Τελικά, να γιορτάσουμε τον Έρωτα φέτος;

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αγίου Βαλεντίνου

*Για του Αγίου Βαλεντίνου έχουν γραφτεί πολλά, αλλά ειδικά φέτος με τον εγκλεισμό, κάποιοι πιστεύουν πως είναι ανούσιο να μιλάμε όχι μόνο για του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά, για κάθε τι χαρούμενο. Δε συμφωνώ, αλλά,  ο καθένας έχει δικαίωμα, να νιώθει τα συναισθήματα του και να έχει τις απόψεις του.

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία.

Φτάνει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και αρχίζουμε να μιλάμε για την εμπορευματοποίηση της ημέρας.

Η οποία σαφέστατα υπάρχει. Επειδή όμως το εμπόριο φέτος τραβάει το δικό του κουπί, δε θα ήθελα να σταθώ εκεί. Ίσα – ίσα, ας βοηθήσουμε ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στηρίζοντας τις, στον βαθμό και τη συχνότητα που μπορούμε.

Ας σταθούμε στην ουσία του Αγίου Βαλεντίνου.

Μια ουσία, που έχει πέσει θύμα, των social media!

Γιατί, το νόημα της ημέρας, δεν είναι να ανεβάσουμε το δώρο του συντρόφου μας στα social media, για να μην έχει ο κοινωνικός περίγυρος να λέει ή αντίστοιχα, επειδή έτσι κάνει ο κοινωνικός περίγυρος.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως και τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι “μεγάλες” ημέρες, δεν πρέπει να λειτουργούν ως “αποδείξεις” ευτυχίας, έρωτα, κ.τ.λ. Πρέπει να είναι ημέρες απόλαυσης, διασκέδασης, αλλά και αξιολόγησης και αν χρειάζεται, αναθεώρησης.

Δε γιορτάζει σαφέστατα ο Έρωτας μόνο του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι ωραίο όμως, αφού υπάρχει η μέρα, να την απολαύσεις.

Ακόμα και τώρα εν καιρώ εγκλεισμού, μπορείς να απολαύσεις τη μέρα:

 • Με ένα ωραίο δείπνο με τον σύντροφο σου
 • Με ένα ωραίο γλυκό
 • Μια ωραία ταινία (όχι απαραίτητα ρομαντική)
 • Και με ανταλλαγή δώρων (όχι απαραίτητα κάτι ακριβό. Ο στόχος δεν είναι το instagram)!

Και εννοείται καλά θα κάνεις να τα χαρείς όλα αυτά. Ζούμε δύσκολες ημέρες και είναι ευεργετικό να αφιερώνεις χρόνο και στον εαυτό σου και στη σχέση σου! Όμως, ξέρεις τι είναι εξίσου ευεργετικό; Σκέψου! Πάρε ορόσημο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και σκέψου από πέρυσι την ίδια ημέρα:

 • Πώς αξιολογείς τη σχέση σου;
 • Έχεις αφιερώσει, αρκετό χρόνο στο σύντροφο σου;
 • Έχεις κάνει τον άνθρωπο σου ευτυχισμένο; (στον βαθμό που σου αναλογεί πάντα)
 • Τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά;
 • Εσύ, ένιωθες σιγουριά και ευτυχία στη σχέση σου, αυτό το χρονικό διάστημα;

Γιατί οι σχέσεις, είναι τόσο δύσκολες, όσο εμείς τις κάνουμε. Κάνοντας λοιπόν αυτές τις ερωτήσεις, μπορείς να έχεις μια εικόνα και να διαφοροποιήσεις τη στάση σου ή να αλλάξεις ότι δε σου αρέσει. Έτσι, θα νιώθεις πιο άνετα και θα απολαμβάνεις περισσότερο τη σχέση σου. Και θα τιμήσεις το αληθινό νόημα του Έρωτα!

 

Τελικά, με τα δώρα τι γίνεται;

Όπως σου είπα και πιο πάνω, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχει καταντήσει “κάνε μου ένα δώρο, μη λέει ο κόσμος πως δεν είμαστε ερωτευμένοι”. Να είχαμε να λέγαμε δηλαδή.

Είναι ωραίο, γενικά να κάνεις δώρα στον σύντροφο σου. Σε όλους μας αρέσουν τα δώρα και μάλιστα, δε χρειάζεται πάντα να κοστίζουν. Μην ξεχνάμε, πως λόγω της πανδημίας, έχουν επηρεαστεί τα οικονομικά όλου του κόσμου.

Δώρο μπορεί να είναι:

 • Να προτείνεις μια βόλτα ή να φτιάξεις το αγαπημένο του φαγητό όταν βλέπεις πως πέρασε μια δύσκολη ημέρα
 • Να είσαι το καταφύγιο του σε περίεργες στιγμές της ζωής του
 • Να του κάνεις έκπληξη και να του στείλεις ένα κουλούρι και έναν καφέ στη δουλειά (κάτι τόσο απλό), σε μια άσχετη στιγμή, να του δείξεις πως τον σκέφτεσαι
 • Να του αφιερώνεις, ποιοτικό και ουσιαστικό χρόνο
 • Να τον ξεκουράζεις (ψυχολογικά)
 • Πόσα ακόμα που θέλω αρκετές αναρτήσεις να σου απαριθμήσω, γιατί έχω και ιδέες πανάθεμα με!

Σημασία δηλαδή έχει να επενδύεις στη σχέση σου και να δείχνεις με διάφορους -απλούς- τρόπους, στον άνθρωπο σου, πως τον σκέφτεσαι και τον εκτιμάς.

Αγίου Βαλεντίνου

Και μην ξεχνάς, ο πιο σημαντικός έρωτας, θα είναι πάντα αυτός για τη Ζωή!

Ξέρεις τι είναι ο Έρωτας για τη ζωή;

Είναι:

Ο Έρωτας για τη Ζωή είναι σημαντικός, πολυπόθητος, πανέμορφος να στολίζει την καρδιά σου. Είναι ευχή, είναι στόχος, είναι πραγματικότητα. Δεν είναι ουτοπία! Υπάρχει. Και είναι ωραίο να υπάρχει!

Όπως καταλαβαίνεις, γιορτάζει το blog. Ο χώρος αυτός, που αφιερώνω χρόνο, αλλά και κομμάτια της ψυχής μου. Ο διαδικτυακός τόπος που δίνει την ευκαιρία στο μυαλό μου να ξεδιπλώνεται, αλλά και να ξελαφρώνει. Και σε ευχαριστώ που είσαι συνοδοιπόρος στις online διαδρομές μου. Ελπίζω, να παραμείνεις κοντά μου, να συνεχίσουμε να ερωτευόμαστε τη ζωή παρέα! (Και μη φύγεις έτσι ε, γράψε και καμιά ευχή για το blog, είναι δωρεάν)

Λίγες τελευταίες σκέψεις!

Προσωπικά, ποτέ δε “πίστεψα” την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Της δίνω μια άλλη διάσταση και ένα πιο ουσιαστικό νόημα. Δεν είμαι από αυτούς που αδιαφορούν για τη μέρα ή περιμένουν να περάσει. Έχω μάθει να εκτιμώ όλες τις μέρες και κάθε στιγμή!

Μου αρέσει πολύ βέβαια θεματικά από άποψη στολισμού και σαφέστατα την τιμώ, αφού γιορτάζει το blog μου! Πάντως, ανεξάρτητα του αν κάποιος συμπαθεί ή όχι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εγώ θα ευχηθώ:

Να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπούν, σας εκτιμούν και σας σέβονται και να μην σταματάτε ποτέ, να ερωτεύεστε τη Ζωή!

ΥΓ: Ξέρω πως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι την Κυριακή. Επειδή όμως είναι εορταστική ημέρα για του blog, αποφάσισα να αφιερώσω και τις δυο αναρτήσεις της εβδομάδας, για την Ημέρα εκείνη. Άσε που για εμένα ο Έρωτας στη Ζωή, είναι κάτι σπουδαίο. Το αποδεικνύει και το blog μου!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μη χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου τη μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia Petra
08/02/2021 1:37 ΜΜ

Δεν συμπάθησα ποτέ τη γιορτή τού Αγίου Βαλεντίνου.. Άρα τί ήρθα να πω, τρομάρα μου; 😉 Ήρθα να πω ότι συμφωνώ με όσα λες, ότι κάθε σχέση χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλές αποδείξεις, κι ότι όντως, αυτές οι μικρές εκπλήξεις δίνουν πάντα μια νότα και μια φρεσκάδα σε μια σχέση. Την καλημέρα μου κι από εδώ, και καλή εβδομάδα 🙂 Υ.Γ Φεύγω πριν μου έρθει κάνας θεός έρωτας στο κεφάλι! 🙂

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Ήρθα πάλι να ζήσω την ομορφιά ενός στολισμένου δικτυακού χώρου. Ήρθα να διαβάσω πολύ ώριμες σκέψεις για στιγμές που αφορούν τη σχέση με τον/την σύντροφό μας. Και μάλιστα να συμφωνήσω απόλυτα με το περίγραμμά τους, με την προσέγγιση που τους δίνεις.
Στη ζωή, ολόγυρά μας, τίποτα δεν είναι για πέταμα και για προσπέραση. Όλα έχουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη αξία. Αρκεί να τους δίνουμε τη διάσταση που τους αξίζει.
Μαρίνα μου, να ευχηθώ να βιώνεις ως άνθρωπος και γυναίκα τις ομορφιές και τις ανάσες που δίνει η συντροφικότητα.
Καλησπέρα και καλή σου βδομάδα.

Αναστασία
08/02/2021 3:21 ΜΜ

Θα συμφωνήσω απόλυτα Μαρίνα μου. Δεν περιμένουμε την ημέρα για να ζήσουμε τον έρωτά μας, να κάνουμε δώρα ή βόλτες. Όμως κι αυτή η ημέρα έχει τη σημασία της και μπορούμε να τη χαρούμε όσο γίνεται δεδομένων των συνθηκών. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου, και συνυπογράφω σε όλα!
Φιλάκια πολλά!!

Anna flo
08/02/2021 3:43 ΜΜ

Συμφωνώ, συμφωνώ απολύτως! Γιορτάζω και εγώ κάθε μέρα, αλλά μια φορά το χρόνο είναι η γιορτή μου και τα γενέθλιά μου. Το ίδιο και με τη γιορτή του Έρωτα. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, θέλουν καύσιμα όπως η φωτιά για να διατηρηθεί θέλει το καύσιμό της έτσι και ο έρωτας, Πολύ σωστά όλα όσα λες και δεν έχει σημασία τι δείχνουμε στα social. Σημασία έχει τι είναι αληθινό για μας και τη σχέση μας με το σύντροφό μας
Ωραιότατες οι προτάσεις σου προσυπογράφω
Φιλάκια πολλά

Μαρία Κανελλάκη
Μαρία Κανελλάκη
08/02/2021 4:37 ΜΜ

Τον Άγιο Καραντίνο θα γιορτάσουμε φέτος, μεγάλ’ η χάρη του! Μαρίνα μου πολύ σωστά τα λες και συνυπογράφω τις σκέψεις σου. Η γιορτή του έρωτα είναι κάθε μέρα και η σχέση δοκιμάζεται σε συνθήκες “πολέμου”. Στα κλειστά διαμερίσματα, στις καθημερινές συγκρούσεις, στη στέρηση των πιο απλών απολαύσεων -μια βόλτα, μια εκδρομή, ένα ποτάκι ή ένα σινεμά- εδώ μάς θέλω να δείξουμε τα αισθήματά μας, να παραμερίσουμε εγωισμούς και να ανακατασκευάσουμε νέες γέφυρες επικοινωνίας.
Όπως και να έχει, εύχομαι να γιορτάσεις αυτή τη μέρα με την ευρηματικότητα και τη φαντασία που αναμφίβολλα διαθέτεις ♥

ainafets
08/02/2021 6:59 ΜΜ

Τα είπες όλα, τα είπατε όλα και συμφωνώ με όλα!!!
Το μόνο που με λυπεί σ’ αυτή την γιορτή και φέτος, είναι πως πάλι, δεν θα δουλέψουν τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς και πως οι μάσκες και ο εγκλεισμός θα μας θυμίσουν, πως φιλιά και αγκαλιές σκοτώνουν την αγάπη!
ΑΦιλάκια και ας ακούσουμε όλοι την καρδιά μας και αναλόγως να γιορτάσουμε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
09/02/2021 6:57 ΠΜ

Είμαι από αυτούς που η γιορτή του Βαλεντίνου με αφήνει αδιάφορο. Το θεωρώ ένα καλό κατασκεύασμα του εμπορίου και μια γλυκιά ουτοπία των νιάτων. Η συμβουλή μου είναι, μικρά πράγματα, όσο πιο συχνά γίνεται. Ο έρωτας δεν μπορεί να περιορίζεται στα στενά χρονικά όρια μιας ημέρας. Η Μαρίνα μας δίνει, πολλές και όμορφες ιδέες. Μικρές αλλά με μεγάλη συναισθηματική αξία!
Νάσαι καλά!

Τζοάννα
09/02/2021 11:43 ΜΜ

Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου και στον σκοπό του, να μας ενθαρρύνει να ερωτευόμαστε τη ζωή στα πάνω και στα κάτω της. Οι αντοχές μας αυτές τις ημέρες σαν να είναι κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα. Οπότε ό,τι μας αγγίζει με αγάπη είναι καλοδεχούμενο. Ευχές, καρδούλες, χαμόγελα, μια αγκαλιά ακόμη και από μακρυά.
Καλό μας βράδυ

Νικολέτα Κριαρά
11/02/2021 1:21 ΜΜ

Με πέτυχαν τα τόξα εδώ μέσα!!

Δεν ξέρω Μαρίνα μου, η αλήθεια είναι πως δεν γιορτάζω αυτή τη μέρα πια. Πιο παλιά σίγουρα το έκανα αλλά με πιο συμβολικό τρόπο, μια σοκολάτα, ένα λουλούδι, ένα γράμμα μιας και με τα γραπτά τα πάω καλύτερα.. κάτι τέλος πάντων.

Όσο περνάν τα χρόνια, λίγο η συνήθεια, λίγο η καθημερινότητα, λίγο απ όλα, δεν το θυμάμαι καν.

Φέτος θα γιορτάσουμε τον Άγιο καραντινο, αυτό ακόμα το θυμάμαι..

Νομίζω πάντως πολύ σωστά τα είπες και μόνη σου, γιορτή είναι όπου υπάρχει αγάπη και αυτό φτάνει!

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ
13/02/2021 1:12 ΠΜ

Μαρινάκι μου την αγάπη ας την γιορτάζουμε κάθε φορά που θα βρίσκουμε καθημερινές αφορμές για να χαρούμε, έτσι για ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά σφιχτή τόσο που να σου κόβει την ανάσα…
Προσυπογράφω όσα λες και εγώ μαζί σου…αγάπη είναι οι μικρές όμορφες στιγμές που περνας με το ταίρι σου και οι μικρές εκπλήξεις μεταξύ σας,
Αν ο έρωτας έχει διαχρονικότητα τότε μεταμορφώνεται σε αγάπη!!!
Ας ερωτευτούμε την ζωή, και να τις ευχηθούμε να μείνει κοντά μας για πάρα πολλά!!
Χρόνια πολλά και στο μπλόκ σου Μαρινάκι μου αφού και αυτό είναι ερωτευμένο με την ζωή!!! να ευχηθούμε να είσαι εδώ και να του γράφεις τα καλύτερα!!
Καλό Σαββατοκύριακο μικρή μου ,την αγάπη μου!!

[instagram-feed]
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x