3 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που ξεχώρισα

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

3 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που ξεχώρισα-Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

Στη σημερινή ανάρτηση, μοιράζομαι μαζί σας τρεις Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε στην καραντίνα! Τις είδα, τις ξεχώρισα και σας τις προτείνω με χαρά!

Δεν είναι καμιά από αυτές, βαθιά ταινία, που θα μας προβληματίσει για κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα. Παρόλα αυτά, και στις τρεις, θα βρείτε σπουδαία μηνύματα. Και στις τρεις θα βρείτε μικρά πραγματάκια να σας προβληματίσουν!

Πάνω απ’ όλα, είναι τρεις ευχάριστες παραγωγές, που θα σας βάλουν στο κλίμα των γιορτών. Νομίζω ότι στις πολύ διαφορετικές, φετινές εορτές, αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε.

Να ξεχαστούμε για λίγο, παράλληλα όμως να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι ταινίες:

Signed, Sealed, Delivered For Christmas

Μια ταινία του 2014 που έτυχε να τη δω τώρα!

Μια ταινία, που φαινομενικά, ίσως νομίζεις ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά αποκλείεται να φτάσεις στο τέλος και να μην συγκινηθείς. Σ’ όλη τη διάρκεια της σε συγκινεί με την γλυκύτητα της, τα συναισθήματα που δημιουργεί και τα μηνύματα που περνάει.

Οι ερμηνείες ήταν όλες πολύ καλές και πολύ αληθινές!

Η πλοκή

Τέσσερα άτομα που δουλεύουν στο ταχυδρομείο, λειτουργούν ως μια ιδιαίτερη ομάδα. Σαν ντεντέκτιβ που αντί να εξιχνιάζουν εγκλήματα, βρίσκουν γράμματα και δίνουν έμπρακτες απαντήσεις στους παραλήπτες! Τις περισσότερες φορές αυτοπροσώπως! Υπάρχουν πολλές ταινίες απ’ ότι είδα με τη συγκεκριμένη ομάδα κάθε φορά σε νέες περιπέτειες. Αυτή είναι η xmas εκδοχή.

Στη συγκεκριμένη, ένα κοριτσάκι έστειλε γράμμα, όχι στον Άγιο Βασίλη, αλλά στο Θεό. Ζητούσε να κάνει τη μαμά της καλά, για να τη δει ντυμένη βοσκό, γιατί της το είχε υποσχεθεί. Το γράμμα αυτό, συγκίνησε την ομάδα και αποφάσισε να αναζητήσει το κοριτσάκι, για να “απαντήσει” στο γράμμα του!

 

Τι μου άρεσε

Η δυναμική της ομάδας! Θεωρώ πως αν όλοι βάζαμε τον εγωισμό μας στην άκρη και λειτουργούσαμε συλλογικά, θα καταφέρναμε πολλά, εντός κι εκτός Χριστουγεννιάτικου πλαισίου. Μου άρεσε η ερμηνεία του μικρού κοριτσιού, που δεν ήταν επιτηδευμένη!

Τέλος, λάτρεψα το νόημα! Το νόημα του κάθε μικρού κομματιού της ταινίας και το αισιόδοξο μήνυμα της. Πως δηλαδή, γύρω μας υπάρχουν πολλοί, μικροί άγγελοι που μπορούν να κάνουν θαύματα!

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Ένα πράγμα που κρατάω από αυτή την ταινία είναι, πόση σημασία έχει η ανιδιοτέλεια. Δεν έχει σημασία πόσο οργανωμένο είναι κάτι ή πόσο άρτιο, αλλά εν τέλει πώς κάνεις τον άλλον να νιώθει!

Παρότι, δεν ήταν από τις ταινίες που αμέσως μου δημιουργούν μια ζεστασιά, στα πρώτα δέκα λεπτά, άρχισα να απολαμβάνω αυτό που έβλεπα. Σ’ όλη τη διάρκεια της, χαμογέλασα, συγκινήθηκα, σκέφτηκα. Κι αυτό μου υπενθύμισε, πως καμιά φορά, δεν χρειάζονται τεράστιες παραγωγές και φανταστικά ειδικά εφέ, για να κάνουν τις ταινίες να ξεχωρίζουν. Καμιά φορά αρκεί το μήνυμα που περνάς!

Twinkle all the way!

Η Sarah Drew που την ξέρουμε, από πολλές παραγωγές, αλλά ειδικά από το Grey’s Anatomy, βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτής της σειράς. Και μαζί με τον Ryan McPartlin, μας υποδέχονται σε μια πολύ γλυκιά ταινία, που δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα!

Στη σκηνοθεσία, βρίσκουμε τον Brian Herzlinger, που έχει υπογράψει σκηνοθετικά, πολλές ταινίες, αρκετές εκ των οποίων Χριστουγεννιάτικες!

Πλοκή

Η Cadence, είναι μια οργανώτρια γάμων, που μόνη της μεγαλώνει την εφτάχρονη κόρη της Mary!  Ο Henry, είναι ζωγράφος και μέρος της οικογενειακής επιχείρησης, που ειδικεύεται στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό! Μεγαλώνει κι εκείνος μόνος -μετά την απώλεια της συζύγου του- την εξάχρονη κόρη του (η οποία είναι σκέτη γλύκα!).

Στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου έργου των παιδιών τους, πρέπει να σχεδιάσουν τα σκηνικά. Εκεί λοιπόν, δυο διαφορετικοί χαρακτήρες, η οργανωτική Cadence κι ο πολύ χαλαρός Henry, πρέπει να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό! Χριστουγεννιάτικη μαγεία!

Τι μου άρεσε

Στις πρώτες σκηνές της ταινίας, ακούγεται η φράση:

-Is there anything than a good checklist? (Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια καλή λίστα; )

-You know, actually, what’s better than a good checklist, is a checking things off (Ξέρεις, βασικά κάτι που είναι καλύτερο από μια λίστα, είναι να σβήνεις πράγματα από αυτήν!)

Στα λόγια αυτά λοιπόν της Cadence, ως λάτρης της λίστας και της οργάνωσης, ήξερα πως θα αγαπήσω αυτή την ταινία!

Μου άρεσε η ενέργεια της ταινίας. Μου άρεσε ο τρόπος που λειτουργούσε η οικογένεια του Henry, μου άρεσε η σχέση των γονιών με τα παιδιά τους.

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Εάν θες να δεις μια χαριτωμένη κι ευχάριστη ταινία, βυθισμένο στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, αυτή η ταινία είναι για σένα!

Επιπλέον, λάτρεψα κάποια από τα μηνύματα της ταινίας! Μηνύματα όπως, το ότι πρέπει να τολμάμε στη ζωή, ακόμα κι αν φοβόμαστε! Όπως αναφέρεται και στην ταινία, αν θες να κερδίσεις το λαχείο, πρέπει να παίξεις πρώτα!

Κι ότι όταν θες κάτι πολύ, μπορείς να το κάνεις. Ακόμα κι αν χρειαστεί να προσαρμοστείς ή να αλλάξεις τις παραμέτρους, θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις μαγικό.

χριστουγεννιάτικες-ταινίες

Christmas around the corner

Πρωταγωνιστεί η Alexandra Breckenridge στον ρόλο της Κλαιρ, που την έχουμε ξαναδεί σε κάποιες ταινίες θρίλερ, στο American Horror Story και στο This is us! Μαζί της κι ο Jamie Spilchuk στον ρόλο του Andrew, που πραγματικά θύμιζε κάτι από Γκρίντζ!

Καθώς κι η Jane Alexander, στο ρόλο της Mrs. Tumulty, που αναμφισβήτητα, θα μπορούσε κάποιος να την ταυτίσει με τον ρόλο της γιαγιάς. Γιατί ακριβώς αυτό το vibe έβγαζε! Στην ταινία όμως, υποδύεται τον ρόλο της θείας του Andrew!

Οι ερμηνείες, πολύ καλές κι εξαιρετικά αληθινές. Σε βοηθούν να ταυτιστείς με τον ρόλο και να απολαύσεις την ταινία!

Η σκηνοθεσία είχε την υπογραφή της Megan Follows, που την έχουμε δει κι ως ηθοποιό σε πολλές γνωστές παραγωγές.

Πλοκή

Η Κλαίρ, είχε ένα δύσκολο έτος. Το “τελευταίο χτύπημα” ήταν μια επαγγελματική ατυχία. Που την ωθεί, να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα της και να πάει σε ένα μέρος που είχε επισκεπτεί η μητέρα της. Ένα μέρος για το οποίο οι μητέρα της, είχε μοιραστεί, όμορφες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.

Βρίσκει λοιπόν online, ακριβώς το βιβλιοπωλείο που η μητέρα της είχε ζωγραφίσει κι από τύχη, νοικιάζονταν το διαμέρισμα, πάνω απ’ αυτό. Το βιβλιοπωλείο ανήκει στην Mrs. Tumulty, αλλά σίγουρα είχε γνωρίσει καλύτερες μέρες! Μάλιστα, η αγγελία αναφέρει, ποιος όποιος νοικιάσει το διαμέρισμα, αναλαμβάνει και το βιβλιοπωλείο, όσο καιρό, μείνει εκεί.

Η Mrs Tumulty, έχει κι έναν ανιψιό τον Andrew που είναι πολύ καλός στις χειρωνακτικές εργασίες, αλλά αν με ρωτάτε, ως ρόλος, είχε τα νεύρα του! Βέβαια, δεν είχε ακριβώς απέχθεια για τα Χριστούγεννα, προφανώς όχι. Προφανώς, κρύβονταν κάτι πιο βαθύ από πίσω, που θα το κατανοήσετε βλέποντας την ταινία!

Τι μου άρεσε!

Το βιβλιοπωλείο! Είχε έναν χαρακτήρα, ακόμα και στην αρχή, που σαφέστατα δεν ήταν στα καλύτερα του! Όμως όταν μιλάμε για μια “οικογενειακή επιχείρηση” νιώθω πάντα, πως υπάρχει κάτι επιβλητικό τριγύρω της. Και το σενάριο αυτό και το σεβάστηκε και το ανέδειξε.

Ύστερα, μου άρεσε πολύ η Κλαιρ! Μου άρεσε το πείσμα της, ο τρόπος που δεν άφησε τις συνθήκες, να πνίξουν το όνειρο της. Η Κλαιρ, σ’ αυτή την ταινία, θυμίζει στον θεατή, πως ότι κάνει κανείς απ’ τη καρδιά του, δε μπορεί, παρά να έχει επιτυχία!
Πέρα από το όνειρο της, που το ανακαλύπτει σταδιακά στη ταινία, αγκάλιασε τα προβλήματα των ανθρώπων με καλοσύνη. Αυτό δεν είναι άλλωστε το νόημα των Χριστουγέννων; Η καλοσύνη, η αγάπη!

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Το Christmas around the corner, δεν είναι μια βαριά ταινία ή από τις ταινίες που θα δεις για να σε προβληματίσει! Είναι μια ταινία ευχάριστη, με χιούμορ και σπιρτάδα, που όμως μέσα από τις λεπτομέρειες της, σου περνάει μηνύματα.

Μηνύματα απλά, καθημερινά, που αν όμως αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας μας, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο!

 

Εσείς έχετε δει κάποια από αυτές; Ποια είναι η δική σας αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ταινία;

 

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μην χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Ω να και η Σινεφίλ πρόταση του δικτυακού σου σπιτιού Μαρίνα μου! Πήρα χαρτί και μολύβι, κράτησα σημειώσεις αφού πρώτα είδα όλα τα trailer και μπόρεσα να σχηματίσω μια πρώτη εικόνα. Ξέρεις, τελικά, δεν είναι ανάγκη να είναι μια ταινία υπερπαραγωγή για να περάσει μηνύματα ή να είναι ανθρώπινη και τρυφερή. Και απ ότι βλέπω εδώ κάθε μία από τις προτάσεις σου έχει πολλά σαφή και σημαντικά να δώσει.
Το χάρηκα Μαρίνα! Πολύ. Όσον αφορά τις δικές μου προτάσεις στο Σινεφίλ ε εκει σας φυλάω μια υπέροχη ….έκπληξη !

Anna flo
09/12/2020 8:08 ΜΜ

Α τις κράτησα όλες. Δεν τις έχω δει. Πού τις είδες; Νετφλιξ; Θα τις ψάξω στο νετφλιξ πρώτα και θα σου πω τη γνώμη μου. Είδα δυο τρεις με πριγκίπισσες και πρίγκιπες αλλά θα βρω τους τίτλους να στους πω
Ευχαριστώ πολύυυ
Φιλάκια

Anna flo
09/12/2020 8:12 ΜΜ
Reply to  Anna flo

Ο πρίγκιπας των Χριστουγέννων λέγεται η μια. Στο Νetflix. ok?

Αχτίδα
09/12/2020 8:58 ΜΜ
Reply to  Anna flo

Εγώ θα σου συστήσω στο netflix μία παιδική οικογεννιακή ταινία βραβευμένη με oscar. Είναι η ταινία KLAUS και δείχνει πως δημιουργήθηκε ο Άγιος Βασίλης ,βέβαια μυθοπλασία όμως θαυμάσια με ηθικά διδάγματα που κορυφόνονται στη δημιουργία του .

Ειρήνη
10/12/2020 3:37 ΜΜ

Εμένα η αγαπημένη μου είναι το Κλάους. Την είδα πέρσυ και ήταν ότι καλύτερο.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Αρέσει σε %d bloggers: