Μυρίζει Πάσχα (Πάσχα 2021)

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Μυρίζει Πάσχα-2021-κοροναϊός
Photo by Micheile Henderson on Unsplash

Μυρίζει Πάσχα, σε μια εποχή μουδιασμένη, που δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, που ο κόσμος δεν ξέρει πώς να φερθεί.

Που οι μισοί έχουν νεύρα και οι άλλοι μισοί διάθεση για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Εγώ τα σέβομαι όλα (αρκεί οι πράξεις κάποιου να μη βάζουν σε κίνδυνο τους άλλους)! Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει άλλα δεδομένα και άλλη ψυχοσύνθεση.

Νιώθω ευγνώμων που είμαστε καλά και είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το Πάσχα. Να μοιραστούμε το ότι μυρίζει Πάσχα!

Γιατί δυστυχώς δεν είναι δεδομένο! Πολύς κόσμος εκεί έξω, περνάει δύσκολα.

Παλεύει για τη ζωή του απέναντι στον ιό ή απέναντι σε τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Ξέρω πως προβλήματα υπήρχαν πάντα στον κόσμο τη στιγμή που άλλοι άνθρωποι ήταν καλά, απλά τώρα με την πανδημία, περνάμε όλοι δύσκολα.

Ο καθένας στον δικό του βαθμό, αλλά περνάμε.

Πάσχα-2021-κοροναϊός-καραντίνα
Image by Jill Wellington from Pixabay

Και σε όλα αυτά, έρχονται μέρες γιορτινές

Και ας μη φαίνεται. Γιατί η διάθεση όλων είναι πεσμένη, γιατί το μέλλον φαντάζει αβέβαιο, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ξανασυναντηθούμε με την ανεμελιά των περασμένων ετών.

Μια ανεμελιά, που μας λείπει πολύ. Εύχομαι όμως, όλες οι στερήσεις που έχουμε υποστεί, να μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε (και να μην ξεχάσουμε ξανά), όσα όμορφα και απλά, έχουμε στη ζωή μας.

Τα οικογενειακά τραπέζια, τα γλέντια, τις αγκαλιές, τα φιλιά, την Ανάσταση (χωρίς τα βαρελότα χαχα!). Και σαφώς είναι πολύ περισσότερα, αλλά μένω στα πασχαλινά.

Χθες το απόγευμα βγήκα έξω στον κήπο και μου ήρθαν αρώματα από τα λουλούδια της γειτονιάς που από μικρή τα ‘χω συνδυάσει με το Πάσχα.

Και αμέσως χαμογέλασα και σκέφτηκα :Μυρίζει Πάσχα!

Θέλουμε δε θέλουμε η ζωή συνεχίζει την πορεία της.

Image by Jill Wellington from Pixabay

Και σε όλα αυτά σκέφτεσαι: Να χαρώ;

Μα φυσικά να χαρείς. Να προσέχεις, μα να χαρείς. Γιατί είσαι καλά, αναπνέεις.

Να στολίσεις αν θες, να τηρήσεις τα έθιμα (τουλάχιστον αυτά της κουζίνας που δε βάζουν σε κίνδυνο κανέναν).

Το να μη νιώθεις και εσύ καλά, δε θα λύσει τίποτα. Ίσα ίσα, που σε όλη αυτή τη μαυρίλα που μας περικυκλώνει, η χαρά και η αγάπη θα δώσουν ελπίδα και φως.

Και ίσως είναι η πιο ταιριαστή περίοδος.

Γιατί ο κόσμος τώρα τραβάει τον δικό του Γολγοθά, σηκώνει τον δικό του Σταυρό. Μα έχουμε την ελπίδα πως η Ανάσταση θα ‘ρθει και στη ζωή μας. Πως θα φύγει η πανδημία!

Ναι, θα μείνουμε για αρκετά χρόνια να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που θα αφήσει πίσω αυτή η κατάσταση, αλλά δε θέλω ούτε να το σκεφτώ, ούτε να το συζητήσω από τώρα. Γιατί το πρώτο βήμα είναι, να φύγει πια ο κοροναϊός, να συνεχίσουμε τη ζωή μας!

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Προς το παρόν αντιμετωπίζω κάθε μέρα, μία τη φορά.

Στόλισα το blog! Λιτά, μα με μια τσαχπινιά. Ίσα να φτιάξει λίγο η διάθεση, γιατί όσα ζούμε είναι τόσο σκοτεινά και αγχωτικά που σε ψυχοπλακώνουν.

Και θα αφιερώσω και τρεις αναρτήσεις στο Πάσχα. Και έχω ετοιμάσει και ένα ωραίο newsletter (αν δεν είστε στο newsletter μπορείτε να γραφτείτε (δωρεάν) εδώ).

Γιατί θέλω να τιμώ τις στιγμές! Και κάπου δε θέλω να γκρινιάζω εγώ, όταν άλλοι περνούν δυσκολότερα.

Ας στείλουμε τις ευχές μας να βρουν ίαση όσοι νοσούν και να ‘χουν κουράγιο οι οικογένειες τους να τους στηρίζουν.

Ας ευχηθούμε να έρθουν καλύτερες μέρες και να ‘ναι το τελευταίο Πάσχα που μοιάζει έτσι μουδιασμένο και αβέβαιο.

Με το καλό να ‘ρθει το Πάσχα και να είμαστε καλά με υγεία, να το χαρούμε. Λιτά μεν, μα να το χαρούμε δε.

Γιατί το ότι είμαστε καλά, δεν είναι καθόλου μικρό γεγονός!

Προς το παρόν, μυρίζει Πάσχα. Ας αφεθούμε σε αυτή την αίσθηση!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θες να λαμβάνεις όλα μου τα άρθρα, μην ξεχάσεις να εγγραφείς μέσω e-mail στο blog. (Όπως είσαι κοίτα όλο δεξιά “Πάρε μας και στο mail σου”)

Και για να μη χάσεις όλα τα ωραία που θα έρθουν, εδώ είναι το newsletter μας!

Επίσης, αν σου άρεσε η ανάρτηση μου, κάνε την καλή σου πράξη για σήμερα και μοιράσου τη μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείς να με βρεις εδώ: facebook, instagram, twitter.


Discover more from Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
09/04/2021 4:56 ΜΜ

Ναι μυρίζει Πάσχα και εγώ το σπίτι το στόλισα. Και δεν ρωτάω αν θα χαρώ. Έχω χίλιους άλλους δυο λόγους για να χαίρομαι και να γιορτάζω γιατί ως τα τώρα είμαστε καλά.
Και κάνω κατασκευές διάφορες. Έτσι γιατί η διάθεσή μου φτιάχνει. Αφήστε την γκρίνια στην άκρη κανένας δεν τη συμπαθεί και κανένα δεν βοηθά. Άλλη μια ανάσα!! Ετσι και ελπίζω να φτιάξει ο καιρός, ναι;
Φιλάκια πολλά
υγ Η τσαχπινιά σου και εδώ μέσα μου αρέσει. Σικάτη και τσαχπίνικη πασχαλινή πινελιά

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Αχ βρε Μαρινάκι μου!
Πόσο όμορφο είναι να ανοίγεις ένα μπλογκ, ένα δικτυακό προσωπικό σπιτικό και να σε υποδέχεται στολισμένο και γεμάτο μυρωδιές από τα λουλούδια της φύσης και τα καλούδια των γιορτινών ημερών.
Πόσο μας έχει λείψει αυτό.
Σε κάθε γιορτινή μέρα και περίοδο, έρχεσαι κοντά μας, να μας ανοίξεις την αγκαλιά σου, να απολαύσουμε και να πάρουμε την αύρα και την καλοσύνη της καρδιάς σου. Πόσο αλτρουισμό και ανθρώπινη έγνοια κρύβει όλο αυτό.
Μου άρεσαν εδώ τα στολίδια σου εννοείται.
Θα το γιορτάσουμε το Πάσχα όπως μπορούμε, τηρουμένων των δυσκολιών που μας ζώνουν.
Θα το κάνουμε.
Και σε ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί είσαι το επίκεντρο σε αυτήν την έμπνευση και τη σπίθα.
Καλές γιορτινές μέρες κορίτσι μου.

Γεωργία Μανασή
09/04/2021 6:25 ΜΜ

Ναι..μύρισε Πάσχα..σήμερα έκανα το εμβόλιο..αύριο πάω στο κτήμα, θα δω την ανθισμένη Πασχαλιά μου και θα πω..μυρίζω Πάσχα. Όμως..όμως..μου λείπει να πάρει η ευχή το Πάσχα που θέλω. Το εργαστήρι μου γεμάτο πακέτα με λαμπάδες για τα ιδρύματα, τα ψώνια για το τραπέζι, παιδιά, εγγόνια, συμπεθέρια, φίλοι..Το αρνί στη σούβλα, τα πακέτα μου με τα ζωγραφιστά αυγά. Είμαι καλά, είναι η οικογένεια μου καλά, οι φίλες μου…Μυρίζει Πάσχα είπες; Τρέμω με τη σκέψη πως η μυρωδιά από το περσινό και φετινό Πάσχα θα μείνει και για το επόμενο. Φέτος δεν θα κάνω λαμπάδες για τις γειτόνισσες στο κτήμα Μαρίνα μου, ούτε θα στείλω στις ιντερνετικές μου φίλες δωράκια..

ainafets
09/04/2021 7:16 ΜΜ

Μα φυσικά και μύρισε Πάσχα Μαρινάκι μου και πού είσαι να αρχίσουν να μυρίζουν και τα τσουρέκια και από τώρα λυπάμαι τα εκατοντάδες αρνάκια που θα θυσιαστούν για να πούνε μερικοί πως γιορτάζουν έτσι την Ανάσταση… τέσπα!
Την χαρά, την ανάταση καρδιάς, ο καθένας ας την προσφέρει στον εαυτό του και αυτό με Αγάπη και σεβασμό προς τους άλλους!
Μου αρέσει ο στολισμός του σπιτικού σου και εύχομαι να στολίσεις έτσι όμορφα και την ψυχούλα σου!

ΑΦιλάκια προγιορτινά και πολύ λουλουδιασμένα!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
10/04/2021 7:30 ΠΜ

Ξέρεις, φτάνει ο καιρός, οι χαιρετισμοί ήδη τελείωσαν, και όλα ακόμα είναι ασαφή. Φυσικά κάτι μας λέει ότι το Πάσχα έρχεται, αλλά η δική μου Πασχαλιά ακόμα δεν χαμπάριασε. Και τι Πάσχα θα είναι αυτό; Με κλειστές τις εκκλησίες όπως πέρσι; Κι αν ανοίξουν, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα πάντα και να στριμωχτεί ανάμεσα σε τόσον κόσμο, που θα θέλει να νιώσει ξανά όπως παλιά;
Δεν διαμαρτύρομαι όμως. Όπως έλθουν τα πράγματα. Την υγεία μας να έχουμε και σε όλα θα βρούμε λύση.
Να είσαι καλά Μαρίνα, με τα ευχάριστα μηνύματα που φροντίζεις πάντα να μας τροφοδοτείς.
Την καλημέρα μου!

mia petra
14/04/2021 2:28 ΜΜ

Καλά, εμένα τώρα γιατί δε μου μυρίζει τίποτα; 😉 🙂
Μπορεί να έρχεται το Πάσχα, αλλά μου μοιάζει ακόμα
μακρινό, στο μεταξύ να πω και την παραξενιά μου, ότι
δεν αγαπώ το Πάσχα, μόνο τα Χριστούγεννα 😉 Βέβαια,
πάμε σε μοναστήρι (γιατί στην εκκλησία πέφτουν τα βαρελότα
σαν το χαλάζι) φτιάχνω και μαγειρίτσα (με κοτόπουλο!), αλλά..
Πάσχα κανονικό δε νιώθω.. Έτσι ήμουν απο παιδί. Αλλοπαρμένο
😉 Όμως κουκλοβαφτιστηρόνιμου, στέλνω τη θετική μου ενέργεια
(ναι, έχω 😉 ) για καλό Πάσχα με Υγεία για όλους, αμήν! Φιλάκια!

[instagram-feed]
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Discover more from Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading