

Ερωτεύτηκα τα φθινοπωρινά φύλλα που τόσο απαλά πέφτουν καθώς σου γράφω! 😉
Όταν παραμένεις ερωτευμένος με την Ζωή, Μαρινάκι μου, να ξέρεις πως έχεις θωρακιστεί για κάθε ενδεχόμενο! 😛
Χρόνια πολλά στην ιστοσελίδα σου, καλή δύναμη για να συνεχίσεις να αναρτείς για πολλά πολλά ακόμα χρόνια!

ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! 🙂

Αννα
21/09/2020 2:01 ΜΜ

Χρόνια πολλά στο μπλογκόσπιτό σου που τόσο αγαπώ και που με έκανε- εσύ δηλ-να ερωτευτώ τη ζωή περισσότερο.
Να χαίρεσαι και τα πνευματικά σου παιδιά και τη θεατρίνα σας που σας ξετρελαίνει και που γιορτάζεις και τη βάπτισή της.
Να σαι καλά, δυνατή να υποδέχεσαι τις αλλαγές όπως εσύ ξέρεις και να μας κρατάς σε εγγρήγορση για πολλά χρόνια ακόμη
Φιλιά πολλά πολλά

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Χρόνια πολλά και καλά στο δικτυακό σου σπιτικό Μαρίνα μου. Ξέρεις ότι το αγαπάμε και είναι κομμάτι της δικτυακής μας ιστορίας και γειτονιάς. Μου αρέσει που αγαπάς τις αλλαγές, το διαφορετικό, το όμορφο. Βλέπω με πόση λεπτότητα το περιποιείσαι και το “χρωματίζεις”. Και αυτό φανερώνει και τη λεπτότητα της ψυχής σου. Όσο για το βαφτιστήρι σου, τώρα πια θα έχει κάνει τα πρώτα του βήματα και εσύ θα το καμαρώνεις.
Στέλνω φιλάκια πολλά. Είμαστε πάντα κοντά σου με αγάπη.

Katerina V
21/09/2020 7:16 ΜΜ

Ωωω χρόνια πολλά στην πιο θετική, σταθερή και αγαπημένη παρουσία στο blogging!!

Μαρινάκι μου να συνεχίσεις το ίδιο αυθεντικά και ερωτεύσιμα να μας εμπνέεις, να μας γεμίζεις χαμόγελα!

Σε φιλώ!!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

Μαρινάκι μου είσαι μια από τις σταθερές αξίες και θετικότερες bloggers που ακολουθώ. Να ξέρεις σε θαυμάζω γιατί έχεις πρόγραμμα, κρατάς μια θετικότητα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και κυρίως συνεχίζεις να blogάρεις με το ίδιο αλλά και όλο και περισσότερο πάθος, αγάπη, πρωτοτυπία και αλήθεια. Και ξέρεις και εσυ η ίδια ότι αυτά αξίζουν και ναι είναι ευλογία.
“Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να “ανήκω”. Ήθελα το δικό μου δρόμο κι ας ήταν μοναχικός.” από όλα όσα όμορφα έγραψες, κρατάω λίγο παραπάνω αυτό επειδή θυμίζει εμένα. ☺️
Χρόνια Πολλά στο blog σου και σε ακόμα καλύτερα!

Μαίρη
22/09/2020 9:21 ΜΜ

Το ότι δεν είσαι επίσης βαρετή αλλά πρωτότυπη και τσαχπίνα και γεμάτη ενέργεια είναι σίγουρο! Άρα είσαι επιτυχημένη blogger! Χρόνια πολλά στα έμψυχα που λατρεύεις και στα άψυχα που έχουν την δική σου ψυχή και να τα χαίρεσαι για πολλά πολλά χρόνια με αγάπη, χαρά και ευλογία!
Πάντα κοντά μας σου στέλνω τα φιλιά μου!

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ
24/09/2020 11:55 ΜΜ

Μαρινάκι μου γλυκό Σεπτέμβριο έχει το μπλοκάκι σου και ΄σένα γενέθλια; τι ωραία!
Μου αρέσουν οι σκέψεις σου και χαίρομαι που ένα νέο κορίτσι έχει αξίες και όμορφες ιδέες που τις μοιράζεται με τους φίλους εδώ μέσα …
Οι αλλαγές μας βοηθάνε να προχωράμε παρακάτω και να μην μένουμε στάσιμοι..
Είμαι σίγουρη ότι η βαφτιστικιά σου σας ξετρέλαινει με την τσαχπινιά της και θα σας αφήνει με το στόμα ανοιχτό τι μπορεί να κανει και να πει ένα παιδί 4 χρονών …
Να την καμαρώσετε όλοι όπως αγαπάτε, όπως και το μπλοκοσπιτάκι σου να βρίσκεται εδώ για πολλά πολλά χρόνια, να μας μαθαίνει πως να ερωτευόμαστε την ζωή…
Να περνας όμορφα Μαρινάκι μου ότι και να κάνεις…χρόνια πολλά !!!!
Καλό σου Φθινόπωρο….τα φύλλα που πέφτουν καταπληκτικά!!! φιλιααα!!!

[instagram-feed]
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x