Τι μου έχουν μάθει οι ταινίες επιβιώσης

τέλος κόσμου πληντύριο

Disclaimer: Το κείμενο έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα. Επ’ ουδενί, μην λάβετε σοβαρά όσα προτείνονται σε περίπτωση καταστροφής. May the force be with you ή αλλιώς, ο Θεός μαζί μας!

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που βιώνουμε κι αυτή που θα βιώσουμε μετά την εξομάλυνση της κατάστασης του Κοροναϊού, είναι δύσκολη. Προσπαθώ όμως να διατηρήσω την ψυχολογία μου σε ανεβασμένα για την εποχή επίπεδα, γιατί τη ζωή δεν την ερωτεύεσαι με κατάθλιψη! Τι να το κάνω μετά το blog; Να το κλείσω;!

Στα πλαίσια της διάθεσης αυτής λοιπόν που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή και δεδομένου ότι δεν έχουμε χάσει το χιούμορ μας, θα ήθελα να συζητήσουμε:

Τι μου έχουν μάθει οι ταινίες επιβίωσης!

Κι έχω δει πολλές, έχω εμπειρία, όχι αστεία! Τις οποίες ταινίες, λόγω του Κοροναϊού, αρχίζω να θυμάμαι. Σε κάθε μία υπήρχαν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά, ανεξαρτήτου πλοκής:

 • Διάθεση επιβίωσης
 • Γνώσεις μηχανολογίας, ιατρικής, αυτοάμυνας,κτλ
 • Ψυχραιμία κι εφευρετικότητα κάτω από αντίξοες συνθήκες

Θέλω λοιπόν να φέρουμε στο μυαλό μας τον μέσο Έλληνα πολίτη, και να μου πείτε αν διαθέτει αυτά τα τρία χαρακτηριστικά. Ίσως μόνο το πρώτο, στα άλλα δύο οι απόψεις διίστανται. Όπως και να ‘χει, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι σε μια ενδεχόμενη δύσκολη κατάσταση, είμαστε ακάλυπτοι, δεν είμαστε προετοιμασμένοι.

Ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις

 • Εισβολή εξωγήινων
 • Επίθεση βρικολάκων
 • Εξέγερση ζόμπι
 • Κατάρρευση του internet

Αυτά είναι κάποια πιθανά σενάρια, με τα οποία μπορεί να κληθούμε να έρθουμε αντιμέτωποι. Το “πιθανά” σίγουρα δεν είναι λέξη κλειδί, αλλά πλέον δεν μπορώ και δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα. Γιατί, το 2020, σαν χρονιά, έχει έρθει προετοιμασμένη για τα χειρότερα και θεωρώ σοφό, να μην της πάμε άλλο κόντρα. Ας κινηθούμε σεμνά και συνετά.

Εισβολή εξωγήινων

Την βάψαμε σε μια τέτοια περίπτωση! Διότι, δεν ξέρουμε αν όντως είναι πιο έξυπνοι από εμάς. Εάν είναι game over, πριν ξεκινήσει καν να μετράει το σκορ.  Θα κλείσουν την επικοινωνία, θα ελέγξουν κάθε τι “ηλεκτρικο”…

Τι ή και ποιον, θα μπορούμε να εμπιστευτούμε; Οπότε, σε μια τέτοια περίπτωση, τι κάνουμε;

Spoiler alert: Τα χαρτιά υγείας και κάθε είδους ζυμαρικά, δεν βοηθάνε!

Επίθεση βρικολάκων

Πώς να διαχωρίσουμε τον μύθο από την πραγματικότητα; Τι γίνεται στην περίπτωση που οι βρικόλακες μπορούν να περπατήσουν στο φως, τα παλούκια δεν βοηθούν και το ασήμι ήταν απλά φήμη; Καταλαβαίνετε, πως αυτοί οι προβληματισμοί, ίσως αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας, ας μην τους απορρίψουμε ως φαιδρούς.

Tip: Καλού κακού, δείτε ένα Twilight. Κακό δεν κάνει. Ποτέ δεν ξέρεις.

Εξέγερση ζόμπι

Σηκωθείτε από τους καναπέδες και ξεκινήστε την γυμναστική. Διότι, αν μας επιτεθούν ζόμπι, θα πρέπει να τρέξουμε. Πολύ! Επίσης, μην ξεχνάτε “η ισχύς εν τη ενώσει”, για να ‘χεις κάποιον να σε σώσει. Στην περίπτωση που…

Tip: Αν γίνει εξέγερση ζόμπι, πάρτε τα βουνά.

Πλεονεκτήματα: Μπορείτε να βγάλετε selfie

Μειονεκτήματα: Τα ζόμπι δεν έχουν φωτογένεια

 

Κατάρρευση του internet

Αντίο και βοήθεια μας!

Σε μια τέτοια περίπτωση, την βάψαμε ξανά μανά. Διότι σε όλα τα παραπάνω σενάρια, το internet κάπως θα βοηθούσε. Κι ύστερα άντε να εξηγήσεις στα παιδιά το concept “υπήρχε ζωή και πριν το internet, θα επιβιώσουμε”. Επιπλέον, να έρθεις αντιμέτωπος με την καταστροφή και να μην μπορείς να κάνεις ένα instagram live να ενημερώσεις; Τράτζικ!

Tip:  Να αγαπάτε τους μεγαλύτερους. Αυτοί θα μας σώσουν σε μια τέτοια περίπτωση!

Αυτά που λέτε παιδιά!

Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πια! Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Γιατί η ζωή, με τις ταινίες έχουν μια μεγάλη διαφορά. Στις ταινίες οι ηθοποιοί ξέρουν πριν την σκηνή τι έχει γράψει ο σεναριογράφος και ότι τους συμβαίνει, τελειώνει με την ταινία.

Σαν γενικό guideline, το μόνο που μπορώ να σας προτείνω, είναι να είστε ψύχραιμοι και να μην σταματάτε να ερωτεύεστε τη ζωή. Γιατί, όταν είσαι ερωτευμένος με τη ζωή, κάνεις ότι μπορείς για να την προσέχεις και να την απολαμβάνεις.

Εσείς, τι πιστεύετε ότι είναι πιο πιθανό να συμβεί μεταξύ των εξωγήινων, των ζόμπι και των βρικολάκων;😂

 

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

(15) Comments

 1. Για σε παρακαλώ…μη λες ότι οι Έλληνες δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Αν κάποιος έχει εφευρετικότητα είμαστε εμείς, αν κάποιος γνωρίζει τα πάντα είμαστε εμείς. Σίγουρα έχεις βρεθεί σε πηγαδάκια συζήτησης. Σίγουρα έχεις ακούσει συμπατριώτες μας να βγάζουν οφ γιατρούς, επιστήμονες, και κάθε ειδικότητα επίσης.Όσο για γνώσεις μηχανολογίας ε όλο και κάποιοι μηχανικοί θα βρίσκονται μαζί μας ή υδραυλικοί ή στην τελική βρε αδελφέ πολυτεχνίτες. Γιατί από αυτούς πολλοί πάρα πολλοί.
  Τώρα , το πρώτο σενάριο, εξωγήινοι. Γιατί είσαι τόσο σίγουρη ότι θα είναι κακοί; Μπορεί να είναι φιλικότατοι και επειδή τους θεωρούμε πιο έξυπνους να σταματήσουν και το τέλος του κόσμου.
  Δεύτερο σενάριο βρικόλακες…αυτοί δεν είναι που δεν μπορούν το σκορδο; Λοιπόν κανείς δεν το μπορεί αρα και αυτοί, οπότε μασάμε σκόρδο. Κρατάτε αποθέματα παιδιά!!!! Θα χρειαστούν!
  Ζόμπι; Τι; Πάω να ξεκινήσω γυμναστική …
  Ουφ, ουφ πιάστηκα λίγο, αγύμναστη γαρ…έτσι θα σου απαντήσω για ίντερνετ . Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τι θα γίνει το μπλοκάκι μου τότε; Χαμένο στο χάος του διαδικτύου; Α πα πα δεν μ’αρέσει το τέλος του κόσμου. Βρες άλλη ταινία, εντάξει; Και ειδικά γιατί σ’αυτές τις ταινίες τρώνε και ό,τι να ναι. Ειδες τον κορωνοιό, δεν τρώμε ό,τι να ναι λέμε!! Μην έλθουν ιοί πριν το τέλος του κόσμου, σωστά;
  Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ που μ’εκανες να χαμογελάσω

  1. Έλα μου ντε, τι θα γίνουν τα μπλογκς αν καταρεύσει το internet; Πώς θα σας αποχωριστώ;
   Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε ως εκεί αχαχα
   Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα Αννούλα μου 🙂

 2. Αγαπώ τέτοιες αναρτήσεις! Σ’ευχαριστούμε για την ανάσα 🙂

  ΥΓ: Οι δύο εικόνες που επέλεξες με αντιπροσωπεύουν τόσο πολύ που έχω αρχίσει και ανησυχώ με την κατάστασή μου!!

  1. Να ‘σαι καλά Κατερινάκι μου. Καλό μήνα και καλή δύναμη να έχουμε 🙂

 3. Από τα πιο απολαυστικά σου κείμενα, δεν έχω λόγια!
  Διαβάζω και τα σχόλια, διπλή απόλαυση κι αυτά 🙂

  την αγάπη μου Μαρίνα μου

  1. Να ‘σαι καλά Στέλλα μου. Σ’ ευχαριστώ πολύ.
   Σε φιλώ γλυκά.
   Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα 🙂

 4. Aχαχαχαχαχα μόνο το internet να μην πέσει παιδιά και χάσουμε την μόνη επικοινωνία που έχουμε αφού και ασφαλώς #μένουμε_σπίτι και όλα τα υπόλοιπα μην ανησυχείτε οι Έλληνες έχουν λύσεις για τα πάντα μιας και είναι λίγο απ’ όλα. Λίγο χιούμορ γιατί χανόμαστε λέμε!
  Καλό μήνα Μαρινάκι μου!

  1. Έλα μου ντε. Άμα χάσουμε κι αυτό, πάει… το χάσαμε!
   Καλό μήνα Μαράκι μου 🙂

 5. Κι ότι έβαλα πλυντήριο, βρε Μαρίνα…
  Κι απ’ την άλλη, εμείς ειδικά, έχουμε ζήσει και ΟΥΦΟ και βρικόλακες και γκαντέμηδες και όλα τα καλά. Άσε που δεν έχουν αφήσει βουνό για βουνό άχτιστο. Πού να τρέξω δηλαδή; Στον Υμηττό έχει κεραίες και στην Πεντέλη βίλες. Τίποτα. Μέσα θα τη βγάλουμε κι αυτή την κρίση. Με τα δημοσιογραφικά ζόμπι της τηλεόρασης…
  Πάω να βάλω και το μαλακτικό…

  1. Η Πεντέλη είναι και στοιχειωμένη, άσε πού να τρέχουμε…
   Με τα ζόμπι της τηλεόρασης, δεν ασχολούμαι.
   Δεν το αντέχει η κράση μου!
   Σε φιλώ γλυκά Μαρία μου.
   Καλό ξημέρωμα να έχουμε 🙂

 6. Υπέροχο. Μου έφτιαξες την μέρα.
  Δεν ξέρω τι να κάνω… Να σηκωθώ να γυμναστω για να μπορώ να τρέξω γρήγορα και να ξεφύγω από τους εισβολείς; Να μαγειρέψω και να φτιάξω κανένα γλυκό να έχω να τους τραταρω..;;;
  Πελάγωσα.
  Αποφάσισα μείνω χαλαρή στον καναπέ και να απολαύσω την σύνδεση μου στο ίντερνετ. Ποιός ξέρει αν θα έχουμε αύριο…
  Σε φιλώ, άλλη μια φορά υπέροχη.

  1. Καλημέρα Ντένια μου,
   Κάνε ότι μπορείς, να μην τους τρατάρεις και μπαστακωθούν. Δεν έχουμε όρεξη, να συνυπάρχουμε με τους εισβολείς χαχα
   Καλή βδομάδα να έχουμε. Φιλιά πολλά!

 7. Χαχαχα
  Έπλυνα, δεν το ήξερα. Να μη τα σιδερώσω όμως, έτσι;
  Εμένα οι ταινίες φαντασίας για το τέλος του κόσμου, δεν μου άρεσαν ποτέ, οπότε είμαι χαμένη από χέρι.
  Εμπιστεύομαι τους πολυμήχανους συμπατριώτες μας, που όλο και κάτι θα σκαρώσουν για να γλυτώσουμε από εξωγήινους, ζόμπι και βρικόλακες.
  Όσο για το ίντερνετ, θα πονέσω πολύ γιατί δεν θέλω να σας αποχωριστώ.
  Άσε που τώρα μέσω αυτού βλέπουμε παιδιά κι εγγόνια.
  Να είσαι καλά Μαρίνα μου, το γέλιο μας χρειάζεται.
  Πολλά φιλιά διαδικτυακά και ακίνδυνα

  1. Ούτε εμείς θέλουμε να σε αποχωριστούμε Ρένα μου, οπότε ας ευχηθούμε, να μην γίνει τίποτα με το ίντερνετ!
   Καλή βδομάδα.
   Φιλάκια πολλά!

 8. Σμαραγδάκη Ρούλα says:

  Μπορεί όλα τα αλλα να γίνουν και να τα αντιμετωπίσουμε..λεω εγω τώρα Μαρινακι μου αλλά το ίντερνετ; οφου όφου και ήντα θα παθουμε.χα..χα. λες να ξαναγυρίσουμε στην εποχή της αλληλογραφίας με τα περιστερια;
  Απολαυστικό το κειμενο ναι πρέπει να διακομωδούμε και λιγο την κατασσταση ..Μαρινακι μου .. καλό σου ξημερωμα να προσεχεις.. φιλιααααα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: