Uncategorized

Πως οργάνωσα τον υπολογιστή μου

πως οργάνωσα τον υπολογιστή μου!
Γενικά, μου αρέσει η οργάνωση. Αυτό δεν περιορίζεται στο σπίτι και στις υποχρεώσεις μου. Αυτό επεκτείνεται σαφώς και στον υπολογιστή.

Το να έχω έναν οργανωμένο υπολογιστή, με βοηθά να μειώσω το άγχος μου, αλλά και τον χρόνο που θα ξόδευα για να κάνω την εκάστοτε εργασία. Οπότε έκατσα και οργάνωσα τα πάντα: φωτογραφίες, έγγραφα, μουσική. Αυτό σαφώς, απαιτούσε πολύ κόπο και χρόνο, αλλά το έκανα σιγά σιγά και το αποτέλεσμα με έχει αποζημιώσει.
Φωτογραφίες
Σιγά σιγά, τις ταξινόμησα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες. Για παράδειγμα έχω έναν φάκελο που ονομάζεται Συνάξεις. Μέσα εκεί έχω υποφακέλους: Γενέθλια, Γιορτές, Γάμοι, Βαφτίσια κτλ.
Μέσα στους υποφακέλους αυτούς, έχω άλλους υποφακέλους. Για παράδειγμα, στον υποφάκελο Γενέθλια έχω υποφακέλους ανά άτομο και χρονολογία πχ Γενέθλια Μαρίνας 2017, γενέθλια μαμάς 2016. Έτσι ανάλογα τη περίπτωση είναι πολύ εύκολο, να βρω την εκάστοτε φωτογραφία που ζητάω.
Έγγραφα
Έχω χωρισμένα προσωπικά έγγραφα, ξένες γλώσσες και λοιπές σημειώσεις. Στις ξένες γλώσσες ας πούμε έχω ξεχωριστούς φακέλους ανά γλώσσα και μέσα έχω υποφακέλους για ebooks, προσωπικές σημειώσεις, γραμματική, λεξιλόγιο κτλ. Και πάλι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο να βρω οτιδήποτε ζητάω.

Μουσική
Εδώ συμβαίνει το εξής. Ναι μεν, στο youtube έχω όσες λίστες αναπαραγωγής χρειάζομαι, αλλά έχω τα τραγούδια και στον υπολογιστή, για να μπορώ να τα περάσω εύκολα σε cd ή φλασάκι. Έτσι όταν χρειαστεί, δεν κουράζομαι πολύ, για να περάσω τα τραγούδια. Τα τραγούδια, τα έχω χωρισμένα ανά είδος.
Κάθε τόσο ξανακοιτάζω τα πάντα κι ελέγχω μήπως κατά λάθος, έχει μπει οτιδήποτε σε λάθος φάκελο. Για εμένα το σύστημα αυτό, είναι το ιδανικό. Και μπορεί να με κούρασε μέχρι να το καταφέρω, αλλά απ’ όταν το κατάφερα με έχει ξεκουράσει πολύ.

Εσείς πως οργανώνετε τον υπολογιστή σας;

Until Next Time…

Μαρίνα ♥


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

About Author

Είμαι η Μαρίνα, με λες και blogaholic και μέσα από αυτό το blog, μοιράζομαι τις σκέψεις μου, πράγματα που με αφορούν και στιγμές από την ζωή μου!

(39) Comments

 1. διονύσης μάνεσης says:

  Καλημέρα.
  Φιρί φιρί το πας να την αρπάξεις τη δουλειά της γραμματέως εσύ, ε;! Να οι καλλιγραφίες, να η οργάνωση, να οι φάκελοι…
  Εγώ, όταν οργανώνω κάτι, αισθάνομαι ότι το κάνω για να έχω τη χαρά κάποια στιγμή να το ..ξεχαρβαλώσω! Άβυσσος!
  Λοιπόν, πρόταση πρώτη: http://www.biblionet.gr/book/123136/Saramago,Jos%C3%A9,_1922-2010/%CE%8C%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1_%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 Μπορεί να μην είναι το καλύτερο βιβλίο του αγαπημένου μου Σαραμάγκου, αλλά από .. οργάνωση σκίζει! Είμαι σίγουρος ότι ακόμα κι εσύ θα υποκλιθείς στον οργανωτικό οίστρο του ήρωα!
  Πρόταση δεύτερη: Διάβασε Το σκάκι, ένα ποίημα του Αναγνωστάκη, και προσπάθησε να συλλάβεις έναν τρελό, ο οποίος περιφέρεται στις οργανωμένες γραμμές της σκακιέρας και διαλύει “τις στέρεες παρατάξεις”.. Απαράδεκτα πράγματα! 🙂
  Καλημέρα και πάλι

  1. Διονύση σ’ ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Τις κρατώ για όταν έχω χρόνο, γιατί με τα τόσα που έχουν συμβεί, έμεινα πίσω στο διάβασμα μου με τις ξένες γλώσσες και προσπαθώ να ξαναβρώ τους ρυθμούς μου!
   Και πάλι σ’ ευχαριστώ πολύ! 🙂
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα!

 2. Το ίδιο και εγώ ειδικά στο θέμα της μουσικής. Ταξινομημένη σε φακελους και υποφακελους ανά δεκαετίας αλλά και είδος. Και κάθε mp3 έχει το εξώφυλλο του δίσκου, τον καλλιτεχνη , ακόμα και το συνθέτη. Η δε μουσική συγχρονίζεται φυσικά και στο κινητό το οποίο και συνδέω στο αυτοκίνητο 🙂
  Στις φωτογραφίες είμαι πιο χύμα βέβαια. Αλλά θα τις φτιάξω και αυτές που θα μου πάνε 🙂
  Την καλημέρα μου Μαρίνα 🙂

  1. διονύσης μάνεσης says:

   (Μάλλον θα πρέπει να προχωρήσω σε συνεντεύξεις για την πρόσληψη..) 🙂

  2. Μπράβο Πέτρο. Η οργάνωση βοηθά πολύ. Θα δεις όταν φτιάξεις και τις φωτογραφίες, πόσο πιο εύκολα θα βρίσκεις αυτό που θες! Θα σε σώσει!!
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα 🙂

 3. Κοίτα δεν σε φτάνω με τίποτε. Εντάξει έχω τους φακέλους μου με κάθε κατηγορία αλλά υποφακέλους και με χρονολογίες οχι δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί. Μη μου βάζεις ιδέες πλιζ γιατί δεν θέλω και πολύ και για να τακτοποιηθούν έτσι θέλει ώωωωωρες!!!
  Φιλί γλυκό τακτικό μου κορίτσι

  1. Να φτάσεις Άννα μου, θα σου λύσει τα χέρια. Στο τσακ μπαμ θα βρίσκεις αυτό που θες!!!! 😀
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα! 🙂 Ανταποδίδω τα φιλιά!

 4. Πλάκα έχει Μαρινάκι μου, που σήμερα το πρωί θέλοντας να ταξινομήσω στον φάκελο “του”, μια φωτό που μου έστειλε ο γιος μου, άρχισα το συμμάζεμα!!! 😛
  Ναι, έχω ένα φάκελλο που γράφει φωτό και όταν τον ανοίγεις έχει δεκάδες φακέλους με φωτό από διαφορετικές χρονιές και μερικοί όπως πχ, γενέθλια, έχουν άλλους φακέλους με άλλα γενέθλια και πάει λέγοντας….το αποτέλεσμα ήταν να μελαγχολήσω γιατί έπεσα στη τελευταία φωτό του πατέρα μου μαζί με όλη την οικογένεια στα 98 του… ήταν τα τελευταία του Χριστούγεννα! 😉
  Έχω και ένα κόλλημα (από τα πολλά!) θέλω η επιφάνεια εργασίας μου να έχει όσο γίνεται λιγότερα “παράθυρα” και αυτό γιατί (άλλο κόλλημα), αλλάζω τακτικά φωτό στην επιφάνεια εργασίας ανάλογα με διάθεση και εποχή, έχω και για εκεί, άλλο φάκελο!!! χαχαχαχα! 😀
  Τώρα, μας λες τακτικές ή καλές νοικοκυρές; 😉
  ΑΦιλάκια πολλά και τακτοποιημένα (εσωτερικά)! 🙂

  1. Προκαλούν συγκινήσεις οι άτιμες οι φωτογραφίες. Αλλά είναι όμορφες και αν είναι και ταξινομημένες μας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη!
   Κι εγώ αλλάζω τακτική φωτογραφία στην επιφάνεια εργασίας και έχω τα πάντα πολύ τακτοποιημένα, οπότε χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο κόλλημα χαχα 😀 Ίσως σε κάποια ανάρτηση σας δείξω φωτογραφία.
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα μαγισσούλα μου! 🙂

 5. Giannis Pit says:

  Και εγώ μαζί σου Μαρίνα….!
  Είμαι υστερικός με την τάξη τόσο στο γραφείο όσο και ψηφιακά όσο και σε όλους μου τους χώρους. Να σου πω ότι υποφέρω στην …ασυμμετρία θα γελάσεις και θα με ..ψέλνεις. Αλλά έτσι είναι. Από παιδί, από τον πατέρα μου κληρονόμησα αυτήν την αυστηρή πειθαρχία.
  Πάντως καλώς έκανες γιατί έτσι μπορείς να δουλέψεις οργανωμένα και μεθοδικά.
  Καλό σου βράδυ.

  1. Χαίρομαι Γιάννη !!!!! Να γίνουμε πολλοί, να κάνουμε fan club!
   Εδώ που τα λέμε, ένας τακτοποιημένος υπολογιστής σου λύνει τα χέρια. Τα βρίσκεις όλα γρήγορα και γλιτώνεις κόπο και χρόνο.
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα 🙂

 6. Με πετυχες σε μέρα!!! Κολλησα έναν ιο και μου εκανε το συστημα ανω κάτω οποτε αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνω backup για format. Και αυτή τη φορά θέλω να οργανωσω οσο καλύτερα γίνεται τον υπολογιστή μου. Επειδή τον χρησιμοποιώ και για δουλεια, και για διασκέδαση και για όλα πρέπει να τον σουλουπώσω! αυτή τηστιγμή μάλιστα ψάχνω λύσεις και ιδέες για παραγωγική οργάνωση υπολογιστή στο διαδίκτυο….
  Γεια σου ρε Μαρινάκι πολυλειτουργικό χαχαχαχα

  1. Είμαι πανάθεμα με! Θέλω να κρυφτώ κι η χαρά για οργάνωση δε με αφήνει. αχαχαχαχ
   Ωχ ιοί και τέτοια, μακριά από εμάς, εντός κι εκτός υπολογιστή. Πακετάκι!!!! Εύχομαι η κακή ενέργεια (κι η υλοποίηση της μέσω ιών) να μείνει μακριά από εσένα Μαράκι και να συνεχίσεις ξέγνοιαστα όλες σου τις διαδικτυακές λειτουργίες.
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα 🙂

 7. Και εγώ είμαι της οργάνωσης και της τάξης πολύ. Τα έχω όλα τακτοποιημένα. Τα έγγραφα μου φιλοξενούν τις ιστορίες μου που έχω γράψει. Χωριστά έχω φάκελο που βάζω τα κείμενα του blog μου. Έχω φτιάξει μέχρι και ξεχωριστό εγγραφο με τα μαθήματα οδήγησης που εκανα. Από μουσική δεν το έχω ψάξει ακόμα μιας και ότι τραγούδια θέλω τα κατεβάζω και τα ακούω στο κινητό. Έχω τις ταινίες μου οργανωμένες και αν μου αρέσει το soundrack κάποιας το βάζω στο ίδιο φάκελο με τη ταινία. Οι φωτογραφίες μου είναι το πρόβλημα. Και συμπτωματικά το σκεφτόμουν σήμερα ότι επιτέλους πρέπει να τις οργανώσω κάποια στιγμή. Αυτό με τις συνάξεις μου άρεσε…. Φιλάκια <3 <3

  1. Α είσαι κι εσύ πολύ οργανωμένη Μαρία. Μπράβο!!!!!!!
   Βοηθά απεριόριστα να δουλεύεις σ’ ένα οργανωμένο περιβάλλον. Και στη ψυχολογία μας και στο χρόνο που απαιτεί η κάθε εργασία.
   Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα 🙂

   1. Συμφωνω …Αν τα έχεις οργανωμένα κερδίζεις χρόνο γιατί ξερεις που είναι το κάθε πράγμα που χρειάζεσαι… Φιλιά <3

 8. Ναι, κι εγώ έτσι. Φακέλλους, υποφακέλλους κι ένα σεμεδάκι πουαντερί από πάνω…
  Μπράβο σου ρε Μαρινάκι. Είσαι η προσωποίηση της οργάνωσης! Θέλει υπομονή και σχολαστικότητα έτσι που τα περιγράφεις, αλλά σίγουρα βοηθάει πολύ στην εύκολη πρόσβαση. Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

  1. Πεθαίνω με το σχόλιο για το σεμεδάκι χαχαχα
   Μαρία μου, σ’ ευχαριστώ. Θέλει όντως υπομονή, αλλά δε τα έκανα από τη μια στιγμή στην άλλη. Σιγά σιγά, λίγο λίγο τα έφτιαξα με τέτοιο τρόπο, ώστε πολύ εύκολα να βρίσκω ότι θέλω.
   Ξεκάθαρα, μου έχει λύσει τα χέρια! 🙂
   Όμορφη εβδομάδα να μας ξημερώσει <3

 9. Σοφία Λαμπροπούλου says:

  Κι εγώ έτσι έχω οργανώσει τον υπολογιστή μου.
  Νομίζω είναι το μόνο πράγμα οργανωμένο στη ζωή μου που επικρατεί το χάος! LOL
  Πάντως Μαρίνα, ο τρόπος που γράφεις πως τα οργάνωσες δείχνει άνθρωπο που αγαπά την τάξη.
  Οχι πως δεν φαίνεται γενικά.
  Καλό Σαββατοκύριακο να περάσεις :))

  1. Σοφία μου, δεν είναι ότι είμαι ψυχωτική με τη τάξη, αλλά μου αρέσει όταν είναι όλα τακτοποιημένα.
   Έχω παρατηρήσει πως λειτουργώ καλύτερα σ’ ένα οργανωμένο περιβάλλον, οπότε όσο μπορώ το επιδιώκω! 🙂
   Όμορφη εβδομάδα να μας ξημερώσει. Σε φιλώ! 🙂

 10. Φάκελους και υποφάκελους παντού στον υπολογιστή και οργανώνομαι μια χαρά.
  Φιλάκια …

  1. Μπράβο Μαρία Έλενα, χαίρομαι που είσαι κι εσύ σούπερ οργανωμένη. Φιλάκια πολλά!

 11. Νικολέτα says:

  Πρόσφατα έκανα κάτι παρόμοιο κι εγώ με τον υπολογιστή!
  Δεν ξέρω αν έχει τόσους υποφακέλους βέβαια, αλλά ακολουθεί το σύστημα σου!
  Γενικά είμαι λίγο ψυχωτική με την οργάνωση, δεν μπορώ να βλέπω πράγματα πεταμένα εδώ κι εκεί, κρασάρω! χαχα
  Συνέχισε Μαρινάκι γερά!

  1. Να ‘σαι καλά Νικολέτα μου.
   Χαίρομαι που έχω να κάνω με οργανωμένους ανθρώπους. Κι εγώ θέλω όλα να είναι τακτοποιημένα. Όχι σε σημείο ψύχωσης, αλλά ένα οργανωμένο περιβάλλον με βοηθά να λειτουργώ καλύτερα! 🙂
   Σε φιλώ. Καλή βδομάδα να έχουμε!!!!!

 12. Το ίδιο μονοπάτι βαδίζουμε, Μαρινάκι μου, καίτοι εγώ βρίσκομαι ακόμα εν μέσω της διαδρομής. Ειδικά στη μουσική, ο υποφάκελος έχει την τιμητική του. Υπάρχει το κάθε είδος με τα υποείδη του. Μπορεί να κουράζει, αλλά, πραγματικά, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
  Μπες στον φάκελο “Συμπάθεια”, μετά στον υποφάκελο “Μαρίνα” και τέλος στον “Φιλιά” και θα πάρεις τα φιλιά μου. χαχαχα <3

  1. Ο επίλογος σου, εξαιρετικός, τον αγάπησα χαχαχα <3
   Σαφώς κουράζει η διαδικασία, μέχρι να ετοιμαστούν όλα, όπως λες όμως κι εσύ, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει! 🙂
   Καλό ξημέρωμα 🙂

 13. Μαρίνα μου κι εγώ είμαι της οργάνωσης. Ο υπολογιστής μου είναι ιδιαίτερα οργανωμένος. Δεν έχω πολλούς φακέλους στην επιφάνεια εργασίας αλλά μέσα σε αυτούς έχω υποφακέλους για να βρίσκω πάντα ό,τι ζητάω. Τις φωτογραφίες μου θα φτιάξω καλύτερα κάποια στιγμή. Επί του παρόντος τις έχω ταξινομήσει μόνον κατά έτος. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

  1. Μια χαρά τα έχεις. Ο καθένας έχει το δικό του σύστημα. Σημασία έχει να μπορούμε να βρίσκουμε εύκολα όσα ζητάμε.
   Όμορφη βδομάδα να μας ξημερώσει Μία μου. Σε φιλώ! <3

 14. Σε νιώθω απόλυτα Κατερίνα μου (κι ας είμαι Δίδυμος χαχα).
  Έτσι κι εγώ. Φάκελο για το κάθε τι και όλα παστρικά και νοικοκυρεμένα! χαχα
  Καλή βδομάδα να μας ξημερώσει <3

 15. Ααααααχ…. Ανά μήναοι φώτο και πολύ μου είναι…
  Δεν περιγράφω άλλο!!! 😛
  Καλό βράδυ! 🙂

  1. χαχαχα εντάξει λοιπόν!!!!
   Αυτό ακριβώς Λυγερή μου, είναι που μετρά. Ο καθένας έχει τη δική του οργάνωση, αυτή που τον βολεύει. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, η άνεση μας είναι η πυξίδα.
   Καλό ξημέρωμα 🙂

 16. Mary Pertax says:

  Κι εγώ είμαι φοβερά οργανωτική στον υπολογιστή μου. Έχω ένα φάκελο και τα πετάω όλα μέσα. Κι όταν θέλω να βρω κάτι ψάχνω και ψάχνω. Το παράξενο είναι πως βρίσκω τελικά αυτό που θέλω. Και το πιο παράξενο είναι πως ενώ δεν βαριέμαι να ψάχνω βαριέμαι να φτιάχνω φακέλους και υποφακέλους χαχα Πειράζει; Έτσι τουλάχιστον θα μπερδέψω όποιον θέλει να ψάξει τα αρχεία μου. Θα πει τι να βρω εδώ στην καρατεμπέλα; Και θα φύγει! Φιλιά Μαρίνα μου και χαρά στο κουράγιο σου! Καλό ξημέρωμα!

  1. χαχαχα όπως λες Μαίρη μου, αφού εσύ μπορείς και βρίσκεις αυτό που θες, αυτό μετράει!
   Ο καθένας ακολουθεί το δικό του σύστημα! 🙂
   Ότι βολεύει, αυτό κρατάμε.
   Καλή εβδομάδα με χαμόγελο 🙂 🙂

  2. Κι εγώ το ίδιο περνάω Μαίρη μου… Εν τω μεταξύ έχω ετοιμάσει άρθρο πώς να οργανωθείτε σε 5 βήματα (περιμένει στην σειρά του για την ανάρτηση) και αναφέρω μέσα πως ακόμη δεν έχω βρει σύστημα οργάνωσης που να λειτουργεί με επιτυχία για τον υπολογιστή, οπότε Μαρίνα να σαι καλά που μας δίνεις τα φώτα σου!
   Καλό ξημέρωμα κορίτσια!

   1. Χαρά μου, είναι. Τι πιο όμορφο από το να ανταλλάσσουμε ιδέες και να μοιραζόμαστε όσα μαθαίνουμε!!!
    Καλό ξημέρωμα να έχουμε 🙂

 17. Το σίγουρο είναι πως έτσι όπως έχω οργανώσει (?) τον υπολογιστή μου δεν μπορεί κανένας να βρει τίποτε εκτός από μένα αχμμμ το λαπ τοπ μου δηλαδή γιατί τον μεγάλο τον έχει αναλάβει άντρας…. χακλξδλφακδξ Οσο για αυτό του γραφείου που παρέλαβα πριν ένα μήνα περίπου … χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα σε μια απίστευτα δαιδαλώδη επιφάνεια εργασία … για φωτό και κείμενα και εξ ελ πινακες και και και και … αστό λεμεεεε
  Καλή εβδομάδα 🙂

  1. Όσο βγάζεις άκρη εσύ Μάνια όλα καλά. Ο καθένας λειτουργεί με το δικό του τρόπο και πρέπει πάντα να κάνει, ότι τον βολεύει!!!
   Καλή εβδομάδα με χαμόγελο! 🙂

 18. Κι εγώ έχω οργανωμένο τον υπολογιστή μου κατά θέμα
  άλλο θέμα, άλλο file
  και τις φωτογραφίες μου – τις χώρισα σε χρονιές και που πήγαμε ,τι είδαμε τι κάθε χρονιά
  φωτογραφίες από τις βόλτες μας, τα ταξίδια μας κλπ κλπ

  1. Έτσι είναι δελφινάκι μου, ο καθένας οργανώνεται με τον δικό του τρόπο. Χαίρομαι που έχεις βρει το δικό σου σύστημα οργάνωσης! 🙂
   Σε φιλώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: