Καλώς ήρθες Δεκέμβριε

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εγώ όπως βλέπετε καλοπιάνω από σήμερα τον Δεκέμβριο και τον καλωσορίζω! Και μη μου ξεχνιέστε, από αύριο, ξεκινά ο στολισμός του Xmas δέντρου των bloggers!

Ένας αγαπημένος μήνας θα ξεκινήσει!

Δεκέμβρης, ο μήνας των Χριστουγέννων, ο πρώτος μήνας του χειμώνα. Αν μπορούσα να βάλω σε λέξεις το πόσο ενθουσιασμένη είμαι, θα το έκανα. Αλλά δεν μπορώ, οπότε απλά και ταπεινά θα μοιραστώ τις σκέψεις μου.

Ο Νοέμβρης, ήταν ο πρώτος μήνας του 2020, που δεν ήταν απόλυτα κακός!

Για εμένα τουλάχιστον. Και το εκτίμησα αυτό! Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα, αν κι ελπίζω στο εξής όλα να πάνε καλύτερα. Και για εμένα και για όλο τον κόσμο!

O περσινός Δεκέμβρης ήταν άσχημος!

Γιατί σημαδεύτηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου προσώπου. Κι ήταν γεμάτος νοσοκομεία, αγωνία, φόβο. Έβλεπα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, μα δεν ένιωθα τη χαρά. Η Αθήνα ήταν στολισμένη, μα το σπίτι μου όχι. Γιατί, η ψυχή μου δεν αντιλαμβάνονταν τη γιορτή.

Μεταξύ μας βέβαια, δε μου άρεσε ο στολισμός της Αθήνας, αλλά δε θα σταθώ εκεί, μη με λέτε και παράξενη 😂

Ο φετινός θα είναι διαφορετικός!

Από πολλές απόψεις. Γιατί δεν έχω στολίσει όπως άλλες φορές. Γιατί, μένουμε αποξενωμένοι, μακριά από αγαπημένα πρόσωπα.

Όμως, θα ήθελα να είμαι ειλικρινής! Τα όσα έχουμε περάσει το 2020 με έχουν κάνει να ανυπομονώ, με στολίσματα ή χωρίς. Γιατί, τα Χριστούγεννα σου υπενθυμίζουν πως η μαγεία της ζωής είναι αληθινή. Εσύ την ξεχνάς.

Κι αυτό είναι αρκετό για να μου θυμίσει πως όσα άσχημα κι αν μας φέρνει η ζωή, θα μας φέρνει άλλα τόσα όμορφα.

Ο Δεκέμβρης σημαίνει και το τέλος της χρονιάς!

Και στο 2020, θα πω κάτι που ποτέ δεν έχω ξαναπεί σε χρονιά: Στα τσακίδια!

Πραγματικά, όμοιο του έτος, να μην μας αξιώσει ο Θεός να ξαναζήσουμε. Αυτό δεν ήταν χρονιά, παιχνίδι επιβίωσης ήταν. Σε κάθε τέλος της όποιας χρονιάς, νιώθω έναν ενθουσιασμό. Γιατί παρά τα όσα όμορφα έφερε, ανυπομονώ για όσα θα φέρει η καινούρια χρονιά.

Στο 2020, τώρα που πια θα βρεθούμε στον τελευταίο μήνα του, μεταξύ άλλων, νιώθω μια ανακούφιση! Βέβαια, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, κρατώ επιφυλάξεις. Γιατί, αν κάτι μας κατέστησε σαφές το 2020, είναι ότι είναι ικανό για όλα!

Οπότε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, στις 11:59 θα είμαι κάπως επιφυλακτική!

Έχω πολλούς στόχους για το Δεκέμβριο!

  • Ο πρώτος και κύριος, να τον απολαύσω!
  • Να αρχίσω να προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά
  • Να φτιάξω όμορφες αναμνήσεις!
  • Να μην ξεχάσω ούτε για ένα λεπτό, πόσο ευλογημένη είμαι, που έφτασα εδώ που έχω φτάσει!

Μουσική, φέτος δε θα έχουμε, ούτε τον Δεκέμβριο!

Γιατί, μπορεί κάποιος να θέλει να με διαβάζει κι από τον εργασιακό του χώρο. Ή να διαβάσει πολλές αναρτήσεις μαζί, είναι κι αυτό, που δε μπορεί κάποιος να με χορτάσει! Θέλω λοιπόν, να μπορεί να το κάνει ανεμπόδιστα.

Βέβαια, παραμένω εγώ, δε με έχουν απαγάγει εξωγήινοι! Οπότε, παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα και την άλλη μέρα των Χριστουγέννων, θα παίζει αυτόματα μουσική!

Στο μεταξύ, επειδή σας θέλω όλους σε χριστουγεννιάτικα vibes, θέλω να μπείτε να ακούσετε την ανανεωμένη μου Χριστουγεννιάτικη Μουσική Λίστα. Κι ελπίζω να σας κρατήσει όμορφη συντροφιά!

Πολλές πολλές ευχές για έναν μαγικό Δεκέμβριο!

Γεμάτο glitter, φωτάκια, άρωμα Χριστουγέννων και χαμόγελα. Πολλά χαμόγελα, με μικρές και μεγάλες αφορμές! Να περάσουμε μαγικά, τις τελευταίες μέρες του έτους. Μας το χρωστάει άλλωστε!

Το ξέρω, πως οι καταστάσεις που ζούμε, είναι δύσκολες και κάθε άλλο παρά Χριστούγεννα μαρτυρούν, αλλά, για το καλό της ψυχής και της διάθεσης μας, ας ξεχαστούμε.

Δε λέω να κλείσουμε τα μάτια στα προβλήματα ή να προσποιηθούμε πως ο Δεκέμβρης ή η επόμενη χρονιά, θα μας μεταφέρουν στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. Όχι, δε θα τρέχουμε ξαφνικά ξέγνοιαστοι στα λιβάδια, τα προβλήματα δε θα τελειώσουν.

Ας προσπαθήσουμε όμως να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά, το μυαλό μας καθαρό και τη ψυχή μας ήρεμη. Κι ας ελπίσουμε ότι το Πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας παρασύρει στη διάθεση του! Φέτος, θα ζήσουμε διαφορετικές γιορτές, μασκοφόρα Χριστούγεννα!

Ας είμαστε όμως καλά κι ας περάσουμε όσο πιο όμορφα μπορούμε!

Πριν φύγετε, αν δε διάβασατε τη συμμετοχή μου στη φωτο-Συγγραφική Σκυτάλη#6, θα τη βρείτε εδώ κι ελπίζω να σας κρατήσει όμορφη συντροφιά στη τελευταία μέρα του Νοέμβρη!

Συχνές ερωτήσεις (σε περίπτωση λογοκλεπτών)

  • Α δε μπορούσα δηλαδή να πάρω το κείμενο;
    Όχι, δε μπορείτε! Αν σας αρέσει, μπορείτε να το μοιραστείτε από τα κουμπιά κοινοποίησης.
  • Θα επιβαρύνω το κάρμα μου, αν κλέψω την ανάρτηση;
    Σαφέστατα! Δεν χωρά καν περιθώριο συζήτησης
  • Θα ενημερωθεί κι ο Άγιος Βασίλης, αν κλέψω την ανάρτηση;
    Αυτό εννοείται. Σε excel θα στείλω τα ονόματα και θα μπείτε αυτόματα στην naughty list. Bye Bye δώρα!

Καλό μήνα!

Εσείς, πόσο ενθουσιασμένοι είστε για τον Δεκέμβριο;

 

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης (κάτω από το άρθρο) στα social media, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Μέσα από την ανάρτηση καλωσορίσματος του φετινού Δεκέμβρη, μπόρεσα να αποκρυπτογραφήσω την αγωνία σου, το όνειρό σου. Την αγωνία για όλα εκείνα τα άσχημα που υπέφερες και φαντάζομαι να ήταν άκρως επώδυνα. Θέλω να φύγουν μακριά απ τη ζωή σας και να αποτελέσουν μια θλιβερή και μόνο ανάμνηση.
Επίσης διάβασα και το όνειρό σου για τη χρονιά που έρχεται. Για τον γιορτινό Δεκέμβρη της καρδιάς μας. Με ενθουσίασε η μουσική σου λίστα και την κράτησα να την ακούσουμε τις μέρες της γιορτής να μας συνοδεύει στο στόλισμα και στο τραπέζι.
Με ενθουσίασαν όλες αυτές οι παραπομπές σου Μαρίνα μου σε όμορφα και δημιουργικά πράγματα. Στα vibes των Χριστουγέννων, στο δρώμενο που αύριο ξεκινά με το καλό και τόσο το προσμένουμε.
Το μπλογκ σου φοράει τα γιορτινά του και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις όμορφες διαδοχικές επισκέψεις στον όμορφο κόσμο του Δεκέμβρη που χτίζεις.
Καλησπέρα κορίτσι μου και καλή σου βδομάδα.

ainafets
30/11/2020 2:12 ΜΜ

Και θα μπει ο Δεκέμβρης χωρίς το έλκηθρο του Αη Βασίλη να μας εμπνέει στον σχολιασμό;
ΟΚ! θα αρκεστούμε στο πολύχρωμο κομφετί που θυμίζει πως με τις κόβιτ- μάσκες φέτος δεν χρειάζεται να μασκαρευτούμε!
Από αύριο που αρχίζει και ο στολισμός του δέντρο- δρώμενο, σίγουρα θα αποχαιρετίσουμε τον Δεκέμβρη με πολλά πολλά χαμόγελα!
ΑΦιλάκια χαμογελαστά Μαρινάκι μου!

Anna flo
30/11/2020 2:56 ΜΜ

Στα τσακίδια το 2020!! Και αυτός ο μήνας ο Δεκέμβριος είναι ο αγαπημένος μου γιατί έχει τα Χριστούγεννα, έχει γενέθλια η πρώτη μου κόρη, γιατί αύριο την 1η του μηνός έχει γενέθλια η σκυλιτσα μας, γιατί είναι ο τελευταίος του χρόνου και αρχίζουν οι αναμονές και οι προσδοκίες για το νέο χρόνο
Με το καλό να έλθει και να δικαιώσει τις προσμονές μας
Εμένα πάντως το έλκηθρο με τον Αι Βασίλη μου λείπει….
Καλό μήνα Μαρίνα μου
Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και τους δικούς σου
Αρκετά σας ταλαιπώρησε αυτός ο χρόνος. Τώρα αρχιζουν τα ωραία, να το ξέρεις
Τα φιλιά μου

Anna flo
30/11/2020 4:53 ΜΜ
Reply to  Anna flo

Ξέχασα ότι είναι και ο μηνας που έχω γιορτή εγώ και η μικρή μας παρέα χααχαα

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ
01/12/2020 1:30 ΠΜ

Και μενα ο Δεκεμβριος είναι ο αγαπημενος μου μηνας Μαρινακι μου για όλους αυτούς τους λόγους που λες ..ειναι ο μηνας της προσμονής έτσι θα τον έλεγα και των ευχών για να έρθουν τα πράγματα καλύτερα…
Να είναι ο Δεκέμβρης σου όπως τον θέλεις γιορτινός και ερωτεύσημος!! φιλιααα!!❤

ΜΑΙΡΗ
01/12/2020 12:50 ΜΜ

Ο Δεκέμβριος όντως είναι αγαπημένος μήνας λόγω Χριστουγέννων, στολίσματος και αναμονής του νέου χρόνου. Η χρονιά που φεύγει επιθυμώ να την αποχαιρετήσω και να μην την ξαναζήσει κανείς μας! Τίποτα καλό δεν είχε και αυτά που μας άφησε είναι μόνο κακές μνήμες και πόνος για πολλούς!
Εγώ στόλισα έτσι για να ξορκίσω κάθε κακή διάθεση που μπορεί να με καταβάλει! Φιλιά πολλά!

Μαρία Κανελλάκη
01/12/2020 5:26 ΜΜ

Μαρίνα μου οι ευχές σου και δικές μου, όπως και “τα τσακίδια” που επιλέγεις ως ξεπροβόδισμα αυτής της χρονιάς. Χαίρομαι που μπορείς να διακρίνεις τα θετικά σε ό,τι βιώνεις. Έχεις φτιάξει με μεράκι και φροντίδα πολύ ζεστό και στυλάτο το χώρο σου και είναι αδύνατον να φύγω από εδώ, και να μην έχω ένα “σοκολατάκι” στη τσέπη μου. Το χαμόγελο, την αισιοδοξία και τη γενναιόδωρη διάθεσή σου. Καλό μήνα να έχεις ♥

Αιρις
01/12/2020 6:11 ΜΜ

Ήρθε και η αιρετική της παρέας για να πει ότι δεν θέλει να πει στα τσακίδια στη χρονιά αυτή που φθάνει στο τέλος της. Θα μου ήμουν αχάριστη να την ξαποστείλω, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Εμένα μου έδωσε μαθήματα πολλά και με γέμισε εμπειρίες καινούργιες. Εκτίμησα πρόσωπα, αγκαλιές και ιεράρχησα ανάγκες και επιθυμίες.

Καλό μήνα Μαρινάκι!
Να ευχαριστηθείς τα καλά που σου φέρνει ο μήνας.

Ρένα Χριστοδούλου
02/12/2020 6:33 ΠΜ

Και για μένα είναι ο πιο αγαπημένος μήνας, γιατί έχει τα Χριστούγεννα.
Αυτή η χρονιά μας ταλαιπώρησε πολύ κι εύχομαι να πάει και να μη γυρίσει.
Στα τσακίδια δλδ.
Μας αφήνει όμως πολλά μαθήματα.
Όπως να εκτιμάμε όσα έχουμε κι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Ανυπομονώ να δω το δεντράκι μας στολισμένο.
Φιλάκια πολλά.

[instagram-feed]
17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x