Επείγον! Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

γράμμα-στον-άγιο-βασίλη

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Φέτος, το γράμμα μου είναι κάπως διαφορετικό. Δεν αφορά μονάχα εμένα, αλλά κι 3600 νέους πτυχιούχους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμένα. Μοιράζονται την ίδια αγωνία και τον ίδιο φόβο με εμένα. Να έρθουν ξανά αντιμέτωποι με το δίλημμα: ανεργία ή εξωτερικό!

Ήμασταν καλά παιδιά!

Κάναμε το “χατήρι” των γονιών μας και μορφωθήκαμε. Και τα πτυχία μας πήραμε και τις ξένες γλώσσες μας μάθαμε, κάποιοι μάλιστα πήραν όχι μόνο μεταπτυχιακά, αλλά και master!

Και με τα πολλά, βρήκαμε δουλειά!

Σε ένα ειδικό πρόγραμμα, για νέους πτυχιούχους, ηλικίας 22-29, σε υπουργεία κι εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Δεν φαντάζεσαι την χαρά μας. Μετά από πόσους μήνες στον ΟΑΕΔ και οι περισσότεροι, χωρίς κανένα επίδομα, ήταν η ανάσα που χρειαζόμασταν.

Και στο υπόσχομαι Άγιε μου Βασίλη, από την πρώτη μέρα, δώσαμε το 100% του εαυτού και των δυνατοτήτων μας. Βλέπεις, δεν έχουμε μονάχα την όρεξη λόγω ηλικίας, αλλά και τις γνώσεις να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον δημόσιο τομέα. Και το κάναμε! Εξακολουθούμε να το κάνουμε!

Αλλά τολμήσαμε να ζητήσουμε, να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά!

Μια δωδεκάμηνη ανανέωση των συμβάσεων μας, ζητήσαμε στην ουσία, για να εξασφαλίσουμε μια minimun προϋπηρεσία, για να μπορούμε να απευθυνθούμε και στον ιδιωτικό τομέα. Και για να μην σου κρυφτώ, και μπω από το πουθενά στην λίστα των “άτακτων”, πολλοί δεν θα μπορέσουν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας, λόγω του ότι αυτή είναι η πρώτη τους δουλειά και αυτό η δωδεκάμηνη ανανέωση θα το έλυνε.

Είμαι κάπως απελπισμένη Άγιε μου Βασίλη, γι’ αυτό και σου γράφω. Γιατί, η απάντηση των αρμοδίων είναι (αναίτια) αρνητική. Σε μια χώρα, που προσπαθεί υποτίθεται, να κρατήσει τους νέους κοντά της και να καταπολεμήσει το φαινόμενο του brain drain (διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό, για αναζήτηση εργασίας), δεν το βρίσκεις κι εσύ κάπως υποκριτικό και σαφώς οξύμωρο;

Και μην το βλέπεις μόνο από την δική μας πλευρά.

Συντελούμε καθημερινά στην γρήγορη κι άμεση, εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην μη συγκέντρωση εκκρεμοτήτων. Έχουμε ουσιαστικά βοηθήσει σε ζητήματα, που λόγω της έντονης υποστελέχωσης είχαν μείνει στον “αέρα”.

Και ξέρεις κάτι, Άγιε μου Βασίλη;! Βοήθησε μας, αν όχι για εμάς, για τις φουκαριάρες τις μανάδες μας, που θέλουν να δουν τις στερήσεις που πέρασαν τόσα χρόνια, για να μας σπουδάσουν, να πιάνουν τόπο, κάποια στιγμή. Κι ακόμα περισσότερο, κάνε το, για εκείνα τα παιδιά του προγράμματος, που έχουν μικρά παιδιά κι όταν βρεθούν στο δρόμο, δεν θα μπορούν να τους προσφέρουν.

(Δεν αναφέρομαι καν όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια και λόγω οικονομικών δυσκολιών ή έλλειψης εργασίας, ούτε καν σκέφτονται την προοπτική αυτή).

Α! Κι Άγιε μου Βασίλη,

Επειδή τα πράγματα είναι σκούρα, βάλε αν θες τα ξωτικά να το διαδώσουν ότι 3600 νέοι επιστήμονες (από ένα πρόγραμμα 5500, οι υπόλοιποι που πήγαν; ), θα απολυθούν και θα εντείνουν την υποστελέχωση του δημοσίου και θα αυξήσουν τα ποσοστά της ανεργίας. Δεν μπορεί συνέχεια το μέλλον των νέων, να περνά στα ψιλά γράμματα. Κάποια στιγμή, θα πρέπει αυτό να αλλάξει. Θα πρέπει η υποκρισία να σταματήσει!

Μακάρι, το δώρο αυτής της ανανέωσης να χωρέσει στον σάκο σου. Θα περιμένουμε με αγωνία!

Με αγάπη,

Μαρίνα.
(Φαντάζομαι στέλνουν κι οι άλλοι την αγάπη τους)


Θα ήθελα, αν μπορείτε, να γίνετε εσείς τα ξωτικά μας. Όχι μόνο οι bloggers, αλλά κι όσοι διαβάσετε την ανάρτηση αυτή. Το πρόγραμμα είναι αυτό, των 5500 πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία κι εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Μοιραστείτε αν θέλετε την ανάρτηση, να γίνει γνωστό το θέμα. Μιλήστε γι’ αυτό, σε γνωστούς σας.

Μόνο αν μας βοηθήσετε, μπορεί να αλλάξει ο αρνητισμός με τον οποίο έχουμε έρθει αντιμέτωποι. Θα είναι δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα για εμάς, γεμάτα αγωνία. Το ξέρω πως γεμάτοι αγωνία, είναι πολλοί νέοι εκεί έξω. Δεν ζητάμε όμως, τίποτα περισσότερο από το να έχουμε και εμείς δουλειά. Έστω μέχρι να μαζέψουμε ορισμένα εφόδια ακόμα και να μπορούμε να απευθυνθούμε κι αλλού. Γιατί, μέχρι τώρα είχαμε τα προσόντα, αλλά δεν είχαμε την εμπειρία. Δεν θα το κάνουμε εις βάρος κανενός, ίσα ίσα που θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την κοινωνία σε νευραλγικούς τομείς, όπως η υγεία, η ασφάλιση κτλ.

Να ελπίζω στην στήριξη σας;

Όπως και να ‘χει, ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και εύχομαι καλές γιορτές σε όλους!

Until Next Time…

Μαρίνα


Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι της παρέας μας και να μην χάσετε όλα τα ωραία που θα έρθουν, γραφτείτε στο newsletter μας!

Επίσης, αν σας άρεσε η ανάρτηση μου, κάντε την καλή σας πράξη για σήμερα και μοιραστείτε την μέσα από τα κουμπιά κοινοποίησης στα social media, στα οποία μπορείτε να με βρείτε εδώ: facebook, instagram, twitter.

Marina Tsardakli

Είμαι η Μαρίνα,
Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και serial Blogger, με μια αδυναμία στο αισιόδοξο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο!
Αυτό το blog, με το χιούμορ και την αισιοδοξία του, είναι η επανάσταση μου, σε έναν κόσμο μίζερο και ολίγον φλατ!

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ainafets
10/12/2019 7:21 ΜΜ

Μαρίνακι μου γλυκό!
Να ξέρεις πως ο Αη Βασίλης τα επείγοντα γράμματα τα διαβάζει πρώτα πρώτα, γι αυτό μην εκπλαγείς αν δεις να υλοποιείται η επιθυμία σου, φυσικά για τους άλλους 3599 δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά γιατί μόνο εσένα ξέρω και ξέρω πως το αξίζεις! 😛

ΑΦιλάκια πολλά και αισιόδοξα! 🙂

maria mytripsonblog
10/12/2019 8:24 ΜΜ

Και η άριστη κυβέρνηση σκέφτεται λέει να επιδοτήσει τον επαναπατρισμό πτυχιούχων, δηλαδή στην ουσία να εξασφαλίσει φτηνό επιστημονικό προσωπικό στις βιομηχανίες ξεπληρώνοντας όσα τους χρωστάει, και να επιβραβεύσει και όσους έφυγαν, όχι όλους τα δικά τους τα παιδιά, να γυρίσουν με έναν καλό μισθό.
Δηλαδή απλώς θα στείλει έξω τους υπόλοιπους, όσους είχαν μείνει να παλεύουν με τα θηρία. Μαρίνα μου μακάρι να πάνε όλα καλά, αλλά με τόσους αρίστους ούτε ο Άγιος μπορεί να τα βάλει, καθότι η βλακεία τους είναι αήττητη!
Εύχομαι τα καλύτερα!
Φιλιά πολλά!

ANNA
10/12/2019 10:00 ΜΜ

Το εύχομαι Μαρίνα μου να ικανοποιηθείτε τουλάχιστον μερικοί, μέσα κι εσύ. Κάνουν το λάθος να μην ανανεώνουν συμβάσεις, οι ανόητοι, αλλά να προσλαμβάνουν άλλους. Αντί να αξιολογήσουν….και μετά νοιάζονται τάχα για όσους φύγανε έξω!!!!
Θα το κοινοποιήσω στο φέις, εντάξει;
Κουράγιο και αγώνα θέλει.
Προσεύχομαι μαζί σας
Τα φιλιά μου

Ελένη
Ελένη
11/12/2019 11:17 ΠΜ

Μακάρι Μαρίνα μου να είναι αυτό το δώρο σου για την νέα χρονιά. Έχω και εγώ ξενιτεμένα και καταλαβαίνω.
Φιλιά!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

Θυμάμαι Μαρίνα μου, την δημοσίευση του παρόντος σε ένα βίντεο στο you tube. Επίσης θυμάμαι και το σχόλιο ενός σκατάνθρωπου από κάτω που έλουζε τα παιδιά αυτά όπως συνήθιζε να λούζει τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Φανερώνοντας την σκατοψυχιά του ο κρυφοφασίστας. Βέβαια δεν λογαριάζει ότι ένα δημόσιο που υπολειτουργεί έχει 100% αρνητική επίπτωση στη ζωή ολάκερης της κοινωνίας αλλά ο στόκος στο φασιστομυαλό τους είναι τέτοιος που είναι για λύπηση.
Τι να πω καλή μου φίλη. Φυσικά και θέλω να το αναδείξω. Θα βάλω λοιπόν την ανάρτησή σου στη σελίδα μου. Εύχομαι καλό αγώνα καθώς μόνο συλλογικά μπορείς να διεκδικήσεις κάτι.
Στέλνω φιλιά και ευχές.

Αριστέα
11/12/2019 7:06 ΜΜ

Έχεις την απόλυτη ενσυναίσθησή μου καλό Μαρινάκι.
Τα έχω ζήσει -δύο φορές μάλιστα- και ξέρω πώς αισθάνεσαι!
Πραγματικά εύχομαι να αλλάξουν κάποια πράγματα ουσιαστικά κι όχι στα λόγια ( “βγήκαμε από την κρίση”)
Πολλά φιλιά κορίτσι μου γλυκό.

Αρτίστα του βωβού
Αρτίστα του βωβού
11/12/2019 7:27 ΜΜ

Εύχομαι να το πάρει σοβαρά υπόψη του το αίτημα ο Άι Βασίλης και, επιτέλους, να φερθεί όπως αρμόζει στη φήμη που έχει.
Κίσιζ Μαρίνα!

Woman in blogs
11/12/2019 9:06 ΜΜ

Είναι

Marypertax
Marypertax
15/12/2019 8:18 ΠΜ

Αυτό το πρόβλημα είναι μεγάλη μάστιγα! Πόσοι νέοι που έχουν τα προσόντα και την επιθυμία δεν είναι σε αυτήν την δύσκολη θέση! Και από παντού ακούς την λέξη ”υπομονή”. Για πόσο; Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια! Μαρίνα μου οι ευχές μου μαζί με όλους σας! Τα φιλιά μου!

christina
17/12/2019 3:34 ΜΜ

Γλυκό μου Μαρινάκι δυστυχώς ούτε εκτός Ελλάδας τα πράγματα είναι καλύτερα, τουλάχιστον πλέον. Παντού ένας ατελείωτος αγώνας και φαίνεται δυστυχώς πως μόνο οι προσευχές μας έμειναν. Ο αγώνας συνεχίζεται εις αεί.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

Μαρινάκι μου, μακάρι από καρδιάς να γίνει επιτέλους αυτό που πρέπει. Ξέρω πως είναι γιατί κι Εγώ όπως τόσος κόσμος βρισκόμαστε σε μια αντίστοιχη κατάσταση.
Τα φιλιά μου!

Marypertax
Marypertax
23/12/2019 8:02 ΜΜ

Γλυκιά μου Μαρίνα χρόνια πολλά και ο καινούργιος χρόνος θα υλοποιήσει ότι επιθυμείς. Γιατί ξέρεις να το απαιτείς! Πού θα πάει θα σπάσει η γκίνια. Γλυκό μου κορίτσι προπάντων να είσαι γεμάτη αισιοδοξία και ζωντάνια όπως πάντα και να μη χαρίζεις κάστανα σε τίποτα!
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου μαζί με τις ευχές μου για όμορφα Χριστούγεννα και ομορφότερη ζωή!

Άννα
24/12/2019 7:23 ΜΜ

Καλά Χριστούγεννα! Με υγεία, χαμόγελα, αγάπη και όλα να πάνε καλά με τη δουλειά σου.
Να περάσεις όμορφα
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου

[instagram-feed]
13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x