A better YOU

DIY (Do It Yourself) σκέψεις

diy σκέψεις-Εκεί που ερωτευομαι τη ζωή

Τα DIY, κοινώς Do it yourself, είναι μια “μόδα” που όλοι αγαπήσαμε.

Και είναι τέλεια η ύπαρξη του, γιατί αύξησε τη δημιουργικότητα των ανθρώπων. Πολύ εύκολα με τη χρήση διαδικτύου, μπορεί κανείς να αναζητήσει DIY λύσεις και να ξεμπερδεύει.

Γιατί όμως τα DIY, να μένουν μόνο σε επίπεδο κατασκευής και crafting και να μην πηγαίνουν κι ένα βήμα παρακάτω: στις σκέψεις.

Γιατί ο μέσος χρήστης του διαδικτύου, να έχει ως πρώτη επιλογή το να πάρει έτοιμες σκέψεις για να μοιραστεί στα social media! Και να μην μπει για παράδειγμα, στη διαδικασία να παράγει/προάγει δικές του;

Τείνω να πιστεύω γιατί φοβάται!

Προτιμά τις δοκιμασμένες λύσεις από την έκθεση των δικών του σκέψεων. Τις σκέψεις που ξέρει ήδη, πώς έχουν σχολιαστεί και τι αποδοχής γνωρίζουν. Ή απλά, γιατί τον έμαθε η εποχή να μη σκέφτεται κι όταν το χρειάζεται, δε ξέρει που να το βρει.

Τα social media δε προάγουν την αντιγραφή!

Έχοντας πει αυτά, ας σταθούμε και σε κάτι σημαντικό! Στα τόσα άσχημα που μπορούμε να προσάψουμε στα social media, ας σταθούμε σε κάτι βασικό: δεν προάγουν την αντιγραφή.

Από το facebook, μέχρι το blogging, οι πλατφόρμες δίνουν την επιλογή της κοινοποίησης,. Βασισμένες στη σκέψη πως αν κάτι σου αρέσει πρέπει να το μοιραστείς, ώστε να το μάθουν κι άλλοι.

Οι χρήστες του διαδικτύου, τείνουν να πιστεύουν πως στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν “ιδιοκτησίες”, όλα είναι ελεύθερα για εκμετάλλευση. Παρ’ όλα αυτά, όταν τα δεδομένα τους χρησιμοποιήθηκαν δίχως την άδεια τους, τα πράγματα άλλαξαν. Η σκέψη αυτή βγήκε από το παράθυρο. Δεν γίνεται όμως να υπάρχουν “ιδιοκτησίες” μόνο όταν θίγονται τα δικαιώματα μας!

Θα μου πείτε, εκεί αγγίξαμε (και ξεπεράσαμε) τα όρια της χειραγώγησης και αφορούσε κάτι διαφορετικό και σε διαφορετικά πλαίσια. Φυσικά, κι έχετε δίκιο. Αλλά θέλω να σταθούμε και να δώσουμε έμφαση στο γεγονός, ότι όρια υπάρχουν, ιδιοκτησίες υπάρχουν. Ας μη το θυμόμαστε, μόνο όταν βολεύει .

Λίγες τελευταίες σκέψεις

Πιστεύω, πως:

 • όταν στραφούμε στο σεβασμό
 • υιοθετήσουμε την ευγένεια στη συμπεριφορά μας
 • και αρχίσουμε να προάγουμε DIY σκέψεις

Θα έχει ξημερώσει διαδικτυακά και κοινωνικά μια πανέμορφη ημέρα!

Καλή εβδομάδα!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

 

Δημοσίευση ανάρτησης: 7/5/2018

Edit: 9/8/2020

About Author

Είμαι η Μαρίνα, με λες και blogaholic και μέσα από αυτό το blog, μοιράζομαι τις σκέψεις μου, πράγματα που με αφορούν και στιγμές από την ζωή μου!

(29) Comments

 1. Πολύ όμορφα ξεκινάς την εβδομάδα στη μπλογκογειτονιά, Μαρίνα μου.
  Αυτό το DIY των σκέψεων έκανα πολλές ασκήσεις θάρρους για να το φτάσω, κυρίως με την καταλυτική βοήθεια ενός ανθρώπου που με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου. Και δεν το μετανιώνω!
  Λοιπόν, άκου μια ιδέα που μου ήρθε, επειδή έθιξες ξανά το θέμα της λογοκλοπής. Μόλις εντοπίζεις απόσπασμα ή ολόκληρο κείμενο που σου έχουν κλέψει, θα γράφεις από κάτω σε σχόλιο ευγενέστατο ευχαριστήριο (και καλά), παραθέτοντας το σύνδεσμο της δικής σου δημοσίευσης! Θα σφάζεις με το βαμβάκι λέμεεεεε! Πώς σου φαίνεται; χιχιχι (στανικό γελάκι)
  Καλή εβδομάδα να έχουμε! <3

  1. Από το γέλιο, έφαγα ένα α! :p

  2. Κατερινάκι μου, την ιδέα σου την είχα υλοποιήσει στο παλιό μου blog, όπου είχα πρωτογνωρίσει την λογοκλοπή και την είχα βιώσει σε μεγάλη έκταση. Δεν είχα καταφέρει πολλά, γιατί πολύ απλά διέγραφαν τα σχόλια.
   Η αλήθεια είναι, ότι θέλει θάρρος να εκθέτεις δημόσια τις σκέψεις και τις ιδέες σου. Παρ’ όλα αυτά, όπως έγραψα και στη μαγισσούλα, θα προτιμούσα να βλέπω τις σκέψεις του καθενός (πόσο όμορφο θα ήταν να υπάρχει τέτοιας κλίμακας ποικιλία) από το να βλέπω, στο instagram, στο twitter, γενικά στο διαδίκτυο να κοινοποιούνται συνεχώς γνωστά quotes ή να οικοποιούνται σκέψεις άλλων!
   Καλή εβδομάδα Κατερινάκι μου με χαμόγελο. Σ’ ευχαριστώ όπως και να ‘χει για την ιδέα σου και για το χρόνο που αφιέρωσες για να καταθέσεις τις σκέψεις σου! 🙂

 2. Η αφεντιά μου, το DIY, το έχεις δει στον σχολιασμό, όπου είναι δύσκολη η κλοπή ή είναι;
  Για πες μου Μαρινάκι μου, γιατί 9 χρόνια που αναρτώ, δεν έχω εντοπίσει λογοκλοπή σχολίων ούτε κειμένων μου και είναι ένα θέμα που έχει ενδιαφέρον! 😉
  Η ιδέα της Κατερίνας μου φαίνεται καλή, δοκίμασε την, να δούμε τι θα φέρει! 😛
  Καλή βδομάδα να έχουμε! 😀
  ΑΦιλάκια και καλό DIY όπως αρέσει στον καθένα! 🙂

  1. Μαγισσούλα μου δε γνωρίζω να απαντήσω στην ερώτηση σου, πάντως είναι ευλογία. Εγώ τη λογοκλοπή τη γνώρισα σε μεγάλη έκταση στο παλιό μου blog όπως θυμάσαι και σε μικρότερη έκταση στα επόμενα.
   Το θέμα είναι, πως πέρα από τη λογοκλοπή των blogs (γιατί δεν έγραψα την ανάρτηση αυτή αποκλειστικά για τη λογοκλοπή (μου)), αν κάνεις για παράδειγμα μια βόλτα στο instagram, λίγοι θα έχουν γράψει κάτι για την εικόνα που αναρτούν. Οι υπόλοιποι θα έχουν “κλέψει” κάτι ή θα έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο γνωστό quote.
   Στο twitter, σε κάτι τελείως χαζό, όπως ο σχολιασμός ριάλιτυ σόου και βλέπεις να κλέβουν και να αναρτούν το τούιτ κάποιου άλλου (δε μιλάω καν για δικά μου τουίτ).
   Λες κι είναι αναγκαστικό να βρίσκεται κανείς στα σόσιαλ μίντια κι επειδή δεν το έχουν με την έκφραση ή τις “πιασάρικες” σκέψεις, το να κλέψουν είναι η μόνη επιλογή!!
   Είναι σαν ο κόσμος, να ψάχνει πάντα την εύκολη λύση. Πόσο πιο όμορφο θα ήταν όμως, ο καθένας να επικοινωνεί τις δικές του σκέψεις;
   Το τελευταίο διάστημα δόξα το Θεό και φτου να μη με ματιάσω, δεν έχω εντοπίσει λογοκλοπές (έχουμε όμως τρεχάματα με θεματάκια υγείας και δεν έχω κοιτάξει κιόλας χαχα) ! Την έχω υλοποιήσει στο παρελθόν όμως την ιδέα της Κατερίνας (στο παλιό blog) και δεν κατάφερα απολύτως τίποτα, γιατί πολλά απλά διέγραφαν τα σχόλια.
   Καλή εβδομάδα μαγισσούλα μου, με χαμόγελο! 🙂

 3. Giannis Pit says:

  Ώριμες και ξεκάθαρες σκέψεις Μαρίνα μου.
  Η Ελεύθερη δημιουργία, αυτό το D.I.Y., μοιράζεται σαν εμπειρία στους ανθρώπους.
  Άλλο πράγμα το μοίρασμα, άλλο πράγμα η κλοπή, η υπεξαίρεση, η ιδιοποίηση τρίτης δημιουργίας για ίδιο όφελος.
  Οφείλουμε να τα ξεκαθαρίσουμε μέσα μας στην συνύπαρξή μας εδώ.
  Και οι σκέψεις σου βάζουν τους κανόνες.
  Καλή βδομάδα Μαρίνα.

  1. Να ‘σαι καλά Γιάννη. Σαφώς και κάθε ένα από τα πράγματα που αναφέρεις, είναι διαφορετικό και πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε, πως τις καταστάσεις, δε μπορούμε να τις βλέπουμε, όπως μας βολεύει.
   Καλό ξημέρωμα 🙂

 4. διονύσης μάνεσης says:

  Ναι, καλησπέρα .. έφερα τις πίτσες που παραγγείλατε. Είναι και μια σαλάτα του σεφ και τρεις κοκακόλες.
  Το έτοιμο μας έχει κυριεύσει, Μαρίνα. Ή, καλύτερα, το προσκαλέσαμε να μας κυριεύσει. Κι η φιλοσοφία του δεν περιορίζεται μόνο στις πίτσες, φαντάζομαι. Ποικίλοι λόγοι και δρόμοι οδηγούν στην ευκολία, την ταχύτητα, το χωρίς κόπο και χωρίς ευθύνη αποτέλεσμα. Κόπι πέιστ, που γίνεται μια χαρά και κλόπι πέιστ, σιγά τώρα, πνευματικά δικαιώματα θα κοιτάζουμε, εδώ απωλέσθησαν άλλα και άλλα..
  Στο δε διαδίκτυο, επίσης, συμβαίνει αυτό που λες, αίσθηση ελευθερίας εκμετάλλευσης των πάντων. Και μεις, άμαθοι ακόμα σ’ αυτούς τους τρόπους, αναζητούμε λύσεις και άμυνες και αξιοπρέπεια. Ευρύτερα, είναι μια εποχή μετάβασης. Πίσω από τα μέσα χρειάζεται γνώση, ηθική, αξίες. Δεν ξέρω αν και πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε την εξέλιξη (θλιβερό, αν δεν πολυμπορούμε), τουλάχιστον ας κάνουμε κάθε φορά τις επιλογές μας στηριγμένοι στις αξίες που εμείς θεωρούμε μη συζητήσιμες..
  καλό βράδυ

  1. Εντάξει βρε Διονύση και με άδεια χέρια να ερχόσουν θα σε δεχόμασταν, δεν ήταν ανάγκη να φέρεις τόσα. χαχα
   Εν τω μεταξυ δεν τα παραγγείλαμε, κάποιο λάθος έχει γίνει 😛
   Δυστυχώς, το έτοιμο όντως μας έχει κυριεύσει, αλλά προφανώς η ευκολία μας άρεσε και τη μεταφέραμε σε όλους τους τομείς.
   Παρ’ όλα αυτά το σεβασμό που αποζητούμε στη ζωή μας, πρέπει να τον χαρίζουμε και στο διαδίκτυο, γιατί ας μη ξεχνάμε: αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας.
   Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου Διονύση.
   καλό ξημέρωμα 🙂

 5. Μεγάλο θέμα αυτό με τις DIY σκέψεις. Γιατί είναι πιο εύκολο να παίρνει κάποιος έτοιμα “τσιτατα” που καμιά φορα είναι και λανθασμένα, δηλαδή δεν μπορείς να λές “οτι δίνεις παίρνεις” και να το υιοθετεί και η Μαρίτσα από το Περαχώρι και να μη βάζει το μυαλο της να δουλέψει να σκεφτεί οτι αυτη η ατάκα δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα γιατί παράδειγμα ένα μωρό που πετάχτηκε από το μπαλκόνι τι έκανε για να πάρει θάνατο. Οπότε θα ήταν καλύτερα να σκεφτόμαστε δικές μας αυθεντικές σκέψεις από το να αντιγράφουμε έτοιμες που όπως ανέφερα δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα….. Τα φιλιά μου <3 <3

  1. Δεν είναι μόνο ότι υιοθετούνται φράσεις οι οποίες κάποιες φορές χρησιμοποιούνται λάθος. Είναι ότι ο κόσμος έχει σταματήσει να σκέφτεται και κοπιάρει σκέψεις. Σκέψεις όμως που δεν του ανήκουν και άρα δεν έχει δικαίωμα να τις οικειοποιηθεί.
   Σ’ ευχαριστώ για τις σκέψεις σου Μαρία. Καλό μεσημέρι 🙂

   1. Εχουν έυκολη πρόσβαση και χωρίς να σκεφτούν παραπάνω τις αντιγράφουν. Πιο πολύ για να εντυπωσιασουν πιστεύω… <3 <3

 6. Πιστεύω, πως όταν στραφούμε στο σεβασμό, υιοθετήσουμε την ευγένεια στη συμπεριφορά μας…. Αυτό τα λέει όλα

  1. Μακάρι, να ξημερώσουμε, σ’ έναν τέτοιο διαδικτυακό κόσμο! 🙂

 7. Κι εγώ λατρεύω τα DIY από το μανικιούρ μέχρι τη μαγειρική. Στις κατασκευές, δε το έχω πολύ, αλλά το ψάχνω!
  Με την άποψη περί δεδομένων, θα μου επιτρέψεις (μιλάω στον ενικό, σωστά?) να συμφωνήσω εν μέρει. Ναι, ο μέσος χρήστης του διαδικτύου, είναι οπαδός της υπερέκθεσης και το έχω σατυρίσει κι εγώ, άπειρες φορές.
  Παρ’ όλα αυτά, αν εξετάσουμε τη λογοκλοπή των blogs, το ότι εγώ στο χώρο μου, δημοσιεύω ένα κείμενο, δε σημαίνει ότι είναι σωστό, να περάσει όποιος θέλει και να το πάρει ώστε να το οικειοποιηθεί.
  Αυτή είναι η μόνη ένσταση μου! 🙂
  Ευχαριστώ που πέρασες και ακούμπησες τις σκέψεις σου. Θα περάσω κι εγώ για ένα “γεια” στο χώρο σου, μέσα στην ημέρα! 🙂

 8. DIY απλά αγαπώ! δοκιμάζω υλικά, παλια αντικείμενα και γενικά δεν πετάω τίποτα. Σκέψεις και όχι μονο. φυσικά και θα κάνεις σκέψεις και μετά πράξεις και θα καταστρέψεις και θα φτιάξεις…αλλά αυτό ειναι η μαγεία. Δυστυχώς παρθενογένεση δεν υπάρχει. Αλλά τουλάχιστον αν πάρεις ιδέα από αλλού, καλό θα είναι και να κάνεις αναφορά φυσικά αλλά και να το προσαρμόσεις στο στυλ σου. Άλλωστε αυτές οι μικρές διαφορετικές πινελιές το κάνουν πιο υπέροχο!
  Λογοκλοπή ή κλοπή αναρτήσεων γίνεται δυστυχώς πάντα. έπιασες μεγάλη κουβέντα ….

  1. Ζήνα μου, σίγουρα παρθενογέννεση δεν υπάρχει. Από το να εμπνευστούμε όμως από μια ιδέα, μέχρι το να αντιγράψουμε επακριβώς κάτι όπως πχ μια ανάρτηση και να την οικειοποιηθούμε, είναι λίγος σεβασμός δρόμος.
   Σ’ ευχαριστώ πολύ, που ακούμπησες τις σκέψεις σου. Σε φιλώ! 🙂

 9. Αγαπώ το diy σε οποιαδήποτε μορφή του Μαρινάκι μου και δεν αναφέρομαι μόνο στις κατασκευές αλλά και στις σκέψεις του μυαλού !!! Οτι κατεβάσει η κεφάλα μου θα γράψω .έτσι μου αρέσει , έτσι είμαι χωρίς τίποτα λιγότερο η περισσότερο !!
  Η υπερέκθεση δεν μου αρέσει , επίσης κουράστηκα να βλέπω αποσπάσματα σπουδαίων ποιητών , συγγραφέων , επιφανών ανθρώπων να σουλατσάρουν μονίμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. Hellow κάτι από εμάς για εμάς !!
  Φιλιά πολλά

  1. Η υπερέκθεση σαφώς δεν είναι ωραία, είναι κι επικίνδυνη.
   Κι εγώ Νικόλ μου, θα ήθελα να βλέπω σκέψεις αληθινές, απλές, του κόσμου γύρω.
   Θα ήταν τόσο όμορφο να συμβεί.
   Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις σκεψεις σου. Καλό ξημέρωμα! 🙂

 10. DIY παντού γιατί όχι και στις σκέψεις. Σκέφτηκες όμως ότι δεν έχουν όλοι νέες ιδέες για να κάνουν εφέ στο διαδίκτυο; Δανείζονται (χωρίς επιστροφή είναι ευγενικά το κλέβουν) σκέψεις άλλων. Και ναι μεν είναι ασύστολη η λογοκλοπή αλλά συμβαίνει όπως και στη ζωη μας καθημερινά. Εδώ κλέβουν ιδέες άλλων για ένα ποίημα ή ένα βιβλίο που εκδίδουν άλλοι με τόση δουλειά, στα ποστ θα μείνουν;
  Απλά θα ήταν ωραίο να διαβάζαμε σκέψεις του καθένα για όλα τα θέματα. Να προβληματιζόμαστε και να συζητούσαμε πάνω σ’αυτές. Έτσι θα επικοινωνούσαμε και με άλλους γείτονες που δεν έχουμε γνωρίσει
  Εμένα πάντως έχω δει ποστ δικά μου πολλές φορές αλλά με λινκ.
  Εύχομαι να γίνει το διαδίκτυο κάποια στιγμή γειτονιά ανθρώπων με σεβασμό και ανταλλαγή ιδεών
  Φιλί γλυκό

  1. Αννούλα μου και γιατί να πρέπει να κοινοποιούμε κάτι όλη την ώρα; Δεν είναι αναγκαστικό. Αν δεν έχουμε νέες ιδέες, δεν τρέχει κάτι, ας μη δημοσιεύσουμε.
   Δυστυχώς όλη αυτή η βαρεμάρα που επικρατεί για τη σκέψη, οι αντιγραφές, οι λογοκλοπές, είναι θέμα έλλειψης σεβασμού, όχι έμπνευσης.
   Η ευχή σου, είναι και δική μου και νομίζω όλων μας.
   Σ’ ευχαριστώ για τις σκέψεις σου Άννα μου. Σε φιλώ γλυκά. Καλό ξημέρωμα 🙂

 11. Τα οχτώ χρόνια που γράφω στο blog δεν έχω καταλάβει να με έχουν κλέψει.
  Αν έχει γίνει εν αγνοία μου, δεν θα στενοχωρηθώ.
  Άλλωστε σκέφτομαι πως για να μου κλέψουν κάτι το βρίσκουν καλό.
  Οσο για σκέψεις…καμιά φορά οι σκέψεις μας είναι πολύ προσωπικές για να τις μοιραστούμε.
  Το λέω εγώ που έχω μοιραστεί πολλά γεγονότα και σκέψεις άκρως προσωπικά.
  Δεν είναι κακό να μοιραζόμαστε άρθρα που διαβάσαμε και μας άρεσαν.
  Ετσι νομίζω τουλάχιστον.
  Φιλάκια πολλά:))

  1. Σοφία μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το να μοιραζόμαστε άρθρα που διαβάσαμε και μας άρεσαν, δεν είναι κακό. Ίσα ίσα, που είναι τόσο ωραίο.
   Το να οικειοποιούμαστε άρθρα άλλων βέβαια, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
   Πέραν της λογοκλοπής όμως, είναι σαν ο κόσμος να αναζητά την εύκολη λύση. Να βαριέται να σκεφτεί.
   Αυτό με θλίβει. Εκεί κολλάω.
   Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου Σοφία μου. Σε φιλώ γλυκά. Καλό ξημέρωμα 🙂

   1. Θα συμφωνήσω με την εύκολη λύση.
    Μου θυμίζει το fast food…έτσι έχει γίνει ολόκληρη η ζωή μας.
    Στο γρήγορο, στο εύκολο, στο τσαπατσούλικο.
    Φιλάκι <3

 12. DIY φανατικός και εδώ. Βέβαια όταν αυτό το κάνω σε έπιπλα του ΙΚΕΑ ρίχνω και τα ανάλογα βρισίδια ψάχνοντας βιδάκια και παξιμαδάκια.
  Απεχθάνομαι και εγω quotes και λοιπά να δημοσιεύονται σε blogs υπο μορφή αποκλειστικής εγγραφής αλλά τα εκλαμβάνω σαν ερεθισματα για σκέψη και όχι τόσο σαν κλοπή.
  Την καλημέρα μου

  1. Σας χαίρομαι τους crafters, εγώ δεν το έχω πολύ με αυτά.
   Στο θέμα της δημοσίευσης αναρτήσεων και λοιπών σε blogs που δεν ανήκουν, όταν βλέπω ανθρώπους να παίρνουν το οποιοδήποτε υλικό, να το δημοσιεύουν για δικό τους κι όταν τους λένε στα σχόλια “τι ωραίο αυτό που έγραψες” και απαντάνε “ευχαριστώ πολύ” μόνο ως κλοπή κι οικειοποίηση μπορώ να το πάρω.
   Μια όμορφη ημέρα σου εύχομαι να έχεις Πέτρο, με πολλά χαμόγελα 🙂

 13. Πόσο χαίρομαι 🙂
  Καλώς ήρθες και καλό απόγευμα!!!!

 14. Νικολέτα says:

  Είναι ένα μεγάλο θέμα που ξέρω πόσο σε ενοχλεί.
  Δυστυχώς έχεις δίκιο, και δυστυχώς το διαδίκτυο είναι μια θάλασσα που δύσκολα μπορεί κανείς να την ελέγξει.
  Βέβαια με τον καιρό, τα πράγματα αλλάζουν. Εμείς αλλάζουμε. Οι κανονισμοί του παιχνιδιού.
  Έχουμε δρόμο, σίγουρα έχουμε. Ας ξεκινήσει ο καθένας με τον εαυτό του.
  Φεύγω με μια ευχή, DIY σκέψεις, εικόνες, ζωή! σε φιλώ Μαρινάκι μου!

  1. Μακάρι η ευχή σου να γίνει πραγματικότητα Νικολέτα μου και να ξημερώσουμε κάποια στιγμή, σ’ ένα πιο ωραίο διαδίκτυο!
   Καλή σου μέρα, με χαμόγελο 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: