Πώς να αντιμετωπίσεις τα σκασμένα χείλη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή - Πώς να αντιμετωπίσεις τα σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη είναι μια πραγματικότητα του χειμώνα! Στην ουσία εμένα, με ταλαιπωρεί όλο τον χρόνο αυτό το πρόβλημα, αφού κι η ζέστη και το κρύο με επηρεάζουν πολύ!

Είμαι σίγουρη ότι οι guru της ομορφιάς, θα μπορούσαν να σας δώσουν ίσως καλύτερες συμβουλές. Εγώ σίγουρα, δεν είμαι ειδική, αλλά μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, πώς εγώ το διαχειρίζομαι και το αντιμετωπίζω! Είχα διαβάσει διάφορα πράγματα και σε περιοδικά και στο διαδίκτυο και κατέληξα να ακολουθώ την παρακάτω ρουτίνα.

Η ρουτίνα μου, χωρίζεται σε τρία βήματα:

  1. Απολέπιση
  2. Ενυδάτωση
  3. Lip Balm

Και επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Δύο και στο Τρία, αφήστε με να σας τα πω αναλυτικά.

Απολέπιση

Σίγουρα υπάρχουν πολλά προϊόντα του εμπορίου, που είναι ακριβώς για αυτή τη δουλειά και είναι και αποτελεσματικά! Ακολουθώ όμως μια πιο σπιτική λύση!

Ανακατεύω καστανή ζάχαρη με λάδι καρύδας. Δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα μιας και αυτή η “πάστα” που θα δημιουργηθεί είναι απλά για τα χείλη.

Ανακατεύουμε λοιπόν, ίσα μέρη, φτιάχνουμε την “πάστα” και τρίβουμε απαλά τα χείλη μας. Δεν ασκούμε δύναμη, αφού ο σκοπός μας, δεν είναι να τραυματίσουμε, αλλά να τα απολεπίσουμε.

Προσωπικά δεν το ξεβγάζω, το αφαιρώ με λίγο ρολό κουζίνας και μετά ξεπλένω ελάχιστα τα χείλη μου. Τα στεγνώνω απαλά, με μια πετσετούλα!

Ενυδάτωση

Παίρνω μια πολύ μικρή ποσότητα και μετά την απολέπιση, βάζω στα χείλη μου, λίγο λάδι καρύδας και με απαλές κινήσεις το απλώνω, μέχρι κάπως να απορροφηθεί.

Ομολογώ όμως, ότι λάδι καρύδας, δεν βάζω μόνο μετά την απολέπιση, βάζω κάθε βράδυ κι αν είμαι σπίτι, βάζω και το πρωί.

Lip Balm

Την διαδικασία της απολέπισης, την κάνω δύο φορές την εβδομάδα, τρεις αν είναι περίοδος, που έχω έντονο πρόβλημα. Και λάδι καρύδας, βάζω σίγουρα κάθε βράδυ!

Όλη την ημέρα όμως, υπάρχουν στιγμές που τα χείλη μου είναι “στεγνά” και “σκασμένα”.

Εκεί επενδύεις σε ένα καλό lip balm, που ενυδατώνει σωστά. Και γιατί το λέω έτσι; Έχω χρησιμοποιήσει προϊόντα του εμπορίου που δεν ένιωσα ότι ουσιαστικά, σε εμένα, έκαναν δουλειά! Δηλαδή, με το που τοποθετούσα το προϊόν, μετά από λίγο το ένιωθα να “στεγνώνει”. Ως εκ τούτου, δεν αισθανόμουν, πως μου έδιναν την ενυδάτωση που χρειαζόμουν!

Μόνο όταν βρήκα το σωστό προϊόν (το οποίο και μπορεί κάλλιστα να είναι διαφορετικό για τον καθένα [efn_note] Καμιά φορά, δεν φταίει το προϊόν. Δεν είναι δηλαδή θέμα, ότι δεν λειτουργεί. Απλά μπορεί να μην ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και για κάποιον άλλο, να είναι καταπληκτικό![/efn_note], είδα βελτίωση και φυσικά, χρησιμοποιώντας και τα τρία αυτά βήματα!

Συμπέρασμα

Για εμένα, είτε στο σώμα, είτε στο πρόσωπο, είτε στα χείλη, οπουδήποτε, τα πάντα είναι θέμα περιποίησης και φροντίδας! Δεν μπορούμε να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας και μετά να “απαιτούμε” από τα προϊόντα αποτελέσματα!

Εσείς πώς αντιμετωπίζετε τα σκασμένα χείλη;

 

Until Next Time…

Μαρίνα ♥

Καμιά φορά, δεν φταίει το προϊόν. Δεν είναι δηλαδή θέμα, ότι δεν λειτουργεί. Απλά μπορεί να μην ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και για κάποιον άλλο, να είναι καταπληκτικό!


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, μπορείτε να τη μοιραστείτε μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.


Discover more from Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Latest comments (18)

  • Καλημέρα σας.

    Χι! Και ένα ταξιδάκι στους τροπικούς, που έχουν άλλα κλίματα και άλλες θερμοκρασίες, δε θα βοηθούσε; 🙂 Είναι η λύση που προτιμώ!!

    • Marina Tsardakli•

      Και εγώ θα ήθελα ένα ταξιδάκι, αλλά αφενός έχω ανελιμμένες υποχρεώσεις, αφετέρου στους τροπικούς θα έχει και κουνούπια. Δηλαδή πουθενά εγώ δε γλιτώνω!
      Άσε Διονύση, ζω ένα δράμα!
      Καλό απόγευμα με χαμόγελο 🙂

  • maria mytripsonblog•

    Συνήθως δεν έχω πρόβλημα, αλλά ένα lip balm είναι πάντα στα απαραίτητα!
    Πάντως το πρόβλημα πράγματι δημιουργείται όταν σαλιώνεις τα χείλη, οπότε προσοχή!
    Φιλιά πολλά και καλή χρονιά κι από δω!

    • Marina Tsardakli•

      Προσέχω πολύ! Γιατί ταλαιπωρούμε αρκετά, οπότε προσπαθώ να μένω πιστή στη ρουτίνα μου και όλα είναι λίγο πιο εύκολα μετά.
      Ανταποδίδω και τις ευχές και τα φιλιά 🙂

  • Mia Petra•

    Πάντως έχεις δίκιο. Τι να μας κάνουν και τα προϊόντα
    αν δεν μας φροντίζουμε σταθερά και μόνιμα;… Ειδικά
    μετά από άπειρα μελομακάρονα 🙂 άντε να βρεθεί η..
    μαγική λύση! 🙂 Φιλιά πολλά κουκλοβαφτιστηρόνιμου! ✿

    • Marina Tsardakli•

      Ε μα! Δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα αν εμείς δεν βοηθήσουμε τον εαυτό μας!
      Εγώ γλυκά στις γιορτές δεν έφαγα, ένα κομμάτι κέικ μόνο, τα Χριστούγεννα. Ας σημειωθεί στα πρακτικά, ευχαριστώ!
      Πολλά φιλάκια κι από εμένα νονούλι 🙂

  • maniaspirit•

    χιχιχι ξέχασες τα φιλιά ως ασπίδα προστασίας χιχιχι
    καλημέρα εκεί 🙂

    • Marina Tsardakli•

      Ως ασπίδα προστασίας για τα σκασμένα χείλη δεν ξέρω αν λειτουργεί, μα σίγουρα Μάνια μου, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της καρδιάς, οπότε καλά κάνεις και το αναφέρεις 🙂

  • Mia•

    Εγώ Μαρίνα μου μόνο lip balm χρησιμοποιώ. Αλλά πολύ ωραίες οι ιδέες σου. Ίσως πρέπει να αρχίσω να τις εφαρμόζω. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    • Marina Tsardakli•

      Αν έχεις θέμα, δοκίμασε τις Μία μου, ίσως βοηθήσουν και σένα.
      Σε φιλώ γλυκά 🙂

  • stav•

    πάντα μας δίνεις χρήσιμες συμβουλές….. σ ευχαριστούμε

    • Marina Tsardakli•

      Να ‘σαι καλά Stav μου, εγώ σε ευχαριστώ, που πέρασες! 🙂

  • Stella Vardaki•

    Γειά σου Μαρίνα.
    Πολλές φορές έχω την τάση να γλύφω τα χείλια μου, οπότε παθαίνουν μία αφυδάτωση. Συνήθως χρησιμοποιώ αυτό το ειδικό κραγιόν που το ξέρω σαν βούτυρο κακάο.
    Είναι πραγματικά μια ταλαιπωρία όταν συμβαίνει, θα θυμάμαι το λάδι καρύδας που προτείνεις την επόμενη φορά, ωραία ιδέα!!!

    • Marina Tsardakli•

      Εξαιρετική επιλογή και το βούτυρο κακάο. Εγώ τα κάνω όλα συνδυαστικά, γιατί θεωρώ ότι η σωστή φροντίδα βοηθάει, στην κάθε μία μας βέβαια, το κάθε τι, λειτουργεί διαφορετικά. Οπότε ναι, κράτα το στο μυαλό σου, και δες αν θα σε βοηθήσει 🙂
      Καλό απόγευμα 🙂

  • Giannis Pit•

    Κάποτε με ταλαιπωρούσε έντονα Μαρίνα. Τα τελευταία χρόνια ευτυχώς όχι. Καλόδεχτες οι συμβουλές σου κορίτσι μου και ευχαριστούμε.

    • Marina Tsardakli•

      Τυχερός είσαι Γιάννη, εγώ αν δεν τα περιποιούμαι, έχω πάντα θέμα!
      Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες! 🙂

  • Άιναφετς•

    Ευχαριστούμε Μαρινάκι μου, για τις πολύτιμες συμβουλές! 😉
    Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα χείλη μου και ξέρω πως αν τα υγραίνεις ασυναίσθητα με το σάλιο σου, τότε εμφανίζονται προβλήματα! 😛
    Το λάδι καρύδας είναι πολύτιμο για όλα τα δερματολογικά, όπως και το αγνό ελαιόλαδο που το χρησιμοποιώ και ως φάρμακο και ως καλλυντικό! 😉

    ΑΦιλάκια παγωμένα χιονισμένα αλλά χαμογελαστά! 🙂

    • Marina Tsardakli•

      Φυσικά και το ελαιόλαδο είναι πολύ βοηθητικό κι εγώ το χρησιμοποιώ πολύ.
      Τα πιο απλά υλικά, μπορούν να μας δώσουν τις πιο ουσιαστικές λύσεις.
      Σε φιλώ γλυκά 🙂

[instagram-feed]

Discover more from Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading